Profile of 12:51


Permbledhja

12:51
Admin
Send PM
Offline Offline
Posts:   25494 (5.408 per day)
Data e regjistrimit:   06-07-2010, 01:42:08
Last Active:   02-03-2023, 09:17:37

Messages - 12:51

1
Pyetper / Kush eshte ylli me i afert?
« ne: 23-02-2023, 22:30:23 »
Ylli më i afërt me sistemin diellor është Proxima Centauri, një yll i vogël në konstelacionin e Centaurit. Proxima Centauri ndodhet rreth 4.24 vjet dritë nga sistemi ynë diellor, duke e bërë atë yllin më të afërt të njohur me sistemin tonë diellor. Proxima Centauri është pjesë e njësive të tjera diellore të quajtura Alfa Centauri, që janë dy yje të tjera të ngjashme me Diellin që ndodhen shumë afër njëri-tjetrit.

2
Web3/Crypto / Cfare jane dhe si e ku perdoren NFT?
« ne: 25-01-2023, 00:34:49 »
 

NFT (Non-Fungible Token) është një lloj i kriptovalutës që përdoret për të certifikuar pronësinë e një objekti unik, siç janë imazhet, video, audio, dhe të tjera. Në krahasim me kriptovalutat e tjera, si Bitcoin ose Ethereum, që janë të fungueshme dhe mund të shkëmbehen në një formë të ngjashme me njëra-tjetrën, NFT janë të pa-fungueshme dhe janë të ndryshme nga njëri-tjetri.

NFT janë të bazuara në blockchain dhe përdorin teknologji smart contract-esh për të certifikuar pronësinë e tyre. Cdo NFT është unik dhe nuk mund të zëvendësohet me një tjetër. Pronësia e një NFT mund të ndërrohet nëpërmjet një transaksioni të blockchain-it, dhe transaksionet e tilla mund të shikohen në blockchain.

NFT janë të njohura për përdorimin e tyre në arte dhe lojëra, duke ofruar një mënyrë për artistët dhe krijuesit e përmbajtjes të certifikojnë dhe të monetizojnë veprat e tyre unike. Gjithashtu, NFT janë duke u përdorur në një gamë të gjerë të industrive, siç janë muzika, sporti, dhe certifikimi i pronësisë së pasurive të patundshme.

3
Web3/Crypto / Cfare eshte Metaverse?
« ne: 25-01-2023, 00:31:36 »
 

Metaverse është një term që përdoret për të përshkruar një univers virtual të krijuar nga teknologjia, i cili mund të përdoret për një gamë të gjerë të aplikacioneve dhe shërbimeve. Kjo mund të përfshijë aplikacione të lojërave, e-commerce, mësim, komunikim, dhe shërbime të tjera.

Metaverse-i përmban një sërë të teknologjive dhe komponentëve, siç janë:

Realiteti i ri: për të përmbledhur teknologjitë e tilla si VR dhe AR
Blockchain: për të ofruar siguri dhe transparencë të transaksioneve
AI: për të ofruar interaktivitet të avancuar dhe personalizim
3D grafikë dhe animacion: për të krijuar një ambient të besueshëm dhe të mundshëm
Metaverse-i mund të përdoret për të krijuar një univers virtual të hapur dhe të lirë, ku përdoruesit mund të krijojnë dhe të shkëmbejnë përmbajtje, të bashkëpunojnë me njëri-tjetrin, dhe të ndërveprojnë me një ambient të krijuar nga kompjuteri.

4
Web3/Crypto / Cfare jane Stablecoins?
« ne: 25-01-2023, 00:28:44 »
 

Stablecoin është një lloj i kriptovalutës që synon të mbajë vlerën e saj të ngjashme me një valutë fiat apo mall të caktuar, si dollar amerikan, euro, dhe te tjera. Ata janë krijuar për të ofruar një alternative më të qëndrueshme ndaj kriptovalutave tradicionale si Bitcoin dhe Ethereum që kanë një volatilitet të lartë të vlerës.

