Profile of only the truth

×

Permbledhja

only the truth Zërist

Stats for only the truth
Posts:   144 (0.024 per day)
Personal Text:   Verdana
Data e regjistrimit:   19-10-2004, 23:08:29
Last Active:   07-08-2006, 14:37:09
Age:  
Offline Offline

Messages - only the truth

1
Teologjia / çfarë mendojnë te krishteret për Islamin
« ne: 29-07-2006, 07:57:55 »
 ne te krishteret i kemi menduar myslymanet gjithmonë si injorante e te prapambetur  e ne botë se i japim gocat për nuse,megjithëse gocat ndonjëherë ua marrim

Po me vjen keq pse po shkruani keso gjerash ti edhe disa te tjere;musliman e katolik.

Ne çdo vend te botes ka njerez te prapambetur ,çdo religjion i ka ata budallenjet e vet .
Shume njerez veçse e perdorin fene per te fyer te tjeret ,shume "besimtar" nuk dine asgje nga feja veçse ja fusin kot per qejfe te tyre.

Une ju kisha lutur te gjithe shqiptaret ne pergjithsi qe te respektojne njeri tjetrin dhe te martohen ndermjet vetit .

Une vete kam pare vajza shqiptare duke shkuar edhe me zezak (zulu),shpresoj se do te permiresohemi pakez se si ja kemi nisur ne sdo tna pastroj as edhe lumi i drinit (çashtu themi ne nga Kosova).

Duke i shiquar disa veçori te keqija qe po behen kohet e fundit ,mendoj se nuk do tna mbetet aç shume as neve dhe as juve per tu lavderuar per keso gjera çfare po postoni

Respekt per te gjithe ata qe e meritojn

2
Teologjia / Tradita e Profetit mbi 'Ehli-Bejtin'
« ne: 29-07-2006, 04:40:22 »
Fetfa të dijetarëve mbi Shijaat

Askush nga ju s'është me i ditur se  këta dijetarë.

Ibën Tejjmija në librin e tij Sarim el Meslul thotë: " Kush i bashkangjitet sharjeve dhe cenimeve se Alia është zot apo se ai ka qen pejgamber por Xhibrili a.s ka gabuar, nuk ekziston dyshim dhe as mëdyshje se ky person është Kafir, derisa nuk ka dyshim dhe as mëdyshje se personi i cili nuk i llogarit këta si kafira se edhe ai është Kafir"

Përsëri Ibën Tejjmije thotë: "Kush pretendon se pasi qe ka vdekur i Dërguari i Allahut se sahabet e kanë lënë fenë vetëm se një pakicë e vogël që kanë qëndruar në fe përafërsisht 12 persona dhe se shumica janë Fasika ( mëkatarë të mëdhenj) nuk ka dyshim se ky person është Kafir ngase përgënjeshtron citate të Kuranit, kush kënaqet me këta dhe i lavdëron, apo dyshon në Kurfrin e tyre, ai është kafir sikurse ata"


Talha bin Mutaraf thotë "Shijaat, nuk lejohet ti martojmë grat e tyre, dhe as ti hamë therjet (kurbanat) e tyre ngase janë felënësa (Murteda)" Shiko "Sherh Ibn Bata"


Sulejman bin Kerm thotë isha tek Abdullah bin Hasan bin Husejn dhe e pyeti një njeri se a duhet të dëshmojë për ndonjërin prej kibles tonë se është politeist, idhujtar? Tha po ata jan Shijaat, dëshmo se ata janë idhujtar, vallë si mos të jen idhujtar? Nëse i pyet a ka bërë mëkat Pejgamberi a.s. thonë po, e nëse ju thua a ka gabuar Aliu r.a. thonë; jo, (ndërsa)kush thotë kështu ka dal prej Islmait"


Imam Evzai thotë: " Kush e cenon dhe e shan Ebu Bekrin ka dal prej Islamit dhe gjaku i tij është Hallall."


Malik bin Ensi thotë: "Ai i cili i cenon dhe i shan shokët e të Dërguarit a.s. nuk ka pjesë në Islam."


Sufjan bin Ujejne thotë: "Nëse një zemër i urren shokët e të Dërguarit, ajo zemër edhe më shumë i urrën muslimanët."


Abdurezak San'ani thotë: "Shijat janë Kafira (pabesimtarë)."


Muhamed bin Jusuf el Ferjabi pasi që është pyet për një njeri i cili e shanë dhe e cenon Ebu Bekrin se a është musliman ka thënë: Jo ai është Kafir dhe nuk lejohet ti falet xhenazja."


Ahmed bin Hambeli është pyet për ata që e shajnë dhe e cenojnë Ebu Bekrin, Omerin dhe Aishen r.a. është përgjigjur: " Mendoj se nuk janë në Islam."


Ebu Muhamed Abdurahman bin Hatim thotë: E kam pyetur Ebu Zur'an se cili është mendimi i dijetarëve të Ehli Suntit dhe Xhematit mbi Shijjat? U përgjigj: Të gjithë dijetarët që i kemi takuar në Sham, Jemen, dhe Irak mendimi i tyre është se shijat e kanë refuzuar Islamin.

Ibën Kethiri thotë: " Jan pajtuar të gjithë dijetarët e Islam se kush e fyen, shan dhe cenon Aishen r.a. pasi që kanë zbritur ajete ku flasin për çiltërsinë e saj, ai është Kafir ngase e përgënjeshtron Kuranin"


Muhamed bin Abdulvehabi në librin e tij "Red ala Rafida" thotë: "Ata janë Kafira" tregoj më shumë se një aspekt se pse ata janë Kafira dhe tha: " Të katër medh'hebet, Hanefij, Maliki, Shafij, dhe ai Hambeli janë të pajtimit se kush cilësohet me këto tipare është Kafir."


Cili nga ju është me i ditur se këta dijetar !

 
 Ka disa dijetar nga ata qe i permende me lart qe i kanë ndryshuar mendimet e tyre mbasi qe i kanë shkruar ato qe i postove ti .

Kam disa pyetje për juve dhe dijetaret e juaj.
Mbasi është pabesimtar ai qe e shan dhe e cenon ebu bekrin ,atëherë pse nuk e perdorni edhe te njëjtin ligj edhe për Ehlibejtin familjene e pejgamberit a.s .

Sa herë është share Imam Aliu sa herë është cënuar jeta e tij dhe me në fund është luftuar dhe vrarë nga muawija .
Sa herë ka bërë lufte muawija dhe jezidi kundër Imam Aliut Imam Hasanit dhe Imam Hyseinit .
Po ju pyes se po të kishte luftuar muawija me ebu bekrin çfare do të ishte përgjigjja e këtyre "dijetarve" mendimet e te cileve po i sillni këtu.


Shumë gjëra nuk po i kuptoj nga këta qe po i quani ju dijatar e sidomos këta ibni tejmijat.
Mirë ky ibni tejmija shkruajti se ishin takuar mbas luftës se deves muawija ajshja dhe Imam Aliu dhe disa ashabe te tjerë dhe te gjithë quditeshin se si kishte vënë puna deri tek lufta.
Dhe askush prej tyre nuk e permendi se këtë lufte e bëri ai qifuti i imagjinuar i ibni tejmijes.Nuk e përmenden as ata qe ishin me afër ngjarjeve aty ,por disa shekuj me vonë e zbulon ibni tejmija apo me mirë me thënë e imagjinon këtë çifut vetëm e vetëm për ti mbrojtur sojin e sufjaneve .

