×

Thoni një fjal nga dialekti juaj e le ta gjejne te tjerët se çështë !

Thoni një fjal nga dialekti juaj e le ta gjejne te tjerët se çështë !

· 313 · 16225

 • Postime: 416
 • Gjinia: Mashkull
Konjaku
#75 ne: 12-04-2008, 20:55:01
Po kollovar kujt i thone

 • Postime: 1431
 • Gjinia: Mashkull
cikito
#76 ne: 12-04-2008, 20:57:38
Po kollovar kujt i thonë

kollovar - i thone atij burri qe kur martohet shkon per te jetuar tek shtepia e gruas.
e gjeta?    :urra:

 • Postime: 49
 • Gjinia: Mashkull
nardlushnja
#77 ne: 12-04-2008, 20:59:06
më vjen keq, por nuk është kjo idea.
ke dhe 1 mundësi tjetër.     ;)

Folla-gjize  ??????

jap edhe une nje fjale
imen  (myzeqe)

 • Postime: 1431
 • Gjinia: Mashkull
cikito
#78 ne: 12-04-2008, 21:05:44
 hmmmmm:
ne mos gaboj 'imen' do te thote 'tani'. apo jo??

 • Postime: 1431
 • Gjinia: Mashkull
cikito
#79 ne: 12-04-2008, 21:06:35
Folla-gjize  ??????

jap edhe unë një fjale
imen   (myzeqe)
jo nuk eshte as gjize

 • Postime: 416
 • Gjinia: Mashkull
Konjaku
#80 ne: 12-04-2008, 21:56:28
Po e gjete cikito kollovar eshte edhe domozet ndryshe

 • Postime: 1431
 • Gjinia: Mashkull
cikito
#81 ne: 12-04-2008, 22:00:34
Po e gjete cikito kollovar është edhe domozet ndryshe
po ta kishe shkruar keshtu nuk do ta kisha gjetur. :D

 • Postime: 416
 • Gjinia: Mashkull
Konjaku
#82 ne: 12-04-2008, 22:08:36
haha si ore po un e di se te gjith e njohin kete fenomen me emrin domozet po qe i thuan edhe kollovar po qenka e kunderta ha :)

 • Postime: 1431
 • Gjinia: Mashkull
cikito
#83 ne: 12-04-2008, 22:14:15
 hmmmmm:
zona - zona kjo dynja
dialekti - dialektit nuk i gjan :D

 • Postime: 49
 • Gjinia: Mashkull
nardlushnja
#84 ne: 13-04-2008, 18:38:20
Cikito
Na trego se ceshte folla se na vdiqe.
Dhe gjeje pak atë qe thash unë
imen(myzeqe)

 • Postime: 1431
 • Gjinia: Mashkull
cikito
#85 ne: 13-04-2008, 18:42:16
 hmmmmm:
ok.
folla = kopsa (si kopsat e kemishes) = pulla.

une e dhash 1 pergjigje per 'imen', nuk ishte e sakte??

 • Postime: 49
 • Gjinia: Mashkull
nardlushnja
#86 ne: 13-04-2008, 18:57:56
hmmmmm:
ne mos gaboj 'imen' do të thotë 'tani'. apo jo??

Po shume sakte
Gabimi i imi qe nuk lexova pergjigjen e dhene

 • Postime: 776
 • Gjinia: Mashkull
Dalber
#87 ne: 13-04-2008, 19:05:23
krimalaq - myzeqeja e perdor

 • Postime: 49
 • Gjinia: Mashkull
nardlushnja
#88 ne: 13-04-2008, 20:18:36
Krimalaq-ofendim,perdoret per nje njeri te ngathet qe me zor leviz.ne menyre figurative ka zene krimba

 • Postime: 1431
 • Gjinia: Mashkull
cikito
#89 ne: 13-04-2008, 22:52:00
 hmmmmm:
cfare eshte nje 'hosten'?
zona e gramshit.

 • Postime: 416
 • Gjinia: Mashkull
Konjaku
#90 ne: 13-04-2008, 23:59:44
Hosten eshte nje shkop i gjate qe perdoret per ti çukitur arrat/// :)

 • Postime: 1431
 • Gjinia: Mashkull
cikito
#91 ne: 14-04-2008, 00:10:15
Hosten është një shkop i gjatë qe përdoret për ti çukitur arrat/// :)
jo por ju afrove...

 • Postime: 49
 • Gjinia: Mashkull
nardlushnja
#92 ne: 14-04-2008, 18:02:48
Hosten quhet shkopi qe cukit qete qe te ecin para

 • Postime: 1431
 • Gjinia: Mashkull
cikito
#93 ne: 14-04-2008, 19:43:16
Hosten quhet shkopi qe cukit qete qe te ecin para

 hmmmmm:
hallall  -   e gjete....  :D

 • Postime: 2643
 • Gjinia: Mashkull
Oqeani
#94 ne: 14-04-2008, 21:39:51
Qka eshte "vegsh"

 • Postime: 6969
 • Gjinia: Femer
kengaime
#95 ne: 15-04-2008, 09:32:16
  Përfulitje- Kosovë

A është perfulitje kur dridhesh?

Çka është "vegsh"

Vegsh është një lloj enne me duket, por s'e dij për çka është perdorur.

 • Postime: 49
 • Gjinia: Mashkull
nardlushnja
#96 ne: 15-04-2008, 19:18:42
 cfare eshte kofini?

 • Postime: 6969
 • Gjinia: Femer
kengaime
#97 ne: 16-04-2008, 18:27:51
Kofini eshte arkivoli.

 • Postime: 49
 • Gjinia: Mashkull
nardlushnja
#98 ne: 16-04-2008, 19:07:35
Kofini është arkivoli.
Je shume larg.Perpiqu edhe nje here.
Ju ndihmoj me nje shprehje popullore
Vjen si Kofini mbas te vjele

 • Postime: 6969
 • Gjinia: Femer
kengaime
#99 ne: 16-04-2008, 19:09:12
Ah, verete qenkam larg.