Show Posts - M A X

×

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - M A X

Faqe: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 1020
126
Bota Sot / Racizmi në nivele të larta ne Europe
« ne: 22-03-2021, 00:31:20 »
Barazia është një shtyllë qendrore e rendit evropian të pasluftës, por racizmi strukturor dhe institucional vazhdon në shumë vende evropiane. Dunja Mijatoviç e Këshillit të Evropës thotë se është koha për të trajtuar pabarazinë racore.

Të gjitha qeniet njerëzore kanë lindur të lira dhe të barabarta në dinjitet dhe të drejta. Vetë ky parim, i pranuar në Deklaratën Universale të të Drejtave të Njeriut, ishte në qendër të rindërtimit të Evropës pas Luftës së Dytë Botërore dhe është themeli i sistemit ndërkombëtar të të drejtave të njeriut.

Për fat të keq, njerëzit e zinj shpesh nuk trajtohen si duhet. Megjithë progresin e arritur në fushën e barazisë dhe mosdiskriminimit, ata ende i nënshtrohen racizmit strukturor dhe institucional në shumë vende evropiane.

Nëse jeni i zi, ka më shumë të ngjarë të përballeni me diskriminim në tregun e punës, në arsim, kujdes shëndetësor dhe strehim, dhe të ndaleni dhe kontrolloheni nga policia.

Megjithëse shumica e shteteve evropiane nuk mbledhin të dhëna mbi diskriminimin racor, disa raporte japin një paraqitje të shkurtër të përmasave të problemit.

Në Francë, një sondazh i autoritetit të pavarur Defenseur des Droits (Mbrojtësi i të Drejtave) tregoi se të rinjtë me origjinë arabe dhe afrikane kishin 20 herë më shumë gjasa të ndaloheshin dhe të kontrolloheshin sesa çdo grup tjetër meshkujsh. Probleme të ngjashme u identifikuan në vende të tjera, duke përfshirë Belgjikën, Danimarkën, Qipron, Irlandën, Italinë, Spanjën dhe Mbretërinë e Bashkuar, sipas Equinet, Rrjeti Evropian i Organeve të Barazisë.

Në Rusi, një raport nga OJQ Levada Center, i porositur nga Kongresi Hebre Rus tregoi negativitet të shtuar ndaj njerëzve të zinj ose “migrantëve nga Afrika”, ndërsa në Finlandë, një raport i vitit 2017 mbi diskriminimin e përjetuar nga njerëzit me origjinë afrikane zbuloi se shumica nga të anketuarit përballen me diskriminim të rregullt.

Një raport i fundit parlamentar në Mbretërinë e Bashkuar theksoi se shkalla e vdekjes për gratë e zeza në lindje është pesë herë më e lartë se për gratë e bardha dhe se më shumë se 60% e zezakëve në Mbretërinë e Bashkuar nuk besojnë se shëndeti i tyre është i mbrojtur në mënyrë të barabartë nga Shërbimi Shëndetësor Kombëtar (NHS), krahasuar me njerëzit e bardhë.

Ndikimi në arsim, trajnim

Sondazhi i fundit nga Agjencia e të Drejtave Themelore të BE-së mbi këtë temë tregon se 18% e të anketuarve të moshës 16 deri 24 vjeç nuk janë as në punë të paguar, as në arsim ose trajnim, me ndryshime thelbësore midis vendeve. Ai gjithashtu tregon se një në pesë të anketuar me origjinë afrikane ndjehen të diskriminuar në mënyrë raciale në qasjen e tyre në strehim.

Në një sondazh të botuar në vitin 2018 nga Komisioni Irlandez për të Drejtat e Njeriut dhe Barazinë, zezakët u zbuluan se ishin në disavantazh në hyrjen në vendet kryesore, pavarësisht nga kualifikimet e mira.

Dhuna fizike dhe verbale është një problem tjetër me të cilin përballen njerëzit e zinj. Në Portugali, mbrojtësit e të drejtave të njeriut dhe ligjvënësit me prejardhje Afrikane u sulmuan dhe morën kërcënime me vdekje. Ish-ministrja italiane e integrimit, Cecile Kyenge dhe ish-ministrja franceze e drejtësisë Christiane Taubira, kanë qenë vazhdimisht në shënjestër të sharjeve raciste.

