Racizmi na redukton empatinë - PsiSoc

×
Hyrja
Profili

Racizmi na redukton empatinë

Racizmi na redukton empatinë

· 1 · 901

  • Postime: 26705
  • Gjinia: Mashkull

ne: 28-05-2010, 16:15:09
Racizmi bën keq, redukton empatinë dhe kështu edhe kacapitetin për të ndjerë keqardhje dhe për të qenë pjesë e dhimbjes së dikujt, nëse ai i përket një rrace të ndryshme nga ne.

Kështu thuhet në një studim të Universitetit të Bolonjës, publikuar 'Current Biology'.

Nëse jemi pre e një paragjykimi racor, në mendje formohet një lloj filtri që e bën më të vështirë dhimbjen e tjetrit nëse ka ngjyrë lëkurë të ndryshme nga e jona. Top Channel

Temat e fundit