Zerion

Zeri yt => Pyetper => Teme e nisur nga: M A X ne 29-04-2020, 21:44:19

Titulli: Si matet temperatura te femijet?
Postuar nga: M A X ne 29-04-2020, 21:44:19
Në përgjithësi, temperatura e një fëmije duhet të jetë midis 36.5 ° C dhe 37.5 ° C, kur matet me një termometër oral. Por kjo mënyrë e matjes së temperaturës te foshnjat nuk është e saktë pasi ata nuk mund ta mbajnë termometrin nën gjuhën e tyre. Kur merret me një termometër në zorrën e trashë, temperatura e foshnjës duhet të jetë rreth 37.6 ° C. Matja e temperaturës së foshnjës nën krah është një metodë tjetër e përdorur zakonisht që është më e lehtë, por akoma më pak e saktë se një temperaturë rektale. Temperatura në krah zakonisht është pak më e ulët se temperatura rektale./Alsat-M
Titulli: Si matet temperatura te femijet?
Postuar nga: Qytetari ri ne 15-03-2021, 19:11:57
https://www.youtube.com/watch?v=mUnx9PAj6A0