Profile of biligoa

×

Permbledhja

biligoa Zërist

Stats for biligoa
Posts:   201 (0.040 per day)
Data e regjistrimit:   17-10-2007, 21:00:50
Last Active:   31-08-2009, 20:56:44
Age:  
Offline Offline

Messages - biligoa

1
Familja / Femra shqiptare ne RETROSPEKTIVE!
« ne: 12-05-2009, 18:11:23 »
FEMRA

 

Nezir Myrta / VEÇ SHQIPJA LINDË BIJË TË SHQIPES!

(fjalë të urta origjinale)

- Femra është veshguese - mashkulli është synues

(fjala vëzhgim, vëzhgues/e është gabim, se ka të bëj me veshin, fjalë e re për ne)

- Femra është zemra e mashkullit - mashkulli është syri i femrës!

- Femra dashurohet në zemrën e mashkullit (guximin) - mashkulli dashurohet në sytë e femrës (bukurinë e dashurisë)!

- Sytë e femrës janë bukuria e dashurisë! BUKURIA E DASHURISË.

- Femra është bukuria e dashurisë - mashkulli është dashuria e bukurisë!

- Syri i femrës është dashuria - zemra e mashkullit është guximi (zemërnik)

- Femra dëgjon, veshgon edhe mizën dhe nuk e veshgon britmën!

- Femra e mirë nuk të flet nga dhoma tjetër, por ofrohet bukur symësy.

- Nëse femra krahasohet me trëndafilin - gjembat janë mashkulli.

- Femra me mashkullin - trëndafili me gjëmba!

- Gjembat janë roja e trëndafilit, roje e padiktuar veç kur të shpojnë.

- Femra pa mashkull - trëndafili pa gjëmba, e merr gjithkush kur të don (ajo).

- Femra e mirë njihet duke i larë enët.

- Femra pa mashkull - vida pa shraf - mashkulli pa femër si shrafi pa vidë - nuk vyen gjë, le të punojnë sa të dojnë - kot!

- Femra ruhet nga larg - shtëpia ruhet nga jashtë!

- Nëse Eva është pjesë kofshe e Adamit - ai mbanë zemrën e saj.

- Femra është e etshme dhe e uritur vetëm në zemër, e mashkulli është i etshëm dhe i uritur vetëm në shpirt.

- Femra është zemra e mashkulli është shpirti.

- Shpirt e zemër - mashkull e femër!

- Femra don - mashkulli din!

- Femra nuk mund të jetojë pa fjalën zemër - e jeton pa zemër, se mashkulli është zemra e saj!

- Asnjë femër nuk ka zemër posa të bie në dashuri!

- Femra ka zemër - vetëm kur është pa burrë!

- Femrën e mbanë gjallë fjala fjalë, apo fjala punë e burrit!

- Fëmia është bima e zemrës së femrës.

- Femra pa fëmij është si ara pa bimë, lavro e mbjell e kurrë nuk mbinë bima.

- Femra pa fëmij është mund i Sizifit!

- Femra është pa zemër - ai që ia jep, ia falë, pulësi i tij rrah në femrën.

- Femra është zemra e mashkullit.

- Femra është zemra!

- Femra është pulësi i zemrës së mashkullit, e mashkulli është frymëmarrja e femrës!

- SHQIPJA LINDË BIJË TË SHQIPES! (fillova për pak nga një, e doli shumë

2
Familja / Femra shqiptare ne RETROSPEKTIVE!
« ne: 12-05-2009, 18:08:44 »
Nezir Myrta / MBI TË GJITHA - DASHURIA!
Hyjnore është shprehja e Haki Stërmillit: Dora që përkund djepin - rrotullon boshtin e fatit të njerëzisë!

Se femra shqiptare mbanë mbi kurriz e mendje gjithë jetën familjare, kjo s'don shumë mend. Dy fjalë janë të njejta për nga logjika e kuptimit esencial thelbësor: femra e shtëpia, në daç thuaj femër o shtëpi! Shtëpia është femra - femra është shtëpia.

Se femra jonë mbanë gjithë peshën e jetës familjare - s'do mend. Na duket si e çuditshme dhe penduese shprehja: djali është dielli i shtëpisë, kur duhet njësoj të respektohen e duhen, po a e dini se vet nanat tona i duan djemtë ma shumë edhe motrat i duan vllazërit ma shumë se motrat - por një gjë është reale - vllau e don motrën ma shumë se vllaun, anipse ajo nuk mund t'i del në ndihmë krah vllait, sikurse vet vllau.

Pse na duket se femra është më e pahatër, e pse djali duhet ma shumë nga prindërit? Nuk është se ka ndonjë nënçmim a diskriminim (anipse duket sipërfaqësisht), por e vërteta qëndron se trollit i duhen djemtë, ushtarët - se toka jonë u mbuall gjithmonë me gjak mashkujsh dhe nuk është se djali duhet ma shumë, por e ka kërkua koha e përgjakshme gjithmonë dhe posa lindet foshnja, gëzimi është në kulm kur lindet djali! Sepse në vendet e civilizuara, ku nuk kishte luftëra një kohë të gjatë, është krejt njësoj të lindet djalë a vajzë.

Femra shqiptare mbajti gjithë peshën e jetës, atë peshën e rëndë shfarosëse të robërisë shekullore dhe ofshanë prore, si ta ketë shtëpinë plot djem, plot burra - është ajo ofshama mos të mbetet shtëpia e shkretë e të mbyllet dera me therra! Gati askush nuk e studjoi femrën tonë, psikologjinë e saj, mundin e saj, qendrersen e saj stoike përballë rrebesheve të kohërave flakë e shkrum e prush gjaku! Breznitë shqiptare sikur po kalojnë mbi këtë qendresë jetike kohërash të femres sonë edhe gati pak i kushtojmë kujdes, si të hyjmë në atë botën e brëndshme të femres sonë, e të flasim nga atje - se çfarë do të thot të lindesh e të jetosh!

Femra shqiptare e sotme, këtu është thelbi i çështjes - përkundër përbuzjes shekullore, kur vet populli e atdheu ishte i përbuzur edhe sot në trevat shqiptare ende nën okupim e pushtime barbare, që as e prekim kokën, se jemi ende nën pushtime të egra, që na pijnë gjakun e djerësen të huajt, nën qeveri të huaja e në troje tona - femra e sotme, të përpiqet ta kuptoj realitetin e mentalitetin e mashkullit sado i çuditshëm të i duket nganjëherë e shpeshherë, të bindet fort e mirë, se vetëm gjaku shqiptar, është ai që mbanë gjallë historinë shqiptare dhe të mos hamendësohet të lidhet me të huajt assesi!

Sot kemi mjaftë femra intelektuale, ku inteligjenca femërore edhepse e brishtë, le të gjurmoj thellë në genin e saj në gjenetikën e mendjes shqiponje dhe të përballoj e sfidojë çdo problematikë familjare, të anashkalojë huqet e veset e personalitetit të ka fat të jetës së saj - apo që mendon patjetër të lidhet me gjakun e saj gjithsesi, të ketë poatë zemërgjërësinë e nënave tona e gjysheve tona, poatë durimin e çelnikosur amtar, që theu gjith disfatat e jetës dhe ta mbajë të pathyeshme dashurinë!

Femra e sotme, poashtu tok me mashkullin, edhepse përkundër vështirësive të jetës, që jeta ishte - si me bre çelik me dhëmb (thënie e lashtë) - mbi të gjitha disfatat të mbajë dashurinë, duke mos e përzier me kushtet, mosmarrëveshtjet, keqkuptimet, tragjiken familjare etj., dashurinë ta mbajnë anash në kulmjete, mbi të gjitha dashuria, e paprekshme, e parrenuar, e paepur - mbi të gjitha dashuria dhe kurrë nuk kemi asnjë tragjikë familjare edhe përkundër tragjikës eventuale që i kanoset vet jetës, shtëpisë e familjes! Të kemi djepa sa ma shumë, se mjaftë patëm varre! Gjith jeta na shkoi n'për shekuj: djepa e varre! E dini atë shprehjen e lashtë: rrnoj për inat të hasmit!


Respekt për të gjithë diskutuesit!

(3 MAI 2009)

3
Familja / Femra shqiptare ne RETROSPEKTIVE!
« ne: 12-05-2009, 17:51:59 »

Mbroj femrën time, ashtu mbroj atdheun tim, amdheun tim, duke mos injoruar asnjë femër tjetër, sepse femra shqiptare meriton mbrojtje, admirohet edhe nga të gjitha kombet tjera, për bukurinë, vyrtytet, karakteret e rralla, që ka në genin e saj trashëgues - ashtu sikurse kanë edhe femrat tjera - po femra shqiptare është e dhëmbshme, e dashur si dielli e hëna, si toka e uji e ajri - është ama ime, motra ime, bija ime dhe askush as guxon as mundet të ma mohojë, sepse është imja - e dua jetoj e vdes për të, flijohem me dëshirë!

Femra shqiptare është e dhëmbshme, e përvuajtur, e përulur para karakterit të saj të rrallë, kur lidhet me shokun e jetës, i shtrohet karakterit, genit, pranon gjithçka të mirë e të ligë në jetë, duron si gjarpëri nën gur (që thonë), duron edhe arronacën, mendjemadhësinë, superioritetin e një burri sado i ligë të jetë e të paraqitet sipas kushteve e tekeve, huqeve, injorimeve e ofendimeve sado të paskrupullta të një burrit dhe sado avanturier, i lazdruar të jetë! Pavarësisht, se nuk ka mundur ta zbulojë me kohë parakohe, para një lidhjeje të tillë, pavarësisht se nuk e njohu me kohë shokun e jetës, apo nuk kishte mundësi veprimi e njohjeje! Pse? Pse duron femra shqiptare? Sepse ka karakterin e saj të rrallë, durimin shkëmb graniti para çdp stuhie e rrebeshi sado të kobshëm të jetës së saj, vetëm ta ruaj rodin e sojin e familjes së saj të dyfishtë (të prindërve e të burrit), të rriti fëmij edhe nëpër zjarre luftërash edhe nëpër flakë jete edhe nëpër diskriminime ndër ma shtazoret edhe nëpër ndëshkime fizike fajepafaj edhe nëpër injorime, përgojime, shpifje e trillime deri në tragjeditë ma të tmerrshme - vetëm mos ta lejë oxhakun pa tym, sofrën pa bukë, familjen pa belbëzime e klithma fëmijësh, mos ta lejë shtëpinë të shkretë, ta ringjalli vatren arbërore edhe nga një shtëpi e vdekur, e bën shtëpi të gjallë shqiptare - shtëpi të vdekur - anipse shpesh i ngjanë një shtëpie të vdekur - burg - e padalur, e paparë, e pashijuar me botën, e irrituar, e mallkuar, mish edhe për qen rrugësh të botës! Po, po! Të gjitha këto i din bota edhe na i dinë krejt për femrat e botës, krejt çfarë e si janë...!

Ashtu sikundër nuk është fajtor, një shqiptar, bir i një nëne të huaj, që posa rritet studjon personalitetin e vet e të familjes së tij (po shkaktarët janë të rrethanave tjera kushteve: ekonomike, sociale, politike të mjera, robëruese, pushtuese, barbare) - poashtu edhe nuk është fajtore një femër shqiptare, pse sot gjindet rrugëve të botës, e shëndrruar në një figurë makabre, të tmerrshme imorale, ashtu siç e shohim në rrethe të ngushta e të gjëra të ambienteve shoqërore të vendit e të jashtme në rrethet e kulturave ndër ma të ndryshmet botërore. Sepse çdo dalje nga errësira nga terri në dritë, të mbushë sytë me lot, deri në ndonjë shpërthim eventual marramendës, duke as mos kontrolluar vetveten edhe në atoraste ku mund të evitohen dëmet e rreziqet e jetës, duke iu shtruar rob i epsheve, ironive, hakmarrjeve, mashtrimeve, ikjeve e tmerreve tjera të padukshme symësy (por me pasoja tragjike për të ardhmen). Ka shumë faktorë: edukativ, arsimor, parapsikologjik, sociologjik, psikologjik, politik etj., që një femër të dali duarsh bote, që as bota mos mund ta frenojë! Këtu ka vëllime të tëra veprash, që kombi e bota vet, nuk mund t'i vëj frena, po në rradhë të parë është detyrë e vet shqiptarëve (për femren shqiptare), jovetëm të jetë: vëzhgues, gazetar, deskriptiv-përshkrues i realitetit të hidhur - por edhe të jetë eseist, dramaturg, aktor real në skenen shqiptare të gjallë (live), të bëj edhe të pamunduren, të luftojë deri në flijim, për ngritjen e femres shqiptare, edukimin e arsimimin e saj, për ngritjen sikur nga varri i të vdekurit, aty ku mundet e s'mundet, me forma, mjete e methoda prefide, suksesore, me mjeshtri e dituri e guxim - ta parandalojë çfrenimin e mundshëm eventual të femrës sonë, në çfarëdo rasti e takimi, bisede e ndihme të mundshme!

Dihet se bota sot është e përzier ma shumë se kurrë, plot vlime kulturash të reja, civilizimesh ndër ma modernet, si për të mirë ashtu edhe për të keq - por duhet kuptuar e vepruar mençurisht, bile mbaju në atë skeletin (mos harro kah ke ardhë dhe i kujt komb je), foli vetvetes sate, gjykoje vetveten, njihe vetveten, mos shkel në ujërat e zeza, kur ke fuqi e mundësi veprimi të mirë, veprimi e mendimi pozitiv, kur mund të punosh e të fitosh me djerësën tënde, kur je shëndosh e plot fuqi rinore, plot energji të reja mendimi e veprimi tëdrejtë, të ligjshëm, të frytshëm dhe mos lejo vetveten të bëhesh vegël e huaj, nënshtrim i huaj, imponim i huaj, detyrim (top nëpër këmbë bote)!

Dihet se nuk mund ta ndryshoh ti karakerin e vendit e botës ku jeton e vepron, në valë e vlime civilizimesh të popujve e kulturave masive botërore (se je një gjallesë në njëpyll të madh e të dendur paskaj) dhe lehtë mund të humbesh e zhdukesh deri edhe tragjikisht, e mund të shkosh: mashkulli si qeni në rrush, e femra si rrush për qen - por të keshë besim në forcat e energjitë tuaja pozitive, të dijsh e të guxosh të ecësh krenar/e parabote, sepse asgjë fizikisht as psikikisht nuk të mungon (në krahasim me tjerët, vetëmse edhe mund tua tejkalosh në shumë aspekte karakteri e personaliteti). Kërko të zbulosh sekretin fshehtësin tënde genin trashëgues, intuiten, refleksin, zgjuarsinë, mjeshtrinë e veprimit akut, mjeshtrinë e fjalës e mendimit dhe veprimit të menjëhershëm, shpëtues për fatin tënd, që mund të jetë edhe tragjik apo tragji-komik... Reago natyrshëm sipas kushteve e vizionit tënd, që sot as nesër mos të bëhet vonë, sespe bota jo që ka dëshirë të shohë skena rrënqethëse, tragjike as të bie vetiu në to - por, tërheqë vëmendjen e botës me aktrimet e ultëta deri tek ato makabre, që me makabritetin e tyre, cenojnë e rëndojnë vet opinionin kombëtar e botëror! Pse të bëhesh aktor negativ, kur ke mundësi të jeshë një aktor pozitiv i dramës kombëtare e botërore?

Femra shqiptare, sot mund tëndjehet keq, dhëmbshëm ndoshta edhe deri te ndonjë shpërthim eventual ironie, mëllefi, paknaqësie, vetmohimi në vlerat e veta personale, vetmohimi i vet genit të saj trashëgues, vetmallkimi i krejt asaj madhorjeje kombëtare edhe antike, deri në shfrenim e çmenduri - por vetkontrolli vetpërmbajtja, vetlogjika, të bëhesh zot i vetvetes, bëjnë që gjërat të analizohen edhe sintetizohen: pse erdhi deri te kjo e ajo skenë rrënqethëse e tragjike - kush janë shkaktarët, arsyet drejtë dhe të vie në një përfundim, se nëpër fortuna, stuhi e rrebeshe, duhet mbuluar e shtrënguar fortmirë, të përballosh jetën e disfatat (fatet e disfatet)! Çka mund të bësh ti në një rast të tillë rrënqethës, apo çka je duke bërë vetiu konkretisht në një përjetim të tillë duke e pruvuar vetiu vet disfaten e radhës? Nuk humbet shpirti lehtë, as personaliteti, as besimi në vetveten - pamarrëparasyshë edhe nëse krejt bota ka humbur besimin - ti mund të mbahesh fortë dhe e vërteton, justifikon shprehjen - bijë shqipje! Ari provohet në zjarr! Mendo se i huaji kurr nuk të bëhet yti, as me gjak as me kulturë - ma mirë një qyrr yti, se një yll i huaj - se ai rrezon tjetërkah! Kjo është porosia për femren shqiptare!

Nëse nuk mbroj unë femrën shqiptare, kush do ta mbrojë? Kush mund të ma ndalojë ta mbroj amën time, motren time bijën time? Edhe nëse eventualisht është e huaja, kam fuqi ta kthejë në genin tim trashëgues, e nëse jo - të mori lumi, noto veç mos të mbytesh rrebesheve të valëve të rrëmbyeshme!

Ma mirë bukë e kripë e zemër, se bukë e mjaltë e lot!

Shqipja lindë bijë të shqipes!


ju pershendesi per shkrimin qe paskeni sjelle ne kete forum madheshtor

Shkrimi origjinal eshte i pr. Nezir Myrta !

RETROSPEKTIVË

Nezir Myrta / FEMRA SHQIPTARE NË RETROSPEKTIVË


Mbroj femrën time, ashtu mbroj atdheun tim, amdheun tim, duke mos injoruar asnjë femër tjetër, sepse femra shqiptare meriton mbrojtje, admirohet edhe nga të gjitha kombet tjera, për bukurinë, vyrtytet, karakteret e rralla, që ka në genin e saj trashëgues - ashtu sikurse kanë edhe femrat tjera - po femra shqiptare është e dhëmbshme, e dashur si dielli e hëna, si toka e uji e ajri - është ama ime, motra ime, bija ime dhe askush as guxon as mundet të ma mohojë, sepse është imja - e dua jetoj e vdes për të, flijohem me dëshirë!

Femra shqiptare është e dhëmbshme, e përvuajtur, e përulur para karakterit të saj të rrallë, kur lidhet me shokun e jetës, i shtrohet karakterit, genit, pranon gjithçka të mirë e të ligë në jetë, duron si gjarpëri nën gur (që thonë), duron edhe arronacën, mendjemadhësinë, superioritetin e një burri sado i ligë të jetë e të paraqitet sipas kushteve e tekeve, huqeve, injorimeve e ofendimeve sado të paskrupullta të një burrit dhe sado avanturier, i lazdruar të jetë! Pavarësisht, se nuk ka mundur ta zbulojë me kohë parakohe, para një lidhjeje të tillë, pavarësisht se nuk e njohu me kohë shokun e jetës, apo nuk kishte mundësi veprimi e njohjeje! Pse? Pse duron femra shqiptare? Sepse ka karakterin e saj të rrallë, durimin shkëmb graniti para çdp stuhie e rrebeshi sado të kobshëm të jetës së saj, vetëm ta ruaj rodin e sojin e familjes së saj të dyfishtë (të prindërve e të burrit), të rriti fëmij edhe nëpër zjarre luftërash edhe nëpër flakë jete edhe nëpër diskriminime ndër ma shtazoret edhe nëpër ndëshkime fizike fajepafaj edhe nëpër injorime, përgojime, shpifje e trillime deri në tragjeditë ma të tmerrshme - vetëm mos ta lejë oxhakun pa tym, sofrën pa bukë, familjen pa belbëzime e klithma fëmijësh, mos ta lejë shtëpinë të shkretë, ta ringjalli vatren arbërore edhe nga një shtëpi e vdekur, e bën shtëpi të gjallë shqiptare - shtëpi të vdekur - anipse shpesh i ngjanë një shtëpie të vdekur - burg - e padalur, e paparë, e pashijuar me botën, e irrituar, e mallkuar, mish edhe për qen rrugësh të botës! Po, po! Të gjitha këto i din bota edhe na i dinë krejt për femrat e botës, krejt çfarë e si janë...!

Ashtu sikundër nuk është fajtor, një shqiptar, bir i një nëne të huaj, që posa rritet studjon personalitetin e vet e të familjes së tij (po shkaktarët janë të rrethanave tjera kushteve: ekonomike, sociale, politike të mjera, robëruese, pushtuese, barbare) - poashtu edhe nuk është fajtore një femër shqiptare, pse sot gjindet rrugëve të botës, e shëndrruar në një figurë makabre, të tmerrshme imorale, ashtu siç e shohim në rrethe të ngushta e të gjëra të ambienteve shoqërore të vendit e të jashtme në rrethet e kulturave ndër ma të ndryshmet botërore. Sepse çdo dalje nga errësira nga terri në dritë, të mbushë sytë me lot, deri në ndonjë shpërthim eventual marramendës, duke as mos kontrolluar vetveten edhe në atoraste ku mund të evitohen dëmet e rreziqet e jetës, duke iu shtruar rob i epsheve, ironive, hakmarrjeve, mashtrimeve, ikjeve e tmerreve tjera të padukshme symësy (por me pasoja tragjike për të ardhmen). Ka shumë faktorë: edukativ, arsimor, parapsikologjik, sociologjik, psikologjik, politik etj., që një femër të dali duarsh bote, që as bota mos mund ta frenojë! Këtu ka vëllime të tëra veprash, që kombi e bota vet, nuk mund t'i vëj frena, po në rradhë të parë është detyrë e vet shqiptarëve (për femren shqiptare), jovetëm të jetë: vëzhgues, gazetar, deskriptiv-përshkrues i realitetit të hidhur - por edhe të jetë eseist, dramaturg, aktor real në skenen shqiptare të gjallë (live), të bëj edhe të pamunduren, të luftojë deri në flijim, për ngritjen e femres shqiptare, edukimin e arsimimin e saj, për ngritjen sikur nga varri i të vdekurit, aty ku mundet e s'mundet, me forma, mjete e methoda prefide, suksesore, me mjeshtri e dituri e guxim - ta parandalojë çfrenimin e mundshëm eventual të femrës sonë, në çfarëdo rasti e takimi, bisede e ndihme të mundshme!

