×

Si jane ndertuar fosilet?

Si jane ndertuar fosilet?

· 2 · 80

  • Postime: 21111
InfoZ
ne: 21-03-2020, 18:12:14
Si jane ndertuar fosilet?

  • Postime: 26403
  • Gjinia: Mashkull
M A X
#1 ne: 29-04-2020, 23:52:04
Fosilet janë mbetjet ose gjurmët e kafshëve ose bimëve. Këtu është një shembull se si një formë fosile: një kafshë vdes dhe mishi kalbet, por kockat (trupi) janë varrosur për shembull, nën rërë ose baltë dhe me kalimin e kohës, ndërsa shtresat janë varrosur nën më shumë sedimente, rëre / balte ato kthehet në rërë ose në baltë. Pas një kohe shtresat do të fillojnë të erodojnë përsëri dhe përfundimisht fosili është i ekspozuar dhe mbetjet mund të gjenden.

Kjo është arsyeja pse ne sot, mund të gjejmë mbetjet e peshkut në Himalajet, ata në një moment janë varrosur thellë në pjesën e poshtme të detit, por me kalimin e kohës gjeologjike, ndoshta miliona vjet dhe kontinentet përplasen, fundi i vjetër i detit është shtyrë lartë deri sa formohet një zinxhir malor.
 

A janë të sigurta pishinat dhe plazhet këtë vit?

Nisur nga InfoZRubrika Udhetime / Pushime

Postimi i fundit 03-07-2020, 12:08:44
nga InfoZ
Këta janë KÇK-ja e vërtetë e Shqipërisë!

Nisur nga M A XRubrika Aktualiteti

Postimi i fundit 16-05-2020, 10:26:29
nga M A X
Kush dhe cfare jane Jexhuxh - Maxhuxhet?

Nisur nga M A XRubrika Libraria Islame

Postimi i fundit 07-05-2020, 13:59:31
nga M A X
Si jane formuar planetet?

Nisur nga M A XRubrika Pyetper

Postimi i fundit 28-04-2020, 23:44:01
nga M A X
Cfare jane Ateistet?

Nisur nga M A XRubrika Pyetper

Postimi i fundit 27-04-2020, 23:53:38
nga M A X