Postim i ri

×

Postim i ri

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: 12:51
« ne: 24-01-2023, 17:48:14 »

Bibla është një koleksion i shumë librave të ndryshëm që janë shkruar në kohë të ndryshme. Librat e para të saj janë të datuar në afërsisht të shekullit të 15-të para Krishtit, ndërsa librat e fundit janë shkruar në afërsisht shekullin e 2-të pas Krishtit. Veprat e para të shkruara të Biblës janë libri i Gjenezit dhe libri i Exodusit, të shkruar në hebraisht, dhe datojnë në afërsisht të shekullit të 15-të para Krishtit.

Në total Biblës i përkasin 66 libra, 39 e të cilëve janë e të vjetërve, dhe 27 e të rejave. Librat e të vjetrave janë shkruar në hebraisht dhe përfshijnë libra të profetëve, historisë, psalmeve dhe poezisë. Librat e reja janë shkruar në greqisht dhe përfshijnë evangjelitë dhe letrat e apostujve.

Në përgjithësi, Bibla është një koleksion i librave që janë shkruar në kohë të ndryshme dhe që përmbledhin fjalët e profetëve, të apostujve dhe të drejtëpërdoruesve të tyre, dhe që janë konsideruar si burim i rëndësishëm i besimit dhe në një farë mënyre janë burim i rëndësishëm për historinë e njerëzimit.
Postuar nga: Qytetari ri
« ne: 15-03-2021, 19:23:02 »

Postuar nga: M A X
« ne: 29-04-2020, 22:39:33 »

Bibla eshte rreth 2700 vjet e vjeter. Tekstet me te vjetra te bibles (testamenti i vjeter) jane te 2700 viteve me pare. 
Postuar nga: 12:51
« ne: 24-03-2020, 11:55:43 »

Sa e vjeter eshte libri i shenjte i te krishtereve, Bibla?