Dihet se bota sot është e përzier ma shumë se kurrë, plot vlime kulturash të reja, civilizimesh ndër ma modernet, si për të mirë ashtu edhe për të keq - por duhet kuptuar e vepruar mençurisht, bile mbaju në atë skeletin (mos harro kah ke ardhë dhe i kujt komb je), foli vetvetes sate, gjykoje vetveten, njihe vetveten, mos shkel në ujërat e zeza, kur ke fuqi e mundësi veprimi të mirë, veprimi e mendimi pozitiv, kur mund të punosh e të fitosh me djerësën tënde, kur je shëndosh e plot fuqi rinore, plot energji të reja mendimi e veprimi tëdrejtë, të ligjshëm, të frytshëm dhe mos lejo vetveten të bëhesh vegël e huaj, nënshtrim i huaj, imponim i huaj, detyrim (top nëpër këmbë bote)!

Dihet se nuk mund ta ndryshoh ti karakerin e vendit e botës ku jeton e vepron, në valë e vlime civilizimesh të popujve e kulturave masive botërore (se je një gjallesë në njëpyll të madh e të dendur paskaj) dhe lehtë mund të humbesh e zhdukesh deri edhe tragjikisht, e mund të shkosh: mashkulli si qeni në rrush, e femra si rrush për qen - por të keshë besim në forcat e energjitë tuaja pozitive, të dijsh e të guxosh të ecësh krenar/e parabote, sepse asgjë fizikisht as psikikisht nuk të mungon (në krahasim me tjerët, vetëmse edhe mund tua tejkalosh në shumë aspekte karakteri e personaliteti). Kërko të zbulosh sekretin fshehtësin tënde genin trashëgues, intuiten, refleksin, zgjuarsinë, mjeshtrinë e veprimit akut, mjeshtrinë e fjalës e mendimit dhe veprimit të menjëhershëm, shpëtues për fatin tënd, që mund të jetë edhe tragjik apo tragji-komik... Reago natyrshëm sipas kushteve e vizionit tënd, që sot as nesër mos të bëhet vonë, sespe bota jo që ka dëshirë të shohë skena rrënqethëse, tragjike as të bie vetiu në to - por, tërheqë vëmendjen e botës me aktrimet e ultëta deri tek ato makabre, që me makabritetin e tyre, cenojnë e rëndojnë vet opinionin kombëtar e botëror! Pse të bëhesh aktor negativ, kur ke mundësi të jeshë një aktor pozitiv i dramës kombëtare e botërore?

Femra shqiptare, sot mund tëndjehet keq, dhëmbshëm ndoshta edhe deri te ndonjë shpërthim eventual ironie, mëllefi, paknaqësie, vetmohimi në vlerat e veta personale, vetmohimi i vet genit të saj trashëgues, vetmallkimi i krejt asaj madhorjeje kombëtare edhe antike, deri në shfrenim e çmenduri - por vetkontrolli vetpërmbajtja, vetlogjika, të bëhesh zot i vetvetes, bëjnë që gjërat të analizohen edhe sintetizohen: pse erdhi deri te kjo e ajo skenë rrënqethëse e tragjike - kush janë shkaktarët, arsyet drejtë dhe të vie në një përfundim, se nëpër fortuna, stuhi e rrebeshe, duhet mbuluar e shtrënguar fortmirë, të përballosh jetën e disfatat (fatet e disfatet)! Çka mund të bësh ti në një rast të tillë rrënqethës, apo çka je duke bërë vetiu konkretisht në një përjetim të tillë duke e pruvuar vetiu vet disfaten e radhës? Nuk humbet shpirti lehtë, as personaliteti, as besimi në vetveten - pamarrëparasyshë edhe nëse krejt bota ka humbur besimin - ti mund të mbahesh fortë dhe e vërteton, justifikon shprehjen - bijë shqipje! Ari provohet në zjarr! Mendo se i huaji kurr nuk të bëhet yti, as me gjak as me kulturë - ma mirë një qyrr yti, se një yll i huaj - se ai rrezon tjetërkah! Kjo është porosia për femren shqiptare!

Nëse nuk mbroj unë femrën shqiptare, kush do ta mbrojë? Kush mund të ma ndalojë ta mbroj amën time, motren time bijën time? Edhe nëse eventualisht është e huaja, kam fuqi ta kthejë në genin tim trashëgues, e nëse jo - të mori lumi, noto veç mos të mbytesh rrebesheve të valëve të rrëmbyeshme!

Ma mirë bukë e kripë e zemër, se bukë e mjaltë e lot!

Shqipja lindë bijë të shqipes!

(26.01.09)


4
Familja / Femra shqiptare ne RETROSPEKTIVE!
« ne: 12-05-2009, 17:48:55 »
RETROSPEKTIVË

Nezir Myrta / FEMRA SHQIPTARE NË RETROSPEKTIVË

Mbroj femrën time, ashtu mbroj atdheun tim, amdheun tim, duke mos injoruar asnjë femër tjetër, sepse femra shqiptare meriton mbrojtje, admirohet edhe nga të gjitha kombet tjera, për bukurinë, vyrtytet, karakteret e rralla, që ka në genin e saj trashëgues - ashtu sikurse kanë edhe femrat tjera - po femra shqiptare është e dhëmbshme, e dashur si dielli e hëna, si toka e uji e ajri - është ama ime, motra ime, bija ime dhe askush as guxon as mundet të ma mohojë, sepse është imja - e dua jetoj e vdes për të, flijohem me dëshirë!

Femra shqiptare është e dhëmbshme, e përvuajtur, e përulur para karakterit të saj të rrallë, kur lidhet me shokun e jetës, i shtrohet karakterit, genit, pranon gjithçka të mirë e të ligë në jetë, duron si gjarpëri nën gur (që thonë), duron edhe arronacën, mendjemadhësinë, superioritetin e një burri sado i ligë të jetë e të paraqitet sipas kushteve e tekeve, huqeve, injorimeve e ofendimeve sado të paskrupullta të një burrit dhe sado avanturier, i lazdruar të jetë! Pavarësisht, se nuk ka mundur ta zbulojë me kohë parakohe, para një lidhjeje të tillë, pavarësisht se nuk e njohu me kohë shokun e jetës, apo nuk kishte mundësi veprimi e njohjeje! Pse? Pse duron femra shqiptare? Sepse ka karakterin e saj të rrallë, durimin shkëmb graniti para çdp stuhie e rrebeshi sado të kobshëm të jetës së saj, vetëm ta ruaj rodin e sojin e familjes së saj të dyfishtë (të prindërve e të burrit), të rriti fëmij edhe nëpër zjarre luftërash edhe nëpër flakë jete edhe nëpër diskriminime ndër ma shtazoret edhe nëpër ndëshkime fizike fajepafaj edhe nëpër injorime, përgojime, shpifje e trillime deri në tragjeditë ma të tmerrshme - vetëm mos ta lejë oxhakun pa tym, sofrën pa bukë, familjen pa belbëzime e klithma fëmijësh, mos ta lejë shtëpinë të shkretë, ta ringjalli vatren arbërore edhe nga një shtëpi e vdekur, e bën shtëpi të gjallë shqiptare - shtëpi të vdekur - anipse shpesh i ngjanë një shtëpie të vdekur - burg - e padalur, e paparë, e pashijuar me botën, e irrituar, e mallkuar, mish edhe për qen rrugësh të botës! Po, po! Të gjitha këto i din bota edhe na i dinë krejt për femrat e botës, krejt çfarë e si janë...!

Ashtu sikundër nuk është fajtor, një shqiptar, bir i një nëne të huaj, që posa rritet studjon personalitetin e vet e të familjes së tij (po shkaktarët janë të rrethanave tjera kushteve: ekonomike, sociale, politike të mjera, robëruese, pushtuese, barbare) - poashtu edhe nuk është fajtore një femër shqiptare, pse sot gjindet rrugëve të botës, e shëndrruar në një figurë makabre, të tmerrshme imorale, ashtu siç e shohim në rrethe të ngushta e të gjëra të ambienteve shoqërore të vendit e të jashtme në rrethet e kulturave ndër ma të ndryshmet botërore. Sepse çdo dalje nga errësira nga terri në dritë, të mbushë sytë me lot, deri në ndonjë shpërthim eventual marramendës, duke as mos kontrolluar vetveten edhe në atoraste ku mund të evitohen dëmet e rreziqet e jetës, duke iu shtruar rob i epsheve, ironive, hakmarrjeve, mashtrimeve, ikjeve e tmerreve tjera të padukshme symësy (por me pasoja tragjike për të ardhmen). Ka shumë faktorë: edukativ, arsimor, parapsikologjik, sociologjik, psikologjik, politik etj., që një femër të dali duarsh bote, që as bota mos mund ta frenojë! Këtu ka vëllime të tëra veprash, që kombi e bota vet, nuk mund t'i vëj frena, po në rradhë të parë është detyrë e vet shqiptarëve (për femren shqiptare), jovetëm të jetë: vëzhgues, gazetar, deskriptiv-përshkrues i realitetit të hidhur - por edhe të jetë eseist, dramaturg, aktor real në skenen shqiptare të gjallë (live), të bëj edhe të pamunduren, të luftojë deri në flijim, për ngritjen e femres shqiptare, edukimin e arsimimin e saj, për ngritjen sikur nga varri i të vdekurit, aty ku mundet e s'mundet, me forma, mjete e methoda prefide, suksesore, me mjeshtri e dituri e guxim - ta parandalojë çfrenimin e mundshëm eventual të femrës sonë, në çfarëdo rasti e takimi, bisede e ndihme të mundshme!

Dihet se bota sot është e përzier ma shumë se kurrë, plot vlime kulturash të reja, civilizimesh ndër ma modernet, si për të mirë ashtu edhe për të keq - por duhet kuptuar e vepruar mençurisht, bile mbaju në atë skeletin (mos harro kah ke ardhë dhe i kujt komb je), foli vetvetes sate, gjykoje vetveten, njihe vetveten, mos shkel në ujërat e zeza, kur ke fuqi e mundësi veprimi të mirë, veprimi e mendimi pozitiv, kur mund të punosh e të fitosh me djerësën tënde, kur je shëndosh e plot fuqi rinore, plot energji të reja mendimi e veprimi tëdrejtë, të ligjshëm, të frytshëm dhe mos lejo vetveten të bëhesh vegël e huaj, nënshtrim i huaj, imponim i huaj, detyrim (top nëpër këmbë bote)!

Dihet se nuk mund ta ndryshoh ti karakerin e vendit e botës ku jeton e vepron, në valë e vlime civilizimesh të popujve e kulturave masive botërore (se je një gjallesë në njëpyll të madh e të dendur paskaj) dhe lehtë mund të humbesh e zhdukesh deri edhe tragjikisht, e mund të shkosh: mashkulli si qeni në rrush, e femra si rrush për qen - por të keshë besim në forcat e energjitë tuaja pozitive, të dijsh e të guxosh të ecësh krenar/e parabote, sepse asgjë fizikisht as psikikisht nuk të mungon (në krahasim me tjerët, vetëmse edhe mund tua tejkalosh në shumë aspekte karakteri e personaliteti). Kërko të zbulosh sekretin fshehtësin tënde genin trashëgues, intuiten, refleksin, zgjuarsinë, mjeshtrinë e veprimit akut, mjeshtrinë e fjalës e mendimit dhe veprimit të menjëhershëm, shpëtues për fatin tënd, që mund të jetë edhe tragjik apo tragji-komik... Reago natyrshëm sipas kushteve e vizionit tënd, që sot as nesër mos të bëhet vonë, sespe bota jo që ka dëshirë të shohë skena rrënqethëse, tragjike as të bie vetiu në to - por, tërheqë vëmendjen e botës me aktrimet e ultëta deri tek ato makabre, që me makabritetin e tyre, cenojnë e rëndojnë vet opinionin kombëtar e botëror! Pse të bëhesh aktor negativ, kur ke mundësi të jeshë një aktor pozitiv i dramës kombëtare e botërore?

Femra shqiptare, sot mund tëndjehet keq, dhëmbshëm ndoshta edhe deri te ndonjë shpërthim eventual ironie, mëllefi, paknaqësie, vetmohimi në vlerat e veta personale, vetmohimi i vet genit të saj trashëgues, vetmallkimi i krejt asaj madhorjeje kombëtare edhe antike, deri në shfrenim e çmenduri - por vetkontrolli vetpërmbajtja, vetlogjika, të bëhesh zot i vetvetes, bëjnë që gjërat të analizohen edhe sintetizohen: pse erdhi deri te kjo e ajo skenë rrënqethëse e tragjike - kush janë shkaktarët, arsyet drejtë dhe të vie në një përfundim, se nëpër fortuna, stuhi e rrebeshe, duhet mbuluar e shtrënguar fortmirë, të përballosh jetën e disfatat (fatet e disfatet)! Çka mund të bësh ti në një rast të tillë rrënqethës, apo çka je duke bërë vetiu konkretisht në një përjetim të tillë duke e pruvuar vetiu vet disfaten e radhës? Nuk humbet shpirti lehtë, as personaliteti, as besimi në vetveten - pamarrëparasyshë edhe nëse krejt bota ka humbur besimin - ti mund të mbahesh fortë dhe e vërteton, justifikon shprehjen - bijë shqipje! Ari provohet në zjarr! Mendo se i huaji kurr nuk të bëhet yti, as me gjak as me kulturë - ma mirë një qyrr yti, se një yll i huaj - se ai rrezon tjetërkah! Kjo është porosia për femren shqiptare!

Nëse nuk mbroj unë femrën shqiptare, kush do ta mbrojë? Kush mund të ma ndalojë ta mbroj amën time, motren time bijën time? Edhe nëse eventualisht është e huaja, kam fuqi ta kthejë në genin tim trashëgues, e nëse jo - të mori lumi, noto veç mos të mbytesh rrebesheve të valëve të rrëmbyeshme!

Ma mirë bukë e kripë e zemër, se bukë e mjaltë e lot!

Shqipja lindë bijë të shqipes!

(26.01.09)


5
Café Zerion ツ / Prezantimi i Zeristeve (shkurtimisht)
« ne: 22-03-2008, 15:47:26 »
Ju pershendes te gjithve qe me keni be respekt

6
Café Zerion ツ / Deshira e momentit
« ne: 12-01-2008, 02:56:57 »
te iki

7
Tema Aktuale / Festat e Nentorit
« ne: 25-11-2007, 12:35:35 »
Me rastin e 95 vjetorit të pavarësisë shqiptare po iu përcjell dy pamje origjinale të shpalljes së pavarësisë shqiptare, të cilat janë botuar për herë të parë para 70 vjetëve. Ajo që vihet re gjithashtu janë nënshkrimet me abecenë shqipe nga tërë delegatët.[/QUOTE]

8


FRONTI PËR BASHKIM KOMBËTAR SHQIPTAR - FBKSH ;
SEKRETARIATI VENDIMMARRËS I KRYESISË QENDRORE TË FBKSH ;
PROT. NR. 0027-15-11-07 / THIRRJE PUBLIKE NR. 5 :
 


 


 

TMK, SHPK DHE USHTRI TË REJA  PARTIAKE,
NDALNI VËLLAVRASJEN !
 


 
 

Pas njoftimeve të reja të SKSH-ës lidhur me takimet e ditëve të fundit në mes KFOR-it dhe TMK-ës e SHPK-ës , FBKSH-ja ndihet shumë e shqetësuar lidhur me mashtrimet që po i bënë KFOR-i,  dy institucioneve të lartpërmendura, gjoja për ruajtjen e qetësisë  dhe paqes në Kosovë.

Kërkesa e KFOR-it për angazhimin e TMK-ës në ruajtjen e paqes është kërkesë dinake për të nxitur vëllavrasjen në mes shqiptarëve në këtë rast përdorimin e TMK-ës kundër AKSH-ës. TMK-ja nuk duhet të mashtrohet nga kërkesa e tillë e pasinqertë përderisa asaj nuk i lejohet që të bëhet ushtri në kuptimin  e vërtet të fjalës.

Ne të FBKSH-ës e kemi përsëritur disa herë se TMK-ën  e konsiderojmë simotër në realizimin e objektivit madhor kombëtar, por për shkak të paqartësisë së statusit të Kosovës e me atë edhe vetë të ardhmen e paqartë të TMK-ës, si dhe kërcënimeve të pandërprera të Beogradit dhe paramilitarëve të Car Llazarit kemi qenë të detyruar që të dalim në publik pa dëshirën tonë.


Vëllezër të TMK-ës dhe SHPK-ës!

Në çastin që ju do të kryeni detyrën  e duhur e ajo është siguria e popullit shqiptarë në Kosovë, ne do të tërhiqemi nga veprimet tona. Përderisa ju nuk e kryeni atë detyrë ne jemi të detyruar të veprojmë.

FBKSH-ja dhe krahu i sajë i armatosur AKSH-ja, shpreson se ju nuk do të bini pre e kërkesave dinake të KFOR-it për të i luftuar vëllezërit e një gjaku e një gjuhe, se gjoja janë kriminel, ekstremist, e terrorist para se t'i luftoni njësit e rregullta dhe paramilitare të shtetit serb në veri të Kosovës, xhandarmerinë serbe që depërton lirshëm në komunën e Dardanës si dhe forcat maqedonase në Debëllde.

Në AKSH janë vëllezërit e juaj që shumica nga ju i keni pasur bashkëluftuar. Qëllimi i tyre nuk është patrullimi në territorin e Kosovës por ribashkimi i trojeve shqiptare, qëllim që edhe ju e kishit dikur.

Prandaj mos e lejoni vetën të mashtroheni ashtu siç u mashtrua nga partitë politike  (PDSH, BDI ) fshati Brodec i Tetovës, se mallkimi i historisë do të ju ndjek nga pas, juve dhe familjet e juaja. Vëllavrasjen e nxit çdo okupator që të sundoj më gjatë mbi të robëruarit.

Mos përkrahni okupatorët por merrni në mbrojtje vëllezërit e juaj!

Për FBKSH-në janë jo serioze edhe deklaratat e fundit rreth AKSH-së, të disa individëve që thirren si drejtues të shoqatave të dala nga tri luftërat. Ata duhet ta kuptojnë se janë të mashtruar nga partitë politike (LDK, PDK, AAK).

Deklaratat se nuk kemi nevojë për njerëz të maskuar kur ata vetë kanë bërë luftë me maska, FBKSH-ja i kupton si qëllimkëqija, përçarëse me synim të dobësimit të AKSH-së.

Një mendim të tillë e bazon edhe në faktin e formimit të kohëve të fundit të ushtrive të ndryshme kudo në trojet shqiptare të nxitura nga partitë politike, që synim kanë dobësimin e potencialit luftarak të popullit shqiptarë në këto çaste kritike që po kalon populli ynë, vetëm e vetëm të ruajnë kolltukët e tyre.

Parti politike, ju drejtues të ushtrive të ndryshme partiake!

E ndiejmë për obligim kombëtar që t'iu paralajmërojmë se pa marrë parasysh tërë këto veprime të dëmshme ndaj AKSH-ës, ajo është e vendosur në rrugëtimin e saj përfundimtar, ribashkimin e trojeve shqiptare.

Ju mund të na pengoni por ne jemi të vendosur në qëllim tonë.

Ejani me ne e na u bashkohuni dhe mos na luftoni.


Kryetari i FBKSH-se,

Prof. Dr. Bashkim MITROVICA (d.v.) ;


Zedhenesi Poltik i FBKSH-se,

Mr. Gafurr ADILI (d.v.) ;

 

 
Tirane-Prishtine, 15. 11. 2007.

9
 • Burime për agjencinë e lajmeve INA bëjë të ditur për organizimin e një atentati ndaj Gafurr Adilit, një nga liderët politik të Armatës Kombëtare Shqiptare (AKSH). Adili ka pranuar për agjencinë se është kërcënuar dhe ka njohuri për këtë, por sipas tij po vazhdojnë pistat e hetimit.

Sipas njoftimeve për INA, plani për realizimin e atentatit ishte përgaditur të kryhet në Tiranë, ku është edhe vendqëndrimi aktual i zëdhënësit politik të Frontit për Bashkim Kombëtr Shqiptar (FBKSH), në kuadër të së cilit është edhe AKSH.
"Jemi njoftuar për këtë paralajmërim dhe strukturat tona gjegjësisht Sigurimi Kombëtar Shqiptar(SKSH) po merren me hetime", ka theksuar për INA, Gafurr Adili.
Një nga pistat e dyshimeve nga burime brenda SKSH dyshohen strukturat e shërbimit sekret serb dhe qarqe greke që janë të pranishme në Tiranë.
"Kam deklaruar se nuk më trembin plumbat e armiqëve sllavo-grek.Lus zotin që ekzekutori të mos jetë shqiptar", ka theksuar Adili për agjencinë e lajmeve INA.
Burime pranë qeverisë së Kosovës thanë sot se këto kërcënime  janë pjesë e skenarit për të destabilizuar rajonin në prag të përcaktimit të statusit të Kosovës.

