Profile of fjalaime

×

Permbledhja

fjalaime Zërist

Stats for fjalaime
Posts:   4 (0.001 per day)
Data e regjistrimit:   28-09-2011, 10:27:25
Last Active:   21-04-2012, 02:40:37
Age:  
  • Fjala Ime
Offline Offline

Messages - fjalaime

1
Zeri.tech / Top 100 faqet shqiptare [sipas fjalaime.ch]
« ne: 16-04-2012, 17:30:56 »
O fjala juaj do isha kurioz te dija nga ju/ ti (nese mundeni sigurisht): Se si e keni nxjerr kete lloj rezultati?

Faleminderit!

Mendoj se më herët në koment u kam shkruar rreth kësaj çështje megjithatë, po e bëj më të qartë.

Lista formohet duke marrë parasyshë disa karakteristika dhe matës . Kuptohet përmes burimeve sa më të besueshme të informacioneve në internet psh sic janë përllogaritjet e mundshme përmes bazës logjike të wolframalpha.com.

Karakteristika e parë që merret parasysh për të eliminuar faqet është vizitueshmëria. Të gjitha faqet që njoh e që ndërkohë gjej (tani rreth 1000 faqe) i fus nën këtë kriter. Kështu për të përpiluar Top 50 faqet, rreth 100 faqe në "kokë" të listës së këtij kriteri pastaj i trajtoj me të gjitha kriteret tjera.

Kriteret që i marr parasysh janë: vizitueshmëria, shpërndarja e materialeve, vlera e emrit, stabiliteti i vizitave në afat të caktuar, shpërndarja e nyjeve nëpër disa motor kërkimi, madhësia e bazës së materialeve, ...

Nga kjo mund të shihet se nuk përpilohet lista e 50 faqeve më të vizituara, por lista e faqeve më me vlerë për një afat të caktuar kohorë (sepse në përpilimin listës së faqeve më të vizituara atëherë lëvizja e faqeve është e madhe dhe gjasat për rezultate të pa sakta janë më të mëdha)

Për fund, si përsëritje, lista nuk vë në marketing asnjë nga faqet, mban neutralitet dhe nuk është 100 % e saktë. Këtë nuk arrinë dot të e bëjnë baza të mëdha të të dhënave si Google, Microsoft, Amazon, e si do ta bënte Fjalaime.ch. Megjithatë, lista është stabile sepse kombinon mbi 20 burime të dhënash.

2
Zeri.tech / Top 100 faqet shqiptare [sipas fjalaime.ch]
« ne: 15-04-2012, 23:26:57 »
Fjalaime.ch freskon listë e top faqeve shqiptare, por fatkeqësisht duke e zvogëluar (për shkak të rritjes së efikasitetit në analizë)  në vetëm Top 50 faqet shqiptare. http://fjalaime.ch/top-50-faqe-shqiptare/

3
Zeri.tech / Top 100 faqet shqiptare [sipas fjalaime.ch]
« ne: 28-09-2011, 11:11:55 »
whitesnake - ky do të jetë komenti im i fundit mbi këtë çështje. Sipas teje mund të jetë e pa logjikshme dhe fyese puna e faqeve që ti përmend dhe të tjerat që ti nuk pëlqen dhe ti nuk mendon se duhet të gjenden diku në listë.
E kuptoj entuziazmin tënd, sepse për ty faqet mund të jenë të pa njohura dhe të pa pëlqyera kështu që të duket se sikur ti nuk i viziton ato faqe, askush tjetër nuk i viziton.

Për hir të sinqeriteti në përpilimin e listës dhe për hir të lexuesve të cilët dëshirojnë të njohin më shumë faqe shqiptare, unë e potencoj edhe një herë se lista nuk ka asnjë qëllim marketingu. Pastaj, jo vetëm ti, whitesnake, ke përvojë me internet dhe me çështje interneti kështu që nuk duhet të fyesh punën e të tjerëve me pretekst të mbrojtjes të së vërtetës.

Sa i përket doubleclick ad-planner nga Google, ka të metat e veta siç kanë edhe vlerësuesit tjerë, kështu që nuk e ke me të drejtë dhe është manipulim nëse thua se është vlerësuesi i cili duhet përcjellë. Edhe vlerësuesit të cilët unë marr parasysh kanë të metat e veta, por unë kombinoj vlerat e arritura, i harmonizoj me një parametër të caktuar dhe e vë listën relative të faqeve shqiptare.

Sido që të jetë, nuk do të ishte logjike të mos kishte reagime të këtilla, fundja unë kam përvojë më lexues të tillë të cilët kanë pikëpamjet dhe interesat e veta. Kjo nuk do të më pengojë të ndihmoj lexuesit edhe më tej. Kështu që mund të përcillni listën, nëse dëshironi, edhe në freskimet e ardhshme.

Për hir të sinqeriteti ndaj jush, ju them që kishit të drejtë që gen.al nuk duhej futur në listë sepse nuk ishte faqe që duhej futur. Faleminderit për reagimin për këtë faqe.

Përshëndetje.

4
Zeri.tech / Top 100 faqet shqiptare [sipas fjalaime.ch]
« ne: 28-09-2011, 10:38:39 »
Përshëndetje,
nuk është lloj i komunikimit të cilin e pëlqej për të bërë një pune, megjithatë shkrimet këtu më detyrojnë që së paku të them dy fjalë rreth listës dhe reagimeve.

whitesnake - fjalaime.ch nuk i mban anën asnjërës nga faqet në listë. Do të ishte e pa logjikshme të bëhej një manipulim i vetes sime dhe e lexuesve. Fundja, lista nuk bëhet për asnjë interes, por vetëm si listë informuese për vizitorët të cilët për shumë nga faqet as nuk kanë dëgjuar ndonjëherë. Akuzat tuaja, për manipulim, janë të pa baza dhe fyes. Mos përdorimi i një vlerësuesi dhe përcjellësi si adplanner mund të jetë dobësi megjithatë nuk paraqet manipulim, sepse merren parasysh 8 vlerësues për një radhitje e cila bëhet (faqet mund të ekzistojnë e të mos jenë në listë meqë nuk i njoh të gjitha faqet). Për fund, lista gjenerohet dhe përmirësohet për gati 1 vit, kështu që për të parë nëse është manipulim, apo tentim për të sjell diçka të dobishme për lexuesit duhet të përcillje versionet. Kjo nuk është listë e vjedhur, por e përpiluar me mund të sinqertë.

UrL - faqja që ju përmendët, ekziston në listë. Dhe siç ceka më sipër, fjalaime ska asnjë qëllim marketingu, sepse ne nuk njohim asnjë nga edituesit e faqeve, fundja shumë nga faqet nuk i kam njohur fare para fillimit të përpilimit të listës.

Faqe: [1]