×

Si mesohet lehtesisht nje gjuhe e huaj?

Si mesohet lehtesisht nje gjuhe e huaj?

· 3 · 45

  • Postime: 577
  • Gjinia: Mashkull
Ωμέγα
ne: 10-02-2020, 00:08:17
 

Cfare metodash keshilloni per te mesuar lehte nje gjuhe te huaj?!
« Editimi i fundit: 12-02-2020, 22:33:14 nga M A X »

  • Postime: 297
Alban
#1 ne: 10-02-2020, 16:45:28
Duke jetuar per disa kohe ne vendin ku flitet gjuha qe deshiron te mesosh.

  • Postime: 1736
  • Gjinia: Femer
Parloté
#2 ne: 10-02-2020, 19:19:28
Përveç aftësisë së lindur për gjuhë të huaja, rëndësi ka gjuha e huaj që mëson. P.sh. nga gjuhët nordike, gjuha daneze duhet dëgjuar si shqiptohet  sepse lexohet shumë më ndryshe nga që shkruhet. Një ndihmesë e madhe janë librat me zë, ku fjalët që lexohen edhe shqiptohen.
Pastaj duhet njohur gramatika. Gjuha daneze ka parashtesat et dhe en (një) dhe nuk ka shpjegim logjik kur përdoret njëra apo tjetra. Këto duhet mësuar nga të dëgjuarit/komunikimi me të tjerët. Logjika e vetme është se kur fillon me et, mbaron me et në trajtë të shquar. Shembull: Et hus (një shtëpi) merr trajtën e shquar huset (shtëpia), dhe en blomst (një lule) blomsten (lulja).
Në shkallëzimin në shumës ka gjithashtu një logjikë gramatikore:
Flere huse - disa shtëpi.
Husene - shtëpitë.


Flere blomster - disa lule.
Blomsterne - lulet - këtu kemi shkronjën r që figuron vetëm te fjalët me parashtesën en.


 :)