-------------------------

10
   T'i bojkotojmë zgjedhjet e 17 nëntorit!Kohe me pare, përmes masmedias se shkruar dhe elektronike te Prishtinës, paralajmëruam mundësinë e një konference për shtyp te Kryetarit te Frontit për Bashkim Kombëtar Shqiptar (FBKSH), Prof. Dr. Bashkim MITROVICA, ku do te lexohej thirrja publike drejtuar popullit shqiptar te Kosovës për bojkotimin e zgjedhjeve te 17 nëntorit 2007, dhe qe planifikohej te mbahej me 15 nëntor 2007, te hotel Grand i Prishtinës.


Sekretariati Vendimmarrës i Kryesisë Qendrore te FBKSH-se, ne mbledhjen e tij te jashtëzakonshme (te mbajtur me 11 nëntor 2007), pasi analizoi informacionet e grumbulluara nga radhët e UNMIK dhe SHPK, sipas te cilave u konkludua se UNMIK ka urdhëruar SHPK-ne qe, gjate zhvillimit te konferencës për shtyp, te arrestonte Kryetarin e FBKSH-se, Prof. Dr. Bashkim MITROVICA, unanimisht vendosi qe te anuloje mbajtjen dhe
zhvillimin e konferencës për shtyp me masmedian e shkruar dhe elektronike te Prishtinës, sepse nuk dëshirojmë qe te vijmë deri te konfrontimi midis forcave tona me bijtë e bijat e popullit shqiptar qe shërbejnë ne SHPK.

Me këtë rast, përmes kësaj deklarate publike, edhe njëherë i bëjmë thirrje popullit shqiptar te Kosovës qe t'i bojkotoje zgjedhjet e 17 nëntorit 2007, sepse këto zgjedhje, jo vetëm nuk i sjellin asnjë te mire Kosovës dhe popullit heroik te saj, por përkundrazi shume rende e dëmtojnë ardhmërinë e Kosovës dhe te statusit te saj.

Duke i bojkotuar zgjedhjet e 17 nëntorit 2007, përfundimisht hapet një horizont i ri për ardhmërinë e Kosovës dhe te popullit te saj.
Kosova dhe populli i saj do te eci drejt ribashkimit kombëtar, qe ka qene aspirata shekullore e popullit shqiptar dhe e dëshmoreve te kombit, qe nga Lidhja Shqiptare e Prizrenit e deri ne ditët e sotme, kur ne trojet tona shqiptare po bije dëshmoret e ri te kombit, luftëtaret e Armatës Kombëtare Shqiptare (AKSH).

LAVDI DËSHMOREVE TE KOMBIT!
RROFTË SHQIPËRIA E BASHKUAR!
RROFTË FBKSH - AKSH!

Zëdhënësi Politik i FBKSH-së,
Mr. Gafurr ADILI (d.v.)
E-mail: gafurradili@hotmail.com
Tel.: 00355 (0) 69 273 56 56

Tiranë, 13. 11. 2007

11
Bashkimi Kombëtar / PRONONCIM I ZEDHENESIT POLITIK TE FBKSH
« ne: 16-11-2007, 15:10:27 »
 
TRADHETARET I BASHKON TRADHETIA.... !
 

 
Xhezair SHAQIRI, i veteshpalluri Komandant Hoxha, spiuni i Vllado BUCKOVSKI, i cili financohet edhe nga pro-serbi Bexhet PACOLLI, po provokon edhe nje gjakderdhje shqiptare ne Tanushe te Karadakut.
 
Ne emer te Kryesise Qendrore te Frontit per Bashkim Kombetar Shqiptar (FBKSH) dhe te gjithe strukturave te tij, nder te cilat eshte edhe Armata Kombetare Shqiptare (AKSH), jame i shtrenguar qe, nga popullata shqiptare e kesaj krahine shqiptare dhe me gjere, te kerkoj qe te mos bjere pre e provokacioneve te Beogradit dhe veglave te tij shqipfolese, sepse si kurre ndonjehere me pare Beogradi dhe te gjitha segmentet e tij ne krijesen artificiale me emrin IRJM ("Maqedoni") eshte i interesuar qe, me duart dhe gjakun e shtrenjt te shqiptareve, te realizoje planet e tij djallezore, qe jane:
 
1. Te largoje vemendejen e opinionit kombetar dhe nderkombetar nga nyja gordiane e zgjidhjes se ceshtjes madhore kombetare, qe eshte Kosova Kreshnike, dhe
2. Te kroijoje nje "Srbska Republika" brenda territorit aktual te IRJM-se, qe sipas hartave te Beogradit, te cilat kemi arrijtur t'i fusim ne duart tona, do te perfshinte: Kumanoven, Shkupin, fshatrat e Poreces, Brodin dhe deri ne Perlep, ku bashke me Greqine planifikojne qe te kene kufirin e perbashket dhe midis Bullgarise Etnike dhe Shqiperise Etnike te jete Serbia e Madhe dhe Greqia e Madhe.
 
Per kete prononcim dhe te gjitha deklaratat e deritanishme, jo vetem per Xhezair Shaqirin, por edhe lojerat e ndyra te PDSH-se se Menduh Thacit dhe te BDI-se se Ali Ahmetit, jo vetem une, si Zedhenes Politik dhe Shef i Departamentit per Diplomaci te FBKSH-se, por i gjith formanioni mbarekombetar, qe quhet FBKSH dhe te gjitha strukturat e tij, jemi ne gjendje te bartim pergjegjesi, jo vetem morale por edhe poltiko-kombetare, para gjithe popullit shqiptare te Shqiperise Etnike.

Mr. Gafurr ADILI,
Zedhenes Poltik dhe Shef i Departamentit per Diplomaci te FBKSH-se
 
 
Tirane, 12. 11. 2007, ora 21.00
 

12
Bashkimi Kombëtar / Nga Prof. Dr. Bashkim MITROVICA,
« ne: 16-11-2007, 15:09:28 »


Rrallë herë popujve gjatë historisë së tyre iu jepet ndonjë mundësi, e cila mund të jetë pikë kthese për të mbarë, për përparim e zhvillim. Një rast të tillë e paraqet edhe data e 17 nëntorit 2007 në territorin shqiptar të njohur me emrin Kosovë. Në këtë datë do të organizohen zgjedhjet e përgjithshme prej nivelit lokal deri te ai qendror.
Të dilet në zgjedhje apo bojkotohen ato?
Të dy veprimet janë akte demokratike.
Pjesëmarrja në zgjedhje është e dobishme vetëm nëse ke për kënd voton, kur ke njerëz të dëshmuar, të cilët sado pak me punën e tyre kanë arrijtur të krijojnë të mira shoqërore me të cilat do të krenohej shqiptari i Kosovës. Por, me këto parti politike shqiptare, të cilat tashmë njihen si struktura mafioze, duke e shndërruar Kosovën në një poligon ushtarak për lloj- lloj ushtri të huaja dhe duke e plaçkitur e duke i mbyllur të ardhmen e saj, nuk ia vlen as që të humbet kohë.

Pse t’i besohet retorikës së tyre mashtruese për aq e aq vende të punës, për aq e aq investime, për furnizim të pandërprerë me rrymë e ujë, për shkollim e shëndet më të mirë.
Pyetjen që duhet t’ia parashtrojmë vetes është : po pse nuk i realizuan këto premtime për 17 vite e kaluara?
A mund të presim ndryshime nga ata që Kosovën e bëjnë Kuvajt, Norvegji apo SHBA vetëm gjatë ditëve të fushatave zgjedhore?
Kurrsesi jo!
Të tëra këto premtime i kanë vetëm për vete e jo për popullin.
Pas fushatës Kosova i ngjet përsëri Etiopisë, Somalisë, Palestinës dhe Irakut.

Populli shqiptar i Kosovës më 17 nëntor 2007 ka fatin e vetë në mendjen e tij.
Shqiptarët vendosin në radhë të parë për vetveten dhe të ardhmen e brezave që do të vijnë.
Dy janë rrugët e 17 nëntorit : prapakthimi dhe përparimi.
Si t’a arrijmë përparimin?
Shumë lehtë!
Pa trazira, pa humbje kohe, pa dhimbje por vetëm me kundërshtim.
Kundërshtimi i politikanëve dhe politikave të tyre mashtruese arrihet me bojkotimin e këtyre zgjedhjeve.
Mos u duk fare afër kutive të votimit!

Po a humbim diçka nga bojkotimi?
Përkundrazi, vetëm se fitojmë ne të gjithë, ne dhe familjet tona.
Të kundërshtosh hajnat, mafiozët është akt i lartë moral e atdhetar.
Atyre që ju ftojnë të dilni në zgjedhje, mos u besoni ngase edhe ata janë pjesë e strukturave politike mafioze.
Kosova na mbetet pa institucione?
Mos u frikëso se Kosova po të kishte institucione nuk do të ishte në këtë gjendje.
Po a ka kush na udhëheq nëse i bojkotojmë mafiozët politik?
Natyrisht se ka, por duhet të ua jepni mundësin.
Kush janë ata?
Ata, që mafiozët e krimit të organizuar politik, i kanë burgosur dhe fyer se po e rrezikojnë të ardhmen e shqiptarëve në Ballkan.

Miqtë ndërkombëtarë të popullit shqiptarë me interesim të madh po e presin këtë datë.
Më 17 nëntor 2007 shqiptarët do të tregojnë ndërgjegjen e tyre kombëtare se a do të ndjekin politikën e shpërbërjes apo njësimit.
Nëse vendosin për të parën do të thotë të vazhdojnë rrugën e mjerimit dhe humnerës dhe do të mbesin pa përkrahjen e miqve ndërkombëtar.
Nëse vendosin për rrugën e dytë do të thotë ringjallje e shpresës për një jetë më të lumtur ku veprimtarët e vërtet do të merrnin vizën për vazhdimin e punës pa pengesa në realizimin e programit madhor kombëtar me përkrahjen e miqve tanë të shumtë anë e kënd botës.

17 nëntori është datë simbolike pasi që iu jepet rasti që pa mund (nga shtëpia) ta hidhni në plehun e historisë politikën 17 vjeçare të krimit të organizuar politik.

Prandaj më 17 nëntor ose do të kemi zgjedhje (mjerim) ose zgjidhje të shekullit (përparim). Ju dhe vetëm ju vendosni!

Prizren, 6. 11. 2007.

 

13
  AS  KONDOVA  E  MENDUH  THAÇIT  DHE  AS  BRODECI  I  ALI  AHMETIT
NUK MUNDËN TA KOMPROMENTONIN ARMATËN KOMBËTARE SHQIPTARE - AKSH...!
 


- Ditë më parë, përmes gazetes "Lajm" të Shkupit, nga Zoti Ali Ahmeti kërkuam që të mos e përsëriste Kondovën e Menduh Thacit, ku për pasoje edhe na u vra studenti i Universitetit të Tetovës, Liridon DëRMAKU nga Dardana, te cilin ne mars 2006,
Fronti për Bashkim Kombëtar Shqiptar (FBKSH), e ka shpallur dëshmor të Kombit.
 
- Menduh Thaci përmes Kondovës (në vitin 2005) synoi që të rikëthehej në pushtet pa shtet dhe me këtë rast Luginën e Vardarit edhe e klasifikoi si një vatër destabiliteti, ku për pasojë pengoi Korridorin 8 dhe Projektin AMBO që të kalonin nëpër trojet shqiptare të Luginës së Vardarit dhe me kete rast zellshëm i shërbeu GASPROM-it rus. Kurse, Ali Ahmeti përmes Brodecit, gjithashtu duke dashur që të rikëthehej në pushtetin e humbur pa shtet, mrekullueshëm i shërbeu Beogradit, i cili ka qenë dhe vazhdon të mbetet i interesuar për destabilizimin e IRJM-së, sepse duke e destabilizuar IRJM-në fillimisht do të arrinte të tërhiqte, jo vetëm vëmendjen kombëtare por edhe ate ndërkombëtare, nga nyja godiane e  zgjidhjes së cështjes kombëtare shqiptare - Kosova Kreshnike, dhe më pas edhe përmes durave të shqiptarëve të rrëmbente toka edhe nga IRJM, ashtu siq ka rrembyer nga ish Bosnja e Hercegovina (Republikën Srbska) dhe siq po rrëmben edhe nga Kosova, përmes enklavave të decentralizimit të "Grupit të Unitetit" në Vjene dhe në vazhdim.....
 
- Nëse në Kondovë, në përpjekjet për të parandaluar vëllavrasjen ndërshqiptare, FBKSH-AKSH pati një humbje të madhe, sepse forcat policore sllavo-maqedonase na e vranë oficerin e SKSH-së, dëshmorin Liridon DËRMAKU, para se te ndodhte Brodeci FBKSH-AKSH pësoi humbjen tjetër të rradhës, humbi pjestarin e orëve të para të AKSH-së, pjesmarrësin e tri luftërave të fundit, deshmorin e kombit Xhavit MORINA, por mbi të gjitha humbje shumë më të mëdha pati populli shqiptar i kësaj krahine të Shqipërise Etnike, sepse humbi 6 djelmosha dhe fshatra të tëra shqiptare u dogjën e u shkatërruan, si dhe u torturuan e u maskaruan civilë të pafajshëm e të pambrojtur, për të cilat dëme konsiderojmë se urgjentisht duhet të kërkohet llogari, jo vetëm nga pushtuesit e kolonizatoret sllavo-maqedonas, por edhe nga veglat e tyre shqipfolëse: BDI dhe PDSH, të cilat përmes partive të tyre simotra (me te cilat kolaborojnë) kokën e kanë ose në Beograd ( BDI përmes LSDM) ose në Sofje ( PDSH përmes VMRO-DPMN), prandej edhe kërkojmë që bashkësia ndërkombëtare urgjentisht të fillojë hetimet e mënjëhershme mbi ngjarjet e ndodhura dhe të gjithë përgjegjësit e këtyre ngjarjeve edhe t'i ndëshkojë sipas ligjeve dhe konventave ndërkombëtare në fuqi.
 
- Zotit Menduh Thaci dhe Zotit Ali Ahmeti, si dhe të gjithë miqëve të tyre në Sofje dhe në Beograd, iu themi se kot e kanë patur, kot e kanë dhe kot do ta kenë edhe në të ardhmen, si dhe do te deshtojnë edhe në të ardhmen ashtu siq kanë dështuar edhe deri me tani në misionin e tyre te ndyrë për ta kompromentuar AKSH-në, sepse Armata Kombëtare Shqiptare (AKSH), as nuk ka qenë, as nuk është dhe as edhe në të ardhmen kurrën e kurrës nuk do te bëhet lavatriqe e pelenave të zhytura të tyre.
 
- Armata Kombëtare Shqiptare (AKSH) ka qenë dhe është krah i armatosur i Frontit për Bashkim Kombetar Shqiptar (FBKSH), formacion politik mbarëkombëtar ky, që udhëhiqet nga Programi i Lidhjes Shqiptare të Prizrenit dhe që aktualisht drejtohet nga poltikanë karriere dhe idealistë të devotshëm, të cilët janë betuar e të ribetuar që, deri në frymëmarrjen e tyre të fundit, të punojnë e të luftojnë për ribashkimin kombëtar shqiptar në një shtet të vetëm kombëtar në Ballkan, me emrin SHQIPËRI.
 
Zëdhënësi Politik i FBKSH-së,
Mr. Gafurr ADILI (d.v.)
E-mail: gafurradili@hotmail.com
Tel.: 00355 (0) 69 273 56 56
 
 
Tiranë, 11 nëntor 2007.

14

"Dëshmori Ramadan Shiti vrau veten bashkë me 5 polic të tjerë, gjithsej 10 polic të vrarë"
 


    Pas hetimeve të zhvilluara nga djelmoshat dhe vashat e Sigurimit Kombëar Shqiptar dhe pas dëshmive të bashkëpunëtorëve tanë që ndodhën në vendin e ngjarjes, arritëm që të zbulojmë disa informacione që deri më sot ishin të panjohura për opinionin kombëtarë dhe ndërkombëtarë.
Si rezultat i hetimeve tona të detajuara rreth rënies së dëshmorit të fundit Ramadan Shti arritëm të zbulojmë dhe verifikojmë të dhënat si mëposhtë:

- Sulmi në fshatin Brodec nuk është realizuar nga një formacion me përbërje të përzier etnike siqë deklarojnë Ministrja e Punëve të Brendshmë dhe argjati i saj Refet Elmazi, por u realizua nga një njësi e përbashkët sërbo-maqedone ku konkretisht 5 ditë përpara sulmit në Shkup arritën mercenarë sërbë të cilët pas vëzhgimit të territorit dhe me ndihmën e spiunëve shqiptarë planifikuan dhe realizuan sulmin qyqarë ku si pasojë rranë më tepër se 10 policë të kësaj përbërje.

- Në momentin kur forcat e përziera sërbo-maqedone u futën në fshatin Brodec për të zënë të gjallë vëllezërit tanë Lirim Jakupin dhe Ramadan Shitin të cilët vetëm ishin strehuar në këtë fshat dhe nuk kishin planifikuar asnjë sulm, ata nuk arritën t'i zënë të gjallë sepse Lirim Jakupi nuk ndodhej në fshat ndërsa Ramadan Shiti nuk pranoi të dorëzohej i gjallë por në momentin kur iu afruan 5 policë dhe shpresonin që ta arrestojnë, Ramadan Shiti aktivizoi një bombë dore ku si pasojë u vetëvra si dhe mori edhe jetërat e 5 policëve, të gjithë të etnitetit sërb. Kjo do të vërtetohet së shpejti edhe kur familjet e sërbëve të vrarë do të kërkojnë bijtë e tyre në Sërbi për të cilët ende nuk janë njoftuar por i mashtrojnë se janë në trajnime dhe presin që të harrohet ngjarja dhe të informohen pa mos u kuptuar në opinion.

- Pas rrëzimit të helikopterit të MPB-së së IRJM-së, fakt ky që u dha dhe nga focat e KFOR-it në Kosovë, gjetën vdekjen edhe 4 policë që ndodheshin në të në momentin e sulmit. Edhe ekuipazhi i helikopterit përbëhej nga një pilot, dy snajperist dhe një gjuajtës të gjithë të etnitetit sërb.

- Një polic me kombësi maqedone është vrarë si pasojë e rezistencës së vëllezërve tanë dhe të njejtin pritet ta publikojnë më vonë dhe rastin do ta mbulojnë me ndonjë akcident të natyrës tjetër.

Prof. Dr. Çlirim PRESHEVA - Shef i Drejtorise Qendrore të SKSH-së ;

 

Prishtinë - Tetovë

11. 11. 2007

15

Në emër të kryesisë qëndrore të Frontit për Bashkim Kombëtar Shqiptar, në emër të Shtabit të Përgjithshëm të Armatës Kombëtare Shqiptare, zyra qëndrore e Sigurimit Kombëtar Shqiptar si dhe vëllezërve e motrave nga rradhët tona shprehim ngushllimet më të përzemërta në rradhë të parë për familjen Morina që e rritën dhe e edukuan Xhavitin në një frymë që të gjithë ia kishim lakminë, i dhan kurrajon dhe kombit shqiptarë i dhuruan një burr të vërtetë, atdhetarë, trim, i guximshëm dhe profesional që përjetësisht i qëndroi besnik betimit të dhënë që kur kapi pushkën për bashkimin e trojeve shqiptare. Djali i tyre nuk ka vdekur por, ka rilindur një figurë mbarëkombëtare që të gjithë me krenari do të përkulemi para tij sa herë që të na shkojë ndërmend fjala SHQIPTARë. Shprehim ngushllime dhe të gjithë vëllezërve dhe motrave të idealit që i qëndruan besnik kur ishte në mesin tonë dhe po i qëndrojnë besnik edhe sot kur ai u shndërrua në një amanet dhe obligim për të gjithë ata. Dhimbja është e madh po aq sa ishte dhe dashuria jonë dhe e juaja ndaj tij dhe aq më i madh do jetë obligimi dhe në të njejtën kohë motivi për të vazhduar në rrugën e tij. Andaj ftoj familjarët, vëllezërit dhe motrat e idealit, bashkëluftëtarët e Armatës Kombëtare Shqiptare që të jenë më të fortë se kurrë dhe mllefin që kemi ndaj vrrasësve të pamëshirshëm ta shndërrojmë në motiv dhe vullnet për tu trreguar të gjithëve se Xhavit Morina u shndërrua në një komandant shpirtëror i një armate të pathyeshme. Përgjatë historisë së lavdishme të kombit shqiptarë ne kemi ditur që të përcjellim për në botën e përjetësisë shumë patriotë dhe atdhetarë për ti qëndruar besnik amanetit të tyre që është vetëm një: RIBASHKIMI I TROJEVE SHQIPTARE.

Sigurimi Kombëtar Shqiptarë po zhvillon hetime të detajuara duke ju falemenderuar dhe vëllezërve e motrave që na befasuan kur papritur nga shtabet e partive të cilave u ndihmonin deri dje, bashkë me telegramet e ngushëllimit dhe përkrahjenmorale na dërguan dhe informacione me rëndësi të veçantë që po na çojnë drejt zbulimit të së vërtetës që si duket do jetë i hidhur për shumëkend. Gjithmonë lutemi që dora vrasëse mos të jetë shqiptare sepse kjo do ta rriste dhe më tepër dhimbjen dhe shqetësimin që kemi edhe pse të gjitha informatat dhe hetimet që po zhvillohen na çojnë drejt një grupi trradhëtarësh që pa mëshirrë goditën vëllaun tonë dhe trradhëtuan atë në rrugën drejt Ribashkimit të Trojeve Shqiptare.
Lus të gjithë vëllezërit dhe motrat që të jenë të durueshëm, gjakftohtë dhe mos të dëmtojnë veten dhe të bien në grackat që po i pregadit pushteti sepse ata deshtën që të dëmtojnë patriotët de akoma dëshirojnë këtë gjë. Andaj, ju lus që të qëndroni vigjilent dhe të matur ndaj çdo provokimi apo dezinformimi derisa ne ta publikojmë raportin përfundimtarë ku në mënyre publike do të zbardhim rastin si dhe do të denoncojmë publikisht vrasësit si dhe trradhëtarët nëse vërtetohen.


