Post reply

×

Post reply

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: Qytetari ri
« ne: 15-03-2021, 21:23:01 »

Postuar nga: M A X
« ne: 29-04-2020, 01:09:38 »

Bora eshte nje forme reshjesh dhe procesi i krijimit te reshjeve eshte i lidhur ngushte me ate te formimit te reve: dielli ngroh siperfaqen e tokes dhe si rezultat ajri i ngrohte bashke me ujin e avulluar nga oqeanet, detet dhe vendburimet e tjera te ujit, ngjitet lart ne atmosfere, ku takohet me ajrin e ftohte dhe kondensohet duke formuar buleza te vogla uji te cilat sebashku mblidhen duke krijuar ato qe ne i quajme rete. Ne re bulezat e ujit vazhdojne te bashkohen me buleza te tjera uji duke formuar buleza me te medha uji dhe kur ato rriten shume atehere bien mbi toke ne formen e shiut. Keshtu formohet shiu.

Nese temperaturat jane te uleta nga bulezat e ujit ne re krijohen kristale te vogla akulli, te cilat bashkohen me njeri-tjetrin duke formuar floke debore. Nese floket e debores behen te medhenj mjaftueshem atehere rendojne aq shume sa nuk mund te qendrojne me ne re dhe fillojne te bien si reshje debore ne siperfaqen e tokes.
Postuar nga: 12:51
« ne: 21-03-2020, 18:04:05 »

Si krijohet bora?