Profile of haxhaxh11






Permbledhja

haxhaxh11
Zërist
Send PM
Offline Offline
Posts:   1 (0.000 per day)
Data e regjistrimit:   16-01-2008, 22:38:35
Last Active:   30-01-2008, 01:32:01

Messages - haxhaxh11

1
Forumi Islam / Molla Sula shkatëron Bashkesine Islame
« ne: 30-01-2008, 01:28:05 »
Molla Sula shkatëron Bashkesine Islame

Lënda ; Urime 1 vjetorin

22-09-2006 22-09-2007

Me të vërtet nuk po dimi prej ku të fillojmë ta shkruajm këtë letër exselenca juaj z.reis el ullema kryetar I BFI-së jeni tepër I preokupuar me defekte objective dhe subjective.

Ne e dimë shumë mirë se si ju u ulët në atë vend të bukur, duke i mbyllur dyert e Muftinive pse nuk jepnin nënshkrim për ti mbajtur zgjedhjet për kryetar, duke ju kërcënu muftive dhe antarëve të kuvendit me grupën e kondovës të Agim Krasniqit, por ne edhe atë e dimi që opinioni nuk e dinë se involvimi I tyre ka qenë me pazarllëk për të cilën ju edhe sot e paguani dhe e paguajnë besimtarët, por ju mos haroni se keni thënë se pas ardhjes suaj për kallashët nuk dotë ket vend në BFI por ajo nuk ndodhi se ajo prap është active.

Tani dotë flas për atë se qka keni bërë ju dhe njerëzit e zgjedhur tuaj që udhëhiqni edhe më tutje me institucionin paradoksal. BFI - BI

Së pari ju rikujtoj se ju z.të nderuar pastruat Bfi-në në mënyrë të paparë më herët larguat njerëz të mirë, aftë, shkathët për punë pa vendim të rijasetit, por gjithë puntorët nuk I larguat edhe më tutje aty me juve han bukë z.Jakup Selimovski, Ali Baragoni etj pse këta persona nga BFI-ja nuk I larguat, parashtrohet pyetja në interes të kujt ata aty qëndrojnë dhe veprojnë. Po kush janë ata ju më mirë e dini!!!

Pastaj punësuat njerëz nga teritoret e Muftinive pa parashtruar kërkesë deri te organet dhe antarët e Muftinive (Pronë e Babës), se askush juve dhe këtyre njerëzve nuk ja u ka prishur kurrë Saddamit, Titos dhe Mau Cetungi e tjerë ,Por për ta tregu vehten se sa naiv jeni e xhahil kur dilni para ekraneve dhe ju drejtoheni besimtarëve e mendoni se besimtarët nuk e njohin truprojen tënd (alkoholiçarin I cili nuk din as të falet) QELIN I cili ja u siguron prapanicën se mos vaj halli dikush… për truprojën e dytë dotë flasim në letrën tjetër.

Poashtu kur jemi te punsimet mundemi të flasim dhe tju tregojmë se ju e shkelni kushtetun e Bfi-së pa mëshirë në Fshi, Medrese si të meshkujve ashtu të femrave, rijaset, konkretisht bëhet fjalë për menaxhimin e punëve dhe puntorëve,poashtu do të potencoj edhe kët se ju z.kryetarë jeni bërë si biber në disa muftini për disa Mufti, kemi shumë shembuj por disa do tu a rikujtojmë,rasti i Tetovës, punsimi I sekretarit Xhemo Feratit në muftinin e Shkupit, rasti i Gostivarit dhe disa raste tjera në disa muftini e posaqërisht në Muftinin e Shkupit e tjer.

T`ju rikujtojmë se ndoshta keni haru se sa sektore të zbrazura keni në atë BFI paradoksal tju njoftoj me sektoret e zbrazura për momentin, e për disa prej fillimit të mandatit zëven.reis el ulema, drejtor I shoqatës së ulemave, drejtor sektori juridiko finansiar, drejtor culture e më në fund drejtor medrese por ka edhe tjerë ….

Do të shkojmë pak në medresenë e Sillares pse I themi kështu sepse aty janë punësuar gjithë intelektualët e fshatit kanë mbetur vetëmse ovqari dhe veterinari.

Do të shkojmë te FSHI-ja dhe dot ju pyes pse deri sot nuk u zgjodh dekani? Kush ju pengon prej kujt u frigoni ?ose na tregoni se me ket person ma lehtë e keni të manipuloni, apo keni ndonjë pazarllëk që ne nuk e dimi ?