Priof. Dr. Bashkim MITROVICA - Kryetar i FBKSH-së ;

Prof. Dr. Çlirim PRESHEVA - Shef i Drejtorise Qendrore të SKSH-së ;

 
Prishtinë, 01.11.2007
 

16
Bashkimi Kombëtar / SHUMË FÉ, NJË ATDHÉ!
« ne: 08-11-2007, 03:17:51 »
  Shkruan: Shefki OLLOMANI

 

SHUMË FÉ, NJË ATDHÉ!

 

Këto kohët e fundit, nga kalemxhinj pa ndërgjegje kombëtare, pa aftësi intelektuale, pa besim të pastër fetar dhe lloj-lloj injorantësh e delirantësh, nuk ka mbetur religjion pa u sharë e përdhosur, nuk ka mbetur dëshmorë e hero i këtij populli pa u kontestuar e denigruar! U sha e u mohua edhe gjuha e përbashkët letrare, u mohua identiteti kombëtar dhe u mohua dhe po mohohet Shqipëria Etnike dhe ribashkimi i saj! Kaq larg kanë shkuar liderët politikë e fetarë shqiptarë, kaq poshtë kanë rënë “intelektualët” shqiptarë! Aq larg, sa janë afruar buzë humnerës e greminës së tjetërsimit, fetishizimit,  shkombëtarizimit, asimilimit, zhdukjes kombëtare dhe shpartallimit të Atdheut! Edhe të kësaj çerek Shqipërie që kemi si shtet sovran!

Këto vitet e fundit të ”demokracisë” janë zhvilluar e po zhvillohen shumë debate dhe polemika rreth besimeve fetare të popullit tonë. Ka pasur dhe ka debate konstruktive, të sinqerta dhe të paanëshme, por shumica e tyre kanë qenë dhe janë debate e polemika destruktive, arbitrare, tendencioze, propagandistike, qëllimkëqija, përçarëse, antikombëtare dhe antishqiptare!

Këto debate e polemika, që për temë shqyrtimi kanë pasur religjionin dhe besimin apo mosbesimin e shqiptarëve në Zot, më tepër kanë përhapur konfuzion se qartësi, më tepër kanë shkaktuar dëm se sa dobi kombit tonë dhe zgjidhjes së çështjes sonë kombëtare. Por, gjithashtu, këto debate e polemika rreth besimeve fetare, jo vetëm që nuk u kanë bërë nderë religjioneve për të cilat është debatuar, por përkundrazi, u kanë bërë dëm, i kanë përgojuar e deformuar aq shumë, sa që po të ishin sot gjallë Krishti dhe Muhamedi do t’i kishin ”dënuar” e shpallë si heretikë e ateistë të gjithë ata kontestuesë të këtyre religjioneve, sepse Krishterizmi dhe Muhamedanizmi, Bibla dhe Kur’ani, janë të padiskutueshëm, atyre vetëm u duhet besuar ashtu siç janë dhënë nga Zoti, ashtu siç janë zbuluar nga të Shenjëtit Krisht dhe Muhamed.

Religjioni, besimi në Zot bëhet dhe pranohet me zemër, me sinqeritet, me çiltërsi dhe jo me tru, sepse truri nuk beson kurrë, ai vetëm analizon, logjikon,  dyshon, kundërshton dhe mohon. Ata priftërinj e hoxhallarë, ata teologë të krishterë e myslimanë, ata intelektualë të krishterë e myslimanë, por edhe teologë e intelektualë të religjioneve të tjera, që kundërshtojnë, sulmojnë dhe kontestojnë fenë dhe besimin religjioz të njëri-tjetrit, ata jo vetëm që nuk janë fetarë e besimtarë të vërtetë, por ata janë armiqtë numër një të religjionit të vet dhe armiq numër dy të religjioneve e besimeve tjera. Pra, nuk janë as besimtarë, as intelektualë, as dijetarë dhe as njerëz normalë! Dhe në fund, nuk janë as shqiptarë as atdhetarë, por janë demagogë e përçarës!

Çështja e besimit apo mosbesimit në Zot është çështje private, çështje individuale e njerëzve të kësaj bote dhe askush nuk duhet të kërkojë nga njerëzit, qofshin këta besimtarë apo ateistë, të krishterë apo budistë, myslimanë apo protestanë, që ata të flakin një besim, një religjion dhe të përqafojnë një besim apo religjion tjetër. Një fe, një besim e religjion nuk përhapet me imponim, me mashtrim, me lajka, me dhunë, me para apo duke sharë e mohuar religjionet tjera. Feja përhapet  vetëm me predikim.

Ai fetar që shanë fenë e tjetrit, shanë edhe fenë e vet. Ai besimtar që poshtron besimtarin e fesë tjetër, ai së pari poshtron vetveten dhe pastaj tjetrin. Të gjitha të këqijat, sharjet, dëmet dhe krimet që i bën tjetrit, të kthehen ty, por të shumëfishuara, sepse e mira dhe e keqja veprojnë automatikisht në stilin e Bumerangut: bë mirë, mirë do të gjejsh; bë keq, keq do ta pësosh.

Çështja e fesë, çështja e besimit, është çështja më e ndijshme, më intime, më private dhe më neuralgjike e njerëzve dhe e kombit. Ajo duhet të mbetet e paprekshme, e shenjtë, e papërfolur dhe e papërlyer nga gojkëqinjtë dhe nga dashamirët, sepse feja dhe besimi janë pasuri univerzale të njerëzimit, për të cilat vendos çdo njeri për vete në qetësi shpirtërore e logjike. Me fushata imponimi, me debate denigruese dhe polemika poshtëruese nuk nderohet, por poshtërohet feja dhe besimi tjetër. Asgjë nuk mund të ndërtohet mbi themele të huaja dhe mbi shpinë e në dëm të tjetrit. Nuk lavdërohet krishterizmi, duke sharë e kritikuar islamizmin dhe nuk lavdërohet islamizmi duke sharë e kritikuar krishterizmin.

Ekziston vetëm një Zot, një Njerëzim dhe një Besim. Të tjerat janë politikë, dominim, përçarje vëllavrasëse dhe synime luftënxitëse. Janë antiKrisht dhe antiMuhamed. Krishti nuk i ka kritikuar e mohuar Pejgamberët (Të Dërguarit e Zotit) para Tij. As Muhamedi nuk i ka kritikuar dhe mohuar Pejgamberët e besimit në Zot para Tij. Atëherë kush janë këta ”Apostuj” e "Apologjetë, ”Pejgamberë” e beterë të rinj, ”moderrnë” e më ”të mençur” që mohojnë Pejgamberët dhe Apostujt e njëri-tjetrit?! Kush janë këta të krisur dhe heretikë, që në emër të religjioneve dhe të Zotit po veprojnë kundër Zotit dhe të Dërguarëve të Tij?! Ata s’janë as të krishterë, as myslimanë, as besimtarë dhe as njerëz! Ata janë Djalli vetë!!! Nuk ka religjion e besim të keq që beson në një Zot. Por ka jobesimtarë,  besimtarë naivë, besimtarë injorantë dhe besimtarë dinakë e mercenarë, të cilët në emër të Zotit punojnë për Djallin!

Thonë se historia përsëritet, por ajo kurrë nuk kthehet prapa. Historia, ashtu sikurse jeta, rrjedh vetëm përpara, është e papërsëritshme.

Kombi Shqiptar ka dhënë, jep dhe do të japë dëshmorë e heronj për lirinë dhe mbrojtjen e Atdheut të vet, nga të gjitha religjionet të cilat tanimë janë pjesë e besimit dhe jetës së tij. Çdo mohim apo nënçmim i dëshorëve dhe heronjve tanë mbi baza fetare është antishqiptarizëm dhe tradhëti kombëtare.

Kombi shqiptar nuk filloi me lindjen e Krishtit dhe përhapjes së besimit të Krishter (katolik, otodoks, protestan…). Kombi shqiptar dhe Shqipëria nuk filloi me lindjen e Muhamedit dhe përhapjes së fesë Islame (me të gjitha sektet e saj). Kombi shqiptar daton që nga lindja e parë e Njeriut mbi këtë Dhe që quhet planeti Tokë. Ai daton që nga Atlantida e besimeve pagane, që nga Pellazgjia e ”Perëndive” të Olimpit dhe Zeusit. Që nga Iliria e hershme kur nuk kishte lindur as Krishti as Muhamedi dhe besimet e tyre fetare. Mos njerëzit dhe Shqiptarët e para 2007 viteve nuk kanë qenë njerëz, pasi nuk kanë ekzistuar këto dy religjione monoteiste?! Mos vallë heronjtë e Pellazgjisë e të Ilirisë si: Leka i Madh, Pirrua, Bardhyli, Agroni, Teuta e shumë të tjerë, kanë qenë më pak atdhetarë e shqiptarë, sepse nuk kanë qenë të krishterë e myslimanë?!

Ç’janë këto dokrra e këto insinuata?! Ç’janë këto polemika e zënka fëmijësh?! Ç’janë këto humbje energjishë pa fund, kur kombi e Atdheu rënkojnë nën thundrën barbare të sllavo-grekëve?! Ç’janë këto diskutime e debate të nxehta e të pafund për religjione e besime, kur Shqipëria Etnike po fundoset e zhbëhet për çdo ditë e më tepër?! Si do ta ushtrojë besimin e vet kombi ynë, si do t’i ruajë besimet e tij, kur do ta humbë Atdheun, kombësinë, gjuhën e gjakun e tij, kështu siç po veprojnë e sillen sot liderët dhe intelektualët e tij, të cilët punojnë e përpiqen vetëm për privilegje, për pasuri, për fe e religjione, duke u shërbyer direkt e indirekt armiqve tanë pushtuesë dhe interesave të popujve tjerë të botës, të cilët nuk çajnë kokën për kombin dhe Atdheun tonë, por janë të interesuar që të na shpërlajnë trurin me ideologjitë dhe fetë e tyre, që të na shkombëtarizojnë dhe asimilojnë, që ta zhdukin nga faqe e dheut rracën e parë njerëzore mbi këtë planetë – rracën Pellazgo-Iliro-Shqiptare.

Nuk duhet dhe nuk guxojmë që të lëvdojmë një religjion dhe të shajmë tjetrin. Nuk duhet që të theksojmë ndihmën që i ka dhënë kombit tonë në shekuj e mijëvjeçarë njëra fe, duke harruar të theksojmë edhe meritat e tjetrës ose tjerave, nëse janë më shumë se dy. Ndihmat dhe pengesat që i kanë bërë kombit tonë, Atdheut tonë dhe përgjithësisht çështjes sonë kombëtare religjionet, është e pamundur që t’i rradhisim të gjitha, por mbi të gjitha është e pamundur që t’i rradhisim paanshmërisht dhe drejt, prandaj është më e udhës që të mos i hyjmë kësaj rruge pa shteg, sepse vetëm do ta dëmtojmë Atdheun, do ta përçajmë unitetin e popullit dhe nuk do ta ribashkojmë kurrë Shqipërinë Etnike.

Çështja e besimit dhe e religjioneve është çështje e vullnetit të popullit. Lëreni të qetë popullin që të besoj ashtu siç don ai, t’i besojë Zotit të vet dhe të ushtrojë këtë besim e nderim përmes religjionit që zgjedh ai vetë.

Të gjitha fetë monoteiste janë të mira dhe të gjitha në mundësinë e vet e kanë ndihmuar zhvillimin shpirtëror e kombëtar të popullit tonë. Por meritat dhe jomeritat e religjioneve gjatë historisë sonë kombëtare mos tentoni që t’i vendosni mbi Peshojë, se ajo nuk mban, se ajo nuk mund të masë rolin e religjioneve gjatë shekujve. Nuk ka Peshojë në botë që mund të vlerësojë e të masë përmasat e religjioneve. Pesha, vlera dhe roli i tyre matet vetëm  me zemër të pastër njerëzore, e cila rrespekton në maksimum mendimin e kundërt dhe fenë tjetër.

Tani, sot, nuk është koha e religjioneve, sepse ato veç ekzistojnë të konsoliduara në botë dhe brenda popullit shqiptar. Lërini ato aty ku janë dhe ashtu siç janë. Tani, sot, nuk ekziston i konsoliduar dhe i bashkuar kombi shqiptar, prandaj të gjitha forcat intelektuale, materiale e ushtarake duhet t’i fokusojmë në arritjen e këtij bashkimi.

Tani, sot, nuk ekziston i çliruar dhe i ribashkuar Atdheu ynë – Shqipëria Etnike. Prandaj,  të bashkojmë mendjet dhe zemrat tona, të mobilizojmë popullin për të riçliruar dhe ribashkuar këtë atdhe të ndarë e të pushtuar nga sllavo-grekët! Të shpëtojmë këtë Shqipëri të copëtuar e të robëruar, që trupi i kullon gjak nga plagët e marra gjatë shekujve nga armiqtë e saj të shumtë!

 

           *****

 

Nuk ka fe të vjetër, as të re. Të gjitha janë fe që i drejtohen Zotit dhe janë të diktuara nga Ai. Nuk ka fe të keqe dhe fe të mirë, nëse ato burojnë nga i njëjti Krijues i Gjithësisë dhe i Njerëzimit. Por, ama, ka Perandori të këqia të kësaj bote, të vjetra e të reja, sepse janë të krijuara e të formuara nga Njeriu, i cili nuk është qenje perfekte dhe është i gabueshëm.

Ndaj, askush le të mos marrë guximin dhe gabimin që të lavdërojë e të mbrojë perandoritë pushtuese, çnjerëzore e mizore të antikës dhe të moderrnes. Asnjë perandori nuk është formuar për të mirë të njerëzimit dhe të popujve, por për të sunduar, shfrytëzuar dhe pushtuar ata.

Asnjë perandori në trojet e Ilirisë, të Arbërisë dhe të Shqipërisë nuk ka ardhë me lule, por me hordhi ushtarake të armatosura gjer në dhëmbë. Kanë ardhur me shpatë e bajoneta, me zjarr e hekur dhe kanë vrarë e përgjakur popullin tonë! Kanë djegur e shkretëruar atdheun tonë dhe ia kanë marrë lirinë njerëzore dhe pavarësinë kombëtare. Kush është normal, që di shkrim e lexim dhe që ka lexuar historinë tonë dhe atë botërore, e di plotësisht një të vërtetë të këtillë të dhimbshme e tragjike.

Asnjë perandori e njerëzimit nuk ka qenë humane dhe çlirimtare për popujt dhe vendet tjera ku ato kanë kryer ekspeditat e tyre ushtarake, invaduese e pushtuese. Ne duhet të jemi më tepër se antikombëtarë, duhet të jemi të çmendur fare nëse i quajmë si ”përparimtare”, ”civilizuese”, ”shpëtimtare” apo ”çlirimtare”,… perandori të tilla mizore, si: Perandoria e Maqedonisë së Lekës së Madh, që shtrihej nga Egjypti e deri në Indi, Perandoria Persiane, Perandoria Arabe, Perandoria Mongole, Perandoria Romake, Perandoria Bizantine, Perandoria e Car Dushanit, Perandoria e Samuilit, Perandoria Osmane apo Perandoria Sovjetike. Këtu bënë pjesë edhe miniperandoria serbomadhe e ish-Jugosllavisë. Të gjitha këto perandori dhe shumë të tjera si këto, janë themeluar e zgjeruar në shpinë të popujve të pafajshëm, mbi gjakun dhe eshtrat e tyre, në tokë të huaj!

Ata kalemxhinj injorantë që lavdërojnë një perandori për të mbrojtur një perandori tjetër pushtuese e gjakatare, ata bëjnë të njëjtin gabim sikurse kur përpiqen që përmes sharjes së një religjioni të mbrojnë religjionin tjetër. Perandoritë që janë zgjeruar në kurriz të popujve dhe tokave të huaja, me zjarrë e hekur, me gjak e luftë, nuk ka telall e papagall, nuk ka avokat e psikopat që mundet t’i arsyetojë dhe t’i mbrojë. Dielli me shoshë nuk mbulohet. Ndaj hiqni dorë nga marrëzira të këtilla të errëta, antikombëtare, antihistorike, antishkencore, antinjerëzore e anticivilizuese.

Kur tjetri të vjen në vatër, të hynë në shtëpi, të vret pleq e të ri, të grabit tokën e të djegë kullën, të imponon ligjet dhe religjionin e vet, ta pushton Atdheun dhe  të shkombëtarizon me shpatë e helm, me pushkë e top, me ushtri e xhandarmëri,… këtë askush le të mos tentojë që ta quaj si mision "paqësor" e "civilizues", si ekspeditë "miqësore" e "shpëtimtare", por ashtu siç është – fushatë dhe invadim barbar.

Zëvendësimi i një perandorie të huaj pushtuese me një perandori tjetër të huaj po aq mizore, nuk mund të quhet kurrë çlirim, shpëtim apo zgjidhje fatlume për një vend dhe për një popull. Pushtuesi është pushtues, i huaji është i huaj dhe robëria që sjellë ai me vete është robëri e njëjtë me atë të paraardhësit të tij. Nuk ka pushtuesë të mirë dhe pushtuesë të këqinj, apo pushtuesë "pak më të mirë".

Është befasuese dhe irrituese që të lexosh dhe të dëgjosh idiotizma të këtilla për çdo ditë nëpër mediat tona të shkruara dhe elektronike. Dhe kur këto naivitete, por edhe ide tendencioze, antikombëtare dhe armiqësore i dëgjon dhe i lexon nga njerëz intelektualë, kjo të bënë që të shkulësh leshrat e kokës e të gjoksit, ashtu siç bëri Lekë Dukagjini, kur i ra shumë vonë ndërmend për humbjen e madhe kombëtare që shkaktoi vdekja e Gjergj Kastriotit – Skënderbeut, të cilin nuk e përkrahu gjithmon dhe sa duhej kur ai ishte gjallë dhe luftonte me armiqtë osmano-venedikas të Arbërisë. Kështu veprojmë ne sot, duke luftuar njëri-tjetrin dhe duke sharë religjionin e njëri-tjetrit, ne s’bëjmë asgjë tjetër pos që shajmë vetveten tonë, dëmtojmë atdheun tonë dhe bëjmë vetëvrasje të ngadalshme e të sigurt kombëtare!

Kur flitet e shkruhet për çështjen tonë kombëtare, por edhe për religjionet që ushtrohen brenda kombit tonë, duhet të flasim e të shkruajmë pa emocione, pa frustrime, pa impulse instiktive, pa maska, pa demagogji, pa djallëzi, pa interes, paanshmërisht, pa inat, pa xhelozi dhe pa urrejtje, ndaj njëri-tjetrit dhe ndaj fesë dhe ideologjisë së njëri-tjetrit, sepse të gjithë një mendim dhe një ide nuk mund të kemi. Është jo vetëm jodemokratike, por as edhe nuk është e mundur realisht e shkencërisht që të gjithë të mendojmë dhe të besojmë njësoj.

Duhet të shkruajmë e të flasim me zemër të pastër, me sinqeritet, me vetëdije kombëtare, me ndërgjegje njerëzore, me mendje të kthjellët dhe me logjikë të shëndoshë shkencore. Vetëm kështu thuhet e vërteta dhe triumfon drejtësia. Vetëm kështu dëshmohet shqiptarizmi dhe atdhedashuria jonë. Vetëm kështu dëshmohet para Zotit dhe para  popullit dashuria, rrespekti dhe besimi në Krijuesin tonë e të Gjithësisë dhe ndaj atdheut tonë – Shqipërisë Etnike.

Të gjithë ata kalemxhinj që veten e quajnë gazetarë, publicistë, shkrimtarë, politikanë, intelektualë e patriotë, priftërinj e hoxhallarë,… dhe që tentojnë të rishkruajnë historinë tonë kombëtare sipas interesave të tyre ideologjike dhe fetare, duke i ndarë edhe heronjtë e kombit tonë në të krishterë e myslimanë, apo sipas përkatësisë së tyre eventuale partiake e ideologjike, këta s’janë asgjë tjetër pos injorantë e pseudoshqiptarë, janë shërbëtorë e mercenarë të të huajve.

Dëshmori është dëshmor. Ai ka derdhur gjakun për lirinë e popullit dhe të atdheut dhe jo për ndonjë ideologji apo religjion të caktuar. Prandaj,  ata së pari janë shqiptarë e kombëtarë, pastaj mund të jenë ithtarë të ndonjë ideologjie apo besimtarë të ndonjë feje. Të gjithë heronjtë e kombit tonë kanë dhënë jetën për liri dhe atdhe dhe jo për ndonjë fé. Ndaj mos ua lëvizni eshtrat dhe mos ua trazoni shpirtin heronjve tanë të lavdishëm e të pavdekshëm, sepse do t’ju djegë zjarri i kësaj dhe asaj bote!  Mos bëheni gjykatës të religjioneve, të popujve dhe të njëri-tjetrit, se nuk është detyra as e drejta e juaj. Falja dhe dënimi është vetëm në duar të Krijuesit tonë  e të Gjithsisë.

