Google akuzon Bing per kopjim - Marketing Online

×
Hyrja
Profili

Google akuzon Bing per kopjim

Google akuzon Bing per kopjim

· 3 · 958

  • Postime: 1111
  • Gjinia: Mashkull

ne: 02-02-2011, 04:14:16
Në artikullin e botuar sot, Google thotë se ka dëshmi në lidhje me, që  makina e kërkimit Ging ka kopjuar të dhënat e tij. Për ta vërtetuar këtë, u krijua një projekt «Bing Sting» mbi të cilin punuan 20 inxhinier të kompanisë gjatë periudhës 17-31 dhjetor 2010.
Për nevojën e projektit, inxhinierët e Google vendosën në kodin e makinës së kërkimit mundësinë  të mos renditjes automatike të faqeve. Domethënë, që të mundeshin vetë të kontrollonin se cilat faqe të shfaqeshin në renditje të parë nëse dikush kërkonte fjalë ose shprehje të caktuara. Në vazhdim, krijuan një listë me 100 fjalë të cilat janë kthyer në zero në të dyja makinat e kërkimit. Si në foton e mëposhtme.

 Në këtë pikë, vendosin në zbatim kodin e mësipërm. Inxhinierët, i ndërthurën 100 terma e kërkuar me fjale krejt të rastësishme sipas mendjes së tyre. Kështu nëse lexoni artikullin e plote

  • Postime: 26706
  • Gjinia: Mashkull

#1 ne: 04-02-2011, 12:23:42
Google jo vetem e akuzon Microsoft-in per kompjim, por dhe e verteton kopjimin.

http://www.mattcutts.com/blog/google-bing/

  • Postime: 1111
  • Gjinia: Mashkull

#2 ne: 04-02-2011, 15:08:38
Po MAX dhe tek artikulli me lart jane dhe aty fotot por thjesht i bera pas dhe kopy nga jashte  ;)
Por perseri Microsoft nuk e pranone dicka te tille  :P

Temat e fundit