Tani do tju tregojmë se çfarë sekretari gjeneral keni z.Reis el ulema (afrim Tahiri por ai është nexhis) a e dini ju se ky person ka punuar në një shoqat sigurimi të jahudive dhe se atje ka punësuar musliman por edhe hoxhallarë e prej tyre janë disa puntorë të BFI-së, ndoshta edhe mos qofshi të gjith bashkë me juve dhe se për atë shoqatë nga ministria e punëve të mbrendshme është hapur hetim për mashtrim dhe vjedhje dhe kërkohen personat e invollvuar aty.

Ajo çka gjithë opinioni e posaqërisht shumica e hoxhallarëve e dinë se ai ka bërë punsimin e njerëzve në BFI me pazarllëk ata të regjistrohen – antarsohen në shoqatë, e pastaj ai ti punson në BFI pas këtij shkrimi nuk keni çka të presni më z.kryetarë duhet këtij personi ti ja mbledhni këmbët dhe kokën.

Mos të harojm të përmendmi poashtu ndryshimin e kushtetutës rregulloren e punës dhe të punsuarve e cila u deshte të jet gati nga sekretari gjeneral I juaji por ai nuk ka kohë të miret me këto punë gjithë atë e dimë dhe e kemi të njohur njeriu është I angazhuar edhe me punë private shtetërore pas orarit të punës!!!???

Tani do të shkojmë te Kuvendi I BFI ju e dini se ju keni një kuvend I cili nuk funksionon z.kryetar por haroni se mos funksionimi I tijë juve ju ngarkohet dhe se ju jeni ai I cili e keni bllokuar,por ju haroni se injorimi I atij kuvendi është injorim I vetvetiut se ai ju ka zgjedhur si të keni haruar,në bazë të kushtetus të gjithë e dimë se kuvendi më së paku dy herë në vit duhet të mblidhet?

Pak do të flasim për rijasetin të cilin ju me një kohë e njihnit si rijaset I egër (në deklaratat e juaja për një gazet të përditshme) e sot e keni zbut dhe disa mufti aty I keni bërë si kuklla për to do të flasim letrën tjetër, sepse muftitë ndëgjojnë dhe punojnë në interes tëndin e jo të BFI-së, kur doni ju konvokoni mbledhje me nevojë ose pa nevojë askush nuk të kundërshton, e me sa duket konvokon mbliedhje vetëmse kur është në pyetje Haxhi e pas mbledhjes (I shet haxhitë, politikë komuniste dhe e vjetër), a mendoni se kjo dot ju falet, ne e dimë se aty është profiti I dyfisht institucional dhe privat, por e dimi edhe një se si vitin e kaluar na humbën mbi 100 haxhi ???? për shitjen e haxhive për vitin 2007 dotë flasim në letrën tjetër më gjerë dhe me argumente.

Poashtu të përmendim rrastin e kurbaneve dhe lëkurave se si i keni shitur dhe pse ata kurbana I keni therur në Strumicë e jo në ndonjë qytet Musliman se ju jeni shumë patriot sa e dimi ne !!!???.....

Këta ishin disa vërejtje kemi edhe tjera por ato do ti lëmë për të shiquar situatën se si do të zhvillohet dhe ashtu do të reagojmë por me shujt assesi se koha nuk na premton që ti bëjmi dikujt qejf ose punojmë dhe hecim para ose shkojmë në shtëpi dhe askend nuk e gënjejmë, gënjejmë ,gënjejmë….


Shërimi

Së pari të rregulloni punën me zotin dhe të takoheni më shpesh mbrenda javës e jo vetëmse ditën e xhuma kjo vlen për gjithë puntorët e rijasetit.

Të përpiqeni deri në maksimum ta respektoni kushtetutën e hartuar nga ju.

Të respektoni gjithë organet e BFI-së dhe vendimet e marura nga ato organe edhe në qoftë se bien në kundërshtim me ideologjinë dhe interesin tuaj.

Të bëni reduktimin e rijasetit dhe të punsoni hoxhallarë të cilët së pari i frigohen Allahut e pastaj me aktivitetin e tyre do tu a zbardhin fytyrën.


Kët letër të hapur e kemi dorëzuar në disa muftini për freskim dhe pregaditje, poashtu disa antarëve të kuvendit të BFI-së, poashtu e njëjta gjindet në disa internet faqe.


Ve selam alejkum ve rahmetu Allahi ve berekatuhu


Kët letër e kanë shkruar disa hoxhallarë (bamirës) nga disa muftini në letrën tjetër inshalla do të paraqitemi me emra dhe mbiemra.

Faqe: [1]