Merruni me veten tuaj, me predikimin paqësor e dinjitoz të besimeve fetare. Ndihmoni kombin e atdheun të çlirohet e të bashkohet, sepse vetëm  kështu do ta kryeni detyrën tuaj ndaj Zotit që u krijoi,  ndaj Prindërve që u lindën, ndaj Popullit që u rriti dhe ndaj Atdheut që u burrëroi.

Duke ndarë dëshmorët dhe heronjtë e kombit tonë sipas përkatësisë së tyre fetare e partiake, ne bëjmë me vetëdije apo pa vetëdije, ndarjen e kombit dhe dobësimin e atdheut. Tipa të këtillë nuk janë as fetarë, as besimtarë dhe as shqiptarë. Këta Zoti i marroftë dhe populli i dënoftë!

Popullit dhe atdheut tonë i duhen bijtë e bijat e djeshme, bijtë e bijat e sotme dhe bijtë e bijat e nesërme – qofshin këta të krishterë apo myslimanë, sepse të gjithë janë shqiptarë e atdhetarë, që për liri e Shqipëri të marrin gjak në ballë. Riçlirimit dhe ribashkimit të Shqipërisë Etnike i duhen të gjithë bijat dhe bijtë e saj, përveç: injorantëve, fanatikëve fetarë, monistëve ideologjikë, mercenarëve të shitur dhe tradhtarëve bastardë.

Ata shqiptarë që duan të kontribuojnë sot për bashkimin e popullit e të Shqipërisë Etnike, si dhe për mbarëvajtjen e zhvillimit politiko-ekonomik të vendit tonë, nuk duhet të kapen për perandorive të huaja, nuk duhet të përçajnë popullin mbi baza fetare dhe nuk duhet të merren me ideologjitë e ndryshme dhe sistemet shoqërore-politike të njerëzimit. Sepse asnjë ideologji filozofiko-politike dhe asnjë sistem shoqëror-politik deri më sot nuk ia ka sjellë njerëzimit lirinë, pavarësinë, drejtësinë dhe mirëqenien që e meriton. Ideologjitë kanë qenë dhe janë në shërbim të shtetit e të partive, kurse shtetet e partitë kanë qenë e janë në shërbim të klasave sunduese shtypëse e shfrytëzuese të popujve, pavarësisht nga koha dhe ngjyra e tyre. Por edhe religjionet dhe religjiozët nuk kanë qëndruar gjithmon anash, të përhapin vetëm fjalën dhe besimin e Zotit, por shpesh gjatë historisë janë përzier në punët e popullit, të politikës dhe të shtetit.

Duhet ta njohim të kaluarën për të ndërtuar të ardhmen tonë e të njerëzimit. Por, nuk duhet të merremi shumë me të kaluarën, të bëhemi peng të saj, sepse nuk mund të ecim në të tashmen dhe nuk do ta arrijmë kurrë të ardhmen. Kurrë nuk duhet të harrojmë se çdo gjë në këtë botë është jo vetëm kalimtare dhe e përkohshme, por është edhe relative. Asgjë nuk ka absolute. E mira dhe e keqja bashkëjetojnë. E vërteta dhe gënjeshtra janë të përziera. Drejtësia dhe padrejtësia plotësojnë njëra-tjetrën. Asgjë nuk është e ndarë me shpatë. Bota dhe jeta është një tërësi me dy faqe: bardhë e zi, të cilat ndihmojnë dhe plotësojnë njëra-tjetrën. Liria ime nuk duhet të jetë robëria jote. Unë kam të drejtë aq sa nuk e cënoj të drejtën tënde. Aty ku mbaron e drejta ime, aty fillon e drejta jote. Liria, e vërteta dhe drejtësia nuk njohin rraca, gjini dhe religjione.

Në rradhët e popullit tonë nuk ka vetëm sllavofilë e serbofilë, grekofilë e rusofilë, por ka me shumicë edhe turkofilë e arabofilë. Nuk ka vetëm fundamendalistë islamikë, por ka edhe fundamentalistë të krishterë. Ka fanatikë e reaksionarë të të gjitha llojeve, të cilët duan ta kthejnë rrotën e historisë shumë prapa - në kohën e kryqëzatave fetare, në errësirën e mesjetës dhe të primitivizmit parahistorik!

Ata shqiptarë, apo grupe shqiptarësh, që më tepër thirren në fé se në atdhé, ata më tepër janë fetarë se sa kombëtarë. Ata i kanë të ngatërruara konceptet, parimet dhe prioritetet. Nuk luftohet për atdhe me flamurin e fesë, por me Flamurin Kombëtar të Atdheut. Për fe luftohet me Bibël e Kur’an, kurse për liri me pushkë e jatagan.

Feja pranohet me zemër e bindje shpirtërore, ajo nuk mbillet me dhunë e imponime ligjore. Një populli të tërë, një kombi trim e luftarak si populli ynë nuk mund t’i imponosh asgjë me dhunë: as kombësinë dhe as religjionin. Një popull të zgjuar, si ky i yni, as nuk mund ta mashtrosh e as ta lajkatosh, që ai të pranojë diçka jashtë vullnetit dhe vetëdijes së tij njerëzore.

Çka pranohet me vullnet, me vullnet mbahet. Çka imponohet me dhunë, me urrejtje flaket. Koha dhe historia e kanë bërë të veten: Kombi shqiptar sot përbëhet nga tri fe e disa sekte fetare, si dhe nga dy Kryedialekte (Gegë e Toskë), nga shumë dialekte e nëndialekte, nga shumë fise e nënfise, nga shumë krahina e treva, nga një mozaik veshjesh kombëtare plotë kolorit, por kjo nuk është varfëri por pasuri, nuk është shëmtim por madhështi, që shumë popuj e kombe në botë e përreth ndoshta ia kanë lakmi e zili popullit dhe atdheut tonë.

Feja nuk është komb, as kombi nuk është fe. Të jesh fetar nuk do të thotë apriori se je kombëtar e atdhetar. Të jesh atdhetar e kombëtar nuk do të thotë apriori se je fetar. Atdhetarët e kombëtarët mund të jenë fetarë, por ata nuk mund t’u përkasin të gjitha feve përnjëherë. Një shqiptarë nuk mund të jetë edhe katolik, edhe mysliman, edhe ortodoks, edhe protestan, edhe budist, etj., por çdo pjesëtarë i këtyre feve mund të jetë atdhetar e kombëtar i vërtetë e i devotshëm. Ndaj të gjithë katolikët, myslimanët e ortodoksët shqiptarë janë Shqiptarë e kombëtarë, këtu nuk ka asnjë dyshim. Jemi degë të një  rrënje,  të një trungu, të një lisi, të një kombi, të një Atdheu.

Nuk ka fe pa komb, nuk ka komb pa atdhe, nuk ka Shqipëri pa Shqiptarë. Përpara është krijuar nga Zoti Toka, pastaj Atdheu, pastaj Kombi Shqiptar, pastaj religjionet. Ndaj vëllezër e bashkëkombas, mos harroni:

Ne kemi shumë fé, por vetëm një Atdhé.

 

17
Bashkimi Kombëtar / Re: Lëvizjet e armatosura shqipëtare!
« ne: 03-11-2007, 12:41:59 »
Maqedonia në rrezik
"I bëj thirrje ish shokut tim të vjetër Ali Ahmetit që të mos bëjë gabimin që bërë Thaçi në Kondovë. Të gjithë bëjnë gabime, por politikanët shqiptarë në Maqedoni bëjnë vetëm luftë për pushtet, ata nuk kanë për qëllim asgjë kombëtar", thotë Gafurr Adili
Shkup, 31 tetor
- Gafurr Adili, Zëdhënës Politik i Frontit për Bashkimin Kombëtar Shqiptar (FBKSH) e vlerëson situatën në Maqedoni si mjaft të rrezikshme "Është shumë e rrezikshme. Në rastin konkret i bëj thirrje ish shokut tim të vjetër Ali Ahmetit që të mos bëjë gabimin që bërë Thaçi në Kondovë. Të gjithë bëjnë gabime, por politikanët shqiptarë në Maqedoni bëjnë vetëm luftë për pushtet, ata nuk kanë për qëllim asgjë kombëtar", thotë Adili. Sipas tij, në këto momente kritike, duhet të ulen, ata që e firmosën Marrëveshjen e Ohrit dhe Ali Ahmeti, i cili pavarësisht se nuk e nënshkroi këtë marrëveshje dha mandatin për ta nënshkruar. "Pra të ulen bashkërisht dhe të gjejnë një zgjidhje, sepse një konflikt në Maqedoni rrezikon gjithë viset ballkanike. Për këtë arsye duhet sjellë një vendim i ri politik", thotë ai, duke sqaruar se vendimi i Gjykatës Kushtetuese për heqjen e disa neneve për përdorimin e flamurit, i vërtetoi paralajmërimet e FBKSH-së, pasi, siç thotë ai që në kohën kur u nënshkrua marrëveshja e Ohrit, FBKSH-ja e ka quajtur mosmarrëveshje. "Dihej që kështu do të rridhnin ngjarjet. Faktet tona historike dhe politike flasin për to. Kosova ka pasur një autonomi, Millosheviçi ia mori. Krejt këto lojëra ndodhin edhe në Parlamentin e Maqedonisë", thotë Adili, duke sqaruar se së pari e nënshkruan Marrëveshjen e Ohrit, ndërsa tani ia marrin atë. "Në vendet në konflikt bisedimet zhvillohen jashtë territorit të luftës, ndërsa në Maqedoni u bënë në terrenin e luftës. Nga njëra anë ish presidenti i ndjerë Trajkovski ulej në bisedime me shqiptarët, ndërsa nga ana tjetër, si komandant suprem jepte urdhër për të vrarë shqiptarët", thotë ai. Kështu vazhdon akoma në Maqedoni, thotë ai, duke pyetur se pse pikërisht në këto momente Gjykata Kushtetuese merr vendimin për abrogimin e disa neneve te ligjit për përdorimin e flamurit. "Këtë e arsyetojmë me faktin se LSDM-ja, e ka kokën në Beograd, ndërsa VMRO-ja në Bullgari", thotë ai, duke shtuar se politika shqiptare nuk është vigjilente, ndërsa Beogradi gjithë kohën vepron në atë drejtim. Sipas Adilit, eskalimi i situatës në Maqedoni ka për qëllim largimin e vëmendjes nga Kosova, ndërsa nyja e FBKSH-së ka qenë dhe mbetet Kosova.

Gafurr Adili: Beogradi është i interesuar për të eskaluar situatën në MaqedoniAKSH nuk ka vesh uniforma në Maqedoni

Adili thotë se në Maqedoni me urdhër të Beogradit dalin persona të armatosur në Tetovë dhe kufi. "Nuk është e vërtetë që ata janë të AKSH-së. Ato grupe nuk janë anëtarë të AKSH-së", thotë prerë ai. Ndërkaq, që një ditë më parë Gafurr Adili është marrë gjashtë orë në pyetje edhe nga uniformat blu të Shqipërisë, pikërisht për situatën aktuale në Maqedoni. "Biseda informative e zhvilluar një ditë më parë në Tiranë ishte vetëm një bisedë vëllazërore. Ata më pyetën për situatën aktuale në Maqedoni, ku i sqarova se FBKSH, nuk është i interesuar që të bëjë asgjë në Maqedoni. Ne për momentin nuk kemi punë me shtetin artificial, për momentin, për të është më i interesuar Beogradi", tha sekretari i FBKSH-së Gafurr Adili.

18
o MAX e vertete eshte se propagande antishqiptare po jo rastesisht e sjelli ketu, te zgjohen shqiptaret qe si duket ende jane ne gjume.

19


 Ish - republika jugosllave e Maqedonisë (IRJM), po dëshmon qartë dhe hapur para opinionit vendor dhe atij  ndërkombëtar se nuk e dëshiron pajtimin e vërtetë me shqiptarët.

Shqiptarët kudo në trojet e veta etnike, po provokohen rëndë nga shovinistët sllavë.

 Këto ditë Gjykata Kushtetuese e Maqedonisë me në krye me kryetarin e saj, një „shqiptar“ i cili nuk paska gjak shqiptari në venat e tij, Mahmut Jusufi,  vendosi që Flamuri Kombëtar Shqiptar, me të cilin Flamur identifikohet edhe ai si shqiptar, mori vendimin arbitrar që të ndalohet Flamuri shqiptar në të gjitha vendet publike dhe atyre institucionale, madje të ndalohet edhe në tubime publike, si ato kulturore, sportive dhe në manifestime tjera.

Ky vendim i gjykatës maqedonase është shume provokues për shqiptarët dhe tregon hapur se IRJM nuk është e gatshme t’jua njoh shqiptarëve as drejtat e tyre minimale, pra të drejtën jetike, siç është kjo e drejta për përdorimin e simboleve kombëtare dhe përdorimit të gjuhës.

Gjykata Kushtetuese e „Maqedonisë“ ra nën  ndikimin  politikës së vjetër serbe, të xhelatit Aleksandër Rankoviç, i cili me politikën e tij fashiste ua pat ndaluar Flamurin shqiptarëve të Kosovës.

Kjo, damkë e zezë fashiste , politikës sllavo –maqedonase, kur tani po çirret për demokraci dhe po pretendon të hyjë në Evropën demokratike, kurrsesi nuk do të duhej t´i ndodhte...

Gjykata Kushtetuese e një shteti demokratik, e  ka obligim t’i mbrojë të gjithë shtetasit e saj pa dallim etnie, feje apo race, këtë parim të shenjtë kjo gjykatë nuk po e realizon! Përkundrazi, po e plagosë rëndë...

- Në Evropë, gjykatat kushtetuese janë  aq e forta dhe që shkojnë deri në atë shkallë  dhe ndeshen shpesh me sovranitetin e parlamenteve, vetëm e vetëm që t´i   mbrojnë të drejtat e qytetarëve të tyre.

Pra, gjykatat është dashur ta mbroj popullin autokton shqiptar nga ky sulm diskriminimi dhe nga rreziqe të reja që munden ta shpiejnë vendin...

 Z. Mahmut Jusufi u shpreh se: “ky vendim u miratua me shumicë votash nga deputetët maqedonas pa marr parasysh fare se ky ligj për përdorimin e gjuhës dhe flamujve te etnive tjera është miratuar në vitin 2005. IRJM pa e zbatuar fare ligjet e veta që i ka në fuqi, ajo ato ligje po i heq edhe nga dokumentet e saj, se këto ligje deri me tani për shqiptarët kanë qenë veç dokumente të pa zbatuar fare në praktikë”.

Nëse, vota “demokratike” e shumicës nga kundërshtarët e demokracisë, ia paska rrëzuar “qëndrimin e tij”, përse zotëriu në fjalë, lejon që edhe më tutje të jetë pjesë e asaj shkelje kriminale kushtetutare, përse nuk jep dorëheqje të parevokueshme?!

Këto padrejtësi që iu bënë popullit shqiptar, e detyruan të ngrihet në luftë të armatosur me sllavo-maqedonasit.

Me ndërhyrjen e qarqeve ndërkombëtare, kjo luftë përfundoi me Marrëveshjen famëkeqe të Ohrit në gusht e vitit 2001.

Këtë“ marrëveshje“ e pati nënshkruar kryetari i BDI-së Ali Ahmeti, i cili sot nuk është në gjendje as vet ta mbrojë këtë „marrëveshje“. Ai, e pati nënshkruar këtë marrëveshje pa e ditur fare se çfarë pasojash mund të sjellë ajo pastaj dhe ja tani po del në shesh se çfarë „marrëveshje paqësore“ paska qenë...

Dua të theksoj faktin që: edhe bashkësia ndërkombëtare e cila ka garantuar se kjo marrëveshje do të zbatohet, duhet të reagojë fuqishëm kundër këtij vendimi kundër-historik të kësaj gjykate.

Por, ky nuk është provokimi dhe sulmi i vetëm që po bënë shteti maqedonas ndaj shqiptarëve.

Kujtojmë këtu rastin e sa e sa të rinjve shqiptarë ish-ushtarë të UÇK-re, që po dergjen burgjeve maqedonase dhe shokët e tyre po vriten edhe në pragjet e shtëpive të tyre, nën akuzat të paqëndrueshme se janë terroristë etj...

Gjithashtu, kohëve të fundit ata i provokuan rëndë shqiptarët në Tanushë me qëllimin e vetëm që ta destabilizojnë rajonin dhe që me  shqiptarët të nxisin konflikte të reja...
Po të njëjtat provokime të rënda sot po bëjnë shovinistët serbë, ndaj popullsisë shqiptare në Kosovën Lindore, atje para pak  ditësh ishin rrahur në stacionin e policisë tre të rinj nën akuzën se ata kinse e kishin rrahur një qytetar serb.

Vala e dhunës që po ushtrohet ndaj shqiptarëve nuk bëhet pa plane të errëta shoviniste sllave, ajo na e kujton aleancën ballkanike të vitit të mbrapsht 1913, kur copëtohej Shqipëria nga Evropa plakë.

Është në të mirën e paqes në rajon dhe në të ardhmen e ndritur të popujve fqinjë ballkanas, që t´ju ndalet turri okupatorëve sllavë, nga diplomacia euro-atlantike, të cilat çdo ditë po e përkëdhelin Maqedoninë “demokratike” dhe po i premtojnë se së shpejti do t´i ketë dyert e hapura në Evropë.

Përndryshe, kjo egërsi e lashtë kundër-shqiptare e okupatorëve sllavë, së shpejti do t´i ketë rreziqet e veta, që zor se mund të riparohen lehtë!

Shqiptarët, nuk janë më ata të vitit 1913-të, tani dinë t´jua tregojnë vendin me kohë pashallarëve “të rinj” të sojit Toptani.

Zvicër, 29.10.2007


20
NJOFTIM NR.1


 

Sot, 28 tetor 2007, këtu në pjesën veriore të Mitrovicës, në vendin e quajtur Simonida, janë pare duke mbushur një kontajner me armë nga serbët. Këtu vërehen edhe ushtrime ushtarake nga mbrojtja civile lokale serbe në Zveqan dhe Leposaviq.

Kryetari i FBKSH-së,

Prof.Dr.B.MITROVICA

Mitrovicë, 28.10.2007

___________________ __

 

English

ANNOUNCEMENT NR.1

Today, 28 November, here in the northern part of Mitrovica, in the place called Simonida, Serbs were seen filling a crate with guns. Military exercises made by local civil defense were also observed here in Zveqan and Leposaviq.

 

ANUF Chairman,

Prof. Dr. B.MITROVICA

28 October 2007

___________________

 

Deutsch

ANKÜNDIGUNG NR.1Heute, 28. November, hier im nördlichen Teil von Mitrovica, in den Ort namens Simonida, wurden Serben beim Ausfüllen eine Kieste mit Gewehren gesehen worden. Hier kann man auch Militärische Übungen, die von der örtlichen zivilen Verteidigung ebenfalls in Zveqan und Leposaviq beobachten.

 
Präsident der FBKSH
Prof. Dr. B. MITROVICA
Mitrovica, 28. Oktober 2007

 

 

Français

 

ANNONCE NR.1
 


Aujourd'hui, le 28 novembre, ici, dans la partie nord de Mitrovica, dans le lieu appelé Simonida, les Serbes ont été vus remplissant une caisse de fusils. Des exercices militaires effectués par les collectivités locales de défense civile ont également été observées ici, dans Zveqan et Leposaviq.

 

ANUF Président,
Dr. B. MITROVICA
28 Octobre 2007

 

21
LUFTA NË PRAG PËR SHQIPËRINË E BASHKUAR     
Shkruar nga ALQI KOÇIKO     
Monday, 29 October 2007 
Në Kosovën e munduar po sos durimi. Ish UÇK-së i hanë duart, ndërsa në skenë ridel Armata Kombëtare Shqiptare. Një vend mes luftës dhe paqes. Për njeriun e AKSH-së, Gafurr Adili, është koha e Shqipërisë së Bashkuar.

Përplasja ushtarake është e pashmangshme. Kosovës nuk duan t'ia japin pavarësinë. Shqiptarët duhet të bashkohen në një shtet të vetëm. Dhe sipas Gafurr Adilit. AKSH dhe FBKSH po bëjnë atë që nuk bën Tirana, Prishtina dhe Shkupi

Më së shumti, opinioni shqiptar brenda kufirit zyrtar do të mbante mend emrin e tij për shkak të një procesi gjyqësor të shumëndjekur në Tiranë. Ku Gafurr Adili akuzohej për "nxitje të urrejtjes ndëretnike" bashkë me Idajet Beqirin. Por megjithëse, si thotë Adili, ai arrestim ishte telekomanduar nga ish kryeministri Fatos Nano me kërkesë të ish shokut të tij Ali Ahmeti, gjyqi në fakt i bëri nder. Sepse duke i dhënë pafajësinë, gjykata shqiptare i pastroi emrin dhe i legalizoi funksionin si përfaqësues politik i Frontit për Bashkim Kombëtar Shqiptar dhe krahut të armatosur, AKSH, një trupë ushtarake që pas Marrëveshjes së Ohrit në 2001-shin, është pare me shumë dyshim, nga çdo palë zyrtare shqiptare në Tiranë, Prishtinë a Shkup. Po ata janë sërish aty. U desh një shfaqje e disa djeve me veshje komandosh dhe maska para dy javësh (videoja mund të shihet sot e gjithë ditën në youtube) si reagim ndaj disa tentativave dhe deklatatave të të ashtuquajturës Gardë të Car Lazarit në Serbi, që AKSH të bëhej temë dite, bashkë me pavarësinë e Kosovës. Ky organizim shumëdiskutuar, pak i matshëm nga ana fizike e hapësinore, por shumë i sikletshëm për politikën tone zyrtare (sipas Gafurr Adilit edhe mediat e kanë sabotuar) po del sërish në sipërfaqe. Jo thjesht duke u deklaruar i gatshëm për të mbrojtur Kosovën në rast sulmi nga serbët, por edhe për t´u vënë në dispozicion të mbrojtjes së integritetit territorial. Sepse për FBKSH-në, AKSH-në dhe Gafurr Adilin, zor se do të ketë pavarësi të Kosovës: Në të kundërtën, duhej që shqiptarët që në krye të herës të luftonin për bashkimin mbarëkombëtar në një shtet të vetëm, pastaj të kërkonin integrimin e mëtejshëm. E quajtur herë si organizatë interneti e herë si grup fantazëm, Fronti dhe krahu i armatosur e saj deklarojnë prezencën në shumë zona të Kosovës, shtrirjen me degë në çdo cep shqiptar (edhe në Çamëri) dhe bindjen se në çdo rast, luftëtarët e ish UÇK-së dhe forcat e Trupave të Mbrojtjes së Kosovës janë me ta për t'u përballur me më të keqen. Për të arritur atë që "shqiptarët zyrtarë" hezitojnë ose nuk duan ta bëjnë, bashkimin mbarëkombëtar.

