Cili eshte burimi i diturise? - Pyetper

×
Hyrja
Profili

Cili eshte burimi i diturise?

Cili eshte burimi i diturise?

· 2 · 264

  • Postime: 21592

ne: 21-03-2020, 17:44:25
Cili eshte burimi i diturise?

  • Postime: 26707
  • Gjinia: Mashkull

#1 ne: 30-04-2020, 00:01:43
Dituria ( edhe "dija" apo "dijenia", dhe "njohuria" nganjëherë) është informacioni (lajmi) i përvetësuar nga një person, organizatë apo ndonjë qënie tjetër. Dituria është dijenia dhe kuptimi i ngjarjeve, së vërtetës apo njohurive të përftuara nëpërmjet mësimit, përvojës, arsyes ose botëkuptimit (së dyti), apo nëpërmjet brendashikimit (së pari). Dituria është vetëndërgjegjja e të zotëruarit të informacioneve të lidhura ndërmjet tyre të cilat, të marra veçmas, kanë një vlerë dhe një përdorim më të vogël . Dituria është kuptimi i besueshëm i një çështjeje, mundësisht me aftësinë e përdorimit të tij për një qëllim të caktuar.

Mosbesushmëria e kujtesës kufizon sigurinë e diturisë mbi të kaluarën, ndërsa mosparashikueshmëri a e ngjarjeve që do ndodhin kufizon sigurinë e diturisë mbi të ardhmen. Epistimologjia (greq. dituria, njohuria) është studimi filozofik i natyrës, prejardhjes, dhe qëllimit të diturisë. /wikipedia

Temat e fundit