Post reply

×

Post reply

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: Qytetari ri
« ne: 15-03-2021, 21:22:31 »

Postuar nga: M A X
« ne: 29-04-2020, 01:02:38 »

Bresheri eshte nje forme e reshjeve (sikurse shiu dhe bora) dhe procesi i krijimit te reshjeve eshte i lidhur ngushte me ate te formimit te reve: dielli ngroh siperfaqen e tokes dhe si rezultat ajri i ngrohte bashke me ujin e avulluar nga oqeanet, detet dhe vendburimet e tjera te ujit, ngjitet lart ne atmosfere, ku takohet me ajrin e ftohte dhe kondensohet duke formuar buleza te vogla uji te cilat sebashku mblidhen duke krijuar ato qe ne i quajme rete. Ne re bulezat e ujit vazhdojne te bashkohen me buleza te tjera uji duke formuar buleza me te medha uji dhe kur ato rriten shume atehere bien mbi toke ne formen e shiut. Keshtu formohet shiu.

Formimi i bresherit eshte i ngjashem. Ashtu sikurse te shiu, bulezat e ujit ne re mblidhen bashke duke u zmadhuar, por kur temperaturat jane shume te uleta ato ngrijne duke formuar kokra te ngurta prej akulli por ende nuk bijne. Jane ererat qe i levizin neper re derisa kokrrizat e akullit bashkohen me buleza te tjera uji, duke u zmadhuar aq shume sa nuk mund te qendrojne me ne re dhe si rezultat bien ne siperfaqen e tokes ne formen e bresherit.
Postuar nga: 12:51
« ne: 21-03-2020, 18:06:57 »

Si krijohet bresheri?