×
Hyrja
Profili

CERN krijon antimaterien

CERN krijon antimaterien

· 1 · 524

  • Postime: 26634
  • Gjinia: Mashkull
M A X
ne: 17-11-2010, 23:57:34
Një rezultat që duket sikur është marrë nga një skenar filmi. Atomet e antimateries janë prodhuar në laborator dhe “izoluar” në një eksperiment të kryer nga CERN-i në Gjenevë.Rezultati është arritur falë eksperimentit Alpha, që ka lejuar për herë të parë të prodhojë në mënyrë të kontrolluar atome që kanë karakteristikat e kundërta të lëndës së zakonshme, sikur ta reflektonin në një pasqyrë.

Bëhet fjalë për krijimin e 38 atomë të anti-hidrogjenit.
 Top Channel