Post reply

×

Post reply

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: M A X
« ne: 22-12-2019, 18:10:42 »

Postuar nga: M A X
« ne: 22-12-2019, 18:09:02 »

Postuar nga: M A X
« ne: 22-12-2019, 18:08:11 »

Postuar nga: M A X
« ne: 22-12-2019, 18:06:58 »

Postuar nga: M A X
« ne: 22-12-2019, 18:05:15 »

https://youtu.be/yXQViqx6GMY
Të paturit një këngë sezonale, të përvitshme, në këtë rast një këngë Krishtlindjesh, mund të jetë një biznes më vete. Çdo vit, artistët marrin të ardhura shtesë nga një këngë e vetme. Për shembull, sipas një raportimi të The Economist në 2016-n, Mariah Carey fitonte vetëm nga Mbretëria e Bashkuar 60 milionë dollarë në vit nga përdorimi i këngës.

“All I Want for Christmas Is You” u publikua në vitin 1994, kur Mariah ishte vetëm 25 vjeçe. Prej asaj kohe, kënga e Krishtlindjeve dëgjohet çdo vit, me të po të njëjtin interes si në ’94-n. Së fundmi, kënga u rendit në vendin e parë në Hot100 në Billboard, për herë të parë në 25 vite.

Për aq kohë sa këngët e Krishtlindjeve janë një biznes më vete, pse ka kaq pak këngë të famshme për festat e fundvitit? Në fakt, një pjesë e mirë e artistëve publikojnë këngë me rastin e festave, por njerëzit nuk i dëgjojnë. Ato nuk kthehen në hit, nuk vendosen nëpër radio, televizion, qendra tregtare dhe festa. Këto këngë të reja duket sikur nuk ekzistuan kurrë. Dan Vallie, presidenti i National Radio Talent System në Amerikë, institut që zbulon dhe përgatit talentet e ardhshme në fushën e radios, tha për CNN se problemi me këngët e reja të Krishtlindjeve qëndron te fakti që nuk kanë thjeshtësinë. “Gjëja më e ndërlikuar te këngët e Krishtlindjeve qëndron te thjeshtësia. Por të shkruash një këngë të thjeshtë është e vështirë,” tha ai.

Sipas Vallie, këngët e fundvitit duhet të jenë këngë me melodi ritmike, të cilat të ftojnë të kërcesh, të bëjnë të humbasësh mes tingujve, të përcjellin tingujt e këmbanave, fëmijëve që vrapojnë, të qeshurave dhe përqafimeve.

Kjo është arsyeja pse kur vjen puna te këto këngë, Shakin’ Stevens (Merry Christman Everyone), Mud (Lonely This Christmas), Darlene Love (Chistmas – Baby Please Come Home) apo Mariahh Carey (All I Want For Christmas Is You) qenë më të suksesshëm aty ku Whitney Houston, Britney Spears apo Kanye West nuk mundën.
Postuar nga: M A X
« ne: 20-12-2019, 21:08:47 »

Postuar nga: erlehta
« ne: 13-12-2019, 08:16:59 »

Postuar nga: erlehta
« ne: 13-12-2019, 08:15:42 »

Postuar nga: erlehta
« ne: 13-12-2019, 08:14:59 »