Ka dy lloje të stablecoin:

Stablecoin-ët e gjakut të gjelbër: Janë të lidhur me një valutë fiat ose një mall fizik dhe janë të mbështetur nga një depozitë e njëjtës vlerë në një bankë ose një institucion financiar.

Stablecoin-ët e gjakut të kuq: Janë të lidhur me një valutë kripto të caktuar dhe janë të mbështetur nga një depozitë e njëjtës vlerë e njëjtës valute kripto.

5
Web3/Crypto / Cfare eshte DeFi?
« ne: 25-01-2023, 00:25:30 »
 

DeFi (Decentralized Finance) është një zonë e kriptovalutave që synon të ofrojë shërbime financiare të decentralizuara, të bazuara në teknologjinë blockchain. DeFi përdor smart contract-e dhe dApps për të ofruar shërbime të tilla si kredi, depozita, investime, pagamente, dhe shërbime të tjera financiare, të gjitha të bazuara në blockchain.

DeFi synon të ofrojë një alternativë të lirë dhe të sigurtë ndaj sistemeve financiare të centralizuara, duke eliminuar nevojën për një palë të tretë të besueshme për të rregulluar transaksionet. Kështu, DeFi ofron avantazhe të tilla si transparencën e transaksioneve, privatësinë, dhe sigurinë e të dhënave, si dhe zvogëlon koston e shërbimeve financiare.

DeFi është një zonë e rritjes së shpejtë në kriptovalutat dhe po zhvillohet me shpejtësi nëpërmjet projekteve të ndryshme si Aave, Compound, MakerDAO, dhe shumë të tjera.

6
Web3/Crypto / Cfare jane dApps?
« ne: 25-01-2023, 00:23:37 »
 

dApps (Decentralized Applications) janë aplikacione që funksionojnë pa ndërhyrje nga një autoritet i caktuar dhe janë të ndërtuara në blockchain. Ata përdorin teknologji smart contract-esh për të automatizuar proceset dhe për të siguruar transparencën e transaksioneve.

dApps janë të decentralizuara dhe nuk janë të kontrolluara nga një palë e vetme, kështu që ato janë më të sigurta dhe më të pakënaqura nga qeveritë. Ata mund të përdoren për një gamë të gjerë të aplikacioneve, siç janë:

Aplikacione të financave të decentralizuara (DeFi)
Aplikacione të votimit dhe të demokracisë së decentralizuar
Aplikacione të ruajtjes së të dhënave të decentralizuara
Aplikacione të lojërave të decentralizuara
dApps janë të ndërtuara mbi platformat blockchain si Ethereum, EOS, TRON, dhe shumë të tjera.

7
Web3/Crypto / Cili eshte dallimi mes CEX dhe DEX?
« ne: 25-01-2023, 00:21:44 »
 

DEX (Decentralized Exchange) dhe CEX (Centralized Exchange) janë dy lloje të ndryshme të burseve të kriptovalutave.

DEX është një bursë e decentralizuar e kriptovalutave, ku transaksionet ndodhin direkt ndërmjet përdoruesve pa ndërhyrjen e një palë të tretë. Këto burse janë të ndërtuara mbi blockchain dhe përdorin teknologji smart contract-esh për të automatizuar procesin e shkëmbimit. Avantazhi kryesor i DEX-it është se ato ofrojnë më shumë privatësi dhe siguri, si dhe janë më të pakënaqura nga qeveritë.

CEX është një bursë e centralizuar e kriptovalutave, ku transaksionet ndodhin nëpërmjet një palë të tretë e cila kontrollon dhe rregullon aktivitetin e burse.

8
Web3/Crypto / Cfare eshte Coinbase
« ne: 25-01-2023, 00:19:05 »
 

Coinbase është një platformë e tregtimit të kriptovalutave e cila lejon përdoruesit të blenë, të shesin dhe të ruajnë kriptovaluta të ndryshme. Ajo u themelua në 2012 nga Brian Armstrong dhe është një nga platformat më të njohura dhe më të njohura në Shtetet e Bashkuara. Coinbase ofron një gamë të gjerë të monedhave kripto të ndryshme, si Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, dhe shumë të tjera.
Coinbase ofron një platformë të thjeshtë dhe të lehtë për të përdorur, duke përfshirë një aplikacion për telefonin celular dhe një version të internetit.

