×
Hyrja
Profili

Sanxhak - Novi Pazar

M A X
ne: 29-09-2019, 23:08:48
Kur në Sanxhak të gjitha shkollat ishin në gjuhën shqipe dhe nxënësit me plisa

Sanxhaku

Sanxhaku me kryeqendrën Pazarin e Ri, kanë qenë të banuar me shumicë shqiptare por, politika e egër asimiluse të zbatuar nga Jugosllavia, sot shqiptarët janë asimiluar në kombësinë artificiale boshnjake. Në foto shihen ushtarër shqiptarë së basku me ushtarët italianë dhe gjermanë duke mbajtur fl...ßåßy ღ
ne: 25-07-2012, 09:59:15
Sanxhaku shqiptar

Sanxhaku

Nga Fahri Xharra Ishte shtatori i vitit 1990, pas një dite zyrtare në fabrikën e tekstilit “Rashka” të Novi Pazarit, e pata një mbrëmje të “suksesshme” në një hotel të madh të atij qyteti. Ishte ende koha kur guxonim të flisnim atë çka mendonim. Ia dhamë vetes një “detyrë”, që sa më shumë të “mb...

M A X
ne: 15-11-2010, 01:13:37
Një pjese e harruar e Shqipërisë natyrale

Sanxhaku

Në një kohë jo shumë të largët, në hartën e dëshiruar të shqiptarëve, Shqipëria ishte ndryshe. Hartë që kurrë nuk figuroi si e tillë në enciklopeditë botërore. Edhe ato kopje të vogla të një shekulli me parë që iu dërguan fuqive të mëdha u dogjën më shpejt se çdo letër tjetër. Vetëm ne i ruajtëm...


  • Nuk ka postime te reja
  • Redirect Board