×

Vuaj nga semundja e skoliozes

Vuaj nga semundja e skoliozes

· 2 · 386

  • Postime: 48
Argjendi.
ne: 12-11-2013, 22:21:57
Pershendetje

Jam 19 vjeqar dhe  keto 2 vite te fundit kom pas dhimbje te shpindes shum kur kam qen ne spital kam bo fotografim te shpindes,kurrizi im ishe si ne form te lakuar ne anen e majt dmth une kisha semundjen e skoliozes (me eshte lakuar boshti korrizor)
por kete tem e hapa me qellim se a ka pas ndonje i aferm i juaji kete lloj semundje dhe qfar terapije (ushtrime) apo diqka te tille ka ber per ta drejtuar boshtin korrizor.

  • Postime: 1752
  • Gjinia: Femer
Parloté
#1 ne: 10-05-2019, 20:24:36
Uroj që hapësi i temës të ketë gjetur përgjigje dhe gjithcka të ketë kaluar si më së miri. Megjithatë do të shtoja informata për Skoliozën dhe trajnimin Body SDS.

Scoliosis është emri i përbashkët mjekësor për shtyllën kurrizore dhe anën e lakimit të shtyllës kurrizore. Lakimi mund të ndodhet kudo në shpinë. Shpesh, kurrizat e skoliozit do të kenë dy kaçube në mënyrë që shpina të ngjasojë me një trup S. Trupi SDS (SDS trajnimi është një përzierje e mirë mes kondicionit, forcimit dhe relaksimit të trupit), ka përvoja të mira me trajtimin e skoliozës, ku trajtimet konkrete të relaksimit së muskujve në rajonin e barkut dhe ushtrimet e frymëmarrjes janë dy nga mjetet më të rëndësishme.

Scoliosis është një rritje dështimi në rruaza të shpinës. Por scoliosis mund të zhvillohet në xhungë apo edhe në sëmundje kërcënuese për jetën.
Ekzistojnë një numër opsionesh trajtimi për scoliosis. Në një numër të madh rastesh, kombinimi i trajtimit të Trupit SDS, stërvitjet e frymëmarrjes dhe shtrirjes dhe trajnimet e tjera mund të ndihmojnë.
Në trajtimet tradicionale të scoliosis, të rinjëve u është veshur një lloj korseti (jeleku) për të shtrënguar për të mbajtur trupin e drejtë. Gjithashtu, si mundësi tjetër është futja e një shufre metalike përgjatë shpinës. Trupi SDS nuk pretendon të jetë në gjendje të ndihmojë të gjithë ata që vuajn nga skolioza që të shmangin operacionin.
SDS ka përvojë të mirë në trajtimin e scoliosis. Trajtimet e muskujve në rajonin e barkut dhe ushtrimet e frymëmarrjes janë dy nga mjetet më të rëndësishme. Trajtimet ndihmojnë në parandalimin e dhimbjeve dhe shqetësimeve, si dhe lehtësojnë dhe forcojnë trupin në vendet e duhura për të shmangur zhvillimin e skoliozës. Skolioza ka një dimension mendor sipas bindjes më të mirë të Trupit SDS. Përveç kësaj, trajtimet kontribuojnë në përpunimin e emocioneve që shkaktojnë që trupi të kontraktohet, në mënyrë që skolioza të mos zhvillohet më tej.