 Mbasi është quditur muawija me atë lufte kundër Imam Aliut .A thua a është quditur ne luftërat e tjera kundër tij .A është quditur muawija kur e mori pushtetin nga Prijsi i muslimanve ,a është quditur muawija kur ka luftuar kundër Imam Hasanit ,a është quditur muawija  kur ja dha pushtetin birit te tij jezidit.
Me së fundi a është quditur edhe jezidi kur i luftoi dhe i mbyti 72 anëtar dhe shokë te familjes se Muhamedit a.s .

Shumë herë ju kërkova te sillni argumenta se ku shkruhet apo ku thuhet se shiat thojne se xhibrili a.s paska gabuar adresen dhe e ka sjell pejgamberllekun gabimisht tek Muhamedi a.s .

Keso genjeshtrash me bëjnë qe tmos ju besoj atyre "dijetarve" tuaj.
Muslimani flet me argumenta jo me thashetheme dhe muhabete te rrugëve.

Fakte qe shumë ashabe e kanë lënë rrugën e Muhamedit a.s pas nderrimit jetë te tij ka shumë .Shumë gjëra mund te argumentohen edhe me hadithe nga ato te juajat .

Vetëm shiqoni se me sa veta u varros krijesa me e dashur e Allahut Muahemedi a.s .Ku ishin ata shoket e tij ne ato momente ,me çfare mireshin ata atë ditë.
Fakte janë edhe vuajtjet dhe vrasjet me te cilat u perballuan Familja e Muhamedit a.s .
Fakte janë edhe luftrat qe i kanë bërë disa ashabe vetëm e vetëm për te marrë pushtet .Pse nuk i shkuan ne ndihmë osmanit khalifit te tretë (njeherit edhe prijsit te drejtë siç e quani)ushtrite e ajshes zubejrit talhes dhe muawijes .Se çfare qëllimi kishin këto ushtri .
Pse kto ushtri dhe ashabe te shquar siç i quani ju e lane prijsin e tyre te drejte osmanin ne balte dhe nuk i shkuan ne ndihme .Pse kta ashabe nuk kane nderhyre kur osmanin nuk e linin te vorrosej hiç dhe me ne fund e vorrosen ne varrezat e jahudive . vetem mbas shume kohe muawija kishte vendosur qe ti blej ate toke ku ishin varrezat e jahudive dhe i bashkon me varrezat e muslimanve .
A thua kto ushtri dhe kta ashabe kishin gjera me te menqura ne kokat e tyre

Kto ushtri nuk prituan qe te luftonin Prijsin e muslimanve Imam Aliun me pretekset me dobeta qe mund te ndogjohen.
Si është e mundur qe ne mbas 1400 vjeteve po e dijm se Imam Aliu ka qenë prijs i drejt dhe e kemi për detyrë qe te besojm ashtu .Kurse ajshja dhe zubejri talha dhe muawija nuk i kanë ditur këto gjëra.

Është një ajet ne Kuran ku thuhet se te paket janë ata qe janë besimtar te sinqert,edhe ky ajet është një fakt për mua

Me te vertet muslimanet jane vellezer me njeri tjetrin dhe kur nuk munden qe tja mendojn njeri tjetrit te keqen .

Une besoj ne nje islam te paster ku me te vertet ka njerez te paster .
Islami eshte nje fe univerzale dhe gjithmone i ka  pasur dhe do ti kete njerezit e vete univerzal per çdo fushe te jetes .

3
Teologjia / Tradita e Profetit mbi 'Ehli-Bejtin'
« ne: 27-07-2006, 16:00:04 »

I nderuar selefa jemi gjith Faleminderimi i takon Zotit.

Dhe ta dish se nuk jam asi selefi qe po mendon ti ok.

Jam ne shkollën e medreses kaq pra.

SELAM ( paq ) nga un .

Selam

Me fal qe tu kam drejtuar ty ato pyetje qe i kam bere me lart kan qene me shume per ata qe e mbrojne ibni tejmijen dhe per vete abdullahun ku vete ai po shkruan se shiat e kane djegur Kuranin.
Pra une ju pyeta se mos e kan ngaterruar keto ngjarje me disa veprime te ashabeve qe kane djegur Kuranin dhe hadithet e Pejgamberit tone a.s  .

Mbase studion ne medrese lexo per keto ngjarje dhe do ta shikosh se kush me te vertet ka djeg Kuran dhe hadithe

4
Forumi Islam / E vërteta rreth vehabizmit dhe vehabistëve!
« ne: 25-07-2006, 00:46:07 »
Nje pyetje per wehabistat mbrojtesit e muawijes .

Ju po thuani se nuk ben te mallkohet ky i flliquri muawij .
Ju po thuani se muawija dhe ajshja dhe Imam ALIU mbas betejes se deves ishin ulur se bashku dhe te gjithe u çuditeshin se si ndodhen keto gjera ndermjet tyre .
Atehere a u qudit muawija edhe ne lufterat e tjera kunder Imam ALIUT? a u qudit muawija kur e luftoi edhe Imam HASANIN ? .A u qudit muawija kur e mori pushtetin .A  u qudite edhe jezidi kur e luftoi Imam HYSEININ .

Me te vertet po me duket se jane qudira keto se çka shkrujne wehabistet

a thua te gjitha keto lufta i beri ai qifuti i imagjinuar i ibni tejmijes

5
Teologjia / Tradita e Profetit mbi 'Ehli-Bejtin'
« ne: 25-07-2006, 00:32:53 »

ALEJKUM SELAM - ( edhe mbi ty qoft paqeja e Zotit )


Vëlla i nderuar sa për të informuar ty...

Disa pikëpamje të përbashkëta ndërmjet çifutëve dhe Shijave

1. çifutët e dogjën Tevratin gjithashtu edhe shijat e dogjën Kur'anin.

2. çifutët thanë se nuk e meriton mbretërinë (udhëheqësin) vetëm se prej familjes së Davudit a.s. Shijat thanë se nuk e meriton Imamllukun (udhëheqësin) vetëm se pasardhësit e Alis r.a.


3. çifutët thanë nuk ka xhihad vetëm se kur të dal Dexhali kurse shijat thanë nuk ka xhihad deri sa të dal Mehdiu.

4. çifutët u larguan nga Kibla, gjithashtu edhe Shijat u larguan nga Kibla.


5. çifutët nuk japin mes'h mbi meste gjithashtu edhe shijat nuk japin mes'h mbi meste.

6. çifutët nuk e falin namazin e Akshamit deri sa të shfaqën yjet qartazi në qiell gjithashtu shijat nuk e falin Namazin e Akshamit deri sa të shfaqen yjet në qiell.


7. çifutët besojnë se gjaku i besimtarit- muslimanit është hallall dhe duhet te mbytet gjithashtu shijat e shohin se gjaku i muslimanit është hallall (lejohet të mbytet besimtari).

8. çifutët e bënë të ndaluar ngrënien e mishit të lepurit gjithashtu edhe shijat e ndaluan ngrënien e mishit të lepurit.


9. çifutët nuk i varrosin të vdekurit e tyre në Lehd ( lloj i hapjes së varrit) gjithashtu edhe Shijat, Allahu i mallkoftë.


Burim: Minhaxh es-Suneh
Autor. Ibën Tejjmije.leutrim a ka ndonje reference per keto gjera qe postove ktu ma lart .Mua po duket se veç po ja futni per ajer (hava).