9
Web3/Crypto / Cfare eshte dhe per cfare perdoret Binance
« ne: 25-01-2023, 00:17:01 »
 

Binance është një bursë e kriptovalutave e cila lejon përdoruesit të blenë, të shesin dhe të shkëmbejnë kriptovaluta të ndryshme. Ajo u themelua në 2017 nga Changpeng Zhao dhe është një nga bursat më të njohura dhe më të njohura në botë. Binance ofron një gamë të gjerë të monedhave kripto të ndryshme, si Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Binance Coin dhe shumë të tjera.
Bursa ofron një platformë të shpejtë, të sigurt dhe të lehtë për të përdorur për të shkëmbyer kriptovaluta. Gjithashtu ofron një sistem të lojrave dhe të shpërndarjes së mënyrave të ndryshme për të përfituar nga kriptovalutat.

10
Web3/Crypto / Cfare eshte Ethereum
« ne: 25-01-2023, 00:14:43 »
 

Ethereum është një blockchain e decentralizuar dhe një kriptovalutë me emrin e saj nativ Ether (ETH). Ajo është krijuar nga një grup i zhvilluesve lider nga Vitalik Buterin, në vitin 2015. Ethereum është ndërtuar mbi teknologjinë blockchain dhe përdor një algoritëm të konsensusit të quajtur Proof of Stake (PoS) për të siguruar rregullimin e saj.
Ethereum është i njohur për kapacitetin e saj të shkallëzimit dhe për mundësinë e krijimit të aplikacioneve të decentralizuara (dApps) dhe smart contract-eve. Aplikacionet e decentralizuara janë programe që funksionojnë pa ndërhyrje nga një autoritet i caktuar dhe janë të ndërtuara në blockchain-in e Ethereum. Smart contract-et janë kontrata të programuara që janë të automatizuara dhe që ekzekutohen automatikisht kur kushtet e tyre janë të plotësuara.
Ethereum është një prej platformave blockchain më të njohura dhe më të përdorura në bote sot.

11
Web3/Crypto / Cfare eshte Tether
« ne: 25-01-2023, 00:12:23 »
 

Tether (USDT) është një stablecoin që është i lidhur me vlerën e dollarit amerikan. Stablecoin është një kriptovalutë që synon të mbajë vlerën e saj të ngjashme me një valutë fiat apo mall të caktuar. USDT është ndërtuar mbi blockchain Ethereum dhe Bitcoin, dhe është krijuar nga Tether Limited.
USDT është i kontrolluar dhe i certifikuar nga një sistem i treguar i kontrollit të besueshmërisë për të siguruar që 1 USDT gjithmonë të jetë i lidhur me 1 dollar amerikan. Kështu, përdoruesit mund të shkëmbejnë USDT me besim të plotë se ata do të marrin vlerën e tyre dollarë për USDT-në e tyre. Kështu, USDT ofron avantazhet e kriptovalutave, siç janë transaksionet e shpejta dhe të lira, me sigurinë e një valute fiat të njohur si dollar amerikan.

12
Web3/Crypto / Cfare eshte USD Coin - USDC
« ne: 25-01-2023, 00:10:43 »
 

USD Coin (USDC) është një stablecoin që është i lidhur me vlerën e dollarit amerikan. Stablecoin është një kriptovalutë që synon të mbajë vlerën e saj të ngjashme me një valutë fiat apo mall të caktuar. USDC është ndërtuar mbi blockchain Ethereum dhe është krijuar nga Circle Internet Financial, një kompani e kontrolluar nga Goldman Sachs.
USDC është i kontrolluar dhe i certifikuar nga një sistem i treguar i kontrollit të besueshmërisë për të siguruar që 1 USDC gjithmonë të jetë i lidhur me 1 dollar amerikan. Kështu, përdoruesit mund të shkëmbejnë USDC me besim të plotë se ata do të marrin vlerën e tyre dollarë për USDC-në e tyre. Kështu, USDC ofron avantazhet e kriptovalutave, siç janë transaksionet e shpejta dhe të lira, me sigurinë e një valute fiat të njohur si dollar amerikan.

