Post reply

×

Post reply

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: Qytetari ri
« ne: 15-03-2021, 21:16:49 »

Postuar nga: Qytetari ri
« ne: 15-03-2021, 21:16:31 »

Postuar nga: M A X
« ne: 28-04-2020, 23:55:52 »

Ylberi është një dukuri optike dhe meteorologjike, i cili paraqitet në atmosferën e tokës, pas shiut, kur rrezet e diellit shkëlqejnë në pikat e imta të ujit. Ato marrin formën e një gjysmërrethi në të cilin duket spektri i 7 ngjyrave, i cili nga ana e jashtme fillon me ngjyrën e kuqe dhe në anën e brendshme mbaron me ngjyrën vjollcë.

Ngjyrat e ylberit janë vjollcë, e kuqe, portokalli, e verdhë, jeshile, blu dhe manushaqe. Ylberi mund të vërehet sa herë që ka pika uji në ajër dhe rrezet e diellit ndriçojnë nga pas një person në një kënd të caktuar dhe në lartësi të ulët (në tokë).
Postuar nga: 12:51
« ne: 21-03-2020, 18:06:11 »

Si krijohet ylberi?