Show Posts - Alban


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Alban

Faqe: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 16
21
Shkencë / HEPATITI D
« ne: 13-05-2023, 00:27:54 »
Faleminderit. informacione me vlerë dhe plot rëndësi.

22
Forumi Islam / Gëzuar Fiter Bajramin
« ne: 21-04-2023, 10:04:59 »
 

23
Pyetper / Çfarë është somnambulizmi?
« ne: 16-04-2023, 00:25:05 »
Eshte shume interesante se si shume njerez vuajne nga nje anomali e tille qe i mundeson te levizin sikur te ishin zgjuar por nga ana tjeter nuk jane aspak te vetedijshem se cfare bejne e ku shkojne. Jam kurioz te di se cfare thote shkenca e psikologjise mbi kete teme?

24
Kosova Sot / Urime 15 vjetorin e pavarsisë
« ne: 17-02-2023, 07:35:15 »
 

27
Ka të dhëna indirekte llogjike dhe të besueshme se popullsia që jeton në Shqipëri është diku te 2.1 milionë banorë.‼️

Në censusin e 2011 numëroheshin 2.8 milionë banorë.

Ndërkohë shtetas shqiptarë të regjistruar në gjendjen civile janë gati 4.4 milionë banorë.

Dmth, në Shqipërinë e sotme jetojnë pak më pak se gysma e popullsisë.‼️‼️‼️

Ky është alarm kombëtar.❗️

Shpopullim kaq i tmerrshëm i territorit si ky nuk ka njohur asnjë komb apo shtet.☹️

Ç'kuptim ka shteti, territori i të cilit braktiset në shumicë nga banorët e tij?!

Të gjithë ikin ndërkohë politika shpopulluese çimentohet. Shqiptarët ikin nga politika në vendin e tyre. Pavarësisht definicioneve legale, ata janë emigrantë politikë, sepse politika është arsyeja e largimit.

Dmth, nga ato 1 milionë shuplakat e 2013-ës ,700 000 kanë ikur nga vendi.

Ja ky është fakti flagrant që shqiptarët ikin nga politika e vendit të tyre. ☹️

Në këtë realitet shkombëtarizues të krenohesh se ke bërë reforma, do të thotë ose je psikopat, ose i ligë.

Ky quhet literalisht shtetshkatërrim dhe, pa asnjë lidhje me shtetformimin.

Në asnjë rast ky realitet nuk quhet sukses qeverisës. As sukses politik.

Ylli Manjani

28
Tema Aktuale / Big Brother i Edi Rames
« ne: 12-02-2023, 13:25:21 »
 

Identikit

Ai është 45 vjeç. Punon në x institucion shtetëror. Është i martuar dhe ka dy fëmijë dhe një kredi shtëpie që do shumë vite për t'u shlyer. Dy javë më parë është thirrur nga eprori i tij dhe nën sloganin
" po hani bukën tonë" është urdhëruar të shkarkojë aplikacionin " Aktivisti". Në këtë aplikacion ai është i detyruar të pëlqejë, të komentojë dhe të shpërndajë çdo "" arritje"" të qeverisë rilindase.

Në fillim ka menduar ta shkarkojë këtë aplikacion dhe të mos jetë shumë aktiv, por ka harruar se Vëllai i Madh po e vëzhgon dhe ai është i monitoruar 24 orë falë aplikacionit Aktivisti në të gjitha komunikimet që kryen dhe të gjitha të dhënat e tij i përkasin Vëllait të Madh.

Një mesazh mbërrin në telefonin e tij dhe Vëllai i Madh i tërheq vëmendjen duke i thënë se nuk ka kryer si duhet detyrën e përcaktuar prej Vëllait të Madh. Nuk ka pëlqyer, nuk ka komentuar dhe nuk ka shpërndarë postimet e kabinetit rilindas. Nuk ka arritur të grumbullojë pikët e duhura. Vëllai i Madh ia paraqet edhe pikët me data.
Në x datë ke marrë kaq pikë. Je dobët. Duhet të jesh më aktiv nëse do të mbash vendin e punës.  Vendi i punës nuk mbahet me pikët e meritokracisë, por me pikët e Aktivistit.

Një burrë 45 vjeç me një familje për të mbajtur dhe një kredi shtëpie për t'u shlyer në këtë gjendje presioni sa i lirë është për të votuar në 14 maj?!

Çdo ditë deri në 14 maj këtij njeriu do t'i kujtohet çdo ditë nga eprori se po ha bukën e qeverisë. Çdo ditë duhet të plotësojë pikët te aplikacioni Aktivisti, në rast të kundërt Vëllai i Madh i dërgon mesazh duke i kujtuar numrin e pikëve.

Kjo ndodh çdo ditë. Deri më 14 maj a nuk do të kemi një njeri të rraskapitur psikologjikisht që do të ketë frikë se edhe në kutinë e votimit dikush po e vëzhgon?!