13
Web3/Crypto / Cfare eshte Cardano
« ne: 25-01-2023, 00:04:55 »
 

Cardano është një platformë e blockchain e decentralizuar dhe një kriptovalutë e quajtur ADA. Ajo është ndërtuar nga një grup i shkencëtarëve dhe zhvilluesve të cilët kanë punuar në projekte të tjera të blockchain si Ethereum. Cardano përdor një algoritëm të konsensusit të quajtur Ouroboros, i cili është projektuar për të ofruar një mënyrë të sigurt dhe efektive për të rregulluar transaksionet e blockchain. Platforma gjithashtu ofron një sistem të shkallëzimit të quajtur Plutus, i cili synon të mundësojë aplikacione të shpejta dhe të lira për përdoruesit e saj. Cardano është një platformë e hapur dhe e lirë që synon të ofrojë një mënyrë të thjeshtë dhe të sigurtë për të krijuar dhe zbatuar aplikacione të decentralizuara (dApps) dhe smart contracts.

14
Web3/Crypto / Cfare eshte Ripple XRP
« ne: 25-01-2023, 00:03:11 »
 

XRP është një kriptovalutë e njohur edhe si Ripple, e cila është krijuar nga kompania Ripple Labs. XRP është konceptuar si një mjet i pagesës për të ndihmuar bankat dhe institucionet financiare në transaksionet e tyre të brendshme dhe të jashtme, duke ofruar një mënyrë të shpejtë dhe të lirë për të kryer këto transaksione. XRP është ndërtuar mbi teknologjinë blockchain dhe përdor një algoritëm të konsensusit të quajtur Ripple Protocol Consensus Algorithm (RPCA) për të siguruar rregullimin e saj. XRP është i njohur për shpejtësinë dhe eficiencen ne kryerjen e transaksionve monetare online.

15
Web3/Crypto / Cfare eshte Solana
« ne: 25-01-2023, 00:00:41 »
 

Solana është një platformë e blockchain e decentralizuar që synon të ofrojë një shkallë të lartë të performancës dhe të shkallëzueshëm për aplikacione dhe projekte të ndryshme të blockchain. Ajo përdor një algoritëm të konsensusit të quajtur Proof-of-stake të shpejtë (PoS) që lejon përdoruesit të kandidojnë për të qenë "validator" dhe të marrin pjesë në procesin e minierës, duke u bazuar në sasinë e Solana që ata posedojnë dhe kanë depozituar si garanti. Solana gjithashtu ofron një sistem të shkallëzimit të quajtur Solana WebAssembly (Solana-WASM) i cili synon të mundësojë aplikacione të shpejta dhe të lira për përdoruesit e saj. Platforma gjithashtu ofron një API të hapur për zhvilluesit e aplikacioneve të tjera që mund të integrohen me Solana-n.

16
Web3/Crypto / Cfare eshte Dogecoin
« ne: 24-01-2023, 23:58:57 »
 

Dogecoin është një kriptovalutë e hapur dhe e lirë që është krijuar fillimisht si një shaka dhe tallje në vitin 2013. Ai u krijua nga një programues i quajtur Billy Markus dhe u bazua në një meme interneti të quajtur Doge, që përdor një Shiba Inu si logon e saj. Dogecoin përdor një algoritëm të quajtur Scrypt, i cili është projektuar për të mundësuar miniera me pajisje të thjeshta dhe me kosto të ulët. Dogecoin ka një sasi të madhe më të lartë të maksimumit të monedhave në raport me Bitcoinin, cka e bënë më të në dispozicion për përdorimin e përditshëm.
Dogecoin është i njohur për komunitetin e tij të fuqishëm dhe për mbështetjen e saj të madhe në rrjetet sociale. Disa nga përdorimi i saj i quajtur të jetë micropayments, duke donuar në organizata të mirëqenies dhe në projekte të ndryshme. Por, siç është me të gjitha kriptovalutat, kërkon investimin e kujdesshëm dhe këshillimin e një eksperti përpara se të investoni, sepse është subjekt i volatilitetit të lartë dhe rreziqeve.