Po ju pyes prap se ku dhe kur shiat e dogjen Kuranin ,mos i keni ngaterruar shiat me disa selefa te juajt te cilet kane djegur Kuran dhe hadithe te pejgamberit a.s .
Kto çfare po ju them jane te dokumentuara nga dokumentat sunnite ashtu siç po i quani ju ,kurse ju faktin ma te madh i askeni fjalet e ibni tejmijes
Kujtoni kur ushtria e muawijes i mbante flet nga Kurani ne koke vetem e vetem duke shpresuar se nuk do ti sulmoje ushtrija e Imam ALIUT

6
Forumi Islam / E vërteta rreth vehabizmit dhe vehabistëve!
« ne: 20-07-2006, 17:27:57 »
Pyetje e shpejt për kujdesin

tregom se kur dhe ku shiat e dogjën Kuranin ,unë kam dëgjuar për disa njerez qe e kane  djegur Kurani dhe kan djegur edhe hadithe te pejgamberit tone a.s a don ti them edhe emrat e tyre edhe ate ti dokumentoj me dokumentat e tua siç ju thani ju "sunnite" .Edhe e di se muawijat dhe jezidat i mbajshin disa flet te KURANIT ne koka të tyre vetëm e vetëm duke menduar se ushtria e Imam Aliut nuk do ti godase

Jam i bindur se Muhamedi a.s e ka kryer misionin e tij ,ai e ka sjell tek ne Kuranin dhe ai e ka mbledhur atë .Të tjerët kanë qitur haditha te rrejshem se kinse ata e kanë mbledhur e gjëra te tjera vetëm për ti sjellur fame vetit .

Disa her ju kam pyetur jo vetem une por edhe te tjeret ,se ku thuhet se xhibrili a.s paska gabuar ne adrese dhe e ka sjell pejgamberllekun gabimisht tek Muhamedi a.s .
Se paku per hire te se vertetes thuani se ku gjinden keso shkrime dhe nga kush e ndoshta fitoni edhe ndonje sevap ,se juve ju nevojiten shume sevapet

Ksi te verteta nga wehabistat kam degjuar boll ,edhe ju spo pritoni me i sjell nga 50 metra qarqaf ketu por asnje pyetje nuk dini ti pergjigjeni

Vazhdojm me vonë

7
Forumi Islam / E vërteta rreth vehabizmit dhe vehabistëve!
« ne: 20-07-2006, 17:20:52 »
O vllazen, a e njihni fjalën TOLERANCE????

Shume mire po thua bekim .
Une kisha me thene se perpos tolerances a ben tna japin edhe pak shansa per te jetuar ,se si i paskan ngritur shpatat kta trimat eshte shume veshtire qe te mbetemi te gjalle.


Ju lus moderator qe te veshtroni kete teme dhe shkrimet qe jane per shiat ti vendosni ne nje teme tjeter .
Kjo teme eshte per wehabizmin .

Ne qofte se nuk doni ti fshini postimet e ktyre wehabistve se paku lerini edhe te tjeret qe tju kthejne pergjigje

Prap ju lus qe te mos jeni te njeanshem dhe ti lejoni vetem wehabistat te shkruajne ketu.


8
Forumi Islam / E vërteta rreth vehabizmit dhe vehabistëve!
« ne: 17-07-2006, 17:12:43 »
Une do te largohem pakez nga kjo bisede e ndyer qe po ben ti kujdes.
Ne qofte se ja nisim keshtu edhe une kam disa gjera qe juve nuk do tju pelqejn .Te gjitha ato çfare do ti them ti argumentoj me dokumentat e juaja ,por fjala e fundit nuk flitet e para

Te pyeta disa here se si eshte tradita e pejgamberit tone per ato çeshtje qe po shpifni ju ,dhe ti mu pergjigje me fjale te rrugaqve .

As nuk solle ndonje hadith apo ndonje ajet te Kuranit ashtu siç e keni zanat.

Ju kam degjuar juve wehabistve te thoni se juve ju interesojne vetem Kurani dhe fjalet e pejgamberit tone a.s .pastaj selefat e tani dijetaret

Kur dikush juve ju thote se ka thene diçka ebu hanife apo ndonje imam tjeter ju menjeher shkoni dhe thuani jo po shkojm dhe po e kontrollojm se çfare ka thene i derguari i Allahut a.s .
Ja qe gati 5000 here (nashta edhe ma pak )po jau bej kete pyetje se si eshte tradita e Muhamedit a.s .
A ka pergjigje apo jo ,une mendoj se feja islame i ka te gjitha pergjigjet

Po lidhjet e Lawrence of Arabia me wehabistet çka ishin .
Per kete lawrencin dihet boterisht se i ka ndihmuar wehabistet qe te luftojne perandorine osmane .Shkoi nje homoseksual atje dhe i beri me miliona njerez budalle.Jau krijoi disa princa e mbreta e diktator e i la te gjithe nen okupim britanik .
Arabet e shkrete e luftojne njeri tjetrin me planet qe ju kane bere wehabistet me ndihmen e ktyre agjentve.

Nuk e di pse po beheni kinse nuk i doni kto pushtetar kur te gjithe ata "dijetaret" e juaj wehabist ju ndihmojne qe ta mbajne pushtetin ende.
Une kur nuk i degjova ata "dijetart wehabist qe te kritikojne ndonjehere pushtetaret saudit dhe mbretrat e tjere.
Nuk e di  se çfare tju them me ,por ai bin llada i juaj ma mire e ka me i mbyt familjene e vet qe bashkepunojn me bushat dhe vajzat ne familjene tij lakuriqsohen neper televizione te ndryshme amerikane se sa ti mbyt femijet e vegjel duke shitur cigare neper tregje dhe viktima te tjera civile si gra pleq .
Por ju jeni nje grup qe nuk mendoni .

Edhe kur don te flasesh per Ehlbejtin Allahu paste meshire mbi ta atehere trego se me kend kane luftuar familja e pejgamberit a.s .

Permende pakez hindin vrasesen e HAMZES axhen e MUHAMEDIT a.s ,burrin e hindes ebu sufjanin armik i perbetuar i islamit .Biri i tyre muawija e lufton Imam Aliun , Prijesin e besimtarve ,Khalifin e drejte ashtu siç quhet nga te gjithe ,pastaj muawija e lufton edhe Imam HASANIN ,Prijesin e te rinjeve ne xhenet .Masandej biri i muawijes dhe nipi i hindit dhe ebu sufjanit jezidi i vret dhe i masakron 72 anetar dhe shoke te Familjes se MUHAMEDIT a.s

Eshte e vertet se munafikat kinse "shiat"e kane tradhetuar Imam ALIUN Imam HASANIN dhe Imam HYSEININ ;

Njehere i thote nje keshilltar muawijes (emrin e ka pasur ai keshilltari amruz me duket).
O muawije lute Allahun qe te kete sa me shume munafika ne ushtrine e Imam ALIUT.

Nga tragjedia qe i ka ndodhur familjes se Muhamedit a.s nje shumice e madhe e popullit te asaj kohe nuk kane mbetur te paster dhe me besim te plote.

Jane vrare jane masakruar Familja e me te dashurit te Allahut ,kurse gati i gjithe populli i asaj kohe i kane shikuar vetem interesat e veta .Biznesi nuk eshte ndalur as ne meke e as ne madine .I njejti popull musliman i pranoj diktatoret qe vrane dhe luftuan islamin e vertet

Njerzit mund te kene thene ne jemi tradicionalista(sunna) te tjeret perkrahes ( shia).Por vete ngjarjet kane treguar diçka tjeter

9
Forumi Islam / E vërteta rreth vehabizmit dhe vehabistëve!
« ne: 17-07-2006, 04:56:59 »
Per kujdes dhe wahabista te tjere

Allahille fol ti vete me argumenta e jo pralla .
Unë ju thash se wahabistat kanë dollar sa të duash edhe urrejtje për sufite ,shiat dhe mezhebet e tjera kanë sa të duash ,këto krijesa wehabiste kanë mundësi me ndihmën e cia-se te bushit me bërë edhe inçizimet për ato gjëra çfare po thuani ju edhe me parat e bin lades e sheikave te tjerë wehabist.Marrë juve nuk ju vjen as meshire nuk keni .
Edhe ju wehabistat mendoni qe te qitni popullin ne rrugë te "drejtë ",te tregoni te "vërtetën" e te fitoni sevape etj.etj.
Pra menzi pritni ju qe te bëni këso gjërash

Për Zotin unë nuk kerkoj asnjë fakt tjetër për genjeshtrat qe ju qitni nga goja e juaj , faktet me te mëdha për genjeshtrat qe i bëni i marrë nga ju .

