Show Posts - Ωμέγα

×

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Ωμέγα

Faqe: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 21
51
Panorama / Imazhe kombëtare shqiptare
« ne: 23-03-2021, 09:39:59 »
 

52
Artet e Bukura / Pikturat e Roberto Gammone
« ne: 23-03-2021, 09:28:41 »
Gjon Kastrioti II, i biri i Skënderbeut
 

53
Artet e Bukura / Pikturat e Roberto Gammone
« ne: 23-03-2021, 09:28:15 »
Gjergj Kastrioti
 

54
Artet e Bukura / Pikturat e Roberto Gammone
« ne: 23-03-2021, 09:27:56 »
Kjo eshte Donika Kastrioti, gruaja e Gjergj Kastriotit. Duket se piktori eshte frymëzuar nga fytyra e Emilia Clarke.
 

55
Artet e Bukura / Pikturat e Roberto Gammone
« ne: 23-03-2021, 09:24:56 »
 

Roberto Gammone eshte nje piktor i ri italian qe ben portrete ne vaj. Ajo qe me beri përshtypje eshte fakti se ka bere piktura shume te mrekullueshme te familjes Kastrioti.
Me shumë mund te gjeni ne profilin e tij ne IG
https://instagram.com/robertogammone

56
Panorama / Shtete dhe qytete!
« ne: 23-03-2021, 09:16:01 »
Prishtine, biblioteka kombëtare
 

57
Albanian Forums / Kosovo is Serbia?
« ne: 23-03-2021, 09:04:44 »
 

58
Tema Interesante / Kush eshte Filan Fisteku?
« ne: 23-03-2021, 09:00:32 »
Sot nga kurreshtja vendosa ta kërkoj identitetin e Filan Fistekut. Nga ajo që arrita të gjej është që Filani nuk është medoemos shqiptar, por Fisteku me siguri është shqiptar, me gjasë i Kosovës.

Nga informacionet që arrita të mbledh erdha në përfundimin që filani ekziston në Spanjë, Portugali, Amerikën Latine dhe Turqi, si dhe origjina e tij me gjasë është romake. Në spanjisht dhe portugalisht, Filani quhet Fulano. Në italisht, ekziston Filano (si një nga gjashtë emrat më të përdorur në Romën e lashtë), por vetë italianët nuk e përdorin më emrin Filano. Në vend të tij përdoren tre emra të tjerë nga të gjashtët: Tizio, Caio dhe Sempronio. Në turqisht përdoret falan filan, apo filanca.

Ajo për të cilën nuk arrita të gjej shumë informacione është mbiemri i Filanit. Në (disa pjesë të) Kosovë(s), mbiemri i Filanit është Fisteku/Fisteki dhe për këtë nuk arrita të gjej informacione në asnjë gjuhë tjetër. Prandaj vendosa të drejtohem drejt subit me pyetjet në vijim, si pjesë e mbledhjes së të dhënave:Si e ka mbiemrin Filani në qytetin tuaj të origjinës/apo ku jetoni?
A e di dikush origjinën e Fistekut? Apo ndoshta ndonjë deshifrim të kuptimit të fistekut, qoftë në gjuhën shqipe apo ndonjë gjuhë tjetër që e flisni?
PS. Duke u nisur nga kuptimi i emrit Filan (një emër shumë i shpeshtë në Romën e lashtë), emrat Max/Erika Mustermann në gjermanisht e John/Jane Doe në anglisht, në Kosovë emri i Filan Fistekut do të duhej të ishte Bajram/Fatime Krasniqi. Por sic po shihet, kemi mbetur pak me të vjetrën.

https://www.reddit.com/r/kosovo/comments/
m9hice/kush_e_njeh_filan_fistekun/

59
Panorama / Shqiperia magjepsëse
« ne: 23-03-2021, 08:56:07 »

Video fantastike të bëra me dron neper Shqipëri nga  Erald Halili. Me kete video Eraldi ka marre shume vleresime, madje edhe CEO i Facebook Mark Zuckerberg e ka lavdëruar personalisht.

61
Panorama / Prishtina pranvere 2021
« ne: 23-03-2021, 08:50:14 »
 

62
Panorama / Prishtina pranvere 2021
« ne: 23-03-2021, 08:49:38 »
 
 
 

63
Panorama / Prishtina pranvere 2021
« ne: 23-03-2021, 08:48:44 »
 

64
Panorama / Prishtina pranvere 2021
« ne: 23-03-2021, 08:48:09 »
Keto jane disa foto nga qyteti i Prishtinës këto ditet e para te pranverës.
 

Fotot janë publikuar fillimisht e subreddit r/Kosovo
 

65
Panorama / Bytha 🍑 Prapanica
« ne: 23-03-2021, 08:45:59 »
 

66
E Bukura / Gjoksi 🍒 femeror
« ne: 23-03-2021, 08:44:12 »
 

67
E Bukura / Gjoksi 🍒 femeror
« ne: 23-03-2021, 08:43:59 »
 

68
E Bukura / Bikini per vere 2021
« ne: 23-03-2021, 08:43:13 »
 

69
E Bukura / Ngjyra e Zeze 🎩
« ne: 23-03-2021, 08:42:46 »
 

70
Pyetper / Cfare te bejme kur na dhemb koka?
« ne: 17-03-2021, 18:41:24 »

71
Pyetper / Cfare te bejme kur na dhemb koka?
« ne: 17-03-2021, 18:41:04 »

72
Pyetper / Cfare te bejme kur na dhemb koka?
« ne: 17-03-2021, 18:40:45 »

73
Pyetper / Si gjendet perimetri i trekendeshit?
« ne: 17-03-2021, 18:39:58 »

74
Pyetper / Si gjendet perimetri i trekendeshit?
« ne: 17-03-2021, 18:39:47 »

75
Shkenca / Shtresa e ozonit
« ne: 17-03-2021, 18:38:40 »

Faqe: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 21