17
Web3/Crypto / Cfare eshte Shiba INU
« ne: 24-01-2023, 23:55:38 »
 

Shiba Inu (SHIB) është një kriptovalutë e decentralizuar që është krijuar mbi blockchain Ethereum. Ajo është e njohur për të qenë një klon i Dogecoin, që është një kriptovalutë e cila është krijuar si një broma por që ka arritur të ketë një vlerë të madhe. Si Dogecoin, Shiba Inu është i njohur për llojin e saj të lehtë dhe të qeshur, dhe përdor një Shiba Inu si logon e saj. Shiba Inu është një kriptovalutë e cila është shpërndarë në mënyra të ndryshme dhe në sasi të mëdha, duke e bërë atë të përdorshme për aplikacione të ndryshme. Por, siç është me të gjitha kriptovalutat, kërkon investimin e kujdesshëm dhe këshillimin e një eksperti përpara se të investoni, sepse është subjekt i volatilitetit të lartë dhe rreziqeve.

18
Web3/Crypto / Cfare eshte Litecoin
« ne: 24-01-2023, 23:53:25 »
 

Litecoin është një kriptovalutë e hapur dhe e lirë që është konsideruar si "argjendi" i kriptovalutave (ari eshte bitcoin) dhe është i ngjashem me Bitcoinit. Litecoin përdor një algoritëm të quajtur Scrypt i cili është projektuar për të mundësuar miniera me pajisje të thjeshta dhe me kosto të ulët. Litecoin ka një kohë të transaksionit të shkurtër dhe një sasi të madhe më të lartë të maksimumit të monedhave në raport me Bitcoinin, cka e bënë më të në dispozicion për përdorimin e përditshëm. Litecoin gjithashtu ofron një zgjidhje më të shpejtë dhe më të lirë për transaksionet e micropayments. Litecoin është i njohur për shpejtësinë dhe eficiencën e tij.

19
Web3/Crypto / Cfare eshte TRON
« ne: 24-01-2023, 23:50:13 »
 

Tron (TRX) është një kriptovalutë dhe platformë blockchain e decentralizuar që synon të ofrojë një mënyrë të lirë dhe të hapur për zhvilluesit për të krijuar dhe zbatuar aplikacione të decentralizuara (dApps). Ajo përdor një algoritëm të konsensusit të quajtur Delegated Proof of Stake (DPoS) për të siguruar rregullimin e saj. TRON është ndërtuar mbi blockchain Ethereum dhe është konceptuar si një platformë e hapur që mundëson zhvilluesit të krijojnë dApps në një mënyrë të thjeshtë dhe të lirë. Platforma gjithashtu ofron një token nativ të quajtur TRX, i cili mund të përdoret për të paguar tarifat e transaksioneve dhe për të ndërtuar dhe zbatuar aplikacione të decentralizuara.

20
Web3/Crypto / Cfare eshte Avalanche
« ne: 24-01-2023, 23:48:08 »
 

Avalanche është një platformë e blockchain e decentralizuar që synon të ofrojë një ekosistem të shkallëzueshëm dhe të shumëpërdorueshëm për aplikacione dhe projekte të ndryshme të blockchain. Ajo ofron një rrjet të pavarur të sub-blockchains që mund të komunikojnë dhe të ndërveprojnë me njëri-tjetrin, duke ofruar një mënyrë të shkallëzueshme për të menaxhuar dhe siguruar transaksionet e blockchain. Avalanche përdor një algoritëm të konsensusit të quajtur Avalanche-X, i cili synon të ofrojë një mënyrë të shpejtë dhe të sigurt për të konfirmuar transaksionet e blockchain. Platforma gjithashtu ofron një API të hapur për zhvilluesit e aplikacioneve të tjera që mund të integrohen me Avalanche.

Faqe: [1] 2 3 4 5 6 ... 1108