Post reply

×

Post reply

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: Ωμέγα
« ne: 17-03-2021, 18:39:58 »

Postuar nga: Ωμέγα
« ne: 17-03-2021, 18:39:47 »

Postuar nga: M A X
« ne: 30-03-2020, 17:56:38 »

Sipas Calculat.org
Sipërfaqja dhe perimetri i një trekëndëshi kënddrejtë
Një trekëndësh kënddrejtë përbëhet nga dy katetet e këndit të drejtë, pingul me njëri-tjetrin dhe nga një hipotenuzë – brinja më e gjatë.
Shuma e këndeve të një trekëndëshi është 180°, vlen pohimi: α + β = 90°.
Gjatësitë e brinjëve të trekëndëshit mund të përcaktohen nëpërmjet teoremës së Pitagorës dhe madhësitë e këndeve nëpërmjet funksioneve trigonometrike.

 
Postuar nga: 12:51
« ne: 21-03-2020, 17:07:30 »

Qysh gjendet perimetri i trekendeshit?