Profile of anypet91

×

Permbledhja

anypet91 Zërist

Stats for anypet91
Posts:   16 (0.004 per day)
Data e regjistrimit:   21-12-2010, 19:36:33
Last Active:   17-11-2013, 19:21:16
Age:  
Offline Offline

Messages - anypet91

1
Muzikë Shqip / Muzika e Jugut
« ne: 24-08-2013, 22:27:26 »
Kerkoj kengen : saranda - lot gezimi
thanks

2
Muzikë Shqip / Muzika e Jugut
« ne: 19-08-2013, 09:04:50 »
Kerkoj ne mp3 kenget:
Fatmir shahini le te thon pijanec
fatmir shahini taksixhiu erdhi nusja
thanks   :perqafim

3
Shkenca / Cfare eshte entropia?
« ne: 22-07-2013, 13:50:54 »
Entropia është një masë e rastësisë, kaosit, ose lirisë së lëvizjes së grimcave.

Letra e madhe S përdoret për të treguar entropinë. Megjithatë, nuk do të shihni llogaritjet për "entropinë" e thjeshtë sepse koncepti është mjaft i padobishëm derisa ta vendosni në një formë që mund të përdoret për të bërë krahasime për të llogaritur një ndryshim të entropisë ose ΔS. Vlerat e entropisë jepen si entropy molare standarde, e cila është entropia e një mol të një substance në kushte standarde shtetërore . Entropia molare standarde është e shënuar me simbolin S ° dhe zakonisht ka njësi joules për mol Kelvin (J / mol · K).

Entropia pozitive dhe negative
Ligji i dytë i Termodinamikës thotë se entropia e rritjes së sistemit të izoluar, kështu që ju mund të mendoni se entropia gjithmonë do të rritet dhe se ndryshimi në entropinë me kalimin e kohës do të jetë gjithmonë një vlerë pozitive.

Siç rezulton, ndonjëherë entropia e një sistemi zvogëlohet. A është kjo shkelje e Ligjit të Dytë? Jo, sepse ligji i referohet një sistemi të izoluar . Kur llogaritni një ndryshim entropie në një mjedis laboratori, vendosni mbi një sistem, por mjedisi jashtë sistemit tuaj është gati për të kompensuar çdo ndryshim në entropinë që mund të shihni.

Ndërsa universi në tërësi (nëse e konsideroni atë një lloj sistemi të izoluar), mund të përjetojë një rritje të përgjithshme të entropisë me kalimin e kohës, xhepat e vegjël të sistemit mund dhe përjetojnë entropinë negative. Për shembull, ju mund ta pastroni tavolinën tuaj duke lëvizur nga çrregullimi në rend. Reaksionet kimike, gjithashtu, mund të lëvizin nga rastësia në rend.

Në përgjithësi:

S gazi > S soln > S liq > S ngurta

Pra, një ndryshim në gjendjen e materies mund të rezultojë në një ndryshim pozitiv ose negativ të entropisë.

Parashikimi i Entropisë
Në kimisë dhe fizikës, shpesh do t'ju kërkohet të parashikoni nëse një veprim apo reagim do të rezultojë në një ndryshim pozitiv apo negativ në entropinë. Ndryshimi në entropinë është dallimi midis entropisë përfundimtare dhe entropisë fillestare:

ΔS = S f - S i

Ju mund të prisni një ΔS pozitive ose rritje në entropinë kur:

reagentë të ngurtë formojnë produkte të lëngëta ose të gazta
reagentët e lëngët formojnë gazra
shumë grimca më të vogla bashkohen në grimca më të mëdha (zakonisht tregohet me më pak moles produkti se moles reagues)
Një negative ΔS ose rënie në entropinë shpesh ndodh kur:

reagentët e gaztë ose të lëngët prodhojnë produkte të ngurta
reagentët e gaztë formojnë produkte të lëngëta
molekulat e mëdha shpërndahen në ato më të vogla
ka më shumë molë të gazit në produkte sesa ka në reagentët
Aplikimi i informacionit rreth entropisë
Duke përdorur udhëzimet, nganjëherë është e lehtë të parashikohet nëse ndryshimi në entropinë për një reagim kimik do të jetë pozitiv ose negativ. Për shembull, kur kripa e tryezës (klorur natriumi) formon nga jonet e saj:

Na + (aq) + Cl - (aq) → NaCl (s)

Entropia e kripës së ngurtë është më e ulët se entropia e joneve ujore, kështu që reagimi rezulton në një ΔS negative.

