Show Posts - 12:51

×

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - 12:51

Faqe: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 1109
21
Web3/Crypto / Cfare eshte Chainlink
« ne: 24-01-2023, 23:43:54 »
 

Chainlink është një teknologji e blockchain që synon të lidhë smart contract-et e blockchain me burimet e jashtme të të dhënave. Smart contract-et janë kontrata që zbatohen automatikisht nga një blockchain, por ato nuk mund të marrin informacionin nga jashtë blockchain-it. Chainlink ofron një mënyra për të lidhur smart contract-et me të dhëna ekzistuese në internet, duke përdorur një rrjet të pavarur dhe të decentralizuar të orakujve të quajtur "oracle". Këto orakuj mund të jenë individë, kompani ose organizata që verifikojnë dhe sigurojnë të dhënat e nevojshme për smart contract-et. Chainlink mundëson që kontratat e inteligjentes të jenë më të besueshme dhe të përdoren në aplikacione të ndryshme, duke përfshirë financiar, industri, IoT dhe më shumë.

22
Web3/Crypto / Cfare eshte Monero
« ne: 24-01-2023, 23:42:43 »
 

Monero është një kriptovalutë e hapur dhe e lirë që përdor teknologjinë e zbulimit të jashtëm të transaksioneve (RingCT) për të siguruar anonimitetin e transaksioneve. Përdor një algoritëm të quajtur CryptoNight, i cili është projektuar për të mundësuar miniera me pajisje të thjeshta dhe me kosto të ulët. Monero gjithashtu përdor teknologji të tjera të sigurisë si zinxhir i shënuar dhe kriptografi e avancuar. Përdoruesit e Monero mund të dërgojnë dhe të marrin fondet pa qenë të identifikuar dhe pa mundur të rastësisht ose e namërisht të ndjeken. Monero është i njohur për anonimitetin dhe privatesinë e tij.

23
Web3/Crypto / Cfare eshte Near Protocol
« ne: 24-01-2023, 23:40:47 »
Near Protocol është një blockchain shkëmbimit të lirë dhe të hapur që synon të ofrojë shërbime të shpejta dhe të lira për aplikacionet dhe përdoruesit e saj. Ajo përdor një algoritëm të konsensusit të quajtur Proof of Stake shumë të shpejtë (PoS) që lejon përdoruesit të kandidojnë për të qenë "validator" dhe të marrin pjesë në procesin e minierës, duke u bazuar në sasinë e NEAR që ata posedojnë dhe kanë depozituar si garanti. Near Protocol gjithashtu përdor teknologji të avancuar të shkallëzimit që synon të mundësojë aplikacione të shpejta dhe të lira për përdoruesit e saj.

24
Web3/Crypto / Cfare eshte Algorand
« ne: 24-01-2023, 23:39:53 »
 

Algorand është një blockchain dhe kriptovalutë që përdor një algoritëm i quajtur Pure Proof of Stake (PPoS) për të siguruar rregullimin e saj. PPoS është një metodë e konsensusit që lejon përdoruesit të kandidojnë për të qenë "validator" dhe të marrin pjesë në procesin e minierës, duke u bazuar në sasinë e ALGO që ata posedojnë dhe kanë depozituar si garanti. Kjo metodë e konsensusit synon të zvogëlojë kostot e minierës dhe të zvogëlojë rrezikun e manipulimit të sistemit. Algorand gjithashtu përdor teknologji të avancuar të sigurisë si zinxhir i shënuar dhe kriptografi e avancuar.

26
Tryeza / Ushqime Gourmet
« ne: 24-01-2023, 20:13:33 »
 

27
Corgarff Castle 🏰 Skoci 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿
 

28
Pyetper / Sa e vjeter eshte Bibla?
« ne: 24-01-2023, 17:48:14 »
Bibla është një koleksion i shumë librave të ndryshëm që janë shkruar në kohë të ndryshme. Librat e para të saj janë të datuar në afërsisht të shekullit të 15-të para Krishtit, ndërsa librat e fundit janë shkruar në afërsisht shekullin e 2-të pas Krishtit. Veprat e para të shkruara të Biblës janë libri i Gjenezit dhe libri i Exodusit, të shkruar në hebraisht, dhe datojnë në afërsisht të shekullit të 15-të para Krishtit.

