Post reply

×

Post reply

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: Qytetari ri
« ne: 15-03-2021, 21:17:47 »

Postuar nga: Qytetari ri
« ne: 15-03-2021, 21:17:25 »

Postuar nga: M A X
« ne: 29-04-2020, 00:16:32 »

Per te shkruar nje Ese duhet te ndiqni keto hapa:

1. Separi duhet te zgjidhni temen. Tema mund te jete parapercaktuar nga profesori apo mesidhenesi, ose mund te jete e lire dhe ju duhet ta gjeni vete.

2. Pasi te keni te qarte temen, duhet te zgjidhni leteraturen perkatese qe do ju nevojitet per te shkruar esene.

3. Pasi keni gjetur leteraturen perkatese dhe ta keni hulumtuar sic duhet, filloni menjehere te shkruani. Eshte e me lehte te shkruani esene menjehere pa u lodhur dhe menduar shume per strukturen. Pasi ta keni shkruar mund te filloni ta strukturoni sic duhet.

4. Pasi ta keni shkruar esene, duke plotesuar ate cfare nevojitet apo kerkohet, ose thjeshte nese mendoni se temen tuaj e keni shtjelluar sa duhet duhet te beni dy pjese me shume rendesi. Hyrjen dhe Perfundimin. Shume persona e bejne me radhe, duke shkruar hyrjen ne fillim, por ne fakt eshte me e lehte te shkruash hyrjen dhe perfundimin pasi ke shkruar vete esene.

5. Harto perfundimin (ose quajtur ndryshe dhe konkluzioni).

6. Hapi i parafundit do te ishte shkrimi i hyrjes. Duket e cuditshme qe pikerisht hyrja shkruhet ne fund fare, por sic e permenda mesiper kjo eshte rruga me e lehte dhe me efikase.

7. Mos harroni bibliografine dhe permendjen e burimeve perkatese qe ndihmuan ne shkrimin e esese.

8. Hapi i fundit eshte rishikimi i te gjithe punes qe keni bere, duke bere korigjime, permiresime e rregullime. Me keto hapa eseja do te ishte e perfunduar. Te njejtat rregulla vlejne dhe per punet e diplomes, te cilat ne fund te fundit jane po ashtu ese, por me te gjata dhe me te elaboruara.

https://www.zerion.net/pyetper/si-te-filloj-nje-ese/
https://www.zerion.net/pyetper/si-shkruhet-nje-ese/
Postuar nga: 12:51
« ne: 21-03-2020, 18:00:28 »

Si te krijojme ese?