Postim i ri

×

Postim i ri

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: Alban
« ne: 16-04-2023, 00:25:05 »

Eshte shume interesante se si shume njerez vuajne nga nje anomali e tille qe i mundeson te levizin sikur te ishin zgjuar por nga ana tjeter nuk jane aspak te vetedijshem se cfare bejne e ku shkojne. Jam kurioz te di se cfare thote shkenca e psikologjise mbi kete teme?
Postuar nga: Ωμέγα
« ne: 08-03-2023, 10:37:35 »

Ecja në gjumë, e njohur në gjuhën mjekësore si somnambulizmi, është një çrregullim që ndodh gjatë gjumit të thellë dhe çon në ecjen apo kryerjen e veprimeve të tjera komplekse. Somnambulizmi është më i zakonshëm tek fëmijët sesa tek të rriturit dhe ka më shumë gjasë të ndodhë kur një njeri është i lodhur.

Për shkak se një person somnambul mbetet në gjendje të thellë gjumi, ndërkohë që i ndodh ky episod, ata nuk janë të lehtë për t’u zgjuar nga gjumi dhe me gjasë nuk do ta mbajnë mend që kanë ecur ndërkohë që ishin në gjumë. Zakonisht, një njeri somnambul është në gjendje të kryejë disa veprime, por më e zakonshmja është ecja.

Syri.net