×
Hyrja
Profili

Emetohen impulset më të shkurtra të dritës

Emetohen impulset më të shkurtra të dritës

· 1 · 347

  • Postime: 26634
  • Gjinia: Mashkull
M A X
ne: 10-09-2011, 10:09:43
Të shkurtosh, kufizosh dhe izolosh dritën dhe ta emetosh më pas në impulse të shkurtra, më të shurtrat të marra ndonjëherë.

Këtë ka bërë një eksperiment i kryer në Institutin Max Planck të Garchingm dhe i publikuar në Science.

Kërkuesit, të drejtuar nga Adrian Wirth, kanë kompromentuar dhe “copëtuar” dritën në mënyrë të tillë saqë kanë marrë impulse me gjatësi shumë të shkurtër dhe të kontrolluar në të gjithë gjatësinë e valës, deri në atë ultravioletë.

Rezultati mund të shënojë fillimin e një gjenerate të re pajisjesh optike. /top channel