Mohimi i përhapur

Unë shoh një vazhdimësi midis kësaj situate dhe padrejtësive që njerëzit e zinj në Evropë kanë vuajtur për breza të tërë, shkroi për Deutsche Welle Dunja Mijatoviç e Këshillit të Evropës. Megjithatë ka një mohim të gjerë të këtij problemi.

Premtimi i paprekur i barazisë tradhton një traditë të gjatë politike, filozofike dhe gjyqësore që vendos barazinë në zemër të demokracive evropiane. Si Gjykata Evropiane e Drejtësisë dhe Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut, si dhe Komiteti Evropian i të Drejtave Sociale dhe organet e traktateve të KB, kanë një praktikë gjyqësore të pasur mbi zbatimin e këtij parimi.

Megjithatë, shtetet duken të ngadalta për të frenuar praktikat diskriminuese që i mbajnë njerëzit e zinj si qytetarë të klasit të dytë në shoqëritë tona.

Për ta kthyer situatën, vendet evropiane duhet ta bëjnë luftën kundër racizmit dhe diskriminimit racor një përparësi kryesore.

Trajtimi i racizmit përmes legjislacionit, arsimit

Duhen trajtuar rrënjët e racizmit kundër njerëzve të zinj dhe të adresojnë trashëgiminë e së kaluarës koloniale dhe skllavërinë historike. Është gjithashtu e nevojshme të luftohet kundër gjuhës së urrejtjes dhe krimeve raciste në mënyrë më sistematike. Një fushë tjetër thelbësore e ndërhyrjes është policia. Shtetet duhet të heqin dorë nga profilizimi racor dhe mosndëshkimi për krimet raciste të kryera nga agjentët e zbatimit të ligjit.

Ligji dhe praktikat gjithashtu duhet të forcohen për të siguruar barazi në qasjen në arsim, punësim, strehim dhe kujdes shëndetësor.

Sidoqoftë, ndryshimi nuk arrihet vetëm përmes legjislacionit. Përpjekjet në arsim janë thelbësore. Kurrikulat shkollore duhet të pasqyrojnë më mirë historinë dhe trashëgiminë kulturore të njerëzve me origjinë afrikane dhe kontributin e tyre në zhvillimin e shoqërive tona.

Nuk ka mungesë të mjeteve ligjore, profesionale dhe financiare për të arritur të gjitha këto. Ajo që mungon është vullneti politik.

Vendet evropiane nuk duhet të injorojnë Afrofobinë. Highshtë koha që ata të veprojnë për të ngushtuar hendekun midis premtimit të barazisë për të gjithë dhe realitetit. /Përshtatur nga Deutsche Welle

127
Tema Interesante / Nje koncept i ri per turizmin
« ne: 22-03-2021, 00:29:58 »
 

Turistët në Itali së shpejti do kenë mundësinë të lëvizin me taksi fluturuese dhe të përjetojnë një përvojë luksoze të ngrënies në eko-kulla. Të shijojnë një vakt të mirë me pamje panoramike.

Ky koncept i ri për turizmin, vjen si rezultat i një bashkëpunimi midis kompanisë së avionëve pa pilotë Ehang Holdings dhe arkitektëve nga Giancarlo Zema Design Group me bazë në Romë.

Secila prej kullave të quajtura ‘vertiporte’, do të lejojnë që taksitë e ajrit të ulen vertikalisht në tarracën e tyre, një ambient eko-miqësor i mundësuar nga energjia e gjelbër.

Pas konsumimit të një vakti të kushtueshëm dhe marrjes së pamjeve panoramike, makinat fluturuese do t’i çojnë vizitorët në një fluturim piktoresk deri në hotelet e tyre.

Sipas dizenjatorëve, dizajni unik i kullave vertiport është frymëzuar nga Baobab, një pemë jetëgjatë e Afrikës dhe këto kulla do të ndërtohen nga një kombinim i drurit dhe çelikut të laminuar.

Brenda secilës kullë do të ketë një kafene, një dhomë pritjeje dhe një restorant panoramik. Ndërkohë tarraca e kulmit në majë të secilit vertiport do të jetë e pajisur me panele diellore që nuk rrëshqasin, të afta të gjenerojnë më shumë se 300 kilovat energji çdo ditë.