- Zoti Adili, shfaqja në terren e disa trupave të Armatës Kombëtare Shqiptare dhe e juaja në media ditët e fundit, shkaktoi njëfarë pështjellimi. Pse kjo shfaqje pikërisht tani; si e gjykoni situatën në Kosovë?
Është folur e stërfolur shumë se gjoja statusi i Kosovës do të përcaktohej gjatë vitit 2006 dhe kjo gjë jo që nuk ndodhi, por edhe u shty në pafundësi: fillimisht për në mars-prill, pastaj qershor dhe më tej u tha pas 120 ditësh të ribisedimeve, gjë që do të duhej të ishte pas 10 dhjetorit 2007. Edhe tani po flitet se do të shtyhet për në vitin 2008 dhe kështu me radhë, vetëm e vetëm për të mashtruar popullin dhe për ta ruajtur "statusquonë" e brishtë deri në pafundësi. Gjatë gjithë aktivitetit tonë mbi pesëvjeçar (nga korriku 2002), kur në Pallatin e Kongreseve të Tiranës është themeluar Fronti për Bashkim Kombëtar Shqiptar-FBKSH) masmedia e shkruar dhe elektronike shqiptare, rregullisht dhe sistematikisht e ka sabotuar zërin tonë, zërin e ribashkimit kombëtar shqiptar. Por njësitet elitë të krahut të armatosur të FBKSH-së, të Armatës Kombëtare Shqiptare (AKSH), nuk kanë dalë për këtë arsye. Ata u shfaqën në ato fshatra të Besianës (ish Podujevës) ku nuk mbrohen as nga KFOR e UNMIK dhe as nga TMK dhe SHPK, ashtu siç nuk mbrohen as fshatrat e Dardanës (ish Kamenicës), ku përveç bandave të "Car Llazarëve" edhe ushtria dhe xhandarmëria e rregullt e Serbisë futen dhe ushtrojnë dhunë e represion mbi popullsinë shqiptare të këtyre krahinave shqiptare, e për pasojë shqiptarët e këtyre krahinave detyrohen të shpërngulen dhe të vendosen në Gjilan apo në Prishtinë.
Në situatë të ngjashme, bile edhe më të keqe, e kemi edhe në Kosovën Veriore, dhe sidomos në pjesën veriore të Mitrovicës, ku gjatë këtyre tetë viteve, që kur Kosova administrohet (sipas Rezolutës 1244) nga UNMIK dhe KFOR, por realisht që kjo pjesë nuk administrohet as nga KFOR as nga TMK e SHPK, kjo zonë administrohet nga bandat kriminale serbe, të cilat gjatë luftës në Kosovë (1998-1999) kanë bërë masakra dhe duart i kanë të lyera me gjak shqiptaro. Për pasojë mbi 80% e shqiptarëve janë shpërngulur nga aty dhe janë vendosur në pjesën jugore të Mitrovicës apo në Prishtinë. Pra, ata djelmosha trima dhe vasha heroike të AKSH-së po mbrojnë kufirin e Kosovës dhe popullin e pambrojtur të saj nga një rrezik i përsëritjes së një Srebrenice në Kosovë. Kurse, dalja ime si zëdhënës politik i Frontit për Bashkim Kombëtar Shqiptar dhe rrjedhimisht edhe i krahut të armatosur, AKSH, konsidtonte me paraqitjen e situatës reale, gjendje kjo që përjeton Kosova dhe populli shqiptar atje dhe që nuk i tregohet popullit, por i fshihet nga politika dhe masmedia e shkruar dhe elektronike e ashtuquajtur "e pavarur". Kjo masmedia jo vetëm në Tiranë por edhe në Prishtinë, nuk po e pasqyron gjendjen reale atje.

- Tema "AKSH" u shoqërua me disa reagime, kryesisht negative, nga qarqet zyrtare në Prishtinë e Tiranë (Çeku, Majko)? Si i komentoni këto reagime?
Sa i përket përgjigjes, do të parapëlqeja kundërpërgjigjen e kryetarit të FBKSH, Prof. Dr. Bashkim Mitrovica: "Shqiptarët nuk kanë nevojë t'i mbrojnë as joshqiptarët e llojit Majko, as dhëndurët e sllavëve të llojit Çeku dhe as fakirat e llojit Sejdiu!". Kurse kryeministrit Berisha i rikujtoj se as unë, që vitin që vjen ( më 15 mars 2006) do t'i mbush plot 30 vjet që jam betuar për çlirim dhe ribashkim kombëtar, dhe as ata djelmosha e vasha që kanë qenë pjesëmarrës të tri luftërave të dekadës së fundit, nuk kemi qenë dhe as nuk jemi aventurierë, por jemi bij e bija të këtij populli, që jemi betuar se deri në frymëmarrjen tonë të fundit të veprojmë e luftojmë se deri në frymëmarrjen tonë të fundit të veprojmë e luftojmë për ribashkimin e të gjitha trojeve dhe popullit që jeton në këto troje shqiptare përreth Republikës së Shqipërisë (nga të gjitha anët e saj) në një shtet të vetëm kombëtar shqiptar me emrin Shqipëri. Pastaj të pasojnë integrimet, qofshin këto integrime ballkanike apo edhe euro-atlantike, gjithmonë duke e pyetur sovranin popull përmes formës më demokratike, referendumit popullor.

- Si u përgjigjeni akuzave se AKSH përbëhet nga ish luftëtare të mbetur pa punë që u "hanë duart" për profesionin e vjetër?
Mbi 80% e ish-luftëtarëve të lirisë, ish pjesëtarë të UÇK-së, sot janë të papunë dhe të lënë rrugëve të Kosovës. Mbi 20% të popullit në Kosovë jeton në varfëri të tejskajshme (Raporti i fundit i Fondit Monetar Ndërkombëtar, në mars 2006). Por kjo nuk do të thotë se është kryesorja. Mua më kanë pas lutur (në vitin 2004) që të punoja pedagog në Universitetin e Tiranës, meqenëse jam magjistër i shkencave juridiko-ekonomike, bile të merrja titullin e doktorit të shkencave, por nuk kam pranuar, sepse nuk kam kohë, pasi jam përkushtuar që profesionalisht të merrem me aktivitet politiko-kombëtar. Pra, edhe ata që janë të organizuar në radhët e FBKSH që ka një Platformë Politike, një Statut, disa rregullore dhe një Program të Veprimit Taktik e Strategjik për Ribashkim Kombëtar Shqiptar. ata djelmosha e vasha të AKSH-së që janë vënë në mbrojtje të kufirit të Kosovës për të shmangur ndonjë Srebrenicë e re, nuk e duan as luftën dhe as vdekjen, përkundrazi, e urrejnë luftën, sepse e duan jetën dhe ia dinë vlerën më shumë se çdokush që nuk ka ideal. Dhe, ideali ynë është jeta në liri dhe kurrën e kurrës nën robëri, nën pushtimin kolonizimin e pushtuesve dhe kolonizatorëve sllavo-grekë.

- Sa luftëtarë ka AKSH-ja; ku shtrihet veprimi dhe mbulimi i tyre; si financohen ata zoti Adili?
Nuk janë në kompetencat e mia përgjigjet dhe as nuk guxoj të ju përgjigjem në këtë pyetje, sepse për opinionin kombëtar shqiptar unë jam zëdhënës politik i FBKSH-së, kurse për opinionin ndërkombëtar jam Shef i Departamentit të Diplomacisë së FBKSH-së. AKSH ka një Shef të Shtabit të Përgjithshëm, i cili për AKSH-në i raporton Kryetarit të FBKSH-së, zotit Bashkim Mitrovica. Kurse me financat merret Departamenti i Financave të FBKSH-së dhe në mënyrë më të veçantë e të specializuar, struktura tjetër e FBKSH-së, Fondi Kombëtar Shqiptar që gjithashtu ka një shef departamenti, i cili gjithashtu raporton para Kryesisë Qendrore të FBKSH-së.

- Ju i deklaruat trupat e TMK-së dhe KFOR-it "aleatë"; po nëse ato nuk pranojnë të quhen kështu nga ju?
As nuk na intereson sesi do të sillen ato. Ne kemi deklaruar: Le të shkojnë trupat e KFOR dhe të TMK-së ta mbrojnë kufirin e Kosovës me Serbinë dhe popullin e këtyre krahinave, trupat e AKSH-së do të tërhiqen nga aty, në të kundërtën jemi këtu dhe gjithmonë do të qëndrojmë këtu, bile shumë shpejt do të shkojmë edhe në veri të Kosovës, nëse atje deri më 1 nëntor 2007 nuk do të shkojë KFOR dhe TMK.
Nëse nuk do ta pranojnë këtë ofertë tonën për aleancë, KFOR do të dështojë me turp më misionin e tij, sepse ne e dimë që në një sulm të Serbisë mbi Kosovën ,me Serbinë nuk do të përballën ushtarët me rrogë (mercenarët) e KFOR-it, por do të përballen luftëtarët (vullnetarët) e AKSH-së, kurse ushtarët dhe komandantët e TMK-së do t'i bashkangjiten "Divizionit Adem Jashari" të AKSH-së.

- Ju punoni e luftoni për bashkimin e trojeve shqiptare në Shqipërinë e Bashkuar, e cila mandej do të integrohet në BE; si duhet, sipas jush, realizuar ky bashkim (në aspektin ekonomik, politik) në kushtet dhe raportet e sotme të forcave?
Është një absurditet dhe rast unikal në botë që Republika e Shqipërisë, nga të gjitha anët të kufizohet me trojet dhe popullin e vet. Kam bindjen që sikur të mos ishte deti Adriatik edhe Italia do të mbante të pushtuara e të kolonizuara troje shqiptare.
Gjithashtu, absurditet është që ne shqiptarët të kemi akademi shkencash, një në Tiranë dhe një në Prishtinë, si me nxënësit tanë në Republikën e Shqipërisë të mësojnë me një abetare, kurse nxënësit tanë në Kosovë të mësojnë me tjetër, ata nën "Maqedoni", ata nën Mal të Zi dhe ata nën Serbi (Preshevë, Medvegjë dhe Bujanoc) me abetare të tjera. Ribashkimi (territorial) Kombëtar Shqiptar është i pashmangshëm dhe kam bindjen e patundur se 100 vjetorin e Pavarësisë Kombëtare, në Vlorën tonë heroike, do të kremtojnë të ribashkuar. Por ne vazhdojmë të kërkojmë që urgjentisht të bashkohen dy Akademitë e Shkencave dhe Arteve (ajo e Tiranës dhe e Prishtinës) dhe të fillojnë me unifikimin e teksteve mësimore, me bashkimin shpirtëror dhe me bashkimin e kapitaleve. Pra FBKSH, një formacion mbarëkombëtar shqiptar, i cili në Kosovë po shndërrohet në një front mbarëkombëtar shqiptar, i cili në Kosovë po shndërrohet në një front mbarëpopullor, dhe të gjitha strukturat e tij ndër të cilat është edhe AKSH, Sigurimi Kombëtar Shqiptar (SKSH) dhe Fondi Kombëtar Shqiptar (FKSH) jemi opozitë e politikës zyrtare shqiptare të Tiranës, të Prishtinës, të Shkupit dhe të Podgoricës, e cila kërkon inkuadrimin copa-copa të shqiptarëve në Bashkimin Evropian.
Ne themi dhe kërkojmë fillimisht integrimin ndërshqiptar në një komb-shtet të vetëm dhe pastaj le të pasojnë integrimet e tjera, qofshin këto integrime ballkanike apo edhe euro-atlantike.

- Cilat janë gjasat reale, në bazë të informacioneve tuaja, që ky bashkim të jetë i mundshëm (p.sh. disa zëra nga pala maqedonase janë shprehur më pare për shkëputjen e territoreve shqiptare e bashkimin me Shqipërinë, e pjesa maqedonase me Bullgarinë). Kosova nuk bëhet e pavarur. Para se të bëhet e pavarur, më lehtë dhe më shpejt ajo mund të ribashkohet me Shqipërinë. Që në shtator 2005, pas Kuvendit të Dytë Kombëtar të FBKSH-së të mbajtur në Prizren, përmes një intervistë në gazetën "Epoka e Re në Prishtinë ka deklaruar " Lufta është e pashmangshme, sepse nëse bashkësia ndërkombëtare Kosovës do t'ia njohë statusin e shtetit të pavarur e sovran, luftën do ta fillojnë serbët, dhe nëse nuk do të ndodhë kjo, luftën do ta fillojnë shqiptarët, sepse jo vetëm popullin shqiptar, por as dëshmorët në varrë nuk mund ta durojnë ripushtimin dhe rikolonizimin e Kosovës nga Serbia.
Nëse shqiptarët në Prishtinë do ta shpallin njëanshmërisht pavarësinë, edhe serbët në veri të Mitrovicës do ta shpallin shkëputjen e veriut të Kosovës, dhe me këtë rast bie përtokë marrëveshja e Dejtonit, që përcaktohet se "Lejohet shpërbërja e kufijve të ish republikave të RSFJ-së por nuk lejohet prishja e kufijve të ish republikave të RSFJ-së.
Me këtë rast do të rihapet "Kutia e Pandorës", ndryshimi dhe rishikimi i kufijve në Ballkan, që si pasojë do të na sjellë deri te krijimi i komb-shteteve etnike në Ballkan, si: Shqipëria Etnike, Bullgaria Etnike, Greqia Etnike , Kroacia Etnike dhe Serbia Etnike, dhe përfundimisht Ballkani "fuçi baroti" do të humbasë epitetin e tillë dhe do të bëhej një Ballkan që do të prodhonte paqe e stabilitet edhe për Evropën e Bashkuar. Kjo sepse në Ballkan do të krijoheshin komb-shtetet e balancuara dhe të drejtat e minoriteteve në këto komb-shtete do të rregulloheshin mbi parimin-bazë të reciprocitetit midis komb-shteteve të barabarta në Ballkan.

- Jetoni dhe punoni në Tiranë. Çfarë mbështetje keni në Republikën e Shqipërisë për misionin që keni marrë përsipër? Si e vlerësoni diplomacinë shqiptare në çështjen e Kosovës? A mund të ishte bërë më shumë, a duhej vepruar ndryshe?
Që nga 25 nëntori 2003, kur dola nga burgu 313 i Tiranës (ku qëndrova i arrestuar nga 1 korriku i vitit 2003) dhe më pas fitova (nga gjykata e Apelit të Tiranës) edhe pafajësinë për akuzën e "nxitjes së urrejtjes nacionale...", punoj dhe veproj në Tiranë, por që realisht nuk jam i kënaqur nga politika zyrtare e Tiranës. Këtë po e ilustroj me disa pikëpyetje:
Pse Parlamenti i Tiranës, krahas komisioneve të shumta, së paku të mos këtë një Komision për Çështjen Kombëtare, kur Serbia ka edhe një Ministri për Kosovën?
Pse në bisedimet e Vjenës për Kosovën me Serbinë nuk u fut Tirana, kur dihet se Serbia Kosovën e quan "Zemër të Serbisë" vetëm për periudhën gati 100 vjeçare që ka pushtuar dhe përpara Kosova ka qenë vilajet me vete me kryeqendër Shkupin, si dhe kur dihet fakti se Kosova nuk ka qene shtet dhe me këtë rast nuk ka as kor diplomatik që do të mund të përballej me diplomacinë serbe?!
Pse Tirana zyrtare nuk organizon një Kuvend Kombëtar, ku do të krijohen Asambleja Kombëtare Shqiptare, një organizim mbarëkombëtar, para të cilit do të jepnin llogari të gjitha partitë dhe institucionet e Tiranës, të Prishtinës, të Preshevës, të Shkupit dhe të Podgoricës për çështjet madhore kombëtare shqiptare, që si kurrë më parë kërkojnë rrugëzgjidhje?!

- Cili është opinioni juaj sot për bashkëpunëtorin e dikurshëm Ali Ahmeti; për veprimtarin Albin Kurti, për kryediplomatin shqiptar? Kam deklaruar (në vitin 2004) se ish bashkëluftëtari im Ali Ahmeti duhet të hyjë në librin e Ginisit, sepse nuk kam dëgjuar, as nga historia jonë kombëtare dhe as nga ajo ndërkombëtare, që dikush të ketë krijuar një ushtri çlirimtare dhe aq më tepër kombëtare, që kap pushkën kundër një ushtrie të një shteti, dhe nga ana tjetër njeh sovranitetin e atij shteti kundër të cilit rroku armët. Për Albin Kurtin, të cilin për fatin tim të keq nuk kam patur rastin që ta takoj edhe fizikisht, ushqej respekt dhe konsiderata të larta. Është një atdhetar i dëshmuar gjatë luftës së Kosovës, sepse ishte sekretari i zëdhënësit të UÇK-së, Adem Demaçi, për çka edhe ka vuajtur 5 vite në burgjet e Serbisë, dhe sidomos si lider i Lëvizjes Vetëvendosja u ridëshmua edhe një here se është biri më i mirë e më i devotshëm i Kosovës kreshnike.
Kurse, ministrin e Jashtëm Lulzim Basha nuk e njoh. Por njoh veprat e tij, mbi të gjitha për pasqyrimin e drejtë të politikës ndërkombëtare, ish ministrin Besnik Mustafaj, të cilin e përgëzoj për punën dhe guximin qytetar që ka shfaqur për sa kohë ishte ministër i Jashtëm i Republikës së Shqipërisë.

29.10,2007
 
 

22
Kosova Drejte Pavarsise / Serbët e Kosovës po armatosen
« ne: 29-10-2007, 23:57:03 »
Sundy Tajms”: Serbët e Kosovës po armatosen     
Shkruar nga Shqipëria e Bashkuar.Org - United Albania.Org     
Monday, 29 October 2007 
E përditshmja britanike “Sundy Tajms”, shkruan se serbët e Kosovës janë duke u armatosur në mënyrë shumë të shpejtë. Sipas kësaj gazete, arsyeja kryesore për këtë armatosje është frustrimi dhe pasiguria e tyre lidhur me zhvillimet e pas 10 dhjetorit, kur, sipas të gjitha gjasave, pritet që të përfundojë procesi i definimit të statusit të Kosovës.
 
 

23
Bashkimi Kombëtar / Re: Lëvizjet e armatosura shqipëtare!
« ne: 29-10-2007, 23:53:20 »
LUFTA NË PRAG PËR SHQIPËRINË E BASHKUAR 
Shkruar nga ALQI KOÇIKO     
Monday, 29 October 2007 
Në Kosovën e munduar po sos durimi. Ish UÇK-së i hanë duart, ndërsa në skenë ridel Armata Kombëtare Shqiptare. Një vend mes luftës dhe paqes. Për njeriun e AKSH-së, Gafurr Adili, është koha e Shqipërisë së Bashkuar.

Përplasja ushtarake është e pashmangshme. Kosovës nuk duan t'ia japin pavarësinë. Shqiptarët duhet të bashkohen në një shtet të vetëm. Dhe sipas Gafurr Adilit. AKSH dhe FBKSH po bëjnë atë që nuk bën Tirana, Prishtina dhe Shkupi

Më së shumti, opinioni shqiptar brenda kufirit zyrtar do të mbante mend emrin e tij për shkak të një procesi gjyqësor të shumëndjekur në Tiranë. Ku Gafurr Adili akuzohej për "nxitje të urrejtjes ndëretnike" bashkë me Idajet Beqirin. Por megjithëse, si thotë Adili, ai arrestim ishte telekomanduar nga ish kryeministri Fatos Nano me kërkesë të ish shokut të tij Ali Ahmeti, gjyqi në fakt i bëri nder. Sepse duke i dhënë pafajësinë, gjykata shqiptare i pastroi emrin dhe i legalizoi funksionin si përfaqësues politik i Frontit për Bashkim Kombëtar Shqiptar dhe krahut të armatosur, AKSH, një trupë ushtarake që pas Marrëveshjes së Ohrit në 2001-shin, është pare me shumë dyshim, nga çdo palë zyrtare shqiptare në Tiranë, Prishtinë a Shkup. Po ata janë sërish aty. U desh një shfaqje e disa djeve me veshje komandosh dhe maska para dy javësh (videoja mund të shihet sot e gjithë ditën në youtube) si reagim ndaj disa tentativave dhe deklatatave të të ashtuquajturës Gardë të Car Lazarit në Serbi, që AKSH të bëhej temë dite, bashkë me pavarësinë e Kosovës. Ky organizim shumëdiskutuar, pak i matshëm nga ana fizike e hapësinore, por shumë i sikletshëm për politikën tone zyrtare (sipas Gafurr Adilit edhe mediat e kanë sabotuar) po del sërish në sipërfaqe. Jo thjesht duke u deklaruar i gatshëm për të mbrojtur Kosovën në rast sulmi nga serbët, por edhe për t´u vënë në dispozicion të mbrojtjes së integritetit territorial. Sepse për FBKSH-në, AKSH-në dhe Gafurr Adilin, zor se do të ketë pavarësi të Kosovës: Në të kundërtën, duhej që shqiptarët që në krye të herës të luftonin për bashkimin mbarëkombëtar në një shtet të vetëm, pastaj të kërkonin integrimin e mëtejshëm. E quajtur herë si organizatë interneti e herë si grup fantazëm, Fronti dhe krahu i armatosur e saj deklarojnë prezencën në shumë zona të Kosovës, shtrirjen me degë në çdo cep shqiptar (edhe në Çamëri) dhe bindjen se në çdo rast, luftëtarët e ish UÇK-së dhe forcat e Trupave të Mbrojtjes së Kosovës janë me ta për t'u përballur me më të keqen. Për të arritur atë që "shqiptarët zyrtarë" hezitojnë ose nuk duan ta bëjnë, bashkimin mbarëkombëtar.

