Postim i ri

×

Postim i ri

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: Alban
« ne: 12-02-2023, 00:12:04 »

Një njuton është një njesi matese per fuqine dhe jo një njesi matese per masën, prandaj nuk ka një peshë specifike. Një njuton përfaqëson një fuqi të njëjtë me atë që ekziston një fuqi prej 1 kilogram në një hark prej 1 metër në drejtim të gravitetit. Në të njëjtën kohë, një njuton është ekvivalent me 9.8 Newton, që përfaqëson fuqinë e gravitetit në një objekt me masë 1 kilogram në një hark prej 1 metër. Në këtë mënyre, një njuton përdoret për të matur fuqitë që ndodhin në trupat e ndryshëm dhe në mjedis, por jo për të përcaktuar masën e objekteve.