128
Në këtë kohë pandemie dhe krize ekonomike duket se Kryeministri Rama e ka të vështirë t’u shesë shqiptarëve arritjet e qeverisë së tij si justifikim për një mandat të tretë. Përballë një sistemi shëndetësor të kolapsuar deri në atë pikë sa qytetarët preferojnë të vdesin në shtëpi në vend që të shkojnë në spital, programi i qeverisë Rama për të ndërtuar një aeroport për çdo qytet duket se nuk po ngjit.

Në këto kushte, Kryeministri ka lënë mënjanë propozimet dhe po e fokuson fushatën te sulmi ndaj opozitës. Më shumë se arritjeve të qeverisjes, Rama thekson faktin se nuk ka kush ta bëjë Shqipërinë përveç tij dhe PS-së. Është një pranim publik i pakënaqësisë së thellë me qeverisjen aktuale që u thotë qytetarëve “e dimë se jeni të pakënaqur, por s’ka kush t’ju qeverisë tjetër, na duroni se ne jemi e keqja më e vogël”.

Në këtë fushatë negative ka një hipokrizi të trefishtë. Së pari, vendosja e sulmit ndaj LSI-së dhe Metës në qendër të fushatës ndërkohë që Rama jo vetëm e ka ricikluar, por edhe po e riciklon LSI-në si fenomen në zgjedhjet aktuale. Së dyti, sulmi seksist ndaj kandidateve gra të opozitës, teksa Rama prezantohet si politikan progresist që stimulon pjesëmarrjen e grave në politikë, tregon se emancipimi i tij është thjesht fasadë. Së fundmi, Rama sot po sulmon opozitën si një plaçkë e vjetër politike, ndërkohë që oferta e tij qeverisëse po riciklon dhe legjitimon të kaluarën tonë të dhimbshme komuniste.

Deklarata e Ramës se synon të çojë për skrap LSI-në, është hipokrite, jo vetëm sepse fsheh rolin e tij në legjitimin dhe riciklimin e Metës, si në qeverisje edhe në Presidencë, por mbi të gjitha sepse vazhdon të riciklojë këtë fenomen mjaft negativ në listat e kandidatëve për deputete që u ofron shqiptarëve.

LSI përfaqëson kapjen dhe përdorimin e pushtetit për interesa personale nëpërmjet krijimit të marrëdhënieve klienteliste me elektoratin pa asnjë dimension ideologjik, historik apo social.

LSI do të thotë reduktimi i politikës në pazar dhe i qytetarit në klient. Ndaj, ajo nuk mund të reduktohet thjesht te Meta apo Kryemadhi.

LSI është edhe Lefter Koka, edhe Nasip Naco, ministra dhe figura të rëndësishme të LSI-së. Sot, të dy janë kandidatë për deputetë të PS-së. Pra, për të çuar për skrap individët Meta dhe Kryemadhi, Rama po riciklon fenomenin LSI duke kandiduar dy nga simbolet më të rëndësishme të tij.

E njëjta gjë ndodh edhe me sulmin seksist që Rama ndërmori kundër kandidates së PD-së, Grida Duma. Imazhi pornografik që Kryeministri përdori për të sulmuar një femër në skenën publike, nuk degradon Gridën, por imazhin emancipues dhe modern të vetë Kryeministrit. Ndaj promovimi që ai u bën kandidateve femra brenda qeverisë dhe partisë së tij duket më shumë si hipokrizi elektorale sesa politika të mirëfillta emancipuese.

Por nuk është vetëm maskilizmi që rrëzon imazhin që Rama do të projektojë si një politikan modern, i cili i përket së ardhmes përballë një opozite demode që i përket të kaluarës. Kandidimi i nostalgjikëve të komunizmit si Luljeta Bozo që udhëheq listën e Tiranës dhe një kryetar Parlamenti si Gramoz Ruci, ish-ministër i Brendshëm i diktaturës, tregojnë qartë se Rama po riciklon të kaluarën ndërsa na fton të votojmë për të ardhmen. /panorama/
Bledi Kajsiu

129
Gjeografia e Shteteve / Islanda, ishulli buzagaz
« ne: 22-03-2021, 00:25:00 »
 

Për dallim nga vendet e tjera të botës që po luftojnë për vaksinimin e qytetarëve, izolimin, valën e re të epidemisë me variantet e reja të coronavirusit, një shtet i vogël ishullor jeton pothuajse sikur të mos ekzistonte fare COVID-19.