Duke qenë se fola gjatē me këtë njeri po sjell një copë të bisedës me të.

Ai tha: E zëmë se e denoncova. Ku do ta gjej drejtësinë?! Këtu po plasin skandale ditë pas dite dhe drejtësia nuk vë dorë. E imagjinon sa mund të vihet drejtësia në lëvizje se heqin një njeri si unë nga puna?!

Me taksat e shqiptarëve po krijohen aplikacione për t'i shtypur, dhunuar dhe për t'i mbajtur në presion shqiptarët. Kjo është e frikshme, e neveritshme dhe mbi të gjitha shkelen me të dyja këmbët të drejtat e njeriut.

Pas gjithë kësaj panorame lindin pyetjet: Sa i lirë është për të votuar ky njeri?!

A mund të ketë zgjedhje të lira në këtë situatë?!

Sa e sa njerëz përjetojnë të njëjtën gjë në administratën publike?!

Post Scriptum- Nuk mund të ketë zgjedhje të lira në diktaturë.  Pluralizmi shqiptar është në gjendje kome.

Elona Caslli

29
Edhe njëherë, nuk ka rrugë tjetër për të rrëzuar një qeverisje përveç votës.

Dhuna jo vetëm është e papranueshme, por nuk është mjet i sigurtë. Sundimtari ka më shumë mjete, para e mercenarë.

Pastaj pse u dashka derdhur gjak për politikë?!

Për sa kohë që ende votohet duhet synuar vota.

Nuk ka asnjë mënyrë tjetër për të rrëzuar një qeveri e cila është aty sepse është votuar më shumë se çdo parti apo grupim tjetër.

Nga ana tjetër, qeveria u bë moniste me ligjin e zgjedhjeve dhe me pushtetin që i dha në tavolinë opozita e Lulzim Bashës.

Ti japësh votën paqsisht, ti japësh pushtet më shumë se vota me konsensus politik dhe ti kërkosh opozitës rrëzoje me dhunë nuk ka llogjikë. 

Pastaj ç'është kjo hajde të vijmë në pushtet me dhunë?!  Kurrë mos ardhshi më mirë!

Pushteti që vjen nga dhuna vetëm dhunon.

Kurrë skam për të qenë me këtë.

Vota!
Vota!
Vota!

Bëhuni të mençur e njihni popullin shqiptar po aq sa e njeh i degjeneruari Edi Rama.

Ja, kaq të bëni!

Dhe ndërkohë respekt përpjesmarrësit në protestë! Mos i fyeni protestuesit, as protestat!

Cilido që manifeston publikisht një pakënaqësi me qeverisjen meriton respekt.

Si 1, si 1 milionë qofshin.

Dhe në fund, nuk ju pëlqen protesta e tjetrit, bëj tënden më të mirë.
Bëje si ta duash, po bëje. Atëhere dhe vetëm atëhere ke të drejtë të shash tjetrin!

Ylli Manjani

30
Pyetper / Sa kg ka 1 njuton?
« ne: 12-02-2023, 00:12:04 »
Një njuton është një njesi matese per fuqine dhe jo një njesi matese per masën, prandaj nuk ka një peshë specifike. Një njuton përfaqëson një fuqi të njëjtë me atë që ekziston një fuqi prej 1 kilogram në një hark prej 1 metër në drejtim të gravitetit. Në të njëjtën kohë, një njuton është ekvivalent me 9.8 Newton, që përfaqëson fuqinë e gravitetit në një objekt me masë 1 kilogram në një hark prej 1 metër. Në këtë mënyre, një njuton përdoret për të matur fuqitë që ndodhin në trupat e ndryshëm dhe në mjedis, por jo për të përcaktuar masën e objekteve.

31
Pyetper / Sa kg ka 1 kv?
« ne: 12-02-2023, 00:10:02 »
Një kilovat orë (kWh) nuk ka peshë, pasi është një njes matese per energjine dhe jo njesi matese per masën. Kilovat orë përfaqëson një sasi energjie që një burim i energjisë si një bateri, një central elektrik apo një motër i nxjerr në një periudhë kohore të caktuar. Nëse dëshironi të keni një ide për sasinë e energjisë së nevojshme për të nxjerrë një kilovat orë, mund të imagjinojë një shishe me benzinë me masë 1 kilogram që nxjerr një sasi energjie të njëjtë me atë të përfaqësuar nga një kilovat orë. Megjithatë, duhet të theksohet se kilogrami është një unitet masë dhe kilovat orë është një unitet energjie, dhe ato nuk janë të njëjta gjë.