Hej kujdes kush është ky abdullah bin sebe .
Ju a jeni aç te verber qe te besoni gjithçka çfare ka shkruar ibni tejmija .Ibni tejmija i ka shkruar dy rreshta për një personazh qe nuk është me i vërtetë se disa personazhe nga filmat vizatimor ,dhe ju menjehere ju besoni ktyre rrenave .
Po ju pyes se çka dini ju me shumë se perpos këtyre dy rreshtave qe i ka bërë ibni tejmija .A mendoni se është fakt kjo a çka .

Pse muawija ,jezidi , ebu hanife ,buhariu dhe te tjerë njerëz qe kanë qenë me afër ngjarjes nuk kanë thënë asgjë për këtë qifutin e juaj .
Ku e zbuloi dhe si ibni tejmija këtë fare qifuti .

Besimtaret e Allahut nuk janë te hendikepuar (sakata) ata kur të akuzojnë dikend e bëjnë me prova me fakte jo me fjale laviresh dhe rrugaqesh .

Kurse për wehabistat ka me mijëra dokumenta qe kanë qenë te ndihmuar dhe te inspiruar nga agjentet britanik ,disa prej këtyre agjentve kanë qenë bile edhe homo .

Shko lexoje edhe një herë atë tregimin me atë atë evlian qe e postova me lart dhe do të kuptosh me shumë ,kujtoni ju se nuk ka përgjigje për ju .
Unë mund tju sjell ^përgjigje edhe nga transmetuesit e juaj rrugaqat për juve ,por nuk dua te behem si ju .
Me së pari po kerkoj se çfare thotë feja islame për gjithë këto gjëra

Ju wehabistat nuk i lejoni gratë e juaja te flasin as edeh me vellezerit e juaj dorë për dorë as me axhallaret as me familjen e ngushtë  .
Kso gjërash me bëjnë mua te di se sa besim keni ju me te vërtetë .Kur ju i frigoheni vllait apo axhes apo njerzve te tjerë te familjes ,kjo tregon se çfare besimi ju keni dhe kend e adhuroni ju me shumë .
Ju thash edhe me lart se një shoqeri e shendosh muslimane nuk do të kishte shumë nevojë për ligje dhe mbulesa .
Por kur të jetosh me pabesimtar si disa wehabista edhe duhet te këtë mbulesa te hekurta edhe të mos i prekin duart e gjëra te tjera .

Kto gjëra tregojnë shumë për juve ju kur nuk i besoni familjes suaj ,çfare pritet ma tepër te thuani ju për te tjerët .

Asnjeri nuk u pergjegjet se çfrae ka vepruar Muhamedi a.s ne këso raste për imoralitetin ,sa deshmitar duhet qe te jenë kur te akuzoni dikend për imoralitet .

Po ju pyes juve se ju pretendoni se jeni ne traditen e Muhamedit a.s

paqja e Allahut qoftë mbi ata qe e meritojnë

10
Teologjia / Urdheri bektashian i Dervisheve
« ne: 12-07-2006, 14:55:22 »
Abdullah ma se pari ti mua me tregon se ku shkruhet se shiat thojne se xhibrilli e ka gabuar adresen dhe ja ka dhene pejgamberllekun Muhamedit a.s .Shko pyeti ata qe po te mesojne mesuesin tend dhe dijetaret e tu .

Dhe mos sill ketu ti vete aso fillozofi çfare po thua ti me lart.

Edhe ne postimin tjeter ke folur diçka keq ,shko dhe pyet se a ka folur Muhamedi a.s ndonjehere aso gjerash çfare po flisni ju kendejpari

Une me sa po shoh ju nuk po merreni me traditat e Muhamedit a.s ,por po i degjoni rrugaqet se çfare thojne rrugeve

paqja qofte me ata qe e meritojne

11
Forumi Islam / E vërteta rreth vehabizmit dhe vehabistëve!
« ne: 12-07-2006, 14:29:07 »
Për kujdesin

Ti pohon se je ne traditen e pejgamberit a.s .Pra trego se kur ka thënë Muhamedi a.s aso akuza për zinan për te tjerët siç po thuani ju ,me siguri se Muhamedi a.s ka pare dhe ka dëgjuar lajme ma te vërteta se te juajat .
Tregom dhe qitum ne rrugë te drejtë edhe mua ALLAHILE;

Ju kam thënë edhe me pare se ka "muslimane" qe kanë tradita te rrugëve, rrugaqve ,të atyre qe shpifin e qesin fliqsira nga goja e tyre.
Ne të gjitha shkollat sunite thuhet se për zina kur te akuzojsh dikend ,duhet ti kesh se paku katër deshmitar .
E juve po dhemb shumë se çka flasin dijetaret e juaj ,ju i keni dijataret nëpër rrugë .
Një rrugaç e kam dëgjuar se çfare thojke edhe për juve por nuk ka rëndësi qe te flitet gjithçka këtu  

Ka edhe musliman qe shkojnë me traditat e Muhemedit a.s.

Personalisht jam shumë i zhgenjuer tek disa qe e quajne veten "sunni" dhe vete rrenat e tyre me kanë bërë qe tmos  ju besoj me .
Vete kem qenë ne teqe kam shokë dervish dhe kurr nuk kam pare aso rrenash çfare gënjeni ju .
Ju kam thënë se ju wehabistat jeni shokë me jahudit dhe bushat dhe ju fare leht mundeni qe ti inçizoni ato gjëra me ndihmën e cia-s bushjane .Dhe menjehere do ti jepnit ato lajme anë mbane botës me atë propaganden e juaj .

Ne një forum tjetër e kam pare disa nga wehabistat kinse duka bërë ofensive kundër katolikeve ,duke i fyer e gjëra te tjera për besimin e tyre .Kur ju drejtua një katolik me pyetjen se pse Muhamedin a.s e kanë varrosur vetëm me tre apo katër veta .Ai i pyeti se ku ishin ata shokë pse nuk ishin me te ,si është e mundshme qe krijesa me e dashur e Allahut te vorroset vetëm me 3 a 4 veta .
Dhe me në fund ju tha se ne fshatin e tij për ma te keqin fshatar mblidhen me se pakti 20 a 30 veta .
Hajde ju pergjigjuni tash këtyre gjerave .

Mos ja nisni me fliq gjithçka se ka ne historinë e juaj qe e quani "sunnite" gjithçka qe nuk ju pëlqen .
Ne një nga shkrimet sunite thuhet se ajshja gjithçka i ka thënë osmanit e gjëra te tilla ke sa të duash .

Dhe me në fund mbasi po flisni për zinan aç shumë  ,dua tju them se nuk me nevojiten ato krijesa qe nuk e lejojne gruan e tyre të flas dorë për dorë me vllaun e vet apo me babain apo me axhen dhe familjen e ngushtë .
Kto krijesa e kan zemren e sëmurë ata nuk kan besim ata mendojnë mbasi i kan ata vetë mendimet e keqija edhe te tjerët i kanë te njëjtat mendime .
Ne një shoqeri te pastër muslimane nuk do të kishte nevojë për shumë ligje dhe shumë mbulesa .Disa ligje janë për pabesimtaret por ju si kuptoni .

