×
Hyrja
Profili

Si jane ndertuar vrimat e zeza?

Si jane ndertuar vrimat e zeza?

· 2 · 102

  • Postime: 21592

ne: 21-03-2020, 18:13:32
Si jane ndertuar vrimat e zeza?

  • Postime: 26676
  • Gjinia: Mashkull

#1 ne: 03-04-2020, 11:51:09
Në gjithesi ka "vrima te zeza" te cilat krijohen pas vdekjes se nje ylli.Kur eksplodojne yje te medhenje mbetet nje mase e dendur e cila gelltit gjithçka qe ka afer madje edhe yje te tëra.Me çdo gelltitje vrimave u shtohet uria dhe bëhen edhe me te fuqishem.Deri me tash toka nuk eshte e rrezikuar sepse "vrimat e zeza" ndhodhen me miliona vitë drite larg saj.

Per me shume lexo ketu https://www.zerion.net/shkencat-ekzakte/vrimat-ezeza/
https://www.zerion.net/shkence/krijohet-vrima-e-zeze-ne-laborator/
https://www.zerion.net/shkencat-ekzakte/'vrimat-e-zeza'/

Temat e fundit