Ndonjëherë ju mund të parashikoni nëse ndryshimi në entropinë do të jetë pozitiv ose negativ nga inspektimi i ekuacionit kimik. Për shembull, në reagimin ndërmjet monoksidit të karbonit dhe ujit për të prodhuar dioksid karboni dhe hidrogjen:

CO (g) + H2O (g) → CO 2 (g) + H2 (g)

Numri i moles reagues është i njëjtë me numrin e moleve të produktit, të gjitha llojet kimike janë gazra, dhe molekulat duket të jenë me kompleksitet të krahasueshëm. Në këtë rast, do të duhej të shikoni vlerat standarde të molarit të entropisë të secilës nga speciet kimike dhe të llogarisni ndryshimin në entropinë.

4
kerkoj kengen e shkelzen jetishi (xeni) mos trazo plagen e vjeter, origjinale
 lutesi)) lutesi)) lutesi)) lutesi))

5
Muzikë Shqip / Kërko Albume ...
« ne: 10-01-2013, 22:20:35 »
kerkoj albumin e marjus ahmetaj do kendoj e do hedh valle, thanks.

6
Muzikë Shqip / Muzika e Jugut
« ne: 17-07-2012, 18:30:35 »
albfun me vjen keq por nuk eshte kjo  :(

7
Muzikë Shqip / Muzika e Jugut
« ne: 11-02-2012, 12:50:37 »
Albfun, eshte kenge jugu dhe e kendon nje mashkull, e kam degjuar tek nje kaset e Shqipjamaster

8
Muzikë Shqip / Muzika e Jugut
« ne: 04-02-2012, 18:25:34 »
para disa kohesh kam degjuar nje kenge popullore qe nuk e gjej ne internet. nuk i di titullin as kengetarin, po disa fjal jan:
zemra ime sot po qan
ky fustani bardh na ndan
o ky fustani bardh na ndan
me nenen dhe me baban

help me please lutesi)) lutesi))

9
Muzikë Shqip / Shqipëria Mesme
« ne: 03-02-2012, 14:09:08 »
kerkoj nje kenge popullore elbasanase me kete tekst:

O të shof ty moj gocë n’behar
Pylli ligjëron.
O ky Myzyri n’Elbasan
Bukur po këndon.
O këngëtari i kumurisë
Of, of aman.
O yll i parë i dashurisë
Lule n’Elbasan.

thanks

10
Muzikë Shqip / Muzika e Jugut
« ne: 11-11-2011, 18:49:54 »
kerkoj nje kenge popullore elbasanase me kete tekst:

O të shof ty moj gocë n’behar
Pylli ligjëron.
O ky Myzyri n’Elbasan
Bukur po këndon.
O këngëtari i kumurisë
Of, of aman.
O yll i parë i dashurisë
Lule n’Elbasan.

thanks

11
Muzikë Shqip / Muzika e Jugut
« ne: 02-10-2011, 14:17:21 »
kerkoj kenget:
ska si nuset tona - Merita Lika (versioni i plot)
o dhender ku vete keshtu -  versionin e kenduar nga Aurela Gace
thanks  :) :) :)

12
Café Zerion ツ / Gocat beqare te mblidhen këtu !
« ne: 30-09-2011, 14:16:31 »
ahahhaahah me 20 mij lek ora po i qaj vet hallet e mia  :P :P :P hahahahaha

13
Muzikë Shqip / Muzika e Jugut
« ne: 19-09-2011, 11:16:55 »
Kjo këngë e ka emrin Cigani e këndon Merita Lika në albumin
S,ka Si Nuset Tona
Merita-Lika-Cigani.mp3


shume flm miri13. kete kerkoja

14
Muzikë Shqip / Muzika e Jugut
« ne: 13-09-2011, 16:00:42 »
po kjo eshte kenga  :D shume shume faleminderit  :D

15
Muzikë Shqip / Muzika e Jugut
« ne: 12-09-2011, 22:32:40 »
kerkoj kengen "oherjania" e kengetarit agim salliu. help me pleaseeee sedi:

16
Muzikë Shqip / Muzika e Jugut
« ne: 11-09-2011, 18:06:09 »
flm vini dj por nuk eshte kjo :(

17
Muzikë Shqip / Muzika e Jugut
« ne: 10-09-2011, 15:15:42 »
kerkoj nje kenge popullore po nuk di titullin.kenga permban keto fjale> Mere nje valle mor usta se kemi dasem jo shaka se kemi miq sot ne gosti se kemi fis e shoqeri. help me please (?)

Faqe: [1]