×

Gaboheni nëse mendoni se nuk ka specie që jeton pafundësisht

Gaboheni nëse mendoni se nuk ka specie që jeton pafundësisht

· 3 · 616

  • Postime: 27104
  • Gjinia: Mashkull
Berni
ne: 21-12-2011, 17:32:31
Nëse mendoni se në Tokë nuk ka krijesë të pavdekshme gaboheni. Turritopsi nutricula  ose siç njihet gjerësisht kandili i detit mund të jetoj përgjithnjë. Për këtë specie nuk ka kufizim natyrorë por ka një problem tjetër.Çelësi i sekretit qëndron tek aftësia e kthimit nga i maturuar  në fazë të papjekur dhe kështu përsëri.

“Përtejdallimit” (transdifferentiatio n) quhet ky proces, ku një qelisë transformohet në një lloj tjetër qelize. Në këtë mënyrë kandili rigjeneron trupin e tij, pafundësisht.

Shkencëtarët kanë vite që po studiojnë këtë specie për të kuptuar se si ata mund të kapërcejnë vdekjen.

Shekulli

  • Postime: 525
erionmuca
#1 ne: 23-04-2012, 22:39:41
Eshte thjesht ceshtje kohe deri sa njerezit te jetojne 1000 vjec ose me shume.

http://www.pbs.org/wgbh/nova/body/can-we-live-forever.html

  • Postime: 566
  • Gjinia: Mashkull
ciarli
#2 ne: 25-08-2013, 13:14:08
Ka edhe shume por nuk jane inteligjente apo te zgjuar sa engjejt(greket e qiellit). Psh nje vend plot me qenie te perjetshme, me fuqi montruoze eshte ''afrika'' dhe rruga per ne afriken e vertete eshte permes vrimave te zeza. Atje jeton edhe zoti natyral, nje qenie superpotente qe rrezikon te zhduket per shkakt te marshit te pameshirshem per te zhdukur, ndaluar apo cunguar cdo qenie jo-engjellore(apo jo greke)