×

Cfare jane pllakat tektonike?

Cfare jane pllakat tektonike?

· 2 · 71

  • Postime: 21111
InfoZ
ne: 21-03-2020, 18:17:06
Cfare jane pllakat tektonike? Si jane krijuar pllakat tektonike te tokes?

  • Postime: 26403
  • Gjinia: Mashkull
M A X
#1 ne: 29-04-2020, 23:49:46
Teoria e Pllakes tektonike shpjegon lëvizjen e Litosferes se Tokës, e cila është e ndarë deri në shtatë pllaka të mëdha (dhe disa pllaka të vogla), të cilat janë pllaka e Afrikës, Amerikës së Veriut, Amerikës Jugore, Euroaziatike, Australiane, Antarktike dhe Paqësorit. Shembull i pllakave të vogla janë, pllakat arabe, Nazca dhe pllakat e Filipineve. Teoria pohon se këto pllaka të ngurta (Litosfera) janë lundruese në pjesën e siperme (Asthenosphere), pjesa më e urtë e mantelit. Kjo lëvizje ben që fletët e pllakave të thyhen ne copa dhe të përplasen së bashku. Kufijtë midis pllakave janë ose Convergent (duke lëvizur drejt njëri-tjetrit), Divergjent (duke u larguar nga njëri-tjetri) ose mund të jetë një kufi transformimi (kur dy pllaka lëvizin së bashku).
 

Çfarë i ndodh trupit tuaj nëse nuk hani pas stërvitjes

Nisur nga InfoZRubrika Fitness

Postimi i fundit 04-06-2020, 07:47:14
nga InfoZ
Çfarë pëlqejnë gratë te një burrë?

Nisur nga InfoZRubrika Ndjenja

Postimi i fundit 26-05-2020, 12:29:47
nga InfoZ
Cfare duhet te dini para se te investoni?

Nisur nga albinalbanRubrika Leku

Postimi i fundit 15-05-2020, 10:57:46
nga erlehta
Kush dhe cfare jane Jexhuxh - Maxhuxhet?

Nisur nga M A XRubrika Libraria Islame

Postimi i fundit 07-05-2020, 13:59:31
nga M A X
Çfarë është sëmundja ‘Kawasaki’ dhe si lidhet me COVID-19

Nisur nga M A XRubrika Jeta

Postimi i fundit 12-05-2020, 08:56:22
nga M A X