Nxënësit janë në bankat e tyre shkollore, kafiteritë dhe restorantet janë të hapura e turistët gjithmonë të mirëpritur.

 Bëhet fjalë për Islandën që falë programit të suksesshëm të testimit dhe vaksinimit, qeverisë transparente dhe qytetarëve të disiplinuar, ka arritur ta vë nën kontroll pandeminë dhe t’i rikthehet rimëkëmbjes ekonomike.
 Nga fillimi i pandemisë, në Islandë janë të regjistruar vetëm 29 të vdekur dhe 6.083 të infektuar me COVID-19. Sipas të dhënave të Agjencisë Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC), për 14-ën ditë numri i të infektuarve në 100 mijë banorë është vetëm  4.12, derisa përqindja mujore e rasteve të reja me coronavirus në Evropë sillet rreth 300. E përqindja e vdekjeve si pasojë e COVID-19 prej javësh është zero.
Ekzistojnë disa faktorë të rëndësishëm që kanë çuar në këtë drejtim, që Islanda kurrë nuk është detyruar t’i nënshtrohet masës së izolimit, kurse kufijtë e saj i ka hapur për turistët kah mesi i qershorit të vitit të kaluar.
E faktori me sa duket më i rëndësishmi ishte izolimi. Ky shtet ishullor gjendet në pjesën veriore të Oqeanit Atlantik me një popullsi prej rreth 350 mijë banorë, dhe përparësitë natyrore konsiderohen si bonus kur bëhet fjalë për menaxhimin e pandemisë.

Kryeministrja Katrín Jakobsdóttir, beson se largësia e ishullit me vendet e tjera, megjithatë nuk ka qenë e mjaftueshme që të zbusë virusin.

“Nëse mendoj për këtë pandemi, ajo çfarë më së shumti bie në sy është mënyra se si opinioni në Islandë ka marrë pjesë në gjithçka. Njerëzit vërtetë filluan t’i besojnë këshillave të ekspertëve dhe shkencëtarëve duke ndërruar kështu edhe sjelljet e tyre. Respektojnë dhe i përmbahen masave”, ka thënë Jakobsdóttir gjatë një interviste dhënë për NBC.

Kryeministrja islandeze këtu mendon edhe për turistët që në masë të madhe respektojnë masat për parandalimin e përhapjes së mëtejme të coronavirusit, para hyrjes në këtë vend. Të gjithë ata që hyjnë në këtë shtet duhet të tregojnë testin negativ PCR, të testohen në port dhe më pas sërish të testohen pas pesë ditëve që i kalojnë në karantinë.

“98 për qind e njerëzve shkojnë për t’u testuar për të dytën herë. Mendoj se është një rezultat i shkëlqyer”, ka shtuar kryeministrja islandeze.

Megjithatë ata që janë vaksinuar plotësisht apo që janë infektuar më herët me COVID-19, nuk kanë nevojë të karantinohen. Islanda deri më tani ka vaksinuar afro 13 mijë banorë, e rreth 34 mijë tjerë kanë marrë të paktën njërën dozë, kurse pritet që edhe 21 mijë tjerë t’i nënshtrohen procesit të vaksinimit.

Epidemiologu kryesor islandez Thorolfur Gudnason, së fundmi pati deklaruar se tani më e rëndësishme është parandalimin i valës së re të infeksionit, në momentin kur vendi po vazhdon të hap edhe më shumë kufijtë e saj.

Edhe pse Organizata Botërore e Shëndetësisë nuk e mbështeste idenë e pasaportave COVID, epidemiologu islandez ka theksuar se beson se është një ide e drejtë sepse ka parë mjaft rezultate preliminare nga vendet siç është Izraeli, që ka vaksinuar pjesën më të madhe të popullatës.

“Në njëfarë mënyrë duhet të hapim kufijtë. Këtë po mundohemi ta bëjmë në mënyrë shkencore”, ka shtuar Gudnason.

E se Islandës i pëlqen të mbështetet në shkencë, e ka treguar dy muaj më parë kur u përhap lajmi se ata kishin renditur gjenetikisht të gjitha rastet me COVID-19 nga fillimi i pandemisë.

