×
Hyrja
Profili

Ku dhe kur lindi Humanizmi?

Ku dhe kur lindi Humanizmi?

· 2 · 103

  • Postime: 21592

ne: 22-03-2020, 11:41:55
Ku dhe kur lindi Humanizmi?

  • Postime: 26676
  • Gjinia: Mashkull

#1 ne: 07-04-2020, 14:16:21
Humanizmi ishte nje levizje per dituri dhe virtyt te njeriu, me fillese ne Itali gjate kohes se Rilindjes Europiane, por qe pati nje ringjallje shekullin 18 ne Gjermani.

https://www.zerion.net/habia-filozofike/humanizmi!
https://www.zerion.net/historia/rilindja-(renaissance)-dhe-iluminizmi

Temat e fundit