E kam pyetur njeher nje dervish se pse flasin disa hoxhallar keq per juve .Ai mu pergjigj duke me treguar nje ngjarje .
Kishte qene njeher nje evlija me emrin Ali dhe ishte duke udhetuar me nje nxenes te tij kur e takojne nje njeri shume primitiv dhe ky njeriu primitiv po i drejtohet ketij evlijas duke e thirrur hej o arushe ku je ,kurse evliaja po i drejtohet duke e thirrur ate primitivin me emrin Ali .Ky nxenesi po quditet dhe po e pyet mesuesin e vete se si eshte kjo pune ai te tha ty arushe e ti ju pergjegje duke e thirrur Ali .
Atehere evliaja i thote nxenesit se ai primitivi nuk kishte asgje te vlefshme ne mbrendesine e tij dhe ai ne mbrendesine e tij i shikon kartat e veta me arusha e kafshe te tjera dhe mendon se edhe te tjeret jane ashtu .Kurse une e pash ne mbrendesine time nje njeri dhe shikova diçka te vlefshme dhe nuk pash gjera te pahijshme ,prandaj edhe nuk munda qe ti them diç tjeter .

Paqja e Allahut qofte me ata qe e meritojne

12
Forumi Islam / E vërteta rreth vehabizmit dhe vehabistëve!
« ne: 20-06-2006, 12:22:42 »
Shkupi njeri i ngrate nuk jam unë ,unë s'po te quaj ty me asnjë emër .Ne këtë teme po flasim për wehabistat e jo unë e ti a jemi te ngrate a jo .Kuptoje këtë njëherë,

Postimi im me lart ishte mendimi im dhe mendoj se eshte mendimi i shumë muslimanve te cilët ju po mundohuni gjithmonë qe ti shtypni dhe ti bëni si vetja e juaj .

Shiat janë ata me se pakti qe bashkepunojne me jahudit dhe ameriken .
Nuk e di se kush nuk paska sy dhe kush është qorr .arabia saudite wehabiste po bashkëpunon ne çdo fushe me këta qafirat qe po thua ti .Por këta wehabistat trima skan çka ju bëjnë atyre dhe shkojnë dhe ju hypin ne qafe disa fukarave nëpër irak dhe afganistan .
Prodhimi i vetëm qe bën gjatë qeverisjes se tyre talebano wehabiste ishte se prodhonin disa stupca për ti rrahur popullsine e shumvuajtur afgane .
Popujt e tjerë po bëjnë plane për te kolonizuar edhe planetat e tjera kurse ju talebano wehabistat po prodhoni stupca për te rrrahur fukarat e shkrete.

Nuk kam asnjë dyshim se wehabizmi është inspiruar dhe ndihmuar nga shpiunat britanik ,bile disa nga ata shpiuna kanë qenë edhe homo sikur rasti i Lawrence of arabia.Për ata na del gjith kjo urrejtje qe kanë te tjerë për islamin ,për ata është gjith kjo vllavrasje ndermjet muslimanve .

Mos kerkoni shembull tjetër prej ardhjes se ktyre wehabistave ne pushtet ja nisen te krijohen gjithë ato diktatura u krijua shteti i izraelit para hundeve të tyre dhe po i rrah shupllaka ditë e për ditë ,e këta te shkretit wehabista nuk dijnë tjetër vetëm se te publikojne disa "fatwa" ku i qujne muslimanet e tjerë qafira e çka jo tjetër , dhe mundohen ditë e për ditë ti hipnotizojn disa te paditur qe te explodohen nëpër tregje dhe xhamija plot musliman.Kuptohet këtu ju ndihmojne edhe sherbimi sekret i izraelit mosadi dhe agjenci te tjera

Shiko ti vete se kush po i ndihmon qafirat e kush jo ,prandaj edhe ju tregova se kush po i ndihmon bushat dhe jahudit ,dhe mos shkoni te vrisni njerëz te pafajshem .

Po e lajme se këta zarkawat e këta bin ladencat janë muslimane te mirë dhe te ndershem .Si mund te bijm ne kontakt ne muslimanet e tjerë me ta .Ku i kanë ambasadat ku i kanë shtetet ku i kanë forcat e tyre .A duhet qe ne ti kërkojmë nëpër shpella apo nëpër plazha te amerikes apo çka .Kto janë vetëm disa fantazma te krijuara nga armiqt e islamit .Kto fantazma janë krijuar me qëllim qe tna humbin rrugën ne oborrin tonë , te mendojmë ne se paska diçka qe ne te vërtetë nuk existon.Me anë te këtyre fantazmave mundohen qe neve muslimanve tna largojne nga rruga e vërtetë ,tna largojne nga shkollat nga shkenca ,nga mireqeni për te gjithë muslimanet etj.etj.

Shkup po e shoh se është e pamundur qe te bisedohet me ty ,pra mos më cito edhe aç shumë ;
Paqja dhe miresia e Allahut qoftë me ata qe e meritojnë.

13
Forumi Islam / E vërteta rreth vehabizmit dhe vehabistëve!
« ne: 19-06-2006, 12:36:38 »
Wehabsitat jane ata qe me se shumti e mbajne fshehte "besimin" e tyre,krimet e tyre .TUKJA APO TAQIA me se shumti perdoret nga ta.

Shiqoni kta kamikazet terroriste se si veprojne veshen sikur grate ,mundohen qe te behen kinse jane te inkuadruar ne shoqerite perendimore ,pijne alkohol ,shkojne mbas prostitucionit shesin droge e gjera te tilla te ndyta .

Wehabistet kryesore neper shtetet arabe me ne krye arabine saudite bashkepunojne ngusht me jahudit dhe me bushat e me dreqna te tjere.
Me miliona milliarda dollar jau japin firmave te bushit dhe te jahudive te tjer ;
kto para qe ju japin  jau japin pa kamate se kta hallalat wehabist nuk e hajne kamaten .
Kurse ne shtetet pereth tyre por edhe ne shtetet e veta mbretron varferia primitivizmi ,analfabetizmi e gjera te tjera te ulta si keto .

Ata wehabistat me te vegjel se kta diktatoret "kinse dijetaret arabo islamike "mundohen qe ta mbajne popullin te nenshtruar ,qe te mos i pyet populli pushtetin per hallet e veta dhe te mos mendojne per mireqenien e muslimanve.

bin ladeni me haramat e vet pse nuk po shkon qe ta vras familjen e vet e cila po bashkepunon me bushat ,vajza e vllaut te tij po lakuriqsohet neper televizionet amerikane .Per zarkavin vlen e njejta gje e tere familja e tij ja ktheu shpinen edhe ate e kane bere publikisht.

Kur do te shkoni o wehabista trima ti mbysni disa milione saudit qe bashkepunojne me bushat dhe jahudit .

Mjaft me ti shiqoni njerzit vetem si vegel e juaja vetem si mish ku disa nga ju do te explodoheni dhe ju do te shkoni ne xhenet .Me keso menyrash te fliqta as edhe eren e xhenetit nuk do ta ndieni
Boll keni treguar trimeri duke vrare femije te cilet ishin duke shitur cigare e gjera te tjera neper tregje .Boll keni mbytur gra dhe femij edhe xhamija keni rrezuar sa te doni .
Edhe varrezat e ashabeve i keni rezuar disa here ,keni dashtur edhe varrin e Muhamedit a.s ta rrezoni edhe qaben keni dashur ta rrezoni .

