Postim i ri

×

Postim i ri

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: Alban
« ne: 23-08-2023, 11:13:41 »

Sic duket e kane mbyllur!
Postuar nga: s
« ne: 22-08-2023, 10:31:57 »

A funksionon më drejtshkrimi.info? U bënë  ca kohë që nuk arrijmë të futemi në website. 
Postuar nga: M A X
« ne: 24-04-2020, 12:35:43 »

Kjo faqe bazohet krejtësisht në ribotimin e vitit 1974 të librit me të njëjtin titull nga «Instituti Albanologjik i Prishtinës» dhe është kopje digjitale identike e tij. Ndërsa libri është rezultat i «Kongresit të Drejtshkrimit» të mbajtur në Tiranë në vitin 1972.

Vërejtje: Ky projekt është nismë individuale me të vetmin qëllim plotësimin e nevojave informuese e referuese të publikut shtyrë nga (a) keqardhja për mirëmbajtjen e ngathtë të gjuhës standarde në fuqi, (b) nga keqshkrimi i saj kohëve të fundit dhe (c) nga mungesa e një burimi si ky; por (i) pa qëllim të shkeljes së të drejtave autoriale, duke qenë se libri edhe nuk duket se ka mbrojtje autoriale të shprehur, (ii) pa dashur të kundërvihen iniciativat kundërshtuese të këtij standardizimi të gjuhës dhe (iii) pa qëllime politiko-ideologjike, përkundër përfshirjes së tekstit origjinal, diku-diku të ngjyrosur, për të ruajtur vërtetësinë e librit.
www.Drejtshkrimi.in fo