- Zoti Adili, shfaqja në terren e disa trupave të Armatës Kombëtare Shqiptare dhe e juaja në media ditët e fundit, shkaktoi njëfarë pështjellimi. Pse kjo shfaqje pikërisht tani; si e gjykoni situatën në Kosovë?
Është folur e stërfolur shumë se gjoja statusi i Kosovës do të përcaktohej gjatë vitit 2006 dhe kjo gjë jo që nuk ndodhi, por edhe u shty në pafundësi: fillimisht për në mars-prill, pastaj qershor dhe më tej u tha pas 120 ditësh të ribisedimeve, gjë që do të duhej të ishte pas 10 dhjetorit 2007. Edhe tani po flitet se do të shtyhet për në vitin 2008 dhe kështu me radhë, vetëm e vetëm për të mashtruar popullin dhe për ta ruajtur "statusquonë" e brishtë deri në pafundësi. Gjatë gjithë aktivitetit tonë mbi pesëvjeçar (nga korriku 2002), kur në Pallatin e Kongreseve të Tiranës është themeluar Fronti për Bashkim Kombëtar Shqiptar-FBKSH) masmedia e shkruar dhe elektronike shqiptare, rregullisht dhe sistematikisht e ka sabotuar zërin tonë, zërin e ribashkimit kombëtar shqiptar. Por njësitet elitë të krahut të armatosur të FBKSH-së, të Armatës Kombëtare Shqiptare (AKSH), nuk kanë dalë për këtë arsye. Ata u shfaqën në ato fshatra të Besianës (ish Podujevës) ku nuk mbrohen as nga KFOR e UNMIK dhe as nga TMK dhe SHPK, ashtu siç nuk mbrohen as fshatrat e Dardanës (ish Kamenicës), ku përveç bandave të "Car Llazarëve" edhe ushtria dhe xhandarmëria e rregullt e Serbisë futen dhe ushtrojnë dhunë e represion mbi popullsinë shqiptare të këtyre krahinave shqiptare, e për pasojë shqiptarët e këtyre krahinave detyrohen të shpërngulen dhe të vendosen në Gjilan apo në Prishtinë.
Në situatë të ngjashme, bile edhe më të keqe, e kemi edhe në Kosovën Veriore, dhe sidomos në pjesën veriore të Mitrovicës, ku gjatë këtyre tetë viteve, që kur Kosova administrohet (sipas Rezolutës 1244) nga UNMIK dhe KFOR, por realisht që kjo pjesë nuk administrohet as nga KFOR as nga TMK e SHPK, kjo zonë administrohet nga bandat kriminale serbe, të cilat gjatë luftës në Kosovë (1998-1999) kanë bërë masakra dhe duart i kanë të lyera me gjak shqiptaro. Për pasojë mbi 80% e shqiptarëve janë shpërngulur nga aty dhe janë vendosur në pjesën jugore të Mitrovicës apo në Prishtinë. Pra, ata djelmosha trima dhe vasha heroike të AKSH-së po mbrojnë kufirin e Kosovës dhe popullin e pambrojtur të saj nga një rrezik i përsëritjes së një Srebrenice në Kosovë. Kurse, dalja ime si zëdhënës politik i Frontit për Bashkim Kombëtar Shqiptar dhe rrjedhimisht edhe i krahut të armatosur, AKSH, konsidtonte me paraqitjen e situatës reale, gjendje kjo që përjeton Kosova dhe populli shqiptar atje dhe që nuk i tregohet popullit, por i fshihet nga politika dhe masmedia e shkruar dhe elektronike e ashtuquajtur "e pavarur". Kjo masmedia jo vetëm në Tiranë por edhe në Prishtinë, nuk po e pasqyron gjendjen reale atje.

- Tema "AKSH" u shoqërua me disa reagime, kryesisht negative, nga qarqet zyrtare në Prishtinë e Tiranë (Çeku, Majko)? Si i komentoni këto reagime?
Sa i përket përgjigjes, do të parapëlqeja kundërpërgjigjen e kryetarit të FBKSH, Prof. Dr. Bashkim Mitrovica: "Shqiptarët nuk kanë nevojë t'i mbrojnë as joshqiptarët e llojit Majko, as dhëndurët e sllavëve të llojit Çeku dhe as fakirat e llojit Sejdiu!". Kurse kryeministrit Berisha i rikujtoj se as unë, që vitin që vjen ( më 15 mars 2006) do t'i mbush plot 30 vjet që jam betuar për çlirim dhe ribashkim kombëtar, dhe as ata djelmosha e vasha që kanë qenë pjesëmarrës të tri luftërave të dekadës së fundit, nuk kemi qenë dhe as nuk jemi aventurierë, por jemi bij e bija të këtij populli, që jemi betuar se deri në frymëmarrjen tonë të fundit të veprojmë e luftojmë se deri në frymëmarrjen tonë të fundit të veprojmë e luftojmë për ribashkimin e të gjitha trojeve dhe popullit që jeton në këto troje shqiptare përreth Republikës së Shqipërisë (nga të gjitha anët e saj) në një shtet të vetëm kombëtar shqiptar me emrin Shqipëri. Pastaj të pasojnë integrimet, qofshin këto integrime ballkanike apo edhe euro-atlantike, gjithmonë duke e pyetur sovranin popull përmes formës më demokratike, referendumit popullor.

- Si u përgjigjeni akuzave se AKSH përbëhet nga ish luftëtare të mbetur pa punë që u "hanë duart" për profesionin e vjetër?
Mbi 80% e ish-luftëtarëve të lirisë, ish pjesëtarë të UÇK-së, sot janë të papunë dhe të lënë rrugëve të Kosovës. Mbi 20% të popullit në Kosovë jeton në varfëri të tejskajshme (Raporti i fundit i Fondit Monetar Ndërkombëtar, në mars 2006). Por kjo nuk do të thotë se është kryesorja. Mua më kanë pas lutur (në vitin 2004) që të punoja pedagog në Universitetin e Tiranës, meqenëse jam magjistër i shkencave juridiko-ekonomike, bile të merrja titullin e doktorit të shkencave, por nuk kam pranuar, sepse nuk kam kohë, pasi jam përkushtuar që profesionalisht të merrem me aktivitet politiko-kombëtar. Pra, edhe ata që janë të organizuar në radhët e FBKSH që ka një Platformë Politike, një Statut, disa rregullore dhe një Program të Veprimit Taktik e Strategjik për Ribashkim Kombëtar Shqiptar. ata djelmosha e vasha të AKSH-së që janë vënë në mbrojtje të kufirit të Kosovës për të shmangur ndonjë Srebrenicë e re, nuk e duan as luftën dhe as vdekjen, përkundrazi, e urrejnë luftën, sepse e duan jetën dhe ia dinë vlerën më shumë se çdokush që nuk ka ideal. Dhe, ideali ynë është jeta në liri dhe kurrën e kurrës nën robëri, nën pushtimin kolonizimin e pushtuesve dhe kolonizatorëve sllavo-grekë.

- Sa luftëtarë ka AKSH-ja; ku shtrihet veprimi dhe mbulimi i tyre; si financohen ata zoti Adili?
Nuk janë në kompetencat e mia përgjigjet dhe as nuk guxoj të ju përgjigjem në këtë pyetje, sepse për opinionin kombëtar shqiptar unë jam zëdhënës politik i FBKSH-së, kurse për opinionin ndërkombëtar jam Shef i Departamentit të Diplomacisë së FBKSH-së. AKSH ka një Shef të Shtabit të Përgjithshëm, i cili për AKSH-në i raporton Kryetarit të FBKSH-së, zotit Bashkim Mitrovica. Kurse me financat merret Departamenti i Financave të FBKSH-së dhe në mënyrë më të veçantë e të specializuar, struktura tjetër e FBKSH-së, Fondi Kombëtar Shqiptar që gjithashtu ka një shef departamenti, i cili gjithashtu raporton para Kryesisë Qendrore të FBKSH-së.

- Ju i deklaruat trupat e TMK-së dhe KFOR-it "aleatë"; po nëse ato nuk pranojnë të quhen kështu nga ju?
As nuk na intereson sesi do të sillen ato. Ne kemi deklaruar: Le të shkojnë trupat e KFOR dhe të TMK-së ta mbrojnë kufirin e Kosovës me Serbinë dhe popullin e këtyre krahinave, trupat e AKSH-së do të tërhiqen nga aty, në të kundërtën jemi këtu dhe gjithmonë do të qëndrojmë këtu, bile shumë shpejt do të shkojmë edhe në veri të Kosovës, nëse atje deri më 1 nëntor 2007 nuk do të shkojë KFOR dhe TMK.
Nëse nuk do ta pranojnë këtë ofertë tonën për aleancë, KFOR do të dështojë me turp më misionin e tij, sepse ne e dimë që në një sulm të Serbisë mbi Kosovën ,me Serbinë nuk do të përballën ushtarët me rrogë (mercenarët) e KFOR-it, por do të përballen luftëtarët (vullnetarët) e AKSH-së, kurse ushtarët dhe komandantët e TMK-së do t'i bashkangjiten "Divizionit Adem Jashari" të AKSH-së.

- Ju punoni e luftoni për bashkimin e trojeve shqiptare në Shqipërinë e Bashkuar, e cila mandej do të integrohet në BE; si duhet, sipas jush, realizuar ky bashkim (në aspektin ekonomik, politik) në kushtet dhe raportet e sotme të forcave?
Është një absurditet dhe rast unikal në botë që Republika e Shqipërisë, nga të gjitha anët të kufizohet me trojet dhe popullin e vet. Kam bindjen që sikur të mos ishte deti Adriatik edhe Italia do të mbante të pushtuara e të kolonizuara troje shqiptare.
Gjithashtu, absurditet është që ne shqiptarët të kemi akademi shkencash, një në Tiranë dhe një në Prishtinë, si me nxënësit tanë në Republikën e Shqipërisë të mësojnë me një abetare, kurse nxënësit tanë në Kosovë të mësojnë me tjetër, ata nën "Maqedoni", ata nën Mal të Zi dhe ata nën Serbi (Preshevë, Medvegjë dhe Bujanoc) me abetare të tjera. Ribashkimi (territorial) Kombëtar Shqiptar është i pashmangshëm dhe kam bindjen e patundur se 100 vjetorin e Pavarësisë Kombëtare, në Vlorën tonë heroike, do të kremtojnë të ribashkuar. Por ne vazhdojmë të kërkojmë që urgjentisht të bashkohen dy Akademitë e Shkencave dhe Arteve (ajo e Tiranës dhe e Prishtinës) dhe të fillojnë me unifikimin e teksteve mësimore, me bashkimin shpirtëror dhe me bashkimin e kapitaleve. Pra FBKSH, një formacion mbarëkombëtar shqiptar, i cili në Kosovë po shndërrohet në një front mbarëkombëtar shqiptar, i cili në Kosovë po shndërrohet në një front mbarëpopullor, dhe të gjitha strukturat e tij ndër të cilat është edhe AKSH, Sigurimi Kombëtar Shqiptar (SKSH) dhe Fondi Kombëtar Shqiptar (FKSH) jemi opozitë e politikës zyrtare shqiptare të Tiranës, të Prishtinës, të Shkupit dhe të Podgoricës, e cila kërkon inkuadrimin copa-copa të shqiptarëve në Bashkimin Evropian.
Ne themi dhe kërkojmë fillimisht integrimin ndërshqiptar në një komb-shtet të vetëm dhe pastaj le të pasojnë integrimet e tjera, qofshin këto integrime ballkanike apo edhe euro-atlantike.

- Cilat janë gjasat reale, në bazë të informacioneve tuaja, që ky bashkim të jetë i mundshëm (p.sh. disa zëra nga pala maqedonase janë shprehur më pare për shkëputjen e territoreve shqiptare e bashkimin me Shqipërinë, e pjesa maqedonase me Bullgarinë). Kosova nuk bëhet e pavarur. Para se të bëhet e pavarur, më lehtë dhe më shpejt ajo mund të ribashkohet me Shqipërinë. Që në shtator 2005, pas Kuvendit të Dytë Kombëtar të FBKSH-së të mbajtur në Prizren, përmes një intervistë në gazetën "Epoka e Re në Prishtinë ka deklaruar " Lufta është e pashmangshme, sepse nëse bashkësia ndërkombëtare Kosovës do t'ia njohë statusin e shtetit të pavarur e sovran, luftën do ta fillojnë serbët, dhe nëse nuk do të ndodhë kjo, luftën do ta fillojnë shqiptarët, sepse jo vetëm popullin shqiptar, por as dëshmorët në varrë nuk mund ta durojnë ripushtimin dhe rikolonizimin e Kosovës nga Serbia.
Nëse shqiptarët në Prishtinë do ta shpallin njëanshmërisht pavarësinë, edhe serbët në veri të Mitrovicës do ta shpallin shkëputjen e veriut të Kosovës, dhe me këtë rast bie përtokë marrëveshja e Dejtonit, që përcaktohet se "Lejohet shpërbërja e kufijve të ish republikave të RSFJ-së por nuk lejohet prishja e kufijve të ish republikave të RSFJ-së.
Me këtë rast do të rihapet "Kutia e Pandorës", ndryshimi dhe rishikimi i kufijve në Ballkan, që si pasojë do të na sjellë deri te krijimi i komb-shteteve etnike në Ballkan, si: Shqipëria Etnike, Bullgaria Etnike, Greqia Etnike , Kroacia Etnike dhe Serbia Etnike, dhe përfundimisht Ballkani "fuçi baroti" do të humbasë epitetin e tillë dhe do të bëhej një Ballkan që do të prodhonte paqe e stabilitet edhe për Evropën e Bashkuar. Kjo sepse në Ballkan do të krijoheshin komb-shtetet e balancuara dhe të drejtat e minoriteteve në këto komb-shtete do të rregulloheshin mbi parimin-bazë të reciprocitetit midis komb-shteteve të barabarta në Ballkan.

- Jetoni dhe punoni në Tiranë. Çfarë mbështetje keni në Republikën e Shqipërisë për misionin që keni marrë përsipër? Si e vlerësoni diplomacinë shqiptare në çështjen e Kosovës? A mund të ishte bërë më shumë, a duhej vepruar ndryshe?
Që nga 25 nëntori 2003, kur dola nga burgu 313 i Tiranës (ku qëndrova i arrestuar nga 1 korriku i vitit 2003) dhe më pas fitova (nga gjykata e Apelit të Tiranës) edhe pafajësinë për akuzën e "nxitjes së urrejtjes nacionale...", punoj dhe veproj në Tiranë, por që realisht nuk jam i kënaqur nga politika zyrtare e Tiranës. Këtë po e ilustroj me disa pikëpyetje:
Pse Parlamenti i Tiranës, krahas komisioneve të shumta, së paku të mos këtë një Komision për Çështjen Kombëtare, kur Serbia ka edhe një Ministri për Kosovën?
Pse në bisedimet e Vjenës për Kosovën me Serbinë nuk u fut Tirana, kur dihet se Serbia Kosovën e quan "Zemër të Serbisë" vetëm për periudhën gati 100 vjeçare që ka pushtuar dhe përpara Kosova ka qenë vilajet me vete me kryeqendër Shkupin, si dhe kur dihet fakti se Kosova nuk ka qene shtet dhe me këtë rast nuk ka as kor diplomatik që do të mund të përballej me diplomacinë serbe?!
Pse Tirana zyrtare nuk organizon një Kuvend Kombëtar, ku do të krijohen Asambleja Kombëtare Shqiptare, një organizim mbarëkombëtar, para të cilit do të jepnin llogari të gjitha partitë dhe institucionet e Tiranës, të Prishtinës, të Preshevës, të Shkupit dhe të Podgoricës për çështjet madhore kombëtare shqiptare, që si kurrë më parë kërkojnë rrugëzgjidhje?!

- Cili është opinioni juaj sot për bashkëpunëtorin e dikurshëm Ali Ahmeti; për veprimtarin Albin Kurti, për kryediplomatin shqiptar? Kam deklaruar (në vitin 2004) se ish bashkëluftëtari im Ali Ahmeti duhet të hyjë në librin e Ginisit, sepse nuk kam dëgjuar, as nga historia jonë kombëtare dhe as nga ajo ndërkombëtare, që dikush të ketë krijuar një ushtri çlirimtare dhe aq më tepër kombëtare, që kap pushkën kundër një ushtrie të një shteti, dhe nga ana tjetër njeh sovranitetin e atij shteti kundër të cilit rroku armët. Për Albin Kurtin, të cilin për fatin tim të keq nuk kam patur rastin që ta takoj edhe fizikisht, ushqej respekt dhe konsiderata të larta. Është një atdhetar i dëshmuar gjatë luftës së Kosovës, sepse ishte sekretari i zëdhënësit të UÇK-së, Adem Demaçi, për çka edhe ka vuajtur 5 vite në burgjet e Serbisë, dhe sidomos si lider i Lëvizjes Vetëvendosja u ridëshmua edhe një here se është biri më i mirë e më i devotshëm i Kosovës kreshnike.
Kurse, ministrin e Jashtëm Lulzim Basha nuk e njoh. Por njoh veprat e tij, mbi të gjitha për pasqyrimin e drejtë të politikës ndërkombëtare, ish ministrin Besnik Mustafaj, të cilin e përgëzoj për punën dhe guximin qytetar që ka shfaqur për sa kohë ishte ministër i Jashtëm i Republikës së Shqipërisë.

29.10,2007
 

24
Bashkimi Kombëtar / Re: NJOFTIM NR.1 i FBKSH-së
« ne: 29-10-2007, 23:50:38 »
 Origjinali në revisten "KLAN"

Intervistë e Zëdhënësit politik të FBKSH-së Gafurr Adili, dhënë revistes "KLAN"

Në Kosovën e munduar po sos durimi. Ish UÇK-së i hanë duart, ndërsa në skenë ridel Armata Kombëtare Shqiptare. Një vend mes luftës dhe paqes. Për njeriun e AKSH-së, Gafurr Adili, është koha e Shqipërisë së Bashkuar

LUFTA NË PRAG

PËR SHQIPËRINË E BASHKUAR

Përplasja ushtarake është e pashmangshme. Kosovës nuk duan t'ja japin pavarësinë. Shqiptarët duhet të bashkohen në një shtet të vetëm. Dhe sipas Gafurr Adilit. AKSH dhe FBKSH po bëjnë atë që nuk bën Tirana, Prishtina dhe Shkupi

NGA ALQI KOÇIKO

Më së shumti, opinioni shqiptar brenda kufirit zyrtar do të mbante mend emrin e tij për shkak të një procesi gjyqësor të shumëndjekur në Tiranë. Ku Gafurr Adili akuzohej për "nxitje të urrejtjes ndëretnike" bashkë me Idajet Beqirin. Por megjithëse, si thotë Adili, ai arrestim ishte telekomanduar nga ish kryeministri Fatos Nano me kërkesë të ish shokut të tij Ali Ahmeti, gjyqi në fakt i bëri nder. Sepse duke i dhënë pafajësinë, gjykata shqiptare i pastroi emrin dhe i legalizoi funksionin si përfaqësues politik i Frontit për Bashkim Kombëtar Shqiptar dhe krahut të armatosur, AKSH, një trupë ushtarake që pas Marrëveshjes së Ohrit në 2001-shin, është pare me shumë dyshim, nga çdo palë zyrtare shqiptare në Tiranë, Prishtinë a Shkup. Po ata janë sërish aty. U desh një shfaqje e disa djeve me veshje komandosh dhe maska para dy javësh (videoja mund të shihet sot e gjithë ditën në youtube) si reagim ndaj disa tentativave dhe deklatatave të të ashtuquajturës Gardë të Car Lazarit në Serbi, që AKSH të bëhej temë dite, bashkë me pavarësinë e Kosovës. Ky organizim shumëdiskutuar, pak i matshëm nga ana fizike e hapësinore, por shumë i sikletshëm për politikën tone zyrtare (sipas Gafurr Adilit edhe mediat e kanë sabotuar) po del sërish në sipërfaqe. Jo thjesht duke u deklaruar i gatshëm për të mbrojtur Kosovën në rast sulmi nga serbët, por edhe për t´u vënë në dispozicion të mbrojtjes së integritetit territorial. Sepse për FBKSH-në, AKSH-në dhe Gafurr Adilin, zor se do të ketë pavarësi të Kosovës: Në të kundërtën, duhej që shqiptarët që në krye të herës të luftonin për bashkimin mbarëkombëtar në një shtet të vetëm, pastaj të kërkonin integrimin e mëtejshëm. E quajtur herë si organizatë interneti e herë si grup fantazëm, Fronti dhe krahu i armatosur e saj deklarojnë prezencën në shumë zona të Kosovës, shtrirjen me degë në çdo cep shqiptar (edhe në Çamëri) dhe bindjen se në çdo rast, luftëtarët e ish UÇK-së dhe forcat e Trupave të Mbrojtjes së Kosovës janë me ta për t'u përballur me më të keqen. Për të arritur atë që "shqiptarët zyrtarë" hezitojnë ose nuk duan ta bëjnë, bashkimin mbarëkombëtar.

