Profile of Shqiptar Ilir Kosovari

×

Permbledhja

Shqiptar Ilir Kosovari Zërist

Stats for Shqiptar Ilir Kosovari
Posts:   1 (0.000 per day)
Data e regjistrimit:   25-06-2010, 02:16:33
Last Active:   25-06-2010, 02:54:35
Age:  
Offline Offline

Messages - Shqiptar Ilir Kosovari

1
Arkeologji / Studiuesi Boshnjak zbulon Piramiden e Ilireve
« ne: 25-06-2010, 02:33:16 »
Ti qe ke postuar keto shrime etruske
a e din shqipen apo vetem flet ashtu!!! :S
Si nuk i kupton fjalet qe jan aty,si nuk i sheh dhe emrat qe i kemi pasur me breza!
Po ti dhe disa qe ne jeten e perditshme i perdorim,bile edhe shpesh.,..hmmm
perfilloje pak shqipen,,qe te kuptosh etruskenn

ESHI (e shikon,...ndoshta ne kuptimin për Shi
AMA  (ama,bima hehe ma bjer)
AME  shqiperia am/amë)
ARA (ara,arat,fushat..)
FLERE  (fler,flej,fli etj..)
FLER (fler,flej,fli etj..)
E NASH  (popullorqe anash(majtas)
RAMUETH (fshat Ramuth,emer Ramush)
THAME (ne thame,i thame apo ia tham

PUTHS (puth,puthje,apo edhe kuptohet pus ose puset)

RUZE (rruze,rruza,rruzull,et..)

IPA (në gjihen popullorqe i pa,në gjuhen moderne i ka par)
ATI (i ati,babai,prindi..apo e kujt është?e ati/atij
THUI

IM (popolli im,im atë,vendlindja ime,etj..0
MUTTI (veq kuptohet)
ETERA (popullorqe e tera,diqka qe ka qen e lagesht.,ose e tëra)
THUI (thui,tregoj,shpjegoj)
HECI  (popullorqe heci,eci)
NERI   (mundë të flitet për neri/njeri ose Neri siq themi ne Nderi)
TUL (tul i bukes, apo tul që është e but qe eshte popullorqe)


E shum fjal tjera kishte aty qe ishin ilirishte-shqipe.
Shikoj edhe vet

Faqe: [1]