Ishalla e perdorni trimerine e juaj dikund tjeter tek ata qe jane me te forte dhe me te pasur sikur sheikat e arabise .

I sakatut fukarat e irakut dhe afganistanit ,po ju a e dini se ata as edhe nje dite te mire nuk e kan bere ne jeten e tyre .A ju doni tjua nxini jetet edhe me shume fukarave dhe te pafajshmve

14
Forumi Islam / E vërteta rreth vehabizmit dhe vehabistëve!
« ne: 19-06-2006, 09:31:20 »
Ndërkohë do të lutesha te lexoje edhe hadithet qe kanë ardhur për vleren e Aishes e jo vetëm hadithet e ardhura për Hadixhep apo safijen.
Nuk është korrekte qe te nxjerresh një vendim duke u bazuar vetëm ne një apo dy hadithe e duke lënë 50 te tjerë.


Shume hadithin e kemi lexuar per vlerat e ajshes ,
Tash eshte koha qe te lexojme per besimtaren e pare HATIXHEN  .
Ajo ishte nena e Fatimes dhe gjyshja e prijsve per te rinjet ne xhenet ,pra gjyshja e Imam Hasanit dhe Imam Hyseinit Allahu i bekofte ata per çdo dite.

Tash kur te del ndonje wehabist me ndonje shkrim nga ibni tejmija .Disave ju thua te shkruajne diçka per Ehlibejtin ata ja nisin  e sjellin ketu shkrime nga ibni tejmija ,edhe mburren thojne po i sjelli me kamion (shleper)

15
Forumi Islam / E vërteta rreth vehabizmit dhe vehabistëve!
« ne: 19-06-2006, 09:24:51 »
Only, pa më trego pak kush qenka pergjigjia e saktë? ne tre pyetjet?

citim:
Me te vërtetë do të janë te lumtur ata qe janë perkrahes te Imam Aliut .

Këtë hadithin më trego ku e ke gjetur?

Indrit pergjigja pak si ma e sakte per ato tre pyetjet e para do te ishte 60 deri ne 70%.me kete llogarine time .
Paj edhe kjo puna e llogaris ndryshon nga nje njeri te tjetri ,ka shume njerez qe i shohin gjerat ma ndyshe se ti .
Hajt llogariti edhe nje here vete .
K a njerez nga grupet e juaja qe nuk i pranojne Kurdet qe jane alevi  ka edhe te tjere qe nuk i pranojne sepse jane sufi etj .etj .
A jeni grup apo çfare jeni ju kuptoje vete ;po ke deshire qe vetem ju te jeni qe e paskan emrin musliman .
Ajo çka thash me lart per Imam Aliun nuk eshte hadith ashtu siç mendon ti ,ajo simbas meje dhe shume pasuesve te Ehlibejtit eshte shume e vertet edhe ka baze edhe ne Kuran edhe ne sunna .
Shiqoj te gjitha faktet ,te gjithe ashabet se çfare kane bere ,lexo shkrime nga te gjitha grupet dhe vete do te shofesh se kush eshte kush .
Une nuk kam takuar ende dikend  me te mire se Imam Aliu perveç se Muhamedit a.s
Te tregova edhe me pare se ka shume hadithe nga te gjitha grupet per Imam ALIUN  por ju jeni te zene ma shume me disa personalitete te tjera ;
Shiqoni se çfare thuani ju per ata qe kane shpifur per ajshen se jane te gjithe qafira ,e per ata qe e luftuan dhe masakruan familje e Muhamedit a.s çfare emra keni ju per ta .Disa nga grupet e juaja po i quajne kta kriminel edhe sahabe edhe prijsa me grade te lart etj.etj
Po i fshini postimet se ju kam treguar edhe ne ate temen tjeter se te njejtat akuza qe ju beni per shiat edhe ata bejne te njejtat akuza per juve ,edhe kete jau argumentojne me hadithet e juaja.
Ju po thuani shiat se pranojne Kuranin komplet kurse ata thojne per ju se fitneja e pare per Kuranin ka dale nga ata te paret e juaj .Lexoni hadithet e buhariut dhe do ta kuptoni se ata te cilet kinse ishin prijset e muslimanve ju mungonin shpesh here disa sure disa ajete disa thonin se disa sureve po ju mungojne disa ajete etj.etj.
Si eshte e mundur qe ketyre njerzve "shembullor" qe ishin ne prani te Muhamedit a.s kinse te cilet i morren krejt udhezimet qe ju la pejgamberi tju ndodhin keto gjera.

16
Forumi Islam / E vërteta rreth vehabizmit dhe vehabistëve!
« ne: 18-06-2006, 17:01:39 »
Për çdo ditë po vriten nga 50 a 60 veta ne irak te cilët janë shia dhe askujt nuk i doli një fjale ngushlimi për ta .
Po është e vërtetë se ka viktima edhe nga sunnitet por ato janë veçse një pakice e vogël .
Njashtu siç janë rrenuar varri dhe xhamija e ebu hanifes janë rrenuar edhe varret dhe xhamija e dy Imamve te cilët vijnë drejtë pardrejte nga familja e Muhamedit a.s .

Kto akte te fliqta i kanë bërë wehabistat ne bashkëpunim me jahudit dhe bushat .

Kta wehabijt janë te krijuar nga shpiunat angleze .
Një shpiun një homo anglez Lawrence of Arabia janë shtini të gjitha atyre shteteve arabe dy kembet ne një kepuc .
Menjeher mbas luftave ndermjet muslimanve te organizuara nga këta wehabij të gjitha shtetet arabe rane nën kontrollin anglez .
Se çka duhet për me thënë me shumë këtu .
Po i shoh se disa po krenohen me disa qoban sikur zarkavi e te tjerë dhe po ju duket vetja sikur janë trima .Por krejt po shihet hesapi se si është

17
Forumi Islam / E vërteta rreth vehabizmit dhe vehabistëve!
« ne: 18-06-2006, 16:49:17 »
E para: Ne nuk jemi grup por jemi muslimanet qe ndjekin urdherat e Zotit dhe Sunneti e pejgamberit as.
Së dyti nuk është e vërtetë qe synojme vetëm pushtet.
Së treti, kurdet nuk janë shia por 100% Sun-nij.

Së katërti: Do te jetë i lumtur ai qe është perkrahes i Imam Aliut ,poashtu do të jetë i lumtur ai qe i zbaton të gjitha traditat e Muhamedit a.s

Këtë kam nevojë te ma shpjegosh pak çdo të thuash me te?


Indrit edhe përgjigjja jote e pare e dytë edhe e tretë nuk është 100 % e saktë po e la me kaq ,tu pergjegja kështu me këtë 100% se vete kishe postuar keshtu.

E katerta është shumë e lehtë për me e kuptuar ne qoftë se doni ,ka hadithe sa te doni për këtë gjë .Me te vërtetë do të janë te lumtur ata qe janë perkrahes te Imam Aliut .
Sikur ty qe tu duket se duhet të jesh perkrahes i ashabeve njashtu i duket edhe te tjerëve se duhet te jenë perkrahes te Imam Aliut .

Mos harroni se feja islame është fe universale mbas ardhjes se Muhamedit a.s pra edhe ata qe vijnë mbas Muhamedit a.s janë njerëz te lindur për këtë fe univerzale .

Ma shumë s'po shkruaj se nuk është edhe tema këtu edhe me sa pash edhe temat e tjera qe flasin për këto çështje ishin mbyll .Pra është e kotë qe te shkruaj me shumë diçka për këtë çështje .


