×
Hyrja
Profili

Matematikë dhe FizikëPergjigje nga: Vagabond, Mishel Forever, Gerti1
Logjike

Pergjigje nga: Hollow, erand81, kuro
EKUACION


*
kuro
ne: 09-07-2012, 11:38:28
Ushtrim gjeometria ne hapsire

Matematikë / Fizikë

Jepet paralelopipedi ABCDA1B1C1D1 me bazëkatrore, brinja e se cilës është a. Pingulja ndaj bazës së paralelopipedit e hequr nga kulmi A1 bie ne kulmin C , kurse brinja anësore formon me bazën këndin me masë alfa


erlehta
ne: 30-04-2012, 23:38:37
Arkimedi

Matematikë / Fizikë

Arkimedi/Përse e vranë romakët gjeniun e lashtëËshtë viti 212 para Krishtit në Sirakuzë, një prej polis-ëve më të pasur të Mesdheut, të cilit i është vënë zjarri e flaka nga romakët e komanduar nga konsulli Marco Claudio Marcello. Urdhrat janë të qartë: Marcello dëshiron të ketë me çdo kusht nje...


M A X
ne: 30-01-2012, 11:56:54
ZERO - Një numër prej hiç-i

Matematikë / Fizikë

ZERO/Një numër prej hiç-iKisha shtatë dhi. Tre i shkëmbeva me misër. Tre ua dhashë dhuratë tri bijave të mia; njërën ma vodhën. Sa dhi më mbeten? Çuditërisht, për një pjesë të madhe të historisë së tij, njeriu nuk ka patur instrumentat matematikë për t'u përgjigjur. Provat e par...


Ministryofmath.info
ne: 30-10-2011, 01:47:04
Matematikanët nga Kosova në konferencën ndërkombëtare të matematikës në Sofia

Matematikë / Fizikë

Shkencëtarë nga matematika nga mbarë bota u takuan në Sofia për konferencën e 6 vjetore të Teorisë së Funksioneve Speciale , që është mbajtur nga data 20 tetor deri më 23 tetor në Sofia të Bullgarisë. Konferenca është organizuar nga Akademia e shkencave Bullgare në bashkëpunim me Institutin e Ma...


[AnnaBela]
ne: 02-10-2011, 15:50:41
Eksperimenti Icarus

Matematikë / Fizikë

Qëllimi kryesor i Icarus-it është kapja dhe studimi i rrezeve kozmike.Që me aktivizimin e laboratorit për këtë qëllim, aparatet kanë arritur të regjistrojnë gjurmë të rrezeve të rralla kozmike që arrijnë deri në thellësinë e laboratorit (në tunelet që ndodhen 1400metra nën shkëmbinjtë e masivit ...


Ministryofmath.info
ne: 11-09-2011, 01:28:58
Valmir Krasniqi flet për Prof. Dr. Emrush Gashin

Matematikë / Fizikë

Studenti i matematikës në Universitetin e Prishtinës, Valmir Krasniqi, flet për të ndjerin Profesor, Doktor Emrush Gashin. Incizimi është bërë në Radio-Kosovë në emisionin "Portat e natës" ku flitej për gjendjen e shkencës në Republikën e Kosovës Valmir Krasniqi flet për Prof. Dr. Emrush Gashin[

Ministryofmath.info
ne: 22-08-2011, 14:22:18
Skandaloze: Kryetari i akademise pa asnje artikull shkencor!

Matematikë / Fizikë

Skandaloze: Kryetari i akademise se shkencave ne Shqiperi Gudar Beqiraj, nuk ka asnje artikull shkencor te botuar ne nivel nderkombetar.Gudar Beqiraj vjen nga komuniteti i matematikes. Gudar Beqiraj do te duhej te japi doreheqje pasi nuk e meriton kete post te larte shkencor tha prof.dr Tanush S...

Berni
ne: 15-08-2011, 10:49:06
Pse numrat janë kaq të rëndësishëm?

Matematikë / Fizikë

Pa numrat ne nuk do të dinim se sa e madhe është diçka, nuk do ta dinim as temperaturën, as datën dhe as kohën. Nuk do të kishte kufizime të shpejtësisë në rrugë dhe nuk do të kishte as makina dhe as rrugë, sepse që këto të ekzistojnë, duhen numrat. Numri është koncept themelor i matematikës, pë...

