Post reply

×

Post reply

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: Qytetari ri
« ne: 15-03-2021, 21:18:49 »

Postuar nga: M A X
« ne: 29-04-2020, 00:24:20 »

Era krijohet nga presionet e ndryshme ne atmosferen e tokes. Keshtu kur ne nje zone te atmosferes shtypja apo presioni eshte i madh, ajri leviz nga keto zona me presion te larte ne ato me presion te ulet, duke rezultuar ne ate qe ne e quajme ere. Ne varesi te presionit atmosferik krijohen dhe ererat me shpejtesi te ndryshme.

https://www.zerion.net/gjeografia-fizike/cikloni/
https://www.zerion.net/gjeografia-fizike/uraganet-bukuria-e-cikloneve-tropikale/
https://www.zerion.net/islami/mrekullia-dhe-shpjegimi-i-kuranit-ne-driten-e-njohurive-te-reja-shkencore/
https://www.zerion.net/gjeografia-fizike/cka-jane-uraganet/
Postuar nga: 12:51
« ne: 21-03-2020, 18:05:15 »

Si krijohet era/fryma?