18
Forumi Islam / E vërteta rreth vehabizmit dhe vehabistëve!
« ne: 17-06-2006, 06:20:43 »
Nuk ja mban Indritit e ahahahahahahhahahah a.
Degjo njeri, fjala ime është shumë e perpikte, dhe shiat kur duan te fyejne ndonjë femër i thonë Aishe e cila nenkupton imoralen.
Po profeti qe ishte bashkeshorti i Aishes çfarë i bie te jetë sipas shiave?
Ne irak është një lum ndares midis dy vendeve i pari quhet Ae'dhamije ku jetojne synitet dhe e ka marrë emrin nga Imami i madh Ebu Hanife, ndërkohë vendi tjetër qe ndahet vetëm me një ure quhet Kadhimije, ku jetojne Shiat, dhe aty do të gjesh cudite e botës.
Tek e fundit janë gjëra qe duken me sy,gjëra qe shprehen nga Hendrixi nga ti e nga kushdo.
Të vetmit shia qe kanë mbetur ne rrethin Islam janë Zejdite,nuk po flas për njerëzitë e paditur por ama dijetaret e tyre janë qafire, ashtu siç janë qafire njerëzitë me bindjet qe përmenda me sipër.
Shijat qe Bejne Aliun Zot, Fatimen te Shenjtë, qe shajne Ebu bekrin e Umerin, qe shpifin për Aishen etje etj  Nuk janë vetëm qafira por dopjo qafira.
U pyet profeti një ditë:O i dërguar i Zotit kush është për ty njeriu me i dashur ne botë? profeti as u pergjigj: Aishja Sahabet u cuditen dhe e pyeten sërish:Nga burrat Po të pyesim cili është me i dashuri? Profeti buzeqeshi dhe u pergjigj: Babai i Aishes.
Flitet pikërisht për atë qe i thoni Imorale.
Tek tema e shijave nuk po dal fare se do humb kohe kot se koti pa asnjë fajde por fjalët e mija ti thashë këtu.
IndritDisa gjera shpeshhere i ke mire indrit por edhe ti ngutesh shpeshhere.
Ka shume ghera qe jane ne kundershtim me islamin edhe tek shijat apo me mire te them te pseudo shijat njashtu siç ka edhe mjaft gjera qe jane ne kundershtim me islamin edhe nder grupet e juaja.
Mos harroni se fajin me te madh duhet ta merrin grupi i juaj i cili eshte me i madhi dhe gjithmone kane luftuar per pushtet dhe jo per mireqenien e besimtarve musliman .
Shiqoj ne turqi se sa te padrejta ju jane bere popullit kurd .Atje nga anadolli ka ende njerez qe ndoshta jetojne edhe ne shpella .Dhe natyrisht se ne te tilla raste do te dallin lloj lloj njerzish me lloj lloj idesh qe jane ne kundershtim me islamin .Ne shume vende muslimane mbreteron ende nje jete primitive dhe eshte normale qe do te lindin aso gjerash çfare permend ti .
Faji eshte jetim kjo dihet shume mire .
Une dy shteteve nuk ju besoj ne fatwat e tyre ,kto jane Irani dhe Arabia saudite .
"Dijetaret "e tyre jane shume te influencuar nga politikat e diktatorve te tyre .
Ata dijetar qe ja kane frigen diktatorve dhe jo Allahut mua nuk me nevojiten
Nuk ma pelqen as arabia se çfare dhune perdorin ne shia por as nuk me pelqen irani me dhunen e tyre ndaj sunnitve .
Qe te dyja kto shtete po mendojne se i kane bere prona te tyre ,njera shiizmin e tjetra sunnetin e pajgamberit a.s ;
Une mendoj se kto te dyja sunna (tradita)e Muhamedit a.s dhe shiizmi(perkrahesit e Imam Aliut) shkojne se bashku .
Do te jete i lumtur ai qe eshte perkrahes i Imam Aliut ,poashtu do te jete i lumtur ai qe i zbaton te gjitha traditat e Muhamedit a.s

19
Tema Interesante / MBI DEBATIN PER SKENDERBEUN
« ne: 06-06-2006, 14:57:36 »
Kta "shkrimtar " me siper nuk jane analista por jane banalista.
Mos te thote dikush se e don ^popullin e vet dhe thurr keso genjeshtra sikur keta me siper.
Po shihet se disa shume i ngrisin perpjet popujt e huaj dhe i harrojne heronjet e popullit te vet.
Turp te kene te gjithe ata qe hudhin balte mbi figurat e tona kombetare

20
Tema Interesante / MBI DEBATIN PER SKENDERBEUN
« ne: 02-06-2006, 00:31:41 »
Kush ka pasur te drejte ne kete lufte midis Skenderbeut dhe perandorise osmane.
Si mendoni per kesi "analistesh"sikur kta me siper qe i hedhin balte mbi figurat me te shquara te popullit Shqiptar .
Ani çka do te thote se me nje kohe me nje situate te veçante keto figura te shquara te kombit tone paskan bere edhe disa gabime ,si p.sh ne zgjedhjen e kohes kur duhet te luftohet armiku ne zgjedhjen e aleateve te tyre etj.etj.
Une edhe nuk do ti quaja disa gjera as edhe gabime edhe pse disa nga figurat tona me te shquara kane bere ndoshta ndonjehere edhe gabime
Si mendoni se tek popujt e tjere nuk jane bere gabime te tilla .

Me duket se keso shkrimesh jane kunder popullit shqiptar ,kunder interesave te tij dhe te ardhmes se tij  

21
Kosova Sot / 'UDB-ashat'e Kosovës, me emër dhe mbiemër
« ne: 30-05-2006, 18:23:50 »

Ibrahim rugova Kryeudbash fashist i perbetum i popullit shqiptar ne kosov.

Masi e nguct Rugoven po shkruaj edhe une diçka ketu.

Ani bre arbias se shume mire e pasni qit punet ne terezi ju.
C.I.A Shqiptare (central of intelegence of albania) tek qenkeni ju e se paskmi ditur .
Hej nje pyetje a mos po shkojn kta qe i bejne kto shkrime me i trejnu agjentat e amerikes .

Po me vjen keq por gjendja qe ndodhet sot ne mitrovica dhe behen shume krime neper kosove krejt eshte faji i disa te vetequajturvekomand osve qe as lopet nuk ben me jau lan me i rujten ,se i humbin gjysen e tyre.
Fajin e kane pikerisht ata qe paten aç shume pushtet dhe kane ende ,aç shume arme qe kane(si legalisht si ilegalisht) ,aç trima qe jane ,aç shume e paten dermuar pushtuesin tone serb me guximin dhe trimerin e tyre .
Kta te vetequajturit komandosa i kane fajet ,si ka mundesi e luftuan shkaun aç ashper e tash ne kete kohe nuk po munden te sjellin drejtesi mbi disa njerez shpiuna .

Sqarim gjithmone' kam dashur dhe i dua luftetaret e lirise por i dua pa ngjyra partiake pa privatizime partiake te deshmorve.
Nuk i dua ata qe jane patriot me baterija .

Per te gjithe e kam nje pyetje ,pse keso listash duhet te sillen poshte e perpjet .
Pse nuk i ja lejm keto pune sherbimeve dhe institucioneve te Kosoves  qe te merren me keso gjerash .
Ky ishte kryeministri i pare i kosoves bajram rexhepi Pdk qe nuk mirrej me keto gjera .
Ku eshte kryeministri i tashem agim qeku qe te mirret me keso gjera ,pasi ky ka qene edhe shok me thaqin e bashkeluftetar e gjera te ngjajshme .

