×

Pse dëgjojmë zhurmë pranë linjave të tensionit të lartë?

Pse dëgjojmë zhurmë pranë linjave të tensionit të lartë?

· 1 · 314

  • Postime: 26403
  • Gjinia: Mashkull
M A X
ne: 03-07-2019, 12:27:01
Vjen kryesisht për shkak të efektit të voltazhit të lartë në ajrin që rrethon kabllin.

 

Ajri është normalisht një përcjellës shumë i dobët i energjisë elektrike. Por nëse një voltazh mjaftueshëm i lartë aplikohet përgjatë një distance të shkurtër, elektronet e molekulave të ajrit tërhiqen fort dhe fillojnë që të formojnë një rrymë. Kjo nga ana e vet shkakton një nxehje të fortë të ajrit gjë që rezultonë në zhurmën si fishkëllimë që dëgjojmë kur ndodhemi nën kabllot e tensionit të lartë. Kjo ndodh më shpesh gjatë motit me lagështi, kur ajri bëhet përcjellës më i mirë i energjisë elektrike. / bota.al
 

Ikin 227 mijë persona, Shqipëria dhe Kosova me eksodin më të lartë në rajon

Nisur nga InfoZRubrika Shqiptaria

Postimi i fundit 01-06-2020, 22:34:42
nga InfoZ
Cfare shkakton temperatura e larte?

Nisur nga InfoZRubrika Pyetper

Postimi i fundit 30-04-2020, 00:25:07
nga M A X
Cfare te bejme kur kemi tension te larte?

Nisur nga InfoZRubrika Pyetper

Postimi i fundit 10-04-2020, 11:34:33
nga M A X
Si ulet temperatura e larte tek femijet?

Nisur nga InfoZRubrika Pyetper

Postimi i fundit 30-04-2020, 00:24:41
nga M A X
Si ulet temperatura e larte e trupit?

Nisur nga InfoZRubrika Pyetper

Postimi i fundit 30-04-2020, 00:24:48
nga M A X