×

Gjuha shqipe shkruhet me gabime drejtshkrimore në institucionet publike të MV

Gjuha shqipe shkruhet me gabime drejtshkrimore në institucionet publike të MV

· 2 · 192

  • Postime: 26403
  • Gjinia: Mashkull
M A X
ne: 03-07-2019, 10:46:07
Gabimet e vazhdueshme drejtshkrimore në tabelat e institucioneve në Maqedoninë e Veriut tregojnë se gjuha shqipe nuk respektohet siç duhet.
Si rezultat gjuha shqipe vazhdon të bastardohet gati nga të gjitha institucionet e vendit. I tillë është edhe rasti i sinjalizuar nga një mjek shqiptar që punon në Qendrën Klinike “Nënë Tereza” në Shkup, saktësisht në Repartin e Kirurgjisë së Fëmijëve. Rasti ka të bëjë me një tabelë orientimi të vendosur aty ku në gjuhën shqipe shkruan:

“Universiteti instituti për Radiologjisë” që nuk ka asnjë kuptim si nga ana sintaksore por edhe morfologjike, ashtu siç shihet edhe qartë në fotografinë e dërguar pranë redaksisë sonë, raporton Alsat. Nuk dihet kush i përkthen apo kush i kontrollon momentalisht këto përkthime, korrigjimi i të cilave më pas ka kosto shtesë.

  • Postime: 304
Alban
#1 ne: 03-07-2019, 12:06:27
Keshtu eshte kur partia e Ali Ahmetit i jep postet sipas kontributit ne parti dhe jo sipas aftesive. Nuk kane faj maqedonet ne kete rast por vete e veten shqiptaret.
 

Cfare ishte gjuha Etruske?

Nisur nga M A XRubrika Pyetper

Postimi i fundit 27-04-2020, 23:41:47
nga M A X
Kush ishte gjuha ilire?

Nisur nga M A XRubrika Pyetper

Postimi i fundit 27-04-2020, 23:26:15
nga M A X
Sa e vjeter eshte gjuha shqipe?

Nisur nga InfoZRubrika Pyetper

Postimi i fundit 24-03-2020, 11:51:54
nga InfoZ
Prej nga rrjedh gjuha shqipe?

Nisur nga InfoZRubrika Pyetper

Postimi i fundit 27-04-2020, 18:08:12
nga M A X
Pse eshte e rendesishme gjuha shqipe?

Nisur nga InfoZRubrika Pyetper

Postimi i fundit 29-04-2020, 23:59:38
nga M A X