×

Analiza e frymës për diagnostikimin e kancerit në mushkëri

Analiza e frymës për diagnostikimin e kancerit në mushkëri

· 1 · 424

  • Postime: 22764
  • Gjinia: Mashkull
M A X
ne: 12-01-2012, 21:22:55
Një grup shkencëtarësh në Klinikën Cleveland dhe Universitetin e Illinoit është duke punuar për të zhvilluar një analizë të re për diagnostikim dhe trajtim më të shpejtë dhe të lehtë të kancerit në mushkëri.

Diagnostikimi i kancerit të mushkërive do të bëhet shumë shpejt vetëm përmes një anakize të frymës. Aparati analizon frymën e një personi dhe identifikon përbërjen e saktë të substancave organike në të.

Peter Mazzone i Kinikës së Klevelandit thotë: "Ne të gjithë kemi kimikate në frymën tonë dhe kimikatet në frymën e njerëzve me kancer janë pak më të ndryshme se ato pa kancer."

Por nevojiten prova të tjera para se analiza e frymës të kryet gjerësisht. "Pajisja duhet përmirësuar në mënyrë që analiza të jetë më e sakte sesa 85 përqind dhe të jetë klinikisht më e dobishme"- thonë ekspertët.

Në këtë pikë zhvillimi, analiza mund të përdoret gjatë kontrollit të rregullt shëndetësor për zbulimin e hershëm të sëmundjes. Analiza e frymës është e thjeshtë dhe më pak e kushtueshme sesa analizat e tjera si biopsia dhe skanimi që kryehen në raste të tilla.

Ekspertët po ashtu shpresojnë se analiza e frymës, kur plotësohet nga një skanim CAT, mund të ndihmojë mjekët të bëjnë dallimin mes tumoreve beninje dhe malinje, në mënyrë që trajtimi të fillojë sa më herët.

(er.nu/voa/BalkanWeb)