Renditja e viruseve është thelbësore për të lehtësuar luftën me variantet e reja dhe për të monitoruar pandemitë. Islanda vendosi t’u japë besimin ekspertëve të kompanisë biofarmaceutike deCODe Genetics, që ka analizuar çdo test pozitiv të coronavirusit në këtë vend. Kjo është arsyeja që në ishull e dinë që nuk ka variant të virusit nga Afrika e Jugut dhe se ata kanë pasur rreth 60 raste të infektimit me llojin britanik.

Këto të dhëna i mundësojnë qeverisë që në mënyrë precize të përcaktojnë masat e luftimit të përhapjes së mëtejme të coronavirusit, por që edhe të mos ndodh hapja e parakohshme.

Masat epidemiologjike janë zbutur gradualisht në katër faza, kurse transparenca e qeverisë që është mbështetur në shkencë e fakte të verifikuara, ka bërë që qytetarët t’i pranojnë më lehtë masat.

Shkollat janë hapur kah mesi i gushtit, e në tetor edhe pishinat, restorantet, baret, kurse nga janari edhe palestrat. Maskat dhe distanca fizike është e obliguar në hapësirat publike dhe trafikun urban.

Solidariteti është edhe një prej faktorëve që ka mundësuar që shkollat të mbesin të hapura. Në fakt, derisa është menduar nëse duhet mbyllur shkollat, kryeministrja ka pasur parasysh edhe pasojat që mbyllja e tyre do të mund t’ju shkaktonte probleme grave që punojnë.

“Mendoj se nëse ekziston ndonjë leksion që mund ta marrin nga kjo pandemi, është rëndësia e gruas në tregun e punës në mbarë botën dhe në sektorin e shëndetësisë”, ka shtuar kryeministrja.

Por pavarësisht suksesit, ky vend është i kujdesshëm dhe paralajmëron se gjërat shpejt mund të ndryshojnë. Edhe pse kryeministrja islandeze është e kënaqur me punën që e ka bërë qeveria, ajo thotë se nuk ka kohë për pushim derisa ishulli po dridhet nga më shumë se 20 mijë tërmet. /Telegrafi/

130
Tema Aktuale / "Duan pune duke qendruar ne kafe"
« ne: 19-03-2021, 19:51:04 »
Gjatë prezantimit që i bëri shërbimeve online sot për qytetarët, kryeministri Rama përsëriti një ide të tij të vjetër të tij mbi përtacinë e shqiptarëve. E risolli kësaj here duke përmendur të huajt që përfitojnë nga kjo mungesë dëshire për punë e vendasve dhe po vijnë këtu, sepse sipas tij, shqiptarët preferojnë të qëndrojnë në kafe.


“Ka filluar ardhja e punëtorëve të huaj në një vend ku shumëkush ndër ata që thonë se duan punë, duke qëndruar në kafe, ka vende pune që po i marrin të huajt. Nuk është diçka që ndodh vetëm në Shqipëri, ndodh kudo, ka filluar të ndodhë dhe në Shqipëri do të jetë gjithmonë e më intensive, sidomos në shërbime” u shpreh Rama.Kjo nuk është hera e parë që kryeministri i mëshon idesë mbi stereotipin e shqiptarit që nuk e do punën. Pohimin e tij, të fiksuar tashmë prej vitesh e ka shpjeguar dhe sqaruar me motive të ndryshme. Disa vite më parë, nën presionin e premtimit për 300 mijë vende pune ishte akoma më i drejtpërdrejtë, por bënte një diferencë mes burrave dhe grave në punë.

“Burrat janë përgjithësisht dembelë dhe parazitë, kurse gratë janë përgjithësisht punëtore dhë të afta për të kompensuar parazitizmin e burrave të tyre. Mos më shikoni me habi. E ka thënë Çajupi shumë kohë më parë, atëherë kur të tjerët e dinin, por nuk guxonin ta thonin” shprehej Rama gjatë një aktiviteti për barazinë gjinore në vitin 2015, duke theksuar atëherë se “burrat shqiptarë dinë të justifikohen shumë mirë për gjërat që nuk i bëjnë, në diferencë nga grate”.

Idenë e shqiptarit që e përbuz punën, e përsëriti edhe në muajin shkurt të vitit 2016, por kësaj radhe e shpjegoi me mungesën e arsimimit, duke përdorur slloganin “vende pune ka, por nuk ka profesionistë”.