-Zoti Adili, shfaqja në terren e disa trupave të Armatës Kombëtare Shqiptare dhe e juaja në media ditët e fundit, shkakyoi njëfarë pështjellimi. Pse kjo shfaqje pikërisht tani; si e gjykoni situatën në Kosovë?

Është folur e stërfolur shumë se gjoja statusi i Kosovës do të përcaktohej gjatë vitit 2006 dhe kjo gjë jo që nuk ndodhi, por edhe u shty në pafundësi: fillimisht për në mars-prill, pastaj qershor dhe më tej u tha pas 120 ditësh të ribisedimeve, gjë që do të duhej të ishte pas 10 dhjetorit 2007. Edhe tani po flitet se do të shtyhet për në vitin 2008 dhe kështu me rradhë, vetëm e vetëm për ts mashtruar popullin dhe për ta ruajtur "status-quo-në" e brishtë deri në pafundësi. Gjatë gjithë aktivitetit tonë mbi pesëvjeçar (nga korriku 2002), kur në Pallatin e Kongreseve të Tiranës është themeluar Fronti për Bashkim Kombëtar Shqiptar-FBKSH) masmedia e shkruar dhe elektronike shqiptare, rregullisht dhe sistematikisht e ka sabotuar zërin tonë, zërin e ribashkimit kombëtar shqiptar. Por njësitet elitë të krahut të armatosur të FBKSH-së, të Armatës Kombëtare Shqiptare (AKSH), nuk kanë dalë për këtë arsye. Ata u shfaqën në ato fshatra të Besjanës (ish Podujevës) ku nuk mbrohen as nga KFOR e UNMIK dhe as nga TMK dhe SHPK, ashtu siç nuk mbrohen as fshatrat e Dardanës (ish Kamenicës), ku përveç bandave të "Car Llazarëve" edhe ushtria dhe xhandarmëria e rregullt e Serbisë futen dhe ushtrojnë dhunë e represion mbi popullsinë shqiptare të këtyre krahinave shqiptare, e për pasojë shqiptarët e këtyre krahinave detyrohen të shpërngulen dhe të vendosen në Gjilan apo në Prishtinë.

Në situatë të ngjashme, bile edhe më të keqe, e kemi edhe në Kosovën Veriore, dhe sidomos në pjesën veriore të Mitrovicës, ku gjatë këtyre tetë viteve, që kur Kosova administrohet (sipas Rezolutës 1244) nga UNMIK dhe KFOR, por realisht që kjo pjesë nuk administrohet as nga KFOR as nga TMK e SHPK, kjo zonë administrohet nga bandat kriminale serbe, të cilat gjatë luftës në Kosovë (1998-1999) kanë bërë masakra dhe duart i kanë të lyera me gjak shqiptaro. Për pasojë mbi 80% e shqiptarëve janë shpërngulur nga aty dhe janë vendosur në pjesën jugore të Mitrovicës apo në Prishtinë. Pra, ata djelmosha trima dhe vasha heroike të AKSH-së po mbrojnë kufirin e Kosovës dhe popullin e pambrojtur të saj nga një rrezik i përsëritjes së një Srebrenice në Kosovë. Kurse, dalja ime si zëdhënës politik i Frontit për Bashkim Kombëtar Shqiptar dhe rrjedhimisht edhe i krahut të armatosur, AKSH, konsidtonte me paraqitjen e situatës reale, gjendje kjo që përjeton Kosova dhe populli shqiptar atje dhe që nuk i tregohet popullit, por i fshihet nga politika dhe masmedia e shkruar dhe elektronike e ashtuquajtur "e pavarur". Kjo masmedia jo vetëm në Tiranë por edhe në Prishtinë, nuk po e pasqyron gjendjen reale atje.

-Tema "AKSH" u shoqërua me disa reagime, kryesisht negative, nga qarqet zyrtare në Prishtinë e Tiranë (Çeku, Majko)? Si i komentoni këto reagime?

Sa i përket përgjigjes, do të parapëlqeja kundërpërgjigjen e kryetarit të FBKSH, Prof. Dr. Bashkim Mitrovica: "Shqiptarët nuk kanë nevojë t'i mbrojnë as joshqiptarët e llojit Majko, as dhëndurrët e sllavëve të llojit Çeku dhe as fakirat e llojit Sejdiu!".

Kurse kryeministrit Berisha i rikujtoj se as unë, që vitin që vjen ( më 15 mars 2006) do t'i mbush plot 30 vjet që jam betuar për çlirim dhe ribashkim kombëtar, dhe as ata djelmosha e vasha që kanë qenë pjesëmarrës të tri luftërave të dekatës së fundit, nuk kemi qenë dhe as nuk jemi aventurierë, porjemi bij e bija të këtij populli, që jemi betuar se deri në frymëmarrjen tonë të fundit të veprojmë e luftojmë se deri në frymëmarrjen tonë të fundit të veprojmë e luftojmë për ribashkimin e të gjitha trojeve dhe popullit që jeton në këto troje shqiptare përreth Republikës së Shqipërisë (nga të gjitha anët e saj) në një shtet të vetëm kombëtar shqiptar me emrin Shqipëri. Pastaj të pasojnë integrimet, qofshin këto integrime ballkanike apo edhe euro-atlantike, gjithmonë duke e pyetur sovranin popull përmes formës më demokratike, referendumit popullor.

-Si u përgjigjeni akuzave se AKSH përbëhet nga ish luftëtare të mbetur pa punë që u "hanë duart" për profesionin e vjetër?

Mbi 80% e ish-luftëtarëve të lirisë, ish pjesëtarë të UÇK-së, sot janë të papunë dhe të lënë rrugëve të Kosovës. Mbi 20% të popullit në Kosovë jeton në varfëri të tejskajshme (Raporti i fundit i Fondit Monetar Ndërkombëtar, në mars 2006). Por kjo nuk don të thotë se është kryesorja. Mua më kanë pas lutur (në vitin 2004) që të punoja pedagog në Universitetin e Tiranës, meqenëse jam magjistër i shkencave juridiko-ekonomike, bile të merrja titullin e doktorit të shkencave, por nuk kam pranuar, sepse nuk kam kohë, pasi jam përkushtuar që profesionalisht të merrem me aktivitet politiko-kombëtar. Pra, edhe ata që janë të organizuar në rradhët e FBKSH që ka një Platformë Politike, një Statut, disa rregullore dhe një Program të Veprimit Taktik e Strategjik për Ribashkim Kombëtar Shqiptar. ata djelmosha e vasha të AKSH-së që janë vënë në mbrojtje të kufirit të Kosovës për të shmangur ndonjë Srebrenicë e re, nuk e duan as luftën dhe as vdekjen, përkundrazi, e urrejnë luftën, sepse e duan jetën dhe ia dinë vlerën më shumë se çdokush që nuk ka ideal. Dhe, ideali ynë është jeta në liri dhe kurrën e kurrën nën robëri, nën pushtimin kolonizimin e pushtuesve dhe kolonizatorëve sllavo-grekë.

-Sa luftëtarë ka AKSH-ja; ku shtrihet veprimi dhe mbulimi i tyre; si financohen ata zoti Adili?

Nuk janë në kompetencat e mia përgjigjet dhe as nuk guxoj të ju përgjigjem në këtë pyetje, sepse për opinionin kombëtar shqiptar unë jam zëdhënës politik i FBKSH-së, kurse për opinionin ndërkombëtar jam Shef i Departamentit të Diplomacisë së FBKSH-së. AKSH ka një Shef të Shtabit të Përgjithshëm, i cili për AKSH-në i raporton Kryetarit të FBKSH-së, zotit Bashkim Mitrovica. Kurse me financat merret Departamenti i Financave të FBKSH-së dhe në mënyrë më të veçantë e të specializuar, struktura tjetër e FBKSH-së, Fondi Kombëtar Shqiptar që gjithashtu ka një shef departamenti, i cili gjithashtu raporton para Kryesisë Qendrore të FBKSH-së.

-Ju i deklaruat trupat e TMK-së dhe KFOR-it "aleatë"; po nëse ato nuk pranojnë të quhen kështu nga ju?

As nuk na intereson sesi do të sillen ato. Ne kemi deklaruar: Le të shkojnë trupat e KFOR dhe të TMK-së ta mbrojnë kufirin e Kosovës me Serbinë dhe popullin e këtyre krahinave, trupat e AKSH-së do të tërhiqen nga aty, në të kundërtën jemi këtu dhe gjithmonë do të qendrojmë këtu, nile shumë shpejt do të shkojmë edhe në veri të Kosovës, nëse atje deri më 1 nëntor 2007 nuk do të shkojë KFOR dhe TMK.

Nëse nuk do ta pranojnë këtë ofertë tonën për aleancë, KFOR do të deshtojë me turp më misionin e tij, sepse ne e dimë që në një sulm të Serbisë mbi Kosovën ,me Serbinë nuk do të përballën ushtarët me rrogë (mercenarët) e KFOR-it, por do të përballen luftëtarët (vullnetarët) e AKSH-së, kurse ushtarët dhe komandantët e TMK-së do t'i bashkangjiten "Divizionit Adem Jashari" të AKSH-së.

-Ju punoni e luftoni për bashkimin e trojeve shqiptare në Shqipërinë e Bashkuar, e cila mandej do të integrohet në BE; si duhet, sipas jush, realizuar ky bashkim (në aspektin ekonomik, politik) në kushtet dhe raportet e sotme të forcave?

Është një absurditet dhe rast unikal në botë që Republika e Shqipërisë, nga të gjitha anët të kufizohet me trojet dhe popullin e vet. Kam bindjen që sikur të mos ishte deti Adriatik edhe Italia do të mbante yë pushtuara e të kolonizuara troje shqiptare.

Gjithashtu, absurditet është që ne shqiptarët të kemi akademi shkencash, një në Tiranë dhe një në Prishtinë, si me nxënësit tanë në Republikën e Shqipërisë të mësojnë me një abetare, kurse nxënësit tanë në Kosovë të mësojnë me tjetër, ata nën "Maqedoni", ata nën Mal të Zi dhe ata nën Serbi (Preshevë, Medvegjë dhe Bujanoc) me abetare të tjera. Ribashkimi (territorial) Kombëtar Shqiptar është i pashmangshëm dhe kam bindjen e patundur se 100 vjetorin e Pavarësisë Kombëtare, në Vlorën tonë heroike, do të kremtojnë të ribashkuar. Por ne vazhdojmë të kërkojmë që urgjentisht të bashkohen dy Akademitë e Shkencave dhe Arteve (ajo e Tiranës dhe e Prishtinës) dhe të fillojnë me unifikimin e teksteve mësimore, me bashkimin shpirtëror dhe me bashkimin e kapitaleve. Pra FBKSH, një formacion mbarëkombëtar shqiptar, i cili në Kosovë po shëndrrohet në një front mbarëkombëtar shqiotar, i cili në Kosovë po shëndrrohet në një front mbarëpopullor, dhe të gjitha strukturat e tij ndët të cilat është edhe AKSH, Sigurimi Kombëtar Shqiptar (SKSH) dhe Fondi Kombëtar Shqiptar (FKSH) jemi opozitë e politikës zyrtare shqiptare të Tiranës, të Prishtinës, të Shkupit dhe të Podgoricës, e cila kërkon inkuadrimin copa-copa të shqiptarëve në Bashkimin Evropian.

Ne themi dhe kërkojmë fillimisht integrimin ndërshqiptar në një komb-shtet të vetëm dhe pastaj le të pasojnë integrimet e tjera, qofshin këto integrime ballkanike apo edhe euro-atlantike.

-Cilat janë gjasat reale, në bazë të informacioneve tuaja, që ky bashkim të jetë i mundshëm (p.sh. disa zëra nga pala maqedonase janë shprehur më pare për shkëputjen e territoreve shqiptare e bashkimin me Shqipërinë, e pjesa maqedonase me Bullgarinë).

-

Kosova nuk bëhet e pavarur. Para se të bëhet e pavarur, më lehtë dhe më shpejt ajo mund të ribashkohet me Shqipërinë. Që në shtator 2005, pas Kuvendit të Dytë Kombëtar të FBKSH-së të mbajtur në Prizren, përmes një intervistë në gazetën "Epoka e Re në Prishtinë ka deklaruar " Lufta është e pashmangshme, sepse nëse bashkësia ndërkombëtare Kosovës do t'ia njohë statusin e shtetit të pavarur e sovran, luftën do ta fillojnë serbët, dhe nëse nuk do të ndodhë kjo, luftën do ta fillojnë shqiptarët, sepse jo vetëm popullin shqiptar, por as dëshmorët në varrë nuk mund ta durojnë ripushtimin dhe rikolonizimin e Kosovës nga Serbia.

Nëse shqiptarët në Prishtinë do ta shpallin njëanshmërisht pavarësinë, edhe serbët në veri të Mitrovicës do ta shpallin shkëputjen e veriut të Kosovës, dhe me këtë rast bie përtokë marrëveshja e Dejtonit, që përcaktohet se "Lejohet shpërbërja e kufijve të ish republikave të RSFJ-së por nuk lejohet prishja e kufijve të ish republikave të RSFJ-së.

Me këtë rast do të rihapet "Kutia e Pandorës", ndryshimi dhe rishikimi i kufijve në Ballkan, që si pasojë do të na sjellë deri te krijimi i komb-shteteve etnike në Ballkan, si: Shqipëria Etnike, Bullgaria Etnike, Greqia Etnike , Kroacia Etnike dhe Serbia Etnike, dhe përfundimisht Ballkani "fu çi baroti" do të humbasë epitetin e tillë dhe do të bëhej një Ballkan që do të prodhonte paqe e stabilitet edhe për Evropën e Bashkuar. Kjo sepse në Ballkan do të krijoheshin komb-shtetet e balancuara dhe të drejtat e minoriteteve në këto komb-shtete do të rregulloheshin mbi parimin-bazë të reciprocitetit midis komb-shteteve të barabarta në Ballkan.

-Jetoni dhe punoni në Tiranë.Çfarë mbështetje keni në Republikën e Shqipërisë për misionin që keni marrë përsipër? Si e vlerësoni diplomacinë shqiptare në çështjen e Kosovës? A mund të ishte bërë më shumë, a duhej vepruar ndryshe?

Që nga 25 nëntori 2003, kur dola nga burgu 313 i Tiranës (ku qëndrova i arrestuar nga 1 korriku i vitit 2003) dhe më pas fitova (nga gjykata e Apelit të Tiranës) edhe pafajësinë për akuzën e "nxitjes së urrejtjes nacionale...", punoj dhe veproj në Tiranë, por që realisht nuk jam i kënaqur nga politika zyrtare e Tiranës. Këtë po e ilustroj me disa pikëpyetje:

Pse Parlamenti i Tiranës, krahas komisioneve të shumta, së paku të mos këtë një Komision për Çështjen Kombëtare, kur Serbia ka edhe një Ministri për Kosovën?

Pse në bisedimet e Vjenës për Kosovën me Serbinë nuk u fut Tirana, kur dihet se Serbia Kosovëm e quan "Zemër të Serbisë" vetëm për periudhën gati 100 vjeçare që ka pushtuar dhe përpara Kosova ka qenë vilajet me vete me kryeqendër Shkupin, si dhe kur dihet fakti se Kosova nuk ka qene shtet dhe me këtë rast nuk ka as kor diplomatik që do të mund të përballej me diplomacinë serbe?!

Pse Tirana zyrtare nuk organizon një Kuvend Kombëtar, ku do të krijohen Asambleja Kombëtare Shqiptare, një organizim mbarëkombëtar, para të cilit do të jepnin llogari të gjitha partitë dhe institucionet e Tiranës, të Prishtinës, të Preshevës, të Shkupit dhe të Podgoricës për çështjet madhore kombëtare shqiptare, që si kurrë më parë kërkojnë rrugëzgjidhje?!

-Cili është opinioni juaj sot për bashkëpunëtorin e dikurshëm Ali Ahmeti; për veprimtarin Albin Kurti, për kryediplomatin shqiptar?

Kam deklaruar (në vitin 2004) se ish bashkëluftëtari im Ali Ahmeti duhet të hyjë në librin e Ginisit, sepse nuk kam dëgjuar, as nga historia jonë kombëtare dhe as nga ajo ndërkombëtare, që dikush të ketë krijuar një ushtri çlirimtare dhe aq më tepër kombëtare, që kap pushkën kundër një ushtrie të një shteti, dhe nga ana tjetër njeh sovranitetin e atij shteti kundër të cilit rroku armët.

Për Albin Kurtin, të cilin për fatin tim të keq nuk kam patur rastin që ta takoj edhe fizikisht, ushqej respekt dhe konsiderata të larta. Është një atdhetar i dëshmuar gjatë luftës së Kosovës, sepse ishte sekretari i zëdhënësit të UÇK-së, Adem Demaçi, për çka edhe ka vuajtur 5 vite në burgjet e Serbisë, dhe sidomos si lider i Lëvizjes Vetëvendosja u ridëshmua edhe një here se është biri më i mirë e më i dëvotshëm i Kosovës kreshnike.

Kurse, ministrin e Jashtëm Lulzim Basha nuk e njoh. Por njoh veprat e tij, mbi të gjitha për pasqyrimin e drejtë të politikës ndërkombëtare, ish ministrin Besnik Mustafaj, të cilin e përgëzoj për punën dhe guximin qytetar që ka shfaqur për sa kohë ishte ministër i Jashtëm i Republikës së Shqipërisë.

 Origjinali në revisten "KLAN"

25

MOS LUANI ME ZJARRIN SE...... !Sot, 29 tetor 2007 ( e henë), para orës 12 te një lokal, i quajtur UJVARA, shumë afër Stadiumit "Selam Stërmasi" (ish Stadiumit DINAMO), një oficër i policisë së Anti-terrorit të Republikës se Shqiperisë, m'u afrua në tavolinën ku bashkë me dy shokë po pija kafën e mëngjesit dhe pasi m'u prezantua me emër dhe mbiemër, më shtriu dorën dhe më kerkoi që nesër, 30 tetor 2007 (e martë), në ora 8.00 të mëngjesit, të shkoja e të lajmërohesha të Drejtoria e Policisë së Tiranës, dhe unë iu përgjigja shumë shkurt: Jo në 0ra 8.00 por në ora 9.00 sepse....

Por, pas konsultime te mënjëhereshme (përmes telefonit) me Kryetarin e FBKSH-së,Prof. Dr. Bashkim MITROVICA, arritëm në vendimin e përbashkët që:

1. Të mos lajmërohem te Drejtoria e Policisë së Tiranës pa ftesë zyrtare,sepse une përfaqësoj një formacion politik mbarëkombëtar, Frontin për Bashkim Kombëtar Shqiptar (FBKSH), të cilin e kemi themeluar pa lejen e kerkujt, por vetem mbi bazën e vullnetit të popullit të Republikes së Shqipërisë, vullnet ky i sanksionuar në Preambulën e Kushtetutës së Republikës së Shqiperisë, ku decidivisht thuhet: ".....me aspiratën shekullore për identitet dhe bashkim kombëtar...!";

2. Në ora 9.00 te lokali ku unë banoj (Komuna e Parisit, Pallatet HAWAI) të organizoj në konferencë me gjithe masmedian e shkruar dhe elektronike shqiptare të Tiranes, dhe më gjerë, përmes të cilës të apeloj që politika zyrtare (shqiptare) e Tiranës, dhe përmes saj edhe politika zyrtare (shqiptare dhe ndërkombëtare) e Prishtines, si dhe ajo shqiptare e Shkupit dhe e Podgoricës, të mos luajnë me zjarrin këtë rradhe, sepse situatat në hapësirat shqiptare dhe në Ballkanin "fuēi baroti" nuk jane për lojera të tilla të ndyra dhe nuk jam ai Gafurr ADILI i vitit 2003, por sot jam Zëdhënës Politik dhe Shef i Departamentit për Diplomaci të FBKSH-së, që është faktor në të gjitha trevat shqiptare të Shqipërisë Etnike dhe që gezon mbështetjen masovike të popullit shqiptar, jo vetëm këtu në trojet e Shqipërisë Etnike, por edhe në diasporën shqiptare,
si edhe më gjere, te të gjithë aleatët tanë në botë.

Prandej, përmes ketij NJOFTIMI PUBLIK (TE JASHTZAKONSHEM) e ftoj gjithë masmedian e shkruar dhe elektronike shqiptare të Tiranës dhe më gjerë, që nëser (30 tetor 2007) në ora 8.30 të vijnë në Konferencën për shtyp, që do ta organizoj te lokali i lagjes së Pallateve Hawai (përballë Kopshtit Kristal) të
Komuna e Parisit (Tirana e Re), ku do të shpalos qendrimet e fundit të FBKSH-së për situatat aktuale në hapësirat shqiptare, dhe me theks të veēantë në Kosovë.

Zëdhënësi Politik i FBKSH-së,
Mr. Gafurr ADILI (d.v.).
E-maili: gafurradili@hotmail.com


Tel.: 00355 (0) 69 273 56 56
Tirane, 29 tetor 2007.


 

 

Faqe: [1] 2 3 4 5 6 ... 8