Post reply

×

Post reply

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: Qytetari ri
« ne: 15-03-2021, 21:09:01 »

Postuar nga: M A X
« ne: 28-04-2020, 22:23:58 »

Numrat si objekte matematikore jane pjese e natyres dhe jane krijuar bashke me gjithesine dhe jeten. Numrat si simbole qe perfaqsojne keto objekte matematikore jane krijuar heret nga kultura te ndryshme. Duket se jane egjiptianet e vjeter qe kane krijuar te paret simbole perfaqsues te numrave. Ndersa simbolet per numrat (0,1,2,3,4,5) qe perdorim neve sot kane origjine indiano-arabe dhe mendohet se jane krijuar rreth shek. te XIV.
Postuar nga: 12:51
« ne: 21-03-2020, 18:16:23 »

Si jane krijuar numrat?