×

Në 2030, shumica e automjeteve do të jenë elektrike

Në 2030, shumica e automjeteve do të jenë elektrike

· 4 · 256

  • Postime: 26499
  • Gjinia: Mashkull
M A X
ne: 11-02-2020, 10:33:25
 

Shitjet e automjeteve elektrike po rriten më shpejt nga sa pritej. Pritet të arrijnë 1/3 e tregut botëror të automjeteve deri në vitin 2025 dhe do të arrijnë në 51% deri në 2030, kur ato do të tejkalojnë automjetet me motorë me djegie të brendshme.

Një përshpejtim i rritjes së shitjeve të këtyre automjeteve ka ardhur edhe për shkak të mbështetjes së stimujve shtetërorë ndaj rregulloreve gjithnjë e më të rrepta për emetimet që i shtyjnë prodhuesit të përqëndrohen në energji elektrike, por edhe në uljen e ndjeshme të kostove të baterisë dhe rritjen e kënaqësisë së konsumatorit.

Ndërsa në vitin 2030 pjesa e tregut të naftës pritet të bjerë nga 14% në 2019 në 4% dhe ai i benzinës nga 78% në 2019 do të ulet në 44%.

Mesa duket, e ardhmja e automobilave do të jetë ajo elektrike. po.al

  • Postime: 3250
  • Gjinia: Mashkull
Gjumashi
#1 ne: 12-02-2020, 15:55:14
Kurse ne Ballkan akoma do jenë në shitje veturat e vitit 2000 e siper me 100 000 km reale. Qe ja vlen te shikohet.

  • Postime: 224
Passion
#2 ne: 12-02-2020, 19:21:28
Kurse ne Ballkan akoma do jenë në shitje veturat e vitit 2000 e siper me 100 000 km reale. Qe ja vlen te shikohet.

Nje te lyer
ulin kilometrat

edhe e kam.pas nje pensionist kete makinen ne Gjermani :D

  • Postime: 7055
  • Gjinia: Femer
erlehta
#3 ne: 12-02-2020, 21:14:11
Makinat elektrike ketu tek ne parkojnë gratis kudo 😁