Show Posts - Alban


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Alban

Faqe: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 16
41
Pyetper / Sa metra mbi nivelin e detit eshte Shkupi?
« ne: 11-02-2023, 23:54:40 »
Shkupi ndodhet në një lartësi prej rreth 220 metra mbi nivelin e detit.

42
Pyetper / Sa metra mbi nivelin e detit eshte Prizreni?
« ne: 11-02-2023, 23:53:54 »
Prizreni ndodhet në një lartësi prej rreth 429 metra mbi nivelin e detit.

43
Pyetper / Sa metra mbi nivelin e detit eshte Shkodra?
« ne: 11-02-2023, 23:53:15 »
Shkodra ndodhet në një lartësi prej rreth 10 metra mbi nivelin e detit.

44
Pyetper / Sa metra mbi nivelin e detit eshte Elbasani?
« ne: 11-02-2023, 23:52:34 »
Elbasani ndodhet në një lartësi prej rreth 320 metra mbi nivelin e detit.

45
Pyetper / Sa metra mbi nivelin e detit eshte Korca?
« ne: 11-02-2023, 23:51:54 »
Korça ndodhet në një lartësi prej rreth 700 metra mbi nivelin e detit.

46
Pyetper / Sa metra mbi nivelin e detit eshte Prishtina?
« ne: 11-02-2023, 23:51:09 »
Prishtina ndodhet në një lartësi prej rreth 220 metra mbi nivelin e detit.

47
Pyetper / Sa metra mbi nivelin e detit eshte Tirana?
« ne: 11-02-2023, 23:50:01 »
Tirana ndodhet në një lartësi prej rreth 110 metra mbi nivelin e detit.

48
Pyetper / Sa banore ka Tirana?
« ne: 11-02-2023, 23:48:14 »
Popullsia e Tiranës, kryeqytetit të Shqipërisë, në 2023 është rreth 700,000 banorë.

49
Pyetper / Sa banore ka Prishtina?
« ne: 11-02-2023, 23:47:02 »
Popullsia e Prishtinës, kryeqytetit të Kosovës, në 2023 është rreth 200,000 banorë.

50
Pyetper / Sa banore ka Kina?
« ne: 11-02-2023, 23:45:56 »
Popullsia e Kinës në 2023 është rreth 1.4 miliardë njerëz. Kina është një nga vendet me popullsi më të madhe në botë.

51
Pyetper / Si mund te parashikohen termetet?
« ne: 11-02-2023, 23:41:38 »
Deri në një masë të caktuar, termetet mund të parashikohen. Shkencëtarët përdorin teknologji moderne, si sistemet e monitrojtjes sizmike dhe modelet e parashikimit, për të përcaktuar probabilitetin e një termeti në një zonë të caktuar. Megjithatë, në këtë kohë, asnjë sistem nuk është në gjendje të parashikojë saktësisht një termet.

Shkencëtarët po punojnë në zhvillimin e modeleve më të avancuara të parashikimit të termeteve, duke përdorur informacion mbi aktivitetin sizmik, strukturën e Tokës, dhe faktorë të tjerë, por ende ka shumë sfida në zbulimin e mënyrave për të parashikuar termetet me saktesi të lartë. Për të evituar pasojat e termeteve, qeveritë dhe organizatat e sigurisë publike rekomandojnë që ndërtesat të ndërtohen sipas normave të sigurisë sizmike dhe që qytetarët të jenë të informuar mbi masat e parandalimit në rast termeti.

52
Pyetper / Cfare i shkakton Termetet?
« ne: 11-02-2023, 23:39:10 »
Termetet janë shkaktuar nga lëvizjet e magmës së brendshme të Tokës. Këto lëvizje kanë si rezultat nxjerrjen e gazrave dhe lëndëve të nxehta nën Tokë, duke formuar vulkanët. Kur magma dhe gazrat nën Tokë janë komprimuar dhe nuk janë në gjendje të lëvizin lirshëm, ato shkaktojnë një rritje të ndërthurjes dhe presionit, duke rezultuar në një Termet. Termetet mund të jenë të vogla dhe të papërceptueshme ose të mëdha dhe të shkatërruese.

53
Pyetper / Sa banore ka Turqia?
« ne: 11-02-2023, 23:36:32 »
Popullsia e Turqisë në 2023 është rreth 84 milionë njerëz.

54
Pyetper / Sa banore ka Italia?
« ne: 11-02-2023, 23:35:24 »
Popullsia e Italisë në 2023 është rreth 60.5 milionë njerëz.

55
Pyetper / Sa banore ka Greqia?
« ne: 11-02-2023, 23:34:37 »
Popullsia e Greqisë në 2023 është rreth 10.7 milionë njerëz.

56
Pyetper / Sa banore ka Serbia?
« ne: 11-02-2023, 23:33:37 »
Popullsia e Serbisë në 2023 është rreth 7 milionë njerëz.

57
Pyetper / Sa banore ka Kroacia?
« ne: 11-02-2023, 23:32:38 »
Kroacia ka nje popullsi prej 4.1 milione banoresh.

58
Pyetper / Sa banore ka Maqedonia?
« ne: 11-02-2023, 23:31:43 »
Popullsia e Maqedonise se Veriut eshte te rreth 2.1 milione banore.

59
Pyetper / Sa banore ka Kosova?
« ne: 11-02-2023, 23:30:32 »
Popullsia e Kosovës në vitin 2021 ishte rreth 1.8 milionë njerëz dhe ky numbur nuk ka  ndryshuar shume deri tani ne vitin 2023.

60
Pyetper / Sa banore ka Shqiperia?
« ne: 11-02-2023, 23:28:58 »
Popullsia e Shqipërisë në vitin 2021 ishte rreth 2.9 milionë njerëz dhe per vitin 2023 popullsia duhet te kete mbetur e njejte.

Faqe: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 16