×

20 minuta ne natyre ulin ndjeshem nivelin e stresit

20 minuta ne natyre ulin ndjeshem nivelin e stresit

· 2 · 229

  • Postime: 22958
  • Gjinia: Mashkull
M A X
ne: 09-04-2019, 10:39:00
 

Studiuesit e universitetit te Michigam kane arritur te provojne se edhe 20 minuta qendrim ne natyre, si psh park, apo pyll mund te ulin ndjeshem nivelin e stresit.
Hormoni i stresit i quajtur Kortizol eshte pergjegjes per uljen e nivelit te imunitetit ne trup, sjell rritje ne peshe, sjell depresion e nje sere semundjesh te tjera. Ndaj eshte me shume rendesi qe njeriu te mbaje nje nivel sa me te ulet te stresit gjate dites. Dhe sic duket nje xhiro ne park mund te ndihmoje.

  • Postime: 22958
  • Gjinia: Mashkull
M A X
#1 ne: 22-06-2019, 23:47:18
Një dozë dy orëshe në natyrë përmirëson në mënyrë domethënëse shëndetin dhe mirëqënien. Sipas një studimi të ri, kjo ndodh edhe nëse thjeshtë qëndron i ulur dhe shijon natyrën. Shëndeti fizik dhe mendor përfiton nga koha e kaluar në parqe, pyje apo plazh dhe kjo është e ditur, por kërkimi i ri, tregon se sa kohë duhet të qëndrosh në natyrë që të prodhohet efekti. Nëse do të konfirmohet edhe nga kërkime të mëtejshme, dy orë në natyrë mund ti bashkohen pesë ditëve fruta dhe perime dhe 150 minutave ushtrime në javë, si këshillë zyrtare për një shëndet të mirë.
Përfundimi është bazuar në intervistat e 20 mijë personave në Britaninë e Madhe, për aktivitetin e tyre në një javë. Nga ata që kishin shpenzuar pak apo aspak kohë në natyrë, një e katërta raportoi shëndet të keq dhe thuajse gjysma tha se nuk ishin të kënaqur me formën e tyre. Në kontrast, vetëm një në shtatë nga ata që kishin kaluar të paktën dy orë në natyrë thanë se shëndeti i tyre nuk ishte i mirë.

Top Channel