Postim i ri

×

Postim i ri

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: Alban
« ne: 13-05-2023, 00:27:54 »

Faleminderit. informacione me vlerë dhe plot rëndësi.
Postuar nga: Roel
« ne: 12-05-2023, 12:03:01 »

Përshëndetje, të nderuar bashkatdhetarë! Informacioni i mëposhtëm mund të jetë i volitshëm për ata persona që ndodhen aktualisht në Greqi: Hepatiti D është një sëmundje infektive e rrallë, por e rrezikshme që shkaktohet nga virusi i hepatitit D (HVD). HVD kërkon praninë e HVB që të ndodhë infektimi. Transmetimi i virusit bëhet kryesisht nëpërmjet marrëdhënieve seksuale të pambrojtura dhe përmes kontaktit me gjakun e infektuar. Infektimi me HVB dhe HDV mund të ndodhë njëkohësisht (ky njihet si bashkëinfektim) ose mund të ndodhë te pacientët që janë të infektuar me hepatit B kronik tashmë, në këtë rast do të bëhej fjalë për një superinfektim me hepatitin viral D.
Rekomandohet testimi i vazhdueshëm për HVD. Kjo faqe interneti https://hdv-life.com/gr-al do t'ju ndihmojë që të gjeni shpejt dhe lehtë klinikën ose zyrën më të afërt të mjekut ku mund të testoheni falas për hepatitin D.
Projekti financohet nga “Gilead Sciences”.
Qëndroni të sigurt dhe të shëndetshëm!
Ky informacion synon një informim të përgjithshëm dhe informimin e publikut dhe në asnjë mënyrë nuk mund të zëvendësojë këshillën e mjekut ose të profesionistëve të tjerë kompetentë të kujdesit shëndetësor.