M A X
ne: 28-07-2011, 11:27:41
International Mathematical Olympiad

Matematikë / Fizikë

IMO është shkurtes e International Mathematical Olympiad dhe është gara me e madhe e matematikes ne botë. Edhe pse është ashtu ju mesiguri nuk e keni ditur sepse nuk ka kush të ju lajmëroj.Gjatë kohës kur politika dhe qështjet politikanët janë lajmet kryesore nëpër mediat tona dija nuk na intere...

Ministryofmath.info
ne: 27-07-2011, 15:51:02
Zbulohet vërtetimi për Supozimin Poincare

Matematikë / Fizikë

Matematicienti i njohur Kinez, Yang Le, deklaroi se zgjidhja e një nga sfidave më të mëdha matematikore në botë është arritje e hatashme. Dy matematicient Kinez, Zhu Xiping dhe Cao Huaidong, arritën t'i vendosin copat përfundimtare për të arritur te zgjidhja e cila është duke e sfiduar botën që ...

Ministryofmath.info
ne: 24-07-2011, 21:31:51
Numri i Erdos-it

Matematikë / Fizikë

Numri i Erdos-it Që të caktohet një numër i Erdos-it një autori duhet që ai të jetë bashkë-autorë në një punim matematikorë me një autorë me një numër të caktuar të Erdos-it. Paul Erdos ka numrin Erdos zero. Numëri Erdos për ndonjë autorë tjetër është k+1 ku

*
Fatmir Shatri
ne: 21-06-2011, 02:08:23
Turp e për faqe të zezë

Matematikë / Fizikë

Turp e për faqe të zezë“Shyqyr që ra kjo dekë e u pamë”, është thënie e vjetër e femrave pjesëmarrëse në ceremoniale mortore. Ato e shfrytëzonin fatkeqësinë e dikujt që i kishte ndodhur vdekja, për t’u takuar në mes veti dhe për të bërë muhabete të ndryshme. Thënia e mësipërme, ...

M A X
ne: 05-06-2011, 00:54:27
Rreziqet e shoqërisë së numrave

Matematikë / Fizikë

Rreziqet e shoqërisë së numravePo hyjmë në shoqërinë e algoritmit. Vendime të rëndësishëm apo të vegjël vetëm në dukje, zgjedhje që lidhen me ekonominë dhe për vetë jetën e përditshme, u besohen gjithnjë e më shumë procedurave të automatizuara, programeve kompjuterikë të vënë në...


Ministryofmath.info
ne: 31-03-2011, 01:17:00
Gjithshka rreth Matematikes ne ministryofmath.info

Matematikë / Fizikë

www.ministryofmath.info Ministry Of Math, është një forum i cili mundëson shqiptarët të komunikojn për probleme të ndryshme matematikore. Ne mundësojmë Latex-in, e cila është një gjuhë për shk...

Berni
ne: 30-03-2011, 00:17:46
Barometri i Toriçelit

Matematikë / Fizikë

Në vitet 1600, një italian, Evangjelista Toriçeli (Evangelista Torricelli) zbuloi vlerën e trysnisë së ajrit. Mbushi me zhivë një tub qelqi të graduar e të mbyllur nga njëra anë. E ktheu përmbys duke e mbyllur vrimën me gisht dhe e zhyti në një vaskë që përmbante zhivë.

*
cani
ne: 23-03-2011, 19:33:56
Detyra nga matematika financiare

Matematikë / Fizikë

Kush mund te me ndihmoj qe detyrave ne vijim te jap formen e ekuacioneve per t'i zgjidhur ato:3. Te zgjidhen problemet me fjale:a) Cmimi qe u pagua nje kompjuter pas 22% zbritje ishte1,871.50 EUR. Sa ishte cmimi para lirimit?b) Shuma e tre numrave te njepasnjeshem tek eshte 117. Ciletjane ata nu...M A X
ne: 13-01-2011, 01:41:18
Gjeniu Yne

Matematikë / Fizikë

Eshte nje nder qe per ZY ka kontribuar mes te tjereve dhe Valmir Krasniqi, personi per te cilin flet ky reportazh. Jemi kranar me ty Valmir. :) Gjeniu i Kosovës - Valmir Krasniqi

Pergjigje nga: albana01, urtesia, gjimnazistja
Tema te ndryshme nga matematika.
*Pergjigje nga: lisilisi, Erdős, Rinor Mujaj
Libra nga matematika


  • Nuk ka postime te reja
  • Redirect Board