×

Zbulim i rëndësishëm shkencor rreth virusit HIV

Zbulim i rëndësishëm shkencor rreth virusit HIV

· 2 · 526

  • Postime: 18285
  • Gjinia: Femer
ßåßy ღ
ne: 14-05-2011, 12:07:20
Një person që është i infektuar me virusin HIV mund të reduktojë përhapjen e këtij virusi te personat e tjerë të pa-infektuar nëse pacientit i jepen medikamente anti-retrovirale, menjëherë.

Kombet e Bashkuara kanë njoftuar se barërat anti-retrovirale mund të reduktojnë rrezikun e infektimit deri në 96 përqind, sipas një trajtimi që është bërë në më shumë se 1700 çifte në Afrikë, Azi, Ameriken Latine dhe në SHBA.

Majkell Sidibe, Drejtori Ekzekutiv i Programit të Përbashkët të OKB-së rreth HIV/SIDA-s, ka thënë se rezultat tregojnë një “zbulim të madh”.

Drejtoresha e Organizatës Botërore të Shëndetësisë, Maregaret Çan, ka thënë se trajtimet janë “një zhvillim tejët i rëndësishëm, sepse ne e dijmë që transmetimet seksuale përbëjnë rreth 80 % të të gjitha infektimeve të reja”.

Kombet e Bashkuara planifikojnë që të organizojnë një konferencë për të diskutuar këto trajtime.

  • Postime: 26403
  • Gjinia: Mashkull
M A X
#1 ne: 14-05-2019, 18:29:36
Shtohen shpresat për gjetjen e një kure për virusin HIV
Një pacient nga Britania është bërë “i pastër” nga HIV pas një transplanti të qelizave staminale – rasti i dytë deri tani që mendohet se është shëruar nga HIV.

Pacienti, i cili kishte vuajtur më parë edhe nga kanceri, ka dhënë shenja përmirësimi, pasi nuk ka marrë ilaçe të HIV për 18 muaj.

Shkencëtarët thonë se është shumë herët për të thënë që pacienti është “kuruar” nga HIV. Megjithatë, ata thonë se kjo metodë e re mund të ndihmojë në gjetjen e një kure përfundimtare për HIV-in.

Burri nga Londra, emri i të cilit nuk bëhet i ditur, ishte diagnostikuar me HIV në vitin 2003 dhe me limfomë Hodgkin në vitin 2012.

Ai i është nënshtruar kimioterapisë për trajtimin e kancerit Hodgkin, dhe përveç kësaj, i janë implantuar qeliza staminale nga një dhurues rezistent, duke çuar në përmirësim të tij si nga kanceri ashtu edhe nga HIV.

Shkencëtarë nga Kolegji Universitar i Londrës, Kolegji Mbretëror i Londrës dhe Universitettet e Kembrixhit dhe Oksfordit, të gjithë janë përfshirë në këtë rast.

Burimi: BBC / Shendeti.com.al
 

Zbulim sensacional ne lidhje me vrimat e zeza

Nisur nga M A XRubrika Shkenca

Postimi i fundit 11-04-2019, 11:04:11
nga M A X
Zbulim gjinisë së bebes, përmes analizës së gjakut

Nisur nga ßåßy ღRubrika Familja

Postimi i fundit 12-08-2011, 12:27:30
nga ßåßy ღ
Zbulim i ri ne Apoloni

Nisur nga ßåßy ღRubrika Arkeologji

Postimi i fundit 20-08-2010, 10:37:15
nga ßåßy ღ
Zbulim i ri

Nisur nga FefaRubrika Teknologji Moderne

Postimi i fundit 15-10-2009, 16:58:08
nga Fefa
Gjendet pika ‘G’, eshte nje zbulim italian

Nisur nga BerniRubrika Ndjenja

Postimi i fundit 27-02-2008, 17:05:38
nga U.J.K.U