32
Pyetper / Sa kg ka 1 liter?
« ne: 12-02-2023, 00:08:06 »
Një litër peshon rreth 1 kilogram. Kjo është për shkak të faktit se densiteti i ujit është i barabartë me 1 kilogram për litër. Pra, nëse matni një litër ujë, ajo do të peshojë rreth 1 kilogram. Kjo është një nga arsyet që litri është një nga unitetet standarde të masës për fluide, duke pasur një lidhje direkte me kilogramin, një nga unitetet standarde të masës për të gjitha materialet.

33
Pyetper / Sa kg gjak ka njeriu?
« ne: 12-02-2023, 00:07:03 »
Pesha mesatare e gjakut në një njeri të rritur është rreth 5-6 litra. Por, kjo mund të variojë në bazë të gjendjes së trupit dhe madhësisë së tij. Për shembull, një person me një trup më të madh do të ketë më shumë gjak sesa një person me një trup më të vogël. Gjithashtu, niveli i lëngjeve në trup mund të ndikojë në peshën e gjakut, si dhe sëmundjet ose kushtet mjekësore që ndikojnë në funksionimin e sistemit të qarkullimit të gjakut. Nëse keni pyetje ose ndërprerje rreth gjendjes suaj të trupit, ju rekomandojmë të konsultoheni me një mjek ose profesionist të shëndetit për të marrë një vlerësim të saktë të gjendjes suaj.

34
Pyetper / Sa kg duhet te jemi sipas moshes?
« ne: 12-02-2023, 00:05:31 »
Nuk ka një peshe specifike të një individi që është e njëanshme për të gjithë në bazë të moshës. Faktorë të ndryshëm, si gjenetika, niveli i aktivitetit fizik, dieta, dhe shëndeti i të brendshëm, mund të ndikojnë në peshen e njeriut.

Pesha e një individi mund të variojë gjatë jetës së tyre dhe është e rëndësishme të mbani në mend se një mënyrë e jetesës së shëndetshme, e cila përfshin ushqim të ekuilibruar dhe aktivitet fizik të moderuar, mund të ndihmojë në mbajtjen e një peshe të shëndetshme. Nëse keni ndonjë pyetje ose ndërprerje rreth shëndetit tuaj, ju rekomandojmë të konsultoheni me një mjek ose profesionist të shëndetit që do t'ju ndihmojë të vendosni nëse jeni në një peshe të shëndetshme.

35
Pyetper / Sa kg ka 1 ton?
« ne: 12-02-2023, 00:03:43 »
Një tonë përbëhet nga një mijë kilogramë (1000 kg). Kështu, nëse dëshironi të përktheni nga tonë në kilogram, ju duhet të pjesëtoni vlerën e tonës me 1000.

36
Nuk ka një formula të saktë që lidh peshen e njeriut me gjatësinë e tij ose të saj trupore. Një individ mund të jetë i shëndetshëm dhe i rregullt në peshe, megjithëse pesha e tyre nuk përputhet me një rregull të caktuar që lidh peshen me gjatësinë. Faktorë të tjerë, si muskujt, mënyra e jetesës, dhe trupi i tyre i të brendshëm, gjithashtu ndikojnë në peshen e njeriut.

Më e rëndësishmja është të jeni në një peshe të shëndetshme për trupin tuaj, që mund të ndihmojë në një jetë më të gjatë dhe më të shëndetshme. Nëse keni ndonjë pyetje ose ndërprerje rreth shëndetit tuaj, ju rekomandojmë të konsultoheni me një mjek ose profesionist të shëndetit që do t'ju ndihmojë të vendosni nëse jeni në një peshe të shëndetshme.

37
Pyetper / Sa metra eshte zorra e trashe?
« ne: 12-02-2023, 00:00:05 »
Madhësia e zorrave të trashe të njeriut varion nga individ në individ dhe nuk ka një përgjigje të saktë për sa metra është një zorë e trashe e njeriut të rritur. Gjatësia mesatare e zorrave të trashe të njeriut të rritur varion nga njëri individ në tjetrin, dhe në përgjithësi është e varur nga gjatësia e trupit të njeriut.

38
Pyetper / Sa metra ka 1 kilometer?
« ne: 11-02-2023, 23:58:09 »
Një kilometer është i barabartë me 1000 metra. Kjo është një njësi matëse e përdorur për të matur distanca. 1 kilometer = 1000 metra.

39
Pyetper / Sa metra katror i ka nje ari?
« ne: 11-02-2023, 23:57:05 »
Një ar është i barabartë me 100 metra katrorë. Kjo është një njësi matëse që përdoret në disa vende të botës për të matur sipërfaqen e tokës. 1 ar = 100 metra katrorë.

40
Pyetper / Sa metra ka 1 hektar?
« ne: 11-02-2023, 23:55:41 »
Një hektar është i barabartë me 10,000 metra katrorë. Në termat matës, një hektar është i barabartë me 100 x 100 metra katrorë, ose 10,000 metra katrorë.

Faqe: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 16