Postim i ri

×

Postim i ri

Warning - while you were reading a new reply has been posted. You may wish to review your post.
Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: keshil
« ne: 23-01-2023, 01:06:58 »

Këtu janë disa këshilla që mund të ndihmojnë për të ulur temperaturën e trupit kur kemi temperaturë:

Pini ujë: Pini shumë ujë për të mbajtur trupin hidratuar dhe për të ndihmuar në të ftohtën e temperaturës.

Qëndroni në një ambient të freskët: Qëndroni në një ambient të freskët dhe të ajrosur për të ndihmuar në uljen e temperaturës.

Pastroni lëkurën: Përpiquni të pastroni lëkurën tuaj duke u larë me ujë të ftohtë ose duke aplikuar një fashë të ftohtë.

Përdorni këmishë të lehtë: Veshni këmishë të lehtë dhe të holla për të ndihmuar në uljen e temperaturës.

Përdorni kushte të ftohta: Përdorni kushte të ftohta, si ajër i ftohtë ose një ventilator, për të ndihmuar në uljen e temperaturës.

Përdorni medikamente: Përdorni medikamente të caktuara, si paracetamol ose ibuprofen, për të ndihmuar në uljen e temperaturës. Por, këshilloheni me një mjek para se të përdorni medikamente.

Duhet theksuar se është e rëndësishme të konsultoheni me një mjek nëse temperatura juaj është e lartë dhe ju ndjeheni keq, ose nëse ajo nuk ulët pas disa kohësh.
Postuar nga: M A X
« ne: 12-07-2022, 19:56:37 »

Postuar nga: M A X
« ne: 12-07-2022, 19:56:18 »

Postuar nga: M A X
« ne: 10-04-2020, 11:42:52 »

Çorape të lagura në këmbë, ndoshta duket e çuditshme por funksionon. Merrni një palë çorape pambuku dhe i lagni me ujë të ftohtë, pasi i shtrydhni i vini në këmbë, në fillim doemos fëmijëve u jep pak bezdi por pasi kalon kontakti i parë me të ftohtën do të ndihen shumë të lehtësuar.

Banjoja me ujë të “ftohtë” Ka shumë persona që temperaturën e kanë me shumë ethe edhe kur ajo është shumë e lartë. Më e mira është që uji të jetë i ngrohtë dhe me uljen e temperaturës të ujit të bjerë dhe temperatura e trupit gradualisht pa i provokuar trupit tronditje të menjëhershme.

Pini shumë ujë. Temperatura është një përgjigje e natyrshme e trupit tuaj për të luftuar, por sa më shumë nxehtësi të thotë më pak hidratim . Sigurohuni që trupi të qëndrojë vazhdimisht i hidratuar, veçanërisht në rastin që ka diarre ose të vjella, të cilat ndikojnë në humbjet e ujit.

I ftohti në kokë dhe përreth qafës ndihmon shumë. Vini kompresa me ujë të ftohtë në kokë pasi i shtrydhni mirë gjithashtu edhe një shall pambuku pasi e keni lagur me ujë të ftohtë dhe keni hequr ujin e tepërt. Përsëriteni këtë procedurë shumë herë sa të jetë e nevojshme.

Një akullore me lëng frutash,të cilën mund ta bëni edhe vetë nëse nuk ju ndodhet në shtëpi. Është mënyra më e këndshme për fëmijët për të ulur pak temperaturën dhe në të njëjtën kohë marrin sheqernat dhe hidratojnë trupin.

Në një enë shtoni një filxhan rrush të thatë dhe 7 gota uji, sa fillon zjerrja e ujit ulni flakën duke e lënë të zjejë ngadalë deri sa të ngelë çereku i ujit. E lini të ftohet dhe mund të pini dy me tre gota gjatë ditës.