“Vende pune ka, nevoja për punë ka, por nuk ka profesionistë, zanatçinj që t’u përgjigjen këtyre nevojave. Po të shikojmë kompanitë e huaja që punojnë me energjinë, me naftën, teknikët e mesëm dhe inxhinierët i kanë ose të huaj, ose kur kanë mundur të kapin ndonjë nga ato kokrrat e enverit, sepse kanë ikur inxhinierët në Kanada. Dhe punojnë inxhinierët tanë në Kanada. Nuk gjendet në Korçe kasap. Si është e mundur që në Korçë të ketë 5 mijë kërkesa për punë dhe janë 6 mijë vende pune të të gjitha llojeve. Ka punë edhe në fason, patjetër, por unë ndjej neveri për ata njerëz që e përbuzin atë punë” thoshte Rama në 2016.

Në prill të po atij viti, kryeministri ishte në Panairin e Punës në Tiranë dhe foli për një dembelizëm masiv, por atëherë e shpjegonte këtë me pasojat që la qeverisja e Berishës.

“Në gjithë vitet që pararendën ardhjen tonë në qeveri, është sponsorizuar “dembelizmi masiv”. Është incentivuar “dembelizmi masiv” dhe mungesa e një strukture dhe infrastrukture. Mungesa e një mësimi profesional ka sjellë një rënie katastrofike të cilësisë dhe krahut të punës dhe një shkëputje shumë të madhe mes kërkesës dhe ofertës, mes aasaj çka biznesi ka nevojë, dhe asaj çka tregu i punëkërkuesve ofron” ishte deklarata e Ramës.

Në perceptimin e kryeministrisë, shqiptarët nuk ishin vetëm dembela. Shumica e tyre ishin edhe të pashkolluar, sepse siç shprehej Rama: “55% e punëkërkuesve thonë se nuk kanë profesion dhe janë me shkollë 9 vjeçare”.

Pas 8 vitesh në pushtet, kreu i qeverisë vazhdon ta mbrojë idenë e tij, se shqiptarët mes punës dhe kafes, zgjedhin këtë të dytën.©Lapsi.al

131
Tema Aktuale / Per nostalgjiket e Enverit
« ne: 19-03-2021, 13:11:55 »
 

Per nostalgjiket e Enverit kjo foto.
Koha kur u be shtet, u ndertuan uzina e fabrika, u zhduk malarja, analfabetizmi. Ku haej bio, kanceri e diabeti ishin aq te rralla si semundje sa sot nuk do besohej.
Nuk egzistonte droga, brenga e emigrimit e as nenat qe vuanin se nuk kishin femijen aty per cdo rast. Nuk egzistonte as pangopja si sot apo prostitucioni. Koha kur ishin te gjithe njelloj e per nje sebep merrnin rroba borxh, madje dhe artistet.
Lumturia dhe  begatia ndihej ne cdo cep.
Pastaj erdhi demokracia... dhe kuptuam qe nuk ishim aq te lumtur sa e dinim dhe as u be me mire.
Kuptuam se bota me gjithe ato te keqija qe ne si kishim, kishte ecur shume para nesh ne po te njejtat vite.

Burimi:
Kodi: [Zgjidh]
https://m.facebook.com/groups/1362125690559306/permalink/3521360704635783/

132
Tema Aktuale / "Duan pune duke qendruar ne kafe"
« ne: 19-03-2021, 13:10:00 »
 

Nuk ka se si te reagoj per Vucicin nje kryeminister qe urren qytetaret e tij. E telendisi rinine e beri te iki nga syte kembet e tani thote se duhet te vijne punetor nga jashte. Strategjia eshte e qarte: krijo klime shtypese per te larguar rinine dhe merri njerzit qe jane nen tyten e kallashit dhe bej qe te punojne si skllever me paga te ulta e orare te zgjatura ne kembim te mbijeteses, nderkohe qe ktij vetem oxhaku i kushton sac fiton shqiptari me rroge mesatare ne 5 vjet pune.

Ketu i vetmi njeri qe spunon eshte ky qe rri gjithe diten ne facebook duke akuzuar njerzit e duke treguar perralla me aeroporte e me autostrada, kur ne fakt ka ndertuar nje burg te madh me dyer te hapura ku njerzit te vetmen zgjidhje shohin largimin prej burgut.