Per me marre pushtet disa shqiptar te gjitha gjerat i bejne .
E harruat mitrovicen ju komandosa atje ende po sundojne serbet

22
Maxi shume nje teme te mire  e ke nisur .
Muslimanet kane nevoje qe te dine se si duhet te sillen kur ata jetojne ne shtetet e huaja .

Mendimi im eshte se te gjithe muslimanet qe jetojne ne ndonje shtet te huaj duhet qe te kene respekt per ate shtet ku jetojne ,duhet ta ndihmojne dhe te kontribojne per ate shtet .
Muslimanet patjeter  duhet qe te integrohen ne ato shtete te huaja ku jetojne .
Po them duhet qe te integrohen jo te asimilohen .Nga asimilimi nuk do te kishte fitim ne planin afatgjate as edhe per ato shtetet qe i strehojne muslimanet .
Per nje shoqeri qe don te shkoj perpara dhe te kete nje te ardhme te mire nuk do te ishte e mire politika e asimilimit te njerzve .
Nuk mendoj se evropianet (nje pjese e madhe e tyre) duan qe ti asimilojn te tjeret , pasi qe shumica e tyre e kane kuptuar se per te pasur nje te ardhme te mire duhet qe te kete edhe diversitet ne mendime ,ne kultura e gjera te tjera .

Muslimanet jane te urdheruar qe ti ndihmojne te tjeret ,jane te urdheruar te  mesojne poashtu jane te urdheruar qe ti respektojne te tjeret ,sidomos kur jetojne si musafire ne nje shtet tjeter .
Nuk me kujtohet se ne cilin ajet te Kuranit eshte por e di edhe e kam lexuar vete ku thuhet per ata qe shperngulen, se muslimanet duhet te respektojne ligjet e te tjereve edhe nese ato ligje ndonjehere mund te jene ne kundershtim me ligjet e islamit ,dhe metej thuhet se Allahu i kupton besimtaret se çkane ne brendesine e tyre ( me korigjoni ne qofte se e kam gabim)

Ne qofte se nje musliman e meson gjuhen dhe kulturen atij popullit ku jeton ,ai do te kete shume perparesi ne jeten e tij .Ai me kete dije qe e fitoi mund te konkuroi per nje pune me te mire ,mundet qe te studioj dhe te kete rrezultate shume te mira ne jeten e tij .Ne kete menyre ky refugjat mund te kontriboj edhe me shume per vendlindjen e tij dhe fene e tij .

Mos te harrojme se çdonjeri nga ne qe jetojme jashte vendit tone ,me nje menyre apo tjeter jemi ambasador te kombit tone te fese tone te kultures sone .Ne qofte se e kemi nje pasqyre te paster dhe mbrohemi nga te keqijat dhe ju bejme te mira dhe i respektojme te tjeret .Atehere edhe rrezultatet e punes sone do tna sjellin vetem te mira.

Ndonjeher mund edhe te kete ndonje problem midis feve te ndryshme apo kulturave te ndryshme ,por nuk ben kurr qe te harrojme te gjitha ato te mira qe neve njerzve na bashkojne .Per ate duhet qe te gjithe ne te kemi durim dhe ndonjeher te bejme ndonje kompromis me te tjeret .

23
Forumi Islam / Vandalizma të tjerë sauditë
« ne: 14-05-2006, 16:26:41 »
Selamu Alejkum Ue Rahmetull-llahi Ue Berakatuhu.

Vëlla Gysi,e supozojme qe janë te vërteta,prishja e Hendekut shtëpia e Khadixhes (radiall-llahu anha), shtëpia e nenes se Profetit (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem),dhe nuk duhet arruar,se ajo ka vdekur Kafire, Varrezat e Sahabeve, etj, ç'farë ligji ka për këto gjëra në Islam ?

A kanë bërë Harram ata ?

Ti marim gjërat me rradhë,dhe pastaj dalim ne përfundim.

Selamu Alejkum.

Veq deshta te them se e ke gabim dhe e kanë te gjithë gabim ata qe thojne se prindërit e Muhamedit a.s kanë qenë pabesimtare dhe kanë ndruar jetë si te tillë.
Mos me sill ndonjë hadithe nga ana e juaj qe e konfirmon se këta kanë qenë pabesimtare(qafira).I kam pare disa hadithe te ngjajshme
Ne disa nga transmetuesit e haditheve nga ato grupet e juaja gjenden këso hadithesh qe ju shkojnë për shtati emeviteve dhe kundershtarve te tjerë te Familjes se Muhamedit a.s.
Ne asnjë rast nuk kanë hezituar qe te shpifin këso hadithe .

Krijesa me e dashur e Allahut (dhe te gjithë ato cilësi te tjera qe i takojne Muhamedit a.s )nuk ka mundësi qe te vjen ne këtë botë përmes një nene pabesimtare.

Njashtu kanë shpikur hadithe edhe për Ebu Talibin axhen e Muhamedit a.s se edhe ai ka qenë pabesimtar .

Për varrezat e (sahabve) ne qoftë se doni ti prishni dhe mendoni se është e drejtë duhet tja nisni prej ma te madhit ashab.
Sauditet i kane disa plane shume te keqija dikund shkojne i prishin varrezat e ashabve e dikund i lejne te qendrojne .Ec e birju ne fije ktyre se çka bejne .
Duhet edhe Qaben per me e prish se krejt muslimanet po i drejtohen asaj .
Duhet me i largu njerzit nga shirku


24
tregoni se cmendoni për këto perandori çfarë informacioni jkeni...çfarë dini çfarë nuk dini........
kush janë njerëzitë e medhenj pushtomet harta etj.

Paqe

Shumica e këtyre pushtetarve nuk i kanë kryer detyrat e tyra ashtu siç e kërkon islami .
Shumica e tyre kanë vrapuar vetëm për pushtet .
Kto janë ato qe i di dhe i kam mësuar unë .

Ndërsa nuk jam shumë i sigurt se si ka ardhur deri te marrja e pushtetit nga personalitete të ndryshme ne islam.

Me siguri se Allahu nuk e lejon qe besimtaret e devotshem te tij te jenë pa prijes .

Pse ne këtë kohe nuk ka ndonjë khalif (udhëheqës)?


25
Teologjia / Tradita e Profetit mbi 'Ehli-Bejtin'
« ne: 17-03-2006, 01:48:07 »
ne fakt shiia,ndahet ne disa grupe.Qe kështu pa u identifikuar tamam cdoperson se kujt sekti te shiias i përket,nuk mund te flitet.P.sh:marrim rastin e Irakut,ndërsa grupi shiit i Shestansit me origjinë iraniane nuk ka ngritur asnjë pushke kundër pushtuesve amerikane dhe forcave te tjera ndërkombëtare,grupi i Sadrit po prapë shiit,por shiia arabe,ka luftuar qe ne fillim kundër pushtuesve.Megjithë se nuk janë shumë aktive sa sunitet,megjithatë ata kanë dallim goxha nga shiia e iranit,qe është me te vërtetë kriminele.
Edhe ne çështje të ndryshme te besimit kanë disa dallime,grupet shiite brena tyre.


Besimtare po me duket se po del nga tema .
Nuk eshte kjo teme se kush po lufton apo bashkepunon me ameriken .
Mos tja nisim me shkruajt per keto gjera se dihet shume mire se kush çka po ben,po shihet qarte se kush bashkepunoi me ameriken ne lufte kunder irakit dhe afganistanit.
Edhe mos ju thuaj te tjereve kriminela per pa i ditur krimet qe i bejne ato shtetet qe i simpatizon ti .
Shum postim palidhje ke bere besimtare

Paqe per te gjithe ata qe e meritojne

Faqe: [1] 2 3