Post reply


Post reply

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: Ωμέγα
« ne: 23-03-2021, 10:37:02 »

1 dite = 24 orë.
1 javë = 7 dite.
1 muaj = 30-31 dite.
1 vit normal = 365 dite.
1 vit i brishte = 366 ditë.
1 dekadë = 10 vite.
1 shekull = 100 vite = 10 dekada.

 

Muajt me 31 dite janë: janari, marsi, maji, korriku, gushti, tetori, dhjetori.
Muajt me 30 ditë janë: prilli, qershori, shtatori, nëntori.
Muaj shkurt ka 28 ditë në një vit normal dhe 29 ditë në një vit të brishtë.
Detyra.al
Postuar nga: Ωμέγα
« ne: 23-03-2021, 10:35:40 »

Postuar nga: M A X
« ne: 24-04-2020, 14:56:16 »

Nje vit ka zakonisht 52 jave, por ka dhe disa vite te vecante qe kane 53 jave.
Postuar nga: 12:51
« ne: 23-03-2020, 11:38:19 »

Sa jave ka nje vit?