Kodi: [Zgjidh]
https://www.facebook.com/1496781900623240/posts/2576174256017327/

133
Vipat Shqiptare / Roza Lati (Lajme, Info, foto, video)
« ne: 17-03-2021, 09:24:05 »
 

134
Vipat Shqiptare / Roza Lati (Lajme, Info, foto, video)
« ne: 17-03-2021, 09:23:54 »
 

135
Vipat Shqiptare / Fatima Ymeri (Lajme, Info, Foto, Video)
« ne: 17-03-2021, 09:23:05 »
 

136
Influencer / Blogger / Gresa Hoti (Info foto video)
« ne: 17-03-2021, 09:22:34 »
 

137
Vipat Shqiptare / Albana Osmani (Lajme, Info, foto, video)
« ne: 17-03-2021, 09:17:20 »
 

138
Vipat Shqiptare / Dua Lipa (Lajme, Info, Foto, Video)
« ne: 17-03-2021, 09:16:28 »
 

 

139
Influencer / Blogger / Erza Brahushi (info foto video)
« ne: 17-03-2021, 09:15:45 »
 

140
Vipat Shqiptare / Learta Jakupi (Lajme, Info, Foto, Video)
« ne: 17-03-2021, 09:15:12 »
 

141
Vipat Shqiptare / Valbona Peraj (Lajme, Info, Foto, Video)
« ne: 17-03-2021, 09:14:38 »
 

142
Influencer / Blogger / Evi Imami (info foto video)
« ne: 17-03-2021, 09:13:11 »
 

143
Influencer / Blogger / Milena Kanina (Info foto video)
« ne: 17-03-2021, 09:12:20 »
 

 

144
Influencer / Blogger / Milena Kanina (Info foto video)
« ne: 17-03-2021, 09:11:56 »
 

 

145
Influencer / Blogger / Klajda Gjosha (Info foto video)
« ne: 17-03-2021, 09:10:42 »
Kohe zgjedhjesh
 

146
Influencer / Blogger / Mani Saramati (info foto video)
« ne: 17-03-2021, 09:09:11 »
 

147
Influencer / Blogger / Mani Saramati (info foto video)
« ne: 17-03-2021, 09:09:02 »
 

148
Influencer / Blogger / Mani Saramati (info foto video)
« ne: 17-03-2021, 09:08:53 »
 

149
Teknologji Moderne / Zbulim i ri - Motori pa harxhime
« ne: 16-03-2021, 23:31:47 »
Ca u be, a u jetesua ky motor?😏

150
Muzika / Lajmet e fundit nga muzika
« ne: 16-03-2021, 20:40:09 »
Noizy reagoi pas diss-it që reperi Big Kik i bëri në emisionin “Gjoni Black” të Meriton Mjekiqit. Reperi shkroi se ai është larguar vetë nga grupi pasi hapi studion e tij dhe me këtë rast thumboi edhe moderatorin e emisionit. Noizy tregoi se Meritoni i ka shkruar 10 herë për ta ftuar në emision, por nuk e ka pranuar se nuk ia vlen.

Pas thumbave të njëpasnjëshëm në rrjete sociale, Noizy gjithashtu përmendi në këngën e re faktin që në emisionin e Meritonit, të gjithë mbajnë në gojë emrin e Noizy-t.

“Dhe sa për emisionin, ju falenderoj. Në çdo episod Noizy-t t’u ia marrë në gojë.”- shprehej ai, fjali që ndezi edhe më tepër gjakërat.

Madje, lufta plasi edhe mes Meritonit e Varrosit, kur ky i fundit publikoi në rrjete sociale bisedat me ish-partneren e moderatorit.

Situata duket e nxehtë dhe thumbat ende vazhdojnë në rrjete sociale.

Së fundmi, Meritoni ka ndarë një foto me ish-mikun e Noizy-t, reperin Escobars, i cili ka bashkëpunuar pak kohë më parë me Noizy-n. Mirëpo, marrëdhëniet e tyre u prishën.

Kjo foto është marrë si thumb për Noizy-n, ndërsa Meritoni shkruan më pas se nuk ka hedhur kunja për asnjë.

Gjithashtu, ai shton se ka bërë histori në hip-hop dhe nuk dëshiron që këtë fakt t’ia kundërshtojnë.

Faqe: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 1020