Si jane ndertuar fosilet? - Pyetper

×
Hyrja
Profili

Si jane ndertuar fosilet?

Si jane ndertuar fosilet?

· 2 · 244

  • Postime: 21592

ne: 21-03-2020, 18:12:14
Si jane ndertuar fosilet?

  • Postime: 26707
  • Gjinia: Mashkull

#1 ne: 29-04-2020, 23:52:04
Fosilet janë mbetjet ose gjurmët e kafshëve ose bimëve. Këtu është një shembull se si një formë fosile: një kafshë vdes dhe mishi kalbet, por kockat (trupi) janë varrosur për shembull, nën rërë ose baltë dhe me kalimin e kohës, ndërsa shtresat janë varrosur nën më shumë sedimente, rëre / balte ato kthehet në rërë ose në baltë. Pas një kohe shtresat do të fillojnë të erodojnë përsëri dhe përfundimisht fosili është i ekspozuar dhe mbetjet mund të gjenden.

Kjo është arsyeja pse ne sot, mund të gjejmë mbetjet e peshkut në Himalajet, ata në një moment janë varrosur thellë në pjesën e poshtme të detit, por me kalimin e kohës gjeologjike, ndoshta miliona vjet dhe kontinentet përplasen, fundi i vjetër i detit është shtyrë lartë deri sa formohet një zinxhir malor.

Temat e fundit