Në total Biblës i përkasin 66 libra, 39 e të cilëve janë e të vjetërve, dhe 27 e të rejave. Librat e të vjetrave janë shkruar në hebraisht dhe përfshijnë libra të profetëve, historisë, psalmeve dhe poezisë. Librat e reja janë shkruar në greqisht dhe përfshijnë evangjelitë dhe letrat e apostujve.

Në përgjithësi, Bibla është një koleksion i librave që janë shkruar në kohë të ndryshme dhe që përmbledhin fjalët e profetëve, të apostujve dhe të drejtëpërdoruesve të tyre, dhe që janë konsideruar si burim i rëndësishëm i besimit dhe në një farë mënyre janë burim i rëndësishëm për historinë e njerëzimit.

29
PsiSoc / Inteligjenca si mendoni a trashegohet..?
« ne: 24-01-2023, 17:45:44 »
Inteligjenca është një koncept shumë i kompleks që nuk mund të matet me një shkallë të vetme. Përkufizimi i inteligjencës varion nga një studim në tjetrin dhe mund të përfshijë faktorë të ndryshëm si aftësinë e të mësuarit, të kuptuarit, problem-zgjidhjes, kujtesës, përshtatjes së ndryshimeve dhe të tjerë.

Shkencëtarët kanë bërë shumë studime për të kuptuar faktorët që ndikojnë në inteligjencë, dhe ata kanë zbuluar se faktorët genetikë dhe ambientalë kanë ndikim të madh në inteligjencë. Studimet tregojnë se gjenet kanë ndikim në rreth 40-80% në variancën e inteligjencës, ndërsa faktorët ambientalë kanë ndikim në 20-60%. Kështu që, inteligjenca trashegohet në një masë të caktuar, por edhe faktorët ambientalë si edukimi, mjedisi i jetesës, etj, luajnë rol të rëndësishëm në zhvillimin e inteligjencës.

30
Pyetper / Ne cfare temperature avullon uji?
« ne: 24-01-2023, 17:43:10 »
Uji avullon në temperaturën prej 100 gradë Celsius (212 grade Fahrenheit) nën nivelin e detit në atmosferën standard. Kjo është temperatura kur energjia termike e ujit në fazën e nxehtë (uji i nxehtë) është e mjaftueshme për të konvertuar në fazën e gaztë (vapori i ujit). Megjithatë, nëse në një ambient me nivel të ulët të barit dhe/ose me presion të ulët, uji mund të avullojë në temperatura më të ulëta.

31
Pyetper / Kur fillon te zgjatet dita?
« ne: 24-01-2023, 17:41:54 »
Dita zgjatet në verë në hemisferën veriore dhe në dimër në hemisferën jugore. Kjo ndodh për shkak të ndryshimit në pozicionin e Tokës në orbitën e saj rreth diellit gjatë vitit. Në verë, Toka është afër perihelit, që është pjesa më e afërt e orbitës së saj rreth diellit, kështu që dita është më e gjatë. Në dimër, Toka është afër aphelit, që është pjesa më e largët e orbitës së saj rreth diellit, kështu që dita është më e shkurtër.

34
Influencer / Blogger / Drita Stublla (info, foto, video)
« ne: 14-01-2023, 18:54:14 »
 

35
Influencer / Blogger / Anetta Beri (info, foto, video)
« ne: 14-01-2023, 18:53:12 »
 

 

36
Influencer / Blogger / Ariana Fejzullahu (info, foto, video)
« ne: 14-01-2023, 18:52:20 »
 

 

38
Vipat Shqiptare / Albërie Hadërgjonaj (info, foto, video)
« ne: 14-01-2023, 17:46:16 »
 

 

39
Influencer / Blogger / Marigona Krasniqi (Info foto video)
« ne: 14-01-2023, 